Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σκάνδαλο μεγατόνων/Εδιναν 400.000 ευρώ το χρόνο για το κτίριο του Οργανισμού Enterprise Greece

Τα 400.000 ευρώ τον χρόνο αγγίζει το ενοίκιο που πληρώνει ετησίως για ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας ο Οργανισμός Enterprise Greece (πρόκειται συνένωση του Invest Greece και ΟΠΕ), όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο

κ. Μάρδας αναφέρθηκε στον οργανισμό, φέρνοντας τον ως παράδειγμα σπατάλης.

Όπως είπε, το Enterprise Greece πληρώνει 400.000 ευρώ ετησίως -ενοίκιο και κοινόχρηστα- για ένα κτήριο στο κέντρο, έχοντας εγκαταλείψει ιδιόκτητο κτήριο στην Ηλιούπολη με γραφεία και...αποθήκες, στο μπορούσε να εγκατασταθεί Οργανισμός με 55 άτομα συν τα πρόσθετα που προβλέπεται να το στελεχώσουν!

Τι είναι, όμως, ο Οργανισμός Enterprise Greece;

Αποτελεί μετεξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece), στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (ΟΠΕ Α.Ε.). Είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Τα γραφεία του Οργανισμού βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του, το Enterprise Greece «δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τους διεθνείς επενδυτές και εταιρείες να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα, να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στην προσέλκυση ξένων επενδυτών, στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, καθώς και να παράσχει σημαντική πληροφόρηση για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα». Επίσης, ο Οργανισμός «αποσκοπεί στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, καθώς παράλληλα στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».


http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: