Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Β. Μπρούμας: Ο ν. καραπάνος αποτελεί ο ίδιος πλέον, ως «ατύχημα» για το δήμο, μέρος του προβλήματος.

Σα να μην έφταναν τα τόσα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο δήμος μας, έχουν προστεθεί από καιρό τώρα κι αυτά της διοίκησης του Νίκου Καραπάνου, ο οποίος, όπως συνειδητοποιείται σταδιακά απ’ όλο και μεγαλύτερο τμήμα των δημοτών, αποτελεί ο ίδιος πλέον, ως «ατύχημα» για το δήμο, μέρος του προβλήματος. Με αυτόν τον τρόπο και από καμία άποψη ουδόλως μπορεί να είναι πια παράγοντας επίλυσης προβλημάτων. Ήδη έχει διαμορφώσει ολόκληρο τόμο του βίου και της πολιτείας του με τα αντίστοιχα έργα και τις ημέρες του.

Ζωντανή και πάντα επίκαιρη παραμένει η σχετικά πρόσφατη μαρτυρία του Ντίνου Γιαννόπουλου για «παιχνίδια σε βάρος του δήμου και των δημοτών», από τα οποία ο ίδιος αξιοπρεπώς διαχώρισε τη θέση του νωρίς. Κι έρχεται τώρα η χθεσινή ανακοίνωση – καταγγελία των επικεφαλής των ...δύο σοβαρών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, «Αλλαγή Πορείας» και «Η Κοινωνία Μπροστά», Πάνου Κατσούλη και Πάνου Παπαδόπουλου αντίστοιχα, να ξανασημάνει συναγερμό. Σ’ αυτήν, ανάμεσα σε άλλα, οι δύο επικεφαλής μιλούν για απευθείας αναθέσεις, για παράτυπες αποφάσεις, για το ότι «είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο ηθικά και πολιτικά το δημόσιο χρήμα να μοιράζεται μέσω αδιαφανών διαδικασιών σε ημέτερους του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας» … «και να στήνεται “βιομηχανία” αναθέσεων του δημοτικού κορβανά στα “δικά μας παιδιά”» και καταλήγουν οι δύο αρχηγοί με τη δραματική έκκληση «Η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν»!

Τι είναι, αλήθεια, αυτά τα απίστευτα πράγματα σε τέτοιες εποχές και υπό τις τρέχουσες συνθήκες για τον λαό, τον τόπο και τη χώρα μας; Με τούτα και με πολλά άλλα αποδεικνύεται, δυστυχώς, καθημερινά πως είναι άδικος κόπος να ψάχνει κανείς και να μιλά για αρχές και αξίες σε ώτα μη ακουόντων, να προσδοκά την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δίκαιων του Δήμου και των δημοτών από εκεί που δεν υπάρχει καμιά τέτοια δυνατότητα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Με ψυχραιμία αλλά και θλίψη διαπιστώνουμε, επιπλέον, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με τη θρασύτητα, τη χυδαιότητα, τον κυνισμό, την αισχρότητα και την αθλιότητα στο μεγαλείο τους, ως κυρίαρχα στοιχεία μιας πρακτικής αδίστακτης και ανερμάτιστης. Το ακόμη χειρότερο είναι η έλλειψη επίγνωσης του τι θα πει διαφάνεια, κοινωνική λογοδοσία, ενώ σοκάρει η περιφρόνηση, ο μη σεβασμός των κανόνων της δημοκρατίας και η συμπεριφορά με την αίσθηση «παιχνιδιού» και κοροϊδίας, ξεγελάσματος και αποπροσανατολισμού ακόμη και της δικαιοσύνης!

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι παμπόνηρος γιατί κατάφερε να επιβληθεί στην εξουσία παρά το νεαρό της ηλικίας του», δήλωσε προχθές ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τους δικούς του λόγους και σκοπούς, προφανώς. Κάτι μας θυμίζει. Επανερχόμενοι στα καθ’ ημάς, ο Νίκος Καραπάνος, νόμισε, ο άμοιρος, ανάμεσα σε πολλές άλλες αυταπάτες του, ότι θα εξουδετέρωνε, θα ξεμπέρδευε με τον Πάνο Κατσούλη, καταγγέλοντάς τον προκαταβολικά για ασήμαντα πράγματα. Αλλά ο Πάνος Κατσούλης είναι, και εξ ονόματος, … «εφτάψυχη γάτα» και επανακάμπτει δριμύτερος. Όσο για τον Πάνο Παπαδόπουλο, πολύ χάρηκε ο Νίκος Καραπάνος που ο πρώτος ανέλαβε διοικητής στο Νοσοκομείο, θεωρώντας, αφελώς, ότι φεύγει από τα πόδια του ένα ακόμη σοβαρό εμπόδιο. Πλανάται πλάνην οικτράν. Ο Πάνος Παπαδόπουλος μαζί με τον Πάνο Κατσούλη και άλλους προστιθέμενους σταθερά στην «Ομάδα» θα συνεχίσουν να συνιστούν έναν από τους μεγάλους εφιάλτες του Νίκου Καραπάνου.

Η αντιπολίτευση στο δήμο, και η εσωτερική στην πλειοψηφία, επανακάμπτει. Την έχει τρομάξει κυριολεκτικά, όπως και όλους μας, το «γράψιμο» που κάνει ο Νίκος Καραπάνος στους πάντες και στα πάντα. Φυσικά, ο ίδιος έχει πανικοβληθεί με το άλλο, το κανονικό γράψιμο, π.χ. σαν κι αυτό κι εν γένει το φως της δημοσιότητας, και πολύ σωστή αίσθηση έχει. Οι τελευταίες εξελίξεις στο δήμο πάντως έχουν σημάνει και τη λήξη της περιόδου αθωότητας για όλους. Ο «Δήμος για τα παιδιά μας» δεν ανήκει ούτε καν αυτός στο Νίκο Καραπάνο, όπως έχει φανεί ξεκάθαρα και από τις δημόσιες και φανερές μαρτυρίες ή αποστασιοποιήσεις της Βίκυς Κώτση, του στρατηγού Γιώργου Αντύπα, του Ντίνου Γιαννόπουλου και του Σπύρου Διαμαντόπουλου, ως πρώτης τετράδας. Έχουμε και πληροφορίες και προβλέπουμε ότι η επόμενη τετράδα είναι επίσης σοβαρά προβληματισμένη και έτοιμη. Αλήθεια, τι δουλειά έχουν σ’ αυτό το κλίμα, με αυτές τις μεθόδους εναπομείναντες σοβαροί, αξιόλογοι, αξιοπρεπείς άνθρωποι του «Δήμου για τα παιδιά μας» που οφείλουν, πάντως, χωρίς άλλη καθυστέρηση κι αυτοί να διασώσουν και να επικυρώσουν ό,τι πολυτιμότερο απομένει για τον εαυτό τους και το Δήμο, με πράξεις θάρρους, εντιμότητας και αποφασιστικότητας. Τα ονοματεπώνυμα της προαναφερόμενης τετράδας είναι συγκεκριμένα και διαθέσιμα. Θα βοηθήσουμε από τη μεριά μας να ετοιμάζεται η μεθεπόμενη και η παραμεθεπόμενη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: