Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Έρχεται η μητέρα των δικών για το PSI: Πανικόβλητος ο Βενιζέλος υπερασπίζεται το Βρετανικό δίκαιο!

Για να συγκαλύψει το έγκλημα του PSI -δεν συγκαλύπτεται και το ξέρουν όλοι με πρώτη τη Δικαιοσύνη- ο μέγας «δράστης» του Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαλε βιβλίο με τίτλο: «Μύθοι και αλήθειες για το δημόσιο χρέος»!!!

Πρόκειται για πραγματικό «περιβόλι» άγνοιας και ανακριβειών, που δικαιώνει τον τίτλο του: Μύθος και παραμύθι μαζί.

Το παραμύθι του ανεκδιήγητου Βενιζέλου που περιφέρεται εντός και εκτός Ελλάδος ως πολιτικώς «λεπρός», αφού κανένας δεν τον θέλει. Ούτε ο Κυριάκος, ούτε η Φώφη, ούτε ακόμα και ο Σημίτης με τη Διαμαντοπούλου, δηλαδή το «Τσίρκο Μεντράνο» της πολιτικής μας σκηνής.


Για να καταλάβετε τις ανοησίες Βενιζέλου στο «περισπούδαστο» πόνημά του -όπου περίοπτη θέση κατέχουν αγορεύσεις του στη Βουλή με τις οποίες γελάει κάθε πικραμένος- δεν χρειάζεται να το διαβάσετε.

Σας δίνουμε μόνο ένα δείγμα γραφής που αξίζει για ολόκληρη την οικονομική «παραμύθα» του Ευάγγελου Βενιζέλου, Μεγάλου Ναπολέοντα του πολιτικού μας συστήματος.
Στο «σύγγραμμά» του λοιπόν ο Βενιζέλος κατακρίνει το ελληνικό δίκαιο -το οποίο ο ερίφης τολμά να αποκαλεί «χαλαρό» και «ανεπίγνωτο», δηλαδή «αδαές» και «καθυστερημένο»- διότι, λέει, δεν περιέχει ...«ρήτρες συλλογικής δράσης (CaCs), με άλλες λέξεις ρήτρες συλλογικών αποφάσεων για «κούρεμα» ομολόγων. Και υμνεί το «πεπειραμένο» αγγλικό δίκαιο, διότι χρόνια τώρα έχει τέτοιες ρήτρες.
Αναλογιστείτε το μέγεθος άγνοιας του Βενιζέλου! Αγνοεί ότι τα περισσότερα δίκαια, ακόμη και τα πιο γνωστά, δεν έχουν τέτοιες ρήτρες διότι, απλούστατα, αν τις προέβλεπαν είναι σαν να ήθελαν να προβλέψουν και να ρυθμίσουν εκ των προτέρων το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας τους. Επιπλέον δε αγνοεί το ότι και αν κάποια κράτη προέβλεπαν τέτοιες ρήτρες, ποιος εγγυάται ότι οι δανειστές τους, σε περίπτωση χρεοκοπίας τους, θα δέχονταν το δικό τους δίκαιο και όχι το «στάνταρ» για τέτοια ζητήματα αγγλικό δίκαιο;


Η αλήθεια είναι η εξής, και ο Βενιζέλος είτε την αγνοεί είτε την αποκρύπτει δολίως. Το αγγλικό δίκαιο, δίκαιο των διεθνών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αδίστακτων αγορών, έχει χρόνια τώρα προβλέψει τέτοιες ρήτρες, αυστηρές στα όρια της δανειστικής απανθρωπιάς, για να είναι το «αγαπημένο παιδί» των γερακιών της παγκοσμιοποίησης.



Δηλαδή ο Βενιζέλος κατηγορεί -ως γνήσιος ανθέλληνας και γι’ αυτό πολέμιος του άλλοτε φίλου του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου- το ελληνικό δίκαιο του ανθρωπισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και υμνεί το αγγλικό δίκαιο της τοκογλυφίας και της απανθρωπιάς. Πως θα γινόταν αλλιώς με τον Βενιζέλο «δράστη» του εγκλήματος του PSI, το οποίο «έδεσε» για χρόνια την Ελλάδα με τα δεσμά του αγγλικού δικαίου, και μάλιστα ως αναγκαστικού δικαίου;


Γνήσιος απόγονος ο Ευάγγελος των φραγκισκανών μοναχών, οι οποίοι βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να μην αμαρτάνουν τη Σαρακοστή!!! Το λάθος του είναι ότι δεν γνωρίζει -ή δεν θέλει να γνωρίζει- πως και έχει αμαρτήσει βαριά με το PSI και θα το πληρώσει. Όσες φυλλάδες και να βγάλει για αγράμματους και ανόητους.

https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: