Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πως μια ομάδα κρατικοδίαιτων κουμπαραίων με τη βοήθεια ανίκανων διοικούντων, θέλουν να αρπάξουν την περιοχή μας για ίδιο συμφέρον.




Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο τόπο μας, αναμφίβολα δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην ιστορία. Ενδεχομένως να συνέβη στο καιρό της Τουρκοκρατίας ή σε επιδρομές βαρβάρων κατά την αρχαιότητα, στο πρόσφατο παρελθόν όμως, σίγουρα όχι.


Ακόμη και οι φασιστογερμαναράδες θα ζήλευαν τέτοιες πρακτικές επιβολής στον ντόπιο πληθυσμό.
Οι δε μαυραγορίτες εκείνης της περιόδου, αποδεικνύονται νάνοι μπροστά τους, μιας και αυτοί είχαν τουλάχιστον κάτι να εμπορευθούν, ώστε να υφαρπάξουν περιουσίες και να γεμίσουν τα σεντούκια τους.

Ωχροιούν όλοι αυτοί μπροστά στη σημερινή παρέα των τριών κουμπαραίων και των τριών ανίκανων πολιτικάντηδων, εκπροσωπούντων την ευρύτερη περιοχή μας.

Για αρχή ο περιφερειάρχης, αποδεικνύετε ικανός μόνο για βόλτες και περιπάτους στους ρομαντικούς προορισμούς της λιμνοθάλασσας των πόθων και των αναστεναγμών.
Ανίκανος να κρίνει αυτό που του σερβίρουν οι διάφοροι επιτήδειοι , ως έργα ανάπτυξης και ευημερίας, σύρετε πίσω από το άρμα, αυτών που έχουν βάλει στόχο τον ανέξοδο πλουτισμό τους με δημόσιο χρήμα, αρκεί να του εγγυηθούν έργα βιτρίνας και στατιστική βελτίωση των παραμέτρων.
Η έλλειψη ηγετικού προφίλ, τσαγανού και δυναμικής παρουσίας, καθιστά τον περιφερειάρχη μαριονέτα στις ακόρεστες ορέξεις των κουμπαραίων του Μεσολογγίου.

Η αντιπεριφερειάρχης άξιο τέκνο των σημείων των έσχατων καιρών, γνωστή και για την επιμέλεια στην εξωτερική της εμφάνιση και μόνο, ενδυναμώνει με την αφέλεια και την ανικανότητα διαχείρισης προβλημάτων που την διακρίνει, την ανυπαρξία του περιφερειάρχη και την κωμικότητα ενός τοπικού δικτατορίσκου που έχει το αξίωμα του δημάρχου.

Ο δήμαρχος του Μεσολογγίου, ο άνθρωπος για όλες τις κινήσεις, είναι το ιδανικό όπλο στα χέρια των κουμπαραίων για να στέλνει αιτήματα και να σπρώχνει τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνει από το πραγματικό κέντρο εξουσίας που δεν είναι άλλο από το ...προαναφερθέν, με μόνο αντάλλαγμα το ποσοστό του από τα κονδύλια για έργα και δαπάνες.

Και φτάνουμε στα κουμπαράκια.
Ο ένας βολευτής και μάλιστα της Αριστεράς και της Προόδου, προωθεί νομοσχέδια, εμπλέκεται σε κουτοπόνηρες κινήσεις αποπροσανατολισμού του λαού, όπως θα το αποκαλούσε και κάθε ιδεολόγος λαοπλάνος του τύπου της βολευτίνας του νομού μας, ώστε να νομιμοποιήσει τα επιχειρηματικά σχέδια του κουμπάρου της, πρώην υπαλλήλου της εποπτείας αλιείας, αλλά με δημόσιο χρήμα, παρότι ο ίδιος διώκεται για υπεξαίρεση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, από την υπηρεσία όπου υπηρετούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Το έτερο κουμπαράκι, ο συνιστώσας κάποτε του Αριστεράς και της Προόδου και σήμερα της Λαοπρόβλητης Αριστεράς, εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως στέλεχος του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου για να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του δημόσιου επιχειρηματία και κουμπάρου του, με την περιφέρεια και την βολευτίνα, (επίσης κουμπάρα του).
Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε τις εξελίξεις σε όλους τους βασικούς τομείς, όπου σήμερα υπάρχει μόνο κοινωνική έκρηξη, όπως αυτή της λιμνοθάλασσας.
Σκοπός του, η πραγματοποίηση των σχεδίων του επιχειρηματία .... με δημόσιο χρήμα και βιτρίνα την αειφόρο ανάπτυξη, την ευημερία των πολιτών,  της εργατικής τάξης, αλλά και η ανάδειξη άλλων δραστηριοτήτων που επιδέχονται χοντρές επιδοτήσεις, όπως ο οικοτουρισμός, όπου όλος τυχαία ο δημόσιος επιχειρηματίας και κουμπάρος του, δραστηριοποιείτε με επιχείριση που ανήκει σε πρόσωπα της οικογένειάς του.
Ο ιθύνων νους όλης αυτής της παρωδίας του μορμολυκείου, δεν είναι άλλος από τον πρώην επόπτη αλιείας και πρώην δημόσιο υπάλληλο, που σήμερα διώκεται όπως είπαμε για κατάχρηση και υπεξαίρεση από την υπηρεσία του, σε βαθμό κακουργήματος.
Είναι ο άνθρωπος που καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του μόνο καταστροφές μπορεί να επιδείξει.

Το ΙΧΘΥΚΑ, η λιμνοθάλασσα και οι αλυκές είναι οι τομείς που έχει δραστηριοποιηθεί ως δημόσιος υπάλληλος και αυτοί είναι και οι τομείς όπου ακόμη και το επίσημο ελληνικό κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, η δε τοπική κοινωνία βρίσκετε σε μόνιμη αγανάκτηση.

Ποιος δεν έχει νοιώσει τα αποτελέσματα της δυσοσμίας στην είσοδο του Μεσολογγίου από την Πλώσταινα, επειδή ο συγκεκριμένος κύριος αποφάσισε να την κάνει προθερμάστρα για τις Αλυκές;

Ποιος δεν έχει αγανακτήσει από την σημερινή εικόνα του ΙΧΘΥΚΑ, όπου ο συγκεκριμένος κύριος την χρέωσε κάποια δις δραχμών;

Ποιος δεν είδε τους ψαράδες της λιμνοθάλασσας να ξεσηκώνονται και να καταγγέλλουν ότι τους πετάνε από τη δουλειά τους με μια απίστευτη μεθόδευση τύπου Γκέμπελς και συμμάχους τους προαναφερόμενους τοπικούς εξουσιαστές;

Και για να είμαστε ποιο περιγραφικοί, θα σας διηγηθούμε μια μικρή ιστορία και εσείς χαρακτηρίστε τους, από το αποτέλεσμα και την πλοκή.

Κάποια όμορφη μέρα (παραλείπουμε την προεργασία), ο δημόσιος υπάλληλος αποφασίζει ότι το νομικό καθεστώς της λιμνοθάλασσας πρέπει να αλλάξει.
Εισηγείται στον Περιφερειάρχη το σχέδιό του και αυτός δημιουργεί επιτροπή με επικεφαλής τον συγκεκριμένο κύριο.
Η επιτροπή βγάζει τα συμπεράσματα και τα προωθεί στις επιτροπές της Περιφέρεια.
Εκεί ο άλλος κουμπάρος έχει ήδη πλασαριστεί ως αρμόδιος της επιτροπή για την αλιεία, στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Κυβέρνησης μιας και τότε ήταν της Αριστεράς και της Προόδου.
Γεγονός που επιδοκιμάζει και προωθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, διότι δεν θέλει, αλλά ούτε μπορεί να κλείσει την πόρτα στην νέα τότε Κυβέρνηση.

Κατόπιν παίρνει το σχέδιο αλλαγής του νόμου με την συγκατάθεση της Περιφέρειας, ουσιαστικά από τον κουμπάρο του δημόσιο υπάλληλο και το προωθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την υποσημείωση ότι είναι πάγιο αίτημα όλων των ψαράδων της λιμνοθάλασσας.

Εκεί αρχίζει την παρέμβασή της και η βολευτίνα της Αριστεράς και της Προόδου καθότι έτερη κουμπάρα των άλλων δύο, επιβεβαιώνει το δήθεν παλλαϊκό αίτημα των ψαράδων στον Υπουργό της και μετουσιώνει (με πιέσεις και παρεμβάσεις) το σχέδιο του επόπτη αλιείας σε Προεδρικό Διάταγμα.

Όταν το αντιλαμβάνονται οι ψαράδες, είναι πλέον αργά και έτσι καταφεύγουν στο ΣτΕ ώστε να αποδείξουν την αντισυνταγματικότητα του νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Η βολευτίνα και κουμπάρα των άλλων δύο, αρχίζει και προσεγγίζει τους ψαράδες ώστε να μην ξεσπάσει η οργή, πάνω της και διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει τροποποίηση του νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Ο εγκέφαλος των κουμπάρων όμως, επειδή διαβλέπει τις ανατροπές που έρχονται και εκτιμώντας τις απίστευτες συνθήκες για ευκαιριακό πλουτισμό που δημιουργούν και εγγυούνται τα άλλα δύο κουμπαράκια που βρίσκονται σε κέντρα εξουσίας, προχωρά ακόμη ένα βήμα παραπάνω.

Προτείνει μέσω των μηχανισμών που διαθέτει στον δημόσιο τομέα, την αλλαγή και άλλου νόμου για την λιμνοθάλασσα με δούρειο ίππο τον συνεταιρισμό της λίμνης Βιστονίδας (της γνωστής από το Βατοπέδι).

Διαβεβαιώνει στους συνεταιριστές των ιβαριών της δικής μας λιμνοθάλασσας, ότι θα περάσει νόμος όπου για 50 και πλέον χρόνια, όλη η λιμνοθάλασσα θα τους ανήκει, με την προϋπόθεση ότι όλο το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα Οικοτουρισμού, θα περνούν από τη μασέλα του και αυτοί θα παίρνουν το εισόδημα από τα ψάρια, που θα είναι δεκαπλάσιο, μιας και ο νόμος θα προβλέπει τον παροπλισμό των υπόλοιπων ψαράδων.

Ο δεύτερος των κουμπάρων της Λαοπρόβλητης Αριστεράς του Νομισματοκοπείου, πέραν του ότι το προωθεί στη Περιφέρεια ώστε να υπάρχει πολιτική βούλα στα δήθεν αιτήματα των ψαράδων, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βγάλει ψηφίσματα φορέων και δη του δικού του, υπέρ της αλλαγής του νόμου.

Η τελευταία της σειράς κουμπάρα και βολευτίνα, εξαπατά τους ψαράδες λέγοντας ότι δεν ξέρει τίποτα και δεν έχει ανακατευτεί καθόλου, παρά μόνο στην τροποποίηση του νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Εμείς όμως μαθαίνουμε από τους ψαράδες ότι όχι μόνο ήξερε αλλά έγινε τσιμπούρι του Υπουργού ώστε να αλλάξει το νόμο και να προωθήσει τα σχέδια του κουμπάρου της.
Μάλιστα έφτασε στο σημείο από ότι μαθαίνουμε από τη δημοσιοποίηση που έκαναν οι ψαράδες  (εδώ), ότι ακόμη και τη τελευταία στιγμή, έστελνε μισά έγγραφα ώστε να μην το πάρουν χαμπάρι και ξεσηκωθούν εμπρόθεσμα, οι αλιείς της λιμνοθάλασσας.
Στη δε διαδικασία της βουλής, μεθόδευσε τις ομιλίες των εκπροσώπων ώστε να μην ακουστούν οι αντίθετες φωνές.
Στη ομιλία της στη Βουλή, ένιψε τας χείρας της και επιβεβαίωσε, με πικρία βεβαίως, ότι οι ψαράδες είναι διχασμένοι, άρα πρέπει να επιβληθεί η δαμόκλειος σπάθη.

Στην ίδια πρέπει να χρεωθεί και η ψήφιση του νομοσχεδίου ως κατεπείγον, που σημαίνει ότι με το που θα μπει στην βουλή θα ψηφιστεί την ίδια στιγμή χωρίς ουσιαστική συζήτηση, λες και επρόκειτο για θέμα εθνικής ασφάλειας.

Κατόπιν της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου τα τρία κουμπαράκια, μοίραζαν κείμενα στους ψαράδες, θέλοντας να πείσουν ότι τίποτα δεν αλλάζει και η εργασία τους είναι εξασφαλισμένη.

Η δε βολευτίνα συγκαλούσε συσκέψεις με οπαδούς του κόμματος που είναι και αλιείς, ώστε να τους πείσει για το αγαθό των προθέσεών της και το καλό του νόμου που έρχεται, ώστε να βάλει τάξη στο χάος.

Μερικά από τα ευτράπελα του νέου νόμου είναι ότι, η Πολεοδομία θα εκδίδει οικοδομικές άδειες εντός της λιμνοθάλασσας, ώστε το κουμπαράκι της να κάνει εγκαταστάσεις οικοτουριστικές μέσα στη λιμνοθάλασσα και να μπορεί να πάρει τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ.

Οι σημερινοί συνεταιρισμένοι θα έχουν τα ιβάρια για 50 χρόνια.

Θα πληρώνουν ενοίκιο ίσο με το 10% των αλιευμάτων τους, χωρίς να προβλέπεται κατώτατο μίσθωμα και χωρίς κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το σύνολο της παραγωγής, άρα και το 10%

Οι ελεύθεροι αλιείς θα πληρώνουν το 10% της ημερήσια παραγωγής τους στα ιβάρια, μέχρι ότου το πάρουν χαμπάρι ότι η ελεύθερη αλιεία απαγορεύεται στη λιμνοθάλασσα, μιας και όλη η λιμνοθάλασσα πλέον ανήκει στους συνεταιρισμούς.

Βεβαίως ο αστραπομάτης δημόσιος υπάλληλος, προέβλεψε ακόμη και την εξαγορά όλης της λιμνοθάλασσας και πρότεινε, αν δεν υπάρχει ψαράς να αναλάβει κάποιο ιβάρι (πως να υπάρχει, όταν τους παίρνουν τις άδειες;;;), να ανατίθεται σε ιδιώτη η εκμετάλλευση, άρα και η λιμνοθάλασσα. Γνωρίζει κάποιος, κάποιον καλύτερο από τον πρώην επόπτη αλιείας, που μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης του τόπου μας;

Και βέβαια, μην αφήσουμε παραπονούμενο και το δήμαρχο Μεσολογγίου, ο οποίος θα μπορεί να διορίζει ο ίδιος ψαράδες στα ιβάρια.

Όλα αυτά που σήμερα προβλέπονται από το νέο νόμο, κάποτε τα λέγανε οι ψαράδες ως βαρύτατη καταγγελία, σε όποιον παρέβαινε στα της λιμνοθάλασσας, σήμερα όμως .... τα κουμπαράκια τα κατάφεραν και οι κακές λέξεις των ψαράδων ή οι παρεμβάσεις των επιτηδείων έγινε νόμος... ύμνος του κράτους, στο όνομα της καταπολέμησης της παρανομίας και των πολιτικών παρεμβάσεων, ώστε να υπάρχει και το αριστερό πρόσιμο.

Βέβαια όλα αυτά θα βρίσκονται κάτω από την σκληρή εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, η οποία όμως δεν θα έχει πλέον αντικείμενο για επόπτευση, μιας και ούτε την παραγωγή μπορεί να ελέγξει, ούτε αν είναι καλά παιδιά οι των συνεταιρισμών.
Αλλά αν υπάρξει, ου μη γένετο κάποιο πρόβλημα, το άλλο κουμπαράκι, της Λαοπρόβλητης Αριστεράς, θα προστρέξει για την επίλυσή του, γιατί και τα τρία κουμπαράκια έχουν αριστερές ρίζες και προωθούν με κάθε τρόπο το συνεταιριστικό κίνημα και όχι το κεφάλαιο.

Τώρα αν όλη αυτή η μεθόδευση οδηγεί σε δημιουργία μονοπωλιακών συνθηκών με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου και αν αυτό το κεφάλαιο θα έχει το όνομα των κουμπαραίων, τότε θα φταίει ο καπιταλισμός και η πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Μετά από την αφήγηση της μικρής μας ιστορίας, που μπορεί να είναι και μύθος ή να μην υπάρχουν καν αυτά τα πρόσωπα, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Αν όμως είναι αληθινά, τότε για σκεφτείτε που οδηγούνται τα πράγματα και πείτε μας εσείς, εάν αυτό το σχέδιο του κουμπάρου της εποπτείας αλιείας δεν φέρνει στην επιφάνεια τις θαμμένες μαύρες σελίδες της λιμνοθάλασσας, τότε που ο άρχοντας - Πασάς, όριζε τους εργαζόμενους πάνω στα ιβάρια και το ύψος του φόρου που πλήρωναν οι σκάπλοι (ελεύθεροι αλιείς) στον ίδιο.

Εάν αυτό κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ της ΛΑΕ και του ΠΑΣΟΚ με απόχρωση ΝΔ λέγετε ανάπτυξη, τότε εμείς είμαστε αντίθετοι.
Σας χαρίζουμε τα κουμπαράκια και σας προειδοποιούμε για τις αντιδράσεις που έρχονται και σας επισείουμε την προσοχή σας για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα έρθουν, τόσο στην παραγωγή της λιμνοθάλασσας, όσο και στις κοινωνικές αντιδράσεις που θα επακολουθήσουν.

Όνειρα γλυκά κύριοι να έχετε ... και μόνο !!!

1 σχόλιο:

Ανενταχτος Αιτωλικιωτης είπε...

Τι γίνεται ρε παιδιά;;;;
Της κουμπαριας και της προόδου ρε Μ.. εγαλε