Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Β. Μπρούμας: Ομάδα που έχει αυτό που λέμε "μέταλλο"...



Του Βασίλη Μπρούμα

Στο κυρίαρχο κλίμα που με υπεύθυνη πληροφόρηση, αλήθεια, σοβαρότητα και καλή γνώση έχει, ευτυχώς, διαμορφώσει για την τοπική μας κοινωνία η δημοτική αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε χθες η φιέστα του δήθεν απολογισμού της παρούσας δημοτικής αρχής Ι.Π. Μεσολογγίου για τη χρονιά αλλά και τη θητεία της που πέρασε. Αξίζει, πριν το σχετικό σχολιασμό, να αναφερθούν ως υπενθύμιση ορισμένα προηγηθέντα στοιχεία.

Με εξαιρετική σαφήνεια και επί του συγκεκριμένου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Νίκος Μουρκούσης, με την πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του, επικαιροποιεί εμπλουτισμένη και με νέα δεδομένα την περυσινή κοινή ανακοίνωση τεσσάρων επικεφαλής παρατάξεων - του ιδίου και των Πάνου Κατσούλη, Πάνου Παπαδόπουλου και Γιάννη Τέγα - επί του ιδίου θέματος των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, κάτι που είναι πολύ αναγκαίο και ιδιαίτερα χρήσιμο σήμερα υπό τις τρέχουσες δημοτικές συνθήκες. "ΨΕΜΑΤΑ - ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ" ήταν ο τίτλος της περυσινής, πριν ένα χρόνο, κοινής ανακοίνωσης των αρχηγών, τον ίδιο τίτλο επέλεξε και φέτος ο Νίκος Μουρκούσης, κάνοντας χρήση και στοιχείων που προέρχονται από πρόσφατες παρεμβάσεις και των άλλων δύο πρώτων εκ των προαναφερομένων.

Να μείνουμε εδώ σχετικά μόνο στο "Απύθμενο θράσος και την υποκρισία του δημάρχου", στις "Βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται από πρόσφατη ανακοίνωση σύσσωμου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου", στο ότι "Ο κορυφαίος πολιτικός θεσμός της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο έχει εσκεμμένα απαξιωθεί". Επίσης "Η προσωπική προσβολή και οι ύβρεις από τον δήμαρχο συνοδεύουν τον κάθε δημοτικό σύμβουλο που ...διαφωνεί μαζί του" και "Ο δημοκρατικός θεσμός των ερωτήσεων που γίνονται από τις δημοτικές παρατάξεις ή συμβούλους έχει εκφυλιστεί...Στην ουσία, ποτέ δεν υπάρχει απάντηση".

Στην ίδια ακριβώς αυτή τελευταία πτυχή επέλεξαν να εστιάσουν την κριτική τους για το φετινό απολογισμό της δημοτικής αρχής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνος Γιαννόπουλος και Σπύρος Διαμαντόπουλος σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέροντας ότι "Έχει υποβαθμίσει ως όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο και διαμαρτυρόμαστε γι' αυτό", "Οι ερωτήσεις που καταθέτουμε δεν απαντώνται ποτέ", "Δεν υπάρχει ενημέρωση και δε συζητούνται θέματα όπως για τη ΔΕΥΑΜ, τη Μαρίνα και ένα σωρό άλλα". Επίσης "Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Εντυπωσιάζει δε η πλήρης απουσία στοιχείων για τη ΔΕΥΑΜ". "Πολλά λόγια και ελάχιστα στοιχεία. Δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία στο φετινό απολογισμό της δημοτικής αρχής".

Μικρά ενδεικτικά αποσπάσματα είναι τα προαναφερόμενα, που καταμαρτυρούνται και επιβεβαιώνονται από κάθε σοβαρή πλευρά. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρης ποιότητας, βάθους και έκτασης αυτά που συμβαίνουν με τούτη εδώ τη δημοτική διοίκηση. Αν είχε ελάχιστο φιλότιμο θα έπρεπε ήδη να είχε εξαφανιστεί. Και τι κάνει; Παρουσιάστηκε χθες δημοσίως σε μια κακόγουστη και απαράδεκτη από κάθε άποψη θεατρική παράσταση, προσβολή και ντροπή για κάθε Μεσολογγίτη, κάνοντας επίδειξη απίστευτης ασχήμιας και συμπλεγματικότητας απέναντι στην "ελίτ του Μεσολογγίου". Φωνασκώντας για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Έφτασε μέχρι τέτοιου σημείου ύβρεως, αλαζονείας, θράσους και παράνοιας ώστε να αναφέρει πως "εμπιστεύθηκε πεθαμένους ανθρώπους χωρίς μπέσα, που τον χτυπούσαν στην πλάτη, οι οποίοι δεν ντρέπονται" που του κάνουν κριτική για τις γελοιότητες που ανακοινώνει ως έργα κι ακόμη πως "η αντιπολίτευση παρακαλάει να πλημμυρίσει το Μεσολόγγι για να χτυπήσει τον Καραπάνο"!

Έλα μου όμως που έχουν γνώση οι φύλακες. Θα διερωτήθηκαν αρκετοί δημότες που ενδεχομένως είδαν τη χθεσινή δημοτική φιέστα από το διαδίκτυο, γιατί τόσο άγχος, τόσος πανικός, τόση αγωνία και τόση σύγχυση. Υπήρχε κι άλλος σοβαρότατος λόγος, πέρα από τη θεατρική αντιστάθμιση της ένοχης σιωπής στα καίρια ερωτήματα της αντιπολίτευσης. Μόλις είχε καταφθάσει η "απανταχούσα" από το υπουργείο Εσωτερικών, που με την υπ. Αριθ. Πρωτ,: 36543/26-10-2017 διατάσσει Διαχειριστικό Έλεγχο - "Εξέταση ζητημάτων διαχείρισης στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και σε νομικά του πρόσωπα" . "Οικονομικό έλεγχο για τα νομικά πρόσωπα Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου, Κατράκειο Ίδρυμα και Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων". Αυτό είναι πράγματι. πολύ σοβαρό. Αλλά δεν έγινε καμία αναφορά χθες. Θα ξεχάστηκε μάλλον. Για να δούμε όμως τώρα, τι απαντήσεις θα δοθούν εδώ που δεν είναι η αντιπολίτευση του Δήμου που ρωτάει και ψάχνει.

Το μυαλό της ομάδας, όσο διαθέτει, είναι πάντως κολλημένο στην προπαγάνδα, στην κουτοπονηριά και στην εξασφάλιση της δικής της και μόνο επιβίωσης και του σχεδιασμού του μέλλοντός της. Ναι, ναι μια ισχυρή ομάδα όντως, με πίστη, ζήλο, ήθος, δεοντολογία, αξιοπιστία. Ομάδα που μετά τη χθεσινή "ενίσχυσή" της από το υπουργείο Εσωτερικών (δεν δίνει, βλέπεις, μόνο χρήματα το υπουργείο, μεγάλα κονδύλια που κάνουν τον άλλον να ζαλίζεται και να τρελαίνεται) ίσως δρέψει δάφνες προπαγάνδας, συσκότισης, συκοφαντίας, κι επιπρόσθετων ασχημιών. Όχι απλά ικανή ομάδα, αλλά καρα-ικανή. "Πολλά κιλά" ικανή ομάδα. Ένας θλιβερός θίασος δυσφήμισης της Πόλης και του Δήμου και μετατροπής του άσπρου σε μαύρο. Και "δε μασάει" κιόλας, λέει. Θα συνεχίσει σίγουρα να υπηρετεί τις υποθέσεις του Δήμου με την ποιότητα που τη διακρίνει απ' όλα τα πόστα. Έχει αυτό που λέμε μέταλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: