Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση - Καταγγελία για το νερό ύδρευσης του Αιτωλικού

   
Για μία ακόμη φορά, ο Δήμος Μεσολογγίου και η ΔΕΥΑΜ, που υποτίθεται ότι κόπτονται για το καλό και την ασφάλεια των κατοίκων του Αιτωλικού, συνελήφθησαν «αδιάβαστοι». Σήμερα 1/11/2017 και μάλιστα από το πρωί, το νερό που έτρεχε στις βρύσες του Αιτωλικού ανέδυε έντονη και δυσάρεστη οσμή, θυμίζοντας σε όλους μας την περιπέτεια με το μη πόσιμο και ακατάλληλο για κάθε χρήση νερό, που μας ταλάνιζε περίπου ένα χρόνο πριν και για το οποίο ακόμη δεν έχει ευρεθεί μόνιμη λύση.

Ενημερωθήκαμε δια του τύπου ότι η σημερινή «ανωμαλία», οφειλόταν σε βλάβη που υπέστη το μοτέρ της γεώτρησης στη θέση Τσαγκρινέικα και ότι ήταν θέμα ωρών ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη. Μάλιστα, με διαδοχικές ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜ, πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα της ύδρευσης θα λυνόταν οριστικά, με δεδομένο ότι η νέα γεώτρηση στη συγκεκριμένη θέση έχει ολοκληρωθεί και ότι τώρα απομένει μόνο η τοποθέτηση του νέου αντλητικού συγκροτήματος.

Καθώς οι ώρες περνούσαν και δεν διαφαινόταν λύση στον ορίζοντα, ειδοποιήσαμε τηλεφωνικά τη Διεύθυνση Υγείας και τη ΔΕΥΑΜ. Η αρμόδια Διεύθυνση Υγείας, μας απάντησε ότι έχει ήδη ενημερωθεί από κατοίκους του Αιτωλικού και την επιτροπή των δημοτών για το νερό και ότι αρμόδιοι υπάλληλοι της είναι ...καθ' οδόν για να λάβουν δείγματα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρα, και δη στις 14:30, ενημερωθήκαμε ότι αρμόδιοι της Δ/νσης Υγείας, με τον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΜ κ. Σταματάτο, ευρίσκονται στο αντλιοστάσιο της πηγής του Κεφαλοβρύσου. Τελικά, συναντηθήκαμε με αυτούς στο Σταθμό του Αιτωλικού, όπου και ενημερωθήκαμε από τη κ. Διβάρη (Δ. Υγείας), ότι η πηγή του Κεφαλοβρύσου ( η οποία υποτίθεται είχε κριθεί …. κατάλληλη) σφραγίστηκε, οι δε υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜ υποσχέθηκαν ότι πλέον ούτε σταγόνα δεν θα φύγει για Αιτωλικό.

Το ερώτημά μας πλέον είναι : Υπάρχει εν ισχύει απαγόρευση παροχής νερού για ύδρευση από την πηγή του Κεφαλοβρύσου; Αν ναι, τότε πως βρέθηκε το ακατάλληλο νερό της συγκεκριμένης πηγής στο δίκτυο του Αιτωλικού; Πως εξηγείται σήμερα, και μάλιστα από τη στιγμή που σφραγίστηκε η πηγή του Κεφαλοβρύσου, να έχει πέσει η πίεση του νερού στις βρύσες των σπιτιών, ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο και με πολλαπλάσιο πληθυσμό στο νησί του Αιτωλικού, η πίεση ήταν σε κανονικό επίπεδο, παρότι και σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜ, δεν υπήρχε παροχή από τη συγκεκριμένη πηγή;

Να σημειωθεί ότι, οι υπάλληλοι της Δ.Υ μας διαβεβαίωσαν ότι κατά την αυτοψία που διενήργησαν στην γεώτρηση στη θέση Τσαγκρινέικα, δεν διαπίστωσαν οποιουδήποτε είδους άσχημη αποφορά του νερού.

Τελικά μήπως η ΔΕΥΑΜ, όλο αυτό το διάστημα μας τροφοδοτούσε με μη κατάλληλο και δη μολυσμένο και απαγορευμένο νερό, με απόφαση της δικαιοσύνης μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαμε καταθέσει, αλλά και από την επίσημη απαγόρευση από την Διεύθυνση Υγείας, εδώ και ένα χρόνο περίπου; Τελικά, μήπως πράγματι έχουμε δίκιο που συνεχίζουμε δικαστικά τον αγώνα μας για την δικαίωση μας στο θέμα του κατάλληλου για εμάς και τα παιδιά μας νερού ;;



https://aliisetolikou.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: