Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο Ξεφτιλίκι για μια δημοτική αρχή η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτη και υπό προθεσμία



Για όσους δεν το ξέρουν ή δεν το έχουν αντιληφθεί, οι κύριοι και οι κυρίες που είναι στοιβαγμένοι στη πλαϊνή πόρτα του Ι.Ν των Ταξιαρχών, είναι η νέα δημοτική αρχή του δήμου μας... 

 Και μη σας μπαίνουν ιδέες, ούτε ο Βασίλης ούτε ο Νίκος, ούτε ο ιερωμένος, αλλά ούτε και ο προϊστάμενος  του τοπικού αστυνομικού τμήματος Αιτωλικού είναι ή ανήκουν στη  νέα δημοτική αρχή του Διαμαντόπουλου, αυτοί είναι εκεί για τιμήσουν τη μαθητιώσα νεολαία που παρελαύνει για την επέτειο της Εθνικής Επανάστασης, εναντίον των κατακτητών και των τότε διορισμένων δημοτικών αρχών, από τους κατακτητές.

Μια εικόνα εξαθλίωσης ντροπής και απαξίωσης, από τη δημοτική αρχή Διαμαντόπουλου,  "φόρος τιμής" στη πόλη που τον ανέδειξε τον ξελάσπωσε και τον έκανε δήμαρχο. 

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα εκλογικά τμήματα του Αιτωλικού ήταν από τα λίγα τμήματα όπου η παρακρατική οργάνωση Διαμαντόπουλου δεν άλλαξε ψηφοδέλτια ή δεν έριξε παραπάνω σε αριθμό, από ότι οι ψηφίσαντες.

Ήταν η πόλη που μαύρισε το Λύρο για την αλαζονεία του και εκδικήθηκε για το ανύπαρκτο έργο του επί 4 χρόνια.
...

Αυτή τη πόλη ο κ. Διαμαντόπουλος αποφάσισε, επιδεικτικά να απαξιώσει και να υποβαθμίσει, στέλνοντας μήνυμα στους χρηματοδότες του, ότι θα πράξει ότι είναι δυνατό για να αφανίσει το Αιτωλικό, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν τα σχέδιά τους για την περιοχή μας και για τη πόλη μας. 

Ενδεικτικό  παράδειγμα απαξίωσης ήταν το γεγονός ότι ούτε καν βάθρο δεν υπήρχε ώστε να στηθούν οι επίσημοι εκπρόσωποι της πολιτείας. 

Με δική τους πρωτοβουλία και με εμπειρία από τη λιτανεία για τη μάχη του Ντολμά, οι επίσημοι, αυτοβούλως  στάθηκαν σε εκείνο το σημείο, παριστάνοντας  ότι δεν τρέχει τίποτα, σκορπίζοντας αμήχανα χαμόγελα δεξιά και αριστερά.

Ακόμη και ο Πρόεδρος της κοινότητας Αιτωλικού, ντράπηκε να σταθεί δίπλα τους και παρακολούθησε τη παρέλαση από γειτονική καφετέρια. Ο δε αντιδήμαρχος Αιτωλικού κάτοικος Μάστρου, ξένος ανάμεσα σε ξένους, κοίταζε το ρολόι του για να δει αν θα προλάβει να στηθεί στο βάθρο του Μεσολογγίου, δίπλα από τον καλπο-Διαμαντόπουλο και τους υπόλοιπους συμβούλους, των 50 σταυρών !!! 



Η δε συμμετοχή του κόσμου, ήταν ένας  ψυχρός κόλαφος απέναντι στην ανύπαρκτη δημοτική αρχή και ειδικότερα στο πρόσωπο του Διαμαντόπουλου, καμιά προσέγγιση, κανένας διάλογος με τους φερόμενους δημοτικούς άρχοντες, ούτε καν μετά την παρέλαση. Στο φτύσιμο δηλαδή !!!

Δυστυχώς για τον κ. Διαμαντόπουλο είθισται στη δεύτερη πόλη του δήμου μας, η δημοτική αρχή να εκπροσωπείται από κλιμάκιο δημοτικών συμβούλων και συνήθως από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. 

Εδώ βέβαια γελάμε, γιατί αν περιμέναμε από τη πρόεδρο  Ζιζή
Φούντα, να μετακινήσει την ευρεία λεκάνη της, για να παραστεί στο Αιτωλικό... την πόλη που χαντάκωσαν οι πρόγονοί της, μάλλον, θα ήταν σα να λέμε ανέκδοτα για τον Τοτό και τη δασκάλα του. 

Αυτή είναι η εικόνα και η πραγματικότητα του σημερινού Αιτωλικού, αυτό είναι το αποτέλεσμα της μη εκπροσώπησης μας ή της καταψήφιση δικών μας ατόμων, γιατί κάποιοι μας έταξαν και κάποιοι άλλοι το χρησιμοποίησαν ώστε να επισημοποιήσουν την ανυπαρξία τους.  

Δεν μας αξίζει αυτή η υποβάθμιση.

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την κάλπικη δημοτική αρχή Διαμαντόπουλου και λοιπών παρακρατικών συμφερόντων... Ας το εκμεταλλευτούμε για να απαιτήσουμε την νεκρανάσταση της πόλης μας.

Ας μας γίνει μάθημα, τρόπος σκέψης και ζωής, η επανάσταση του '21.

 Ο ΔΡΑΚΟΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν και για μένα δεν είναι ουσιαστικό, αλλά για ρωτήστε τι έγινε με την κατάθεση στεφάνων. Κανένα στεφάνι δεν κατατέθηκε, πλην των σχολείων και της δημοτικής αρχής. Σύξυλος έμεινε ο αστυνομικός και οι υπόλοιποι φορείς. Για μένα όμως, ποιο ουσιαστικό είναι αυτό που γράφετε για την απαξίωση της πόλης, την κατάρρευση των υποδομών και τη μη λειτουργεία του θεσμού. Πότε περιμένει να κάνει συνέλευση το τοπικό συμβούλιο; Έχουμε σχολικά κτήρια σε κατάρρευση, βρωμιά και δυσοσμία παντού, η θάλασσα έγινε και πάλι πράσινο χαλί. Τι περιμένουν όλοι αυτοί που μας εκπροσωπούν ;;;;