Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Περπάτησαν κάποτε γίγαντες κανίβαλοι στην επιφάνεια της Γης; – Τι δείχνουν τα ευρήματα




Οι γίγαντες αναφέρονται ρητώς και στην Αγία Γραφή

Περίεργα ανθρώπινα λείψανα έχουν βρεθεί στην Πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ όπου μερικοί σκελετοί έχουν ύψος έως και 3 μέτρα!

...

Εκτός από το εντυπωσιακό μέγεθός τους, οι άνθρωποι αυτοί είχαν κόκκινα μαλλιά. Αυτό ενίσχυσε μία θεωρία αιώνων ότι μια εξαφανισμένη φυλή ανθρώπων κάποτε κυριαρχούσε στη νοτιοδυτική Αμερική.

Σύμφωνα με την εθνοτική ομάδα Paiute, μια φυλή που εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Νεβάδα πριν από χιλιάδες χρόνια, ήταν κανίβαλοι, κοκκινομάλληδες γίγαντες που ονομάζονται Si-Te-Cah και έφτασαν στην Αμερική από ένα μακρινό νησί.

Ο θρύλος λέει ότι οι Si-Te-Cah διέσχισαν τον ωκεανό πάνω σε σχεδίες από καλάμια, Σύντομα έγιναν γνωστοί ως οι πιο ψηλοί, πιο δυνατοί και πιο σκληροί από τους ανθρώπους.

 Στη συνέχεια, το 1911, ενώ έσκαβαν για γκουάνο νυχτερίδας (βασικό συστατικό του λιπάσματος) σε μια σπηλιά κοντά στην πόλη Lovelock της Νεβάδα, ορισμένοι ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν μερικά παράξενα αντικείμενα.

Αυτή η ανακάλυψη ήταν το βασικό στοιχείο για να ξεκινήσουν δύο ανασκαφές μία το 1912 και μία δεύτερη το 1924.

Στη διάρκεια αυτών των ανασκαφών ανακαλύφθηκαν χιλιάδες αντικείμενα. Μεταξύ των συγκλονιστικών ευρημάτων ήταν οι μούμιες, με το παρατσούκλι Γίγαντες Lovelock, οι οποίες είχαν ύψος από 2,4 έως 3 μέτρα, σύμφωνα με το Archaeology World.

Επιπλέον βρέθηκαν σανδάλια μήκους 38 εκατοστών, που είχαν σημάδια φθοράς και ένας βράχος με χαραγμένο ένα σύμβολο που θυμίζει τεράστιο αποτύπωμα χεριού.

Λίγο μετά τη δεύτερη ανασκαφή, το 1931, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα Nevada Review Miner, υποστήριξε ότι δύο γιγάντιοι σκελετοί είχαν ανακαλυφθεί σε μια ξηρή κοίτη λίμνης κοντά στο Lovelock.

Αυτά τα λείψανα είχαν ύψος 2,5 και 3 μέτρα αντίστοιχα, και μουμιοποιήθηκαν με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι. Αν όλα αυτά ακούγονται περίεργα ο θρύλος αυτών των παράξενων ανθρώπων είναι παρών σε όλη την Αμερική.

Για παράδειγμα, τον 16ο αιώνα, ένας Ισπανός κατακτητής, που ονομαζόταν Pedro Cieza de León, κατέγραψε μια αρχαία περουβιανή ιστορία για την προέλευση των γιγάντων.

Στην αφήγηση του ανέφερε ότι αυτές οι πανύψηλες φιγούρες «ήρθαν από τη θάλασσα με σχεδίες από καλάμια». «Μερικοί από τους άνδρες ήταν τόσο ψηλοί που από το γόνατο και κάτω ήταν όσο ένας άνδρας σε συνηθισμένο μέγεθος», έγραψε ο Ισπανός.

Επιπλέον, στις Άνδεις στην περιοχή μεταξύ Περού και Βολιβίας, έχουν βρεθεί σκελετοί με επιμήκη κρανία.

Τα λείψανα πιθανολογείται ότι είναι ηλικίας περίπου 3.000 ετών. Σε μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά ενός κανονικού ανθρώπου. Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι πάλι είχαν κόκκινα μαλλιά.

Σύμφωνα με το Archaeology World, ορισμένοι επιστήμονες αποδίδουν αυτό το κοκκινωπό χρώμα στα μαλλιά στις ουσίες που υπήρχαν στο περιβάλλον όπου θάφτηκαν τα πτώματα. Ωστόσο, άλλοι το θεωρούν ως απόδειξη της ύπαρξης των Si-Te-Cah και των συγγενών τους.

Αν αναρωτιέστε πώς εξαφανίστηκε μια τόσο δυνατή και ψηλή φυλή- αν όντως υπήρξε ποτέ- η εθνοτική ομάδα των Paiute δίνει την απάντηση.

Σύμφωνα με τη μυθολογία των Paiute, οι Si-Te-Cah άρχισαν να μάχονται μεταξύ τους ενώ κήρυξαν τον πόλεμο και σε γειτονικές φυλές. Τελικά μετά από χρόνια πολέμων οι υπόλοιπες φυλές ενώθηκαν εναντίον των Si-Te-Cah.

Τελικά, οι τελευταίοι εναπομείναντες γίγαντες εκδιώχθηκαν και αναζήτησαν καταφύγιο μέσα στη σπηλιά Lovelock. Τότε οι άλλες φυλές άναψαν φωτιά στην είσοδο της σπηλιάς και έκαψαν ζωντανούς τους τελευταίους Si-Te-Cah που είχαν απομείνει.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι στις αρχικές ανακαλύψεις στο σπήλαιο το 1911 εντοπίστηκαν στοιχεία πυρκαγιάς κοντά στην είσοδο του, σύμφωνα με το History Channel.

Αλήθεια, ψέματα, ποιος ξέρει; Πάντως οι γίγαντες αναφέρονται ξεκάθαρα μέσα στην Αγία Γραφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: