Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Εδώ Αιτωλικό… Εδώ Αιτωλικό…

Ήρθε με ηλεκτρονικό μήνυμα, 4 ημέρες πριν. Το κρατήσαμε για να το δημοσιεύσουμε σήμερα 17 Νοεμβρίου.

Είναι ΚΡΑΥΓΗ. Είναι γραμμένο με τόσο πάθος, που οι έχοντες ιστορική μνήμη και την ανάλογη ηλικία, θα ανατριχιάσουν. Οι νεώτεροι, τα παιδιά μας, θα τους θυμίσει κάτι που άκουσαν ή είδαν στο you tube. Όμως παιδιά μου, ακούστε ή δείτε το πάλι και στη θέση εκείνης της κραυγής βάλτε τα λόγια αυτά.
Δεν έχουμε τίποτα να πούμε και να σχολιάσουμε. Άφωνοι στο μέγεθος της κραυγής.

Εδώ Αιτωλικό… Εδώ Αιτωλικό…

Σας μιλούν οι απεγνωσμένοι σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες του δήμου Αιτωλικού. Σας μιλούν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι από τα λήμματα ψαράδες. Σας μιλούν οι αναστατωμένοι κάτοικοι της περιφέρειας του Αιτωλικού από την αναλγησία των ψευδαρχόντων που διοικούν με χουντικά πρότυπα σπέρνοντας διχόνοια και λάσπη εναντίον μας. Σας μιλούν οι νεολαίοι που απαξιώθηκαν και οι γέροι που προσβλήθηκαν με ψέματα. Σας μιλούν οι οικογένειές μας που χωρίστηκαν από τις συκοφαντίες των ψυχεδελικών και αγράμματων εξουσιαστών της προπαγάνδας και της υπονόμευσης.

Εδώ Αιτωλικό… Εδώ Αιτωλικό.

Αδέλφια μας Αιτωλικιώτες, Σταμνιώτες, Χρυσοβεργιώτες, ΜΗΝ τους ……….πιστεύετε ΜΗΝ ενδίδετε σε υποσχέσεις και σχέδια υπονόμευσης. Αϊ Λια, Φραγκουλεϊκα, σας εξαπάτησαν. Σας πρόδωσαν. ΜΗΝ τους ακούτε. Κράτησαν τη μερίδα του Λέοντα και σας πέταξαν ψίχουλα.

Εδώ Αιτωλικό… Εδώ, οι εξαπατημένοι ενεργοί Αιτωλικιώτες.

Σας μιλάει η παράδοση και η ιστορία μας. Σας μιλούν οι πολίτες που πίστεψαν και δεν ξέχασαν ότι οι αγώνες δικαιώνονται με δράση και αμεροληψία. Αδέλφια μας Αιτωλικιώτες, δεν είμαστε τρελοί είμαστε τ΄ αδέρφια σας, είμαστε οι βιοπαλαιστές της προόδου και της αλήθειας. Είμαστε οι γονείς που έκλεψαν οι δωσίλογοι του Γαλάνη του Φραγκούλη, της Τσίνζτου και του Σαμαντά τη γαλήνη και την υγεία των παιδιών μας. Είμαστε οι πολίτες που μιλούν και φωνάζουν για τα χρήματα που μας άρπαξαν οι καιροσκόποι και οι τυχοδιώκτες εξουσιαστές της χουντικής νοοτροπίας.

Αδέλφια μας συμπολίτες

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ να κρατήσουμε ότι μας ανήκει. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ να ξεσκεπάσουμε τους ΚΛΕΦΤΕΣ.

Αδέλφια μας Αιτωλικιώτες.
Αδέλφια μας. ΜΗΝ ακούτε στα συμφέροντα των ακάλυπτων επιταγών που υπόγραψαν για μας οι συνωμότες της διαφθοράς για την καταδίκη του τόπου μας. Της θάλασσάς μας. Της γης μας. Των θεσμών μας. Των έργων από τις οικονομίες των πατεράδων μας. Είμαστε τ΄ αδέλφια σας, είμαστε οι φίλοι σας, είμαστε οι συμπατριώτες σας. Είμαστε οι εργαζόμενοι που σας νοιαζόμαστε χωρίς να μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Δεν ζητάμε όσα δεν είχαμε. Ζητάμε αυτά που μας πήρανε για να πλουτίσουν οι φιλόδοξοι εξουσιαστές μας. Ζητάμε το χρόνο που μας ρημάξανε με τα ψέματά τους και τους μακριούς σταυρούς. Ζητάμε τα λεφτά μας που έκλεψαν μέσα από το Δήμο μας. Τους ανθρώπους που έδιωξαν από τις υπηρεσίες μας με τα παραμύθια τους. Ζητάμε πίσω όσα εκμεταλλεύτηκαν οι ανίδεοι και οι καιροσκόποι της Δημοτικής εξουσίας. Ζητάμε την αλήθεια στο βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του Αιτωλικιώτικου λαού από τους προβοκάτορες αιρετούς. Είμαστε αυτοί που αμύνονται ενάντια στους δωσίλογους του αιώνα μας. Είμαστε αυτοί που μορφώθηκαν για να εξοντώσουν την κραιπάλη της μεθυσμένης εξουσίας. Είμαστε αυτοί που μιλούν για να γνωρίζετε το δίκιο σας. Αδέλφια μας συμπολίτες, μην τους αφήσετε να κάνουν άλλα εγκλήματα παράνοιας στη γη μας, στους συνανθρώπους μας…

Εδώ Αιτωλικό

Σας μιλούν οι πολίτες του αγώνα και της μνήμης. Σας μιλούν όσοι τσακίστηκαν οικονομικά για να προοδεύσει η περιοχή μας, κι αηδίασαν από τον υποκριτή δήμαρχό τους και τη δικτατορική συμπεριφορά της δημοτικής εξουσίας.


ΕΔΩ… ΑΙΤΩΛΙΚΟ…ΕΔΩ ΑΙΤΩΛΙΚΟ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ

ΖΗΤΑΜΕ ΑΞΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ

Εδώ… Αιτωλικό. Εδώ… Αιτωλικό

Σας μιλάει η ελεύθερη αντίληψη, σας μιλάει η απεγνωσμένη κοινωνία της κοροϊδίας. Σας μιλάει η νεολαία του αβέβαιου μέλλοντος. Η εργατιά της λιμνοθάλασσας και οι όμηροι των stage . Σας μιλάει το διχασμένο μεροκάματο και η κατάντια των αλλοδαπών από τη χούντα των αρπαχτικών και της αδιαφορίας του Δημαρχείου. Σας μιλάει η απελπισία μας για τους άρπαγες και παραχαράκτες της ιστορίας μας. Σας μιλάνε οι άλογοι καταδικασμένοι υπάλληλοι του Γαλάνη του Σαμαντά και του Φραγκούλη. Σας μιλάει το καταδικασμένο Κατράκειο και οι προδομένες γειτονιές. Σας μιλάνε οι εκκλησιές τα μοναστήρια μας και τα ρημαγμένα ταμεία τους… Σας μιλάνε τα κατεστραμμένα γεφύρια μας και τα ιδιωτικοποιημένα μνημεία μας !

ΜΙΛΗΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ- ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
Μαρία Αντωνίου



Για την (συγκλονιστική) αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης.

Οι Μ.Ε.Π. ανακοινώνουν ότι για όλο το 24ωρο της 17ης Νοεμβρίου, ΔΕΝ θα αναρτήσουν τίποτα άλλο και θα μείνει αφιερωμένη στους αγώνες των φοιτητών του 73 και στην ιστορική μνήμη, αυτή η ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: