Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ


"Σε καιρούς καθολικής εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια, γίνεται επαναστατική πράξη" είπε ο βρετανός συγγραφέας (ή φάρμα των ζώων, 1984 κλπ) Τζορτζ Όργουελ.
Το βράδυ της 9ης προς 10ης Δεκεμβρίου, συμλπηρώσαμε με τη δική σας συμμετοχή αλλά και ΑΝΟΧΗ τα 100,000 clicks, ακολουθώντας μια πορεία, που κινείται από τη σάτιρα στην καταγγελία και από το χιούμορ στην καυτηρίαση των γεγονότων, μέσα από τη δική μας πάντα οπτική γωνία.
Πολλά από αυτά που γράφουμε, είναι καταγγελίες ή επισημάνσεις δικές σας.
Έχουν φτάσει σε εμάς με δικά σας μηνύματα.
Κάποιες (το 95%) τα διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα ματάκια. Στα υπόλοιπα 5% έχουμε εμπιστοσύνη στη κρίση σας και μέχρι σήμερα, εκτός μιας και μοναδικής περίπτωσης, ενός αστικού παράσιτου, δήθεν αριστεροαυτόνομου, με ρουφιανονοκαταβολές, που ζει στις παρυφές της πόλης μας, δεν μας απογοητεύσατε.
Σας ευχαριστούμε γι΄αυτό.
Είναι σαφές ότι σε μια πορεία και μάλιστα που τρέχει τόσο γρήγορα σε τόσο μικρό διάστημα θα γίνουν και λάθη όπως έχουμε ξαναγράψει.
Οπωσδήποτε, τίποτα δεν γράφεται κακοπροαίρετα και οπωσδήποτε, δεν θέλουμε άθελα μας να σπιλώσουμε κάποιον.
Μας είπατε..... (και το ακούσαμε) ότι χάσαμε το αρχικό σατιρικό μας ύφος, και γίναμε ένα καταγγελτικό και μόνο ιστολόγιο.
Εν μέρει, ίσως να έχετε και δίκιο, ίσως δεν είμαστε τόσο χιουμοριστικοί όσο στην αρχή και είμαστε περισσότερο καταγγελτικοί.
ΑΛΛΑ μια διαδρομή σε παρασύρει, μπορεί να σε κάνει να ξεστρατίσεις, ο χρόνος επίσης σε παρασύρει, τα συνεχή στραβά που βλέπεις στη διαδρομή σου σε εξοργίζουν και έτσι ίσως μπορεί να συμβαίνει αυτό που λέτε.
Αλλά, ποτέ δεν χάσαμε τη δική μας (όπως την εννοούμε εμείς) αίσθηση του χιούμορ.
Όταν αντιληφθήκαμε λάθος, επανορθώσαμε και ζητήσαμε και συγγνώμη, για αυτό υπάρχει το e-mail επικοινωνίας, ώστε να μπορεί ο καθένας, εκτός του να καταγγείλει, να σατιρίσει, να πει τη γνώμη του, να σχολιάσει, ΑΛΛΑ και να διαψεύσει και εμείς εδώ είμαστε να δεχτούμε και να ακούσουμε τα πάντα.
Όμως δεν ξεκίνησα αυτή την ανάρτηση γι΄αυτό.
Την ξεκίνησα γι άλλο λόγο.
Μια - δυό μέρες μετά από εμάς, έγραψε 100.000 clicks ΚΑΙ το etoliko-news και μπράβο σας και γι αυτό.
Και αναφέρομε μόνο σε αυτό το blog όχι γιατί υποτιμώ τα υπόλοιπα, απλώς για το θέμα μου χρειάζομαι μόνο αυτό.
Οι ΜΕΠ και το etoliko-news είναι τα δύο blogs που ασχολούνται κυρίως με τα τεκταινόμενα της πόλης μας, όσον αφορά τα δημοτικά, τα πολιτικά και τα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν.
Τα υπόλοιπα, εξαιρετικής ποιότητας ιστολόγια είναι η αλήθεια, ασχολούνται με πιο εξιδεικευμένα θέματα, και εκ΄των πραγμάτων θα έχουν λιγότερη επισκεψημότητα, αφού θα πρέπει να σε ενδιαφέρει κατ΄αρχήν η θεματολογία του, για να το επισκεφτείς. Αν και εγώ σας δηλώνω ότι τα επισκέπτομαι ΟΛΑ τακτικότατα, ασχέτως της θεματολογίας τους.
Στα θέμα τώρα που είναι αυτά τα 200.000 clicks των δυο blogs.
Μας κατηγορούσε, (εδώ) , (εδώ), (εδώ), και (εδώ), όχι μόνο εμάς, αλλά απαξίωνε γενικά την μορφή της επικονωνίας και ενημέρωσης από τα ιστολόγια και το διαδύκτιο γενικότερα, προστατεύοντας προφανώς τα επαγγελματικά του κεκτημένα ο σπύρος κουτσάφτης, εκδότης των "νέων του Αιτωλικού".
Τον διαψεύσατε ΜΟΝΟΙ σας.
Εμείς ΔΕΝ χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα.
Δείξατε πόσο χρειάζεστε την ενημέρωση, την ενημέρωση που ΔΕΝ κατευθύνεται από κανέναν.
Την ενημέρωση που ΔΕΝ επηρεάζεται, από το μέγεθος του διαφημιζόμενου και την διαφημιστική καταχώρηση μιας επιχείρησης.
Την ενημέρωση και την ΑΛΗΘΕΙΑ, που μεταφέρεται από εσάς τους ίδιους, την ενημέρωση που ακούτε και κουβεντιάζετε και κουβεντιάζουμε στα στέκια μας, ΑΛΛΑ κανείς δεν τολμάει να τη πει φωναχτά.
Εμείς με το etoliko-news, μπορεί να έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές, μπορεί να έχουμε αλληλοκαρφωθεί, ΑΛΛΑ όλοι οι bloggers ανεξαρτήτως των διαφορών μας, είμαστε μια μεγάλη παγκόσμια ομάδα και εάν και εφόσον χρειαστεί, να είστε σίγουροι γι αυτό, ότι θα είμαστε ενωμένοι, όλοι μας έχουμε ένα κοινό σκοπό.
Να μεταφέρουμε σε εσάς τις ανησυχίες μας, τις σκέψεις μας, με όποιον τρόπο εμείς νομίζουμε και εσείς αποφασίζετε, αν σας κάνει ή όχι.
Μόνοι σας διαλέγετε, αν θα διαβάστε κάτι ή αν θα το κατατάξετε στα σκουπίδια.
Η εποχή της κατευθυνόμενης ενημέρωσης πέρασε ανεπιστρεπτί.
Η εποχή της μηνιαίας εφημερίδας, των 5-6-7 -8 σελίδων έχει τελειώσει (εδώ κοντεύει να τελειώσει η εποχή της ημερήσιας εφημερίδας)
Και έχει τελειώσει γιατί το μόνο που δεν εξυπηρετεί, είναι η ενημέρωση, αλλά το μεροκαματάκι του εκδότη της και τα διάφορα μικρά η μεγάλα συμφέροντα του ίδιου και των φίλων του.
200.000 χτυπήματα σε δύο μόνο ιστολόγια, όταν η εφημερίδα "τα νέα" σε 10 χρόνια έχει κυκλοφορήσει 105 φύλλα, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009.
Τυπώνει η εφημερίδα 1.800 φύλλα, και ας υποθέσουμε ότι τύπωνε τόσα από την αρχή. (που ΔΕΝ τύπωνε, αλλά είμαι στα κουβαρνταλίκια μου).
Το σύνολο του πολλαπλασιασμού μας δίνει 180.000 φύλλα, άρα αυτομάτως υπολείπεται 20.000 των χτυπημάτων. (για, ξαναγράφω, 10 χρόνια κυκλοφορίας).
Και εγώ σας λέω ότι κατά μέσο όρο διαβάζουν ή ξεφυλλίζουν τις περισσότερες φορές 3 άνθρωποι το κάθε φύλλο. Τότε έχουμε σύνολο 540.000 αναγνώστες.
Ένα νούμερο, που μετρώντας όλα τα χτυπήματα στα ιστολόγια του Αιτωλικού που είναι περίπου 35ο.000 (σε ένα -ενάμιση χρόνο που έχουν ζωή τα περισσότερα από αυτά), χωρίς το aitoliko.gr και της Βάνιας Στέφου που δεν έχει μετρητή, φαίνεται και είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ, για μια εφημερίδα 10 ετών, που φωνάζει ότι ΤΑΧΑ προσφέρει στην ενημέρωση.
ΔΕΝ έχουμε τίποτα προσωπικό με τον κ. Κοτσάφτη, έχουμε με την υποκεινούμενη από συμφέροντα ενημέρωση, έχουμε με την ενημέρωση που στρίβει αναλόγως καιρού και εποχής, έχουμε με την επι πληρωμή καταχώρηση, έχουμε με την ευκαιριακή καταγγελία, έχουμε με την μικροπολιτική των μικροσυμφερόντων, έχουμε με την ενημέρωση που ¨ξεχνάει" τις μισές ειδήσεις, έχουμε με την απαξιωτική των πάντων ενημέρωση, που θέλει να επιβάλλει την απόλυτη μαυρίλα και κιτρινίλα, έχουμε με την επιλεκτική καταγγελία.
Συνεχίστε να διαβάζετε τα ιστολόγια του Αιτωλικού, συνεχίστε να στηρίζεται τις προσπάθειες αυτών των συντακτών, που χωρίς να κερδίζουν ΟΥΤΕ ένα ευρώ, τρώνε από το χρόνο τους, για να γράψουν.
Συνεχίστε να διαβάζετε τα ιστολόγια, στα οποία ούτως ή άλλως οι περισσότεροι από εσάς είστε συνσυντάκτες με τα άρθρα, τα σχόλια και τα μηνύματα που στέλνετε.




Θα τα πούμε από του χρόνου
Καλή χρονιά
Ο Δημοσιογράφος
Και μιας και μας είπατε για το χιούμορ μας, ορίστε δώρο και φωτογραφία της κορυφής, η οποια, ναι μεν είναι άσχετη με αυτή την ανάρτηση, αλλά είναι μια φωτό ντοκουμέντο.
Είναι η αναμνηστική φωτό που έβγαλαν τα παλικάρια μας, την ημέρα που κατέθεσαν τη μήνυση εναντίον μας.
Ο τέταρτος , ο καραδήμας, τους την τραβάει, (τη φωτογραφία ντε, που πήγες ο νους σας, αμέσως στο κακό)
Τους είδε έτσι σοβαρούς τύπους ο εισαγγελέας και όπως καταλαβαίνετε, τους πήρε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στα ΣΟΒΑΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: