Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΝΙΚΟΛΕΩΝ, το ΚΑΤΙ και το ΠΛΑΙΣΙΟ


Ένα θεματάκι που έχουμε αφήσει και δεν το έχουμε κουβεντιάσει μαζί σας, παρόλο που και μηνύματα στείλατε κα σχόλια στο chat αφήσατε, είναι αυτό το κάτι που ζητάει ο μικρούλης δήμαρχος, και δεν το βλέπει, στην συζήτηση για το Καποδίστρια 2.
Για να πιάσουμε λοιπόν τις μεγαλειώδεις θεωρίες του και να τις αναλύσουμε συντόμως και λέω συντόμως διότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, ώστε να αξίζουν και καμιάς ευρείς συζήτησης.
Ξεκινάει λοιπόν κάνοντας την βαρυσήμαντη δήλωση ότι «Προτεραιότητα έχει το θεσμικό πλαίσιο και το οικονομικό που αφορά τα παρακρατηθέντα και στη συνέχεια θα δούμε το γεωγραφικό ζήτημα των νέων δήμων που θα προκύψουν από τον Καποδίστρια 2».
Από αυτή τη δήλωση καταλαβαίνουμε ότι 1ον κατάφερε να......... συμπληρώσει μια πρόταση 30 λέξεων με μια ανάσα, ουάου, 2ον ότι αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι λέει το θεσμικό πλαίσιο, για ποιο θεσμικό πλαίσιο μιλάς ρε φιλαράκι και για ποιο θεσμό; Εσύ που απαξίωσες εντελώς την έννοια του θεσμού του δήμαρχου και ολόκληρης της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα μιλήσεις για θεσμούς και θεσμικό πλαίσιο; Ρε ουστ από δώ. Αλλά και το οικονομικό λέει, (εκεί το μυαλουδάκι σου, στο κοκό), βεβαίως θέλει να μας πει, ότι δεν έχουμε λεφτά και χρωστάμε σε όλο τον κόσμο και μας έρχονται πρόστιμα και κατασχέσεις σαν χαλάζι, όχι γιατί κάναμε λάθος διαχείριση (για να μην πω τίποτα χειρότερο) αλλά γιατί μας τα έχει παρακρατήσει το κράτος. Ναι ρε μάστορα, αλλά κάθε 1η του μήνα το μισθουλάκι σου το βάζεις στην τσεπούλα σου, οι εργαζόμενοι ας μείνουν απλήρωτοι, οι προμηθευτές το ίδιο, οι ασφαλιστικές εισφορές το ίδιο πάλι. Γιατί ρε φιλαράκι δεν πληρώνετε πρώτα αυτά και όταν με το καλό σας δώσουν τα παρακρατηθέντα που λες, παίρνετε και εσείς. Ά δεν το σκεφτήκατε! Λογικό το βρίσκω, δεν φημίζεστε και για την εξυπνάδα σας. By the way που λέει και ένας φίλος μου, τώρα που είπα ασφαλιστικές εισφορές, το ΙΚΑ το έκοψε καθόρισε το τελεσίδικο προστιματάκι του στο ευτελές ποσόν των 150.000€ και σημειωτέον, είναι μόνο για τους 3 από τους 4 παράνομα προσληφθοαπολυθέντες, θα ακολουθήσει οσονούπω και του τέταρτου. Ερώτηση επί του προστίμου, ποιος θα πληρώσει τώρα τις μ….ς σου νικολάκι; Θα δούμε, θα δούμε
Συνεχίζω επί της αναλύσεως της βαρυσήμαντης συνέντευξης.
Περιμένει λέει το καινούριο πλαίσιο, που θα στείλει το υπουργείο για διάλογο, επεξεργασία και προτάσεις.
Ερωτήσεις
1η εσύ ρε νικολάκι τι ακριβώς θα πεις στο διάλογο; Ααα,εεε,οοο;
2η επί της επεξεργασίας, τι πλαίσιο να επεξεργαστείς εσύ μανούλα μου, άντε το πολύ - πολύ, κι αυτό δύσκολο το βλέπω δηλαδή, να επεξεργαστείς κανένα πλαίσιο αλουμινίου και αυτό θα το χαλάσεις στο τέλος
3ο τι προτάσεις να κάνεις μάνα μου, τις είδαμε τις προτάσεις σου στην ανάπτυξη και διαχείριση των πραγμάτων του Δήμου μας, σε παρακαλούμε δηλαδή, όχι άλλες προτάσεις.
Βέβαια λέει καταλαβαίνει την αγωνία μας (ευχαριστούμε), αλλά η μόνη αγωνία που έχουμε, είναι μην μας κάτσει κι ο επόμενος δήμαρχος το ίδιο ανίκανος και επικίνδυνος, άλλη αγωνία δεν έχουμε.
Πάμε τώρα στο κάτι, τι είναι αυτό το κάτι που γυρεύεις να βρεις και δεν το βρίσκεις νικολάκι μου;
Κάτι ακόμα για να μας κοροϊδέψεις;
Κάτι για το οποίο δεν μας έχεις πει ακόμα ψέματα;
Κάτι να κάνεις τα σκουπίδια που ρίχνεις στην παράνομη χωματερή του Αϊ Γιάννη;
Κάτι για να γλυτώσεις από τους πιστωτές του δήμου, που σε λίγο θα σε πάρουνε με τις πέτρες;
Κάτι για να κρυφτείς, όταν με το καλό θα αρχίσει να ψάχνει ο εισαγγελέας;
Κάτι για αποτελειώσεις το Μουσείο μας;
Κάτι να κάνεις για μα μην πάρουμε χαμπάρι την μόλυνση που προκαλεί ο βιολογικός;
Κάτι για να γλυτώσεις από το θέμα των σφαγείων;
Κάτι για να γλυτώσεις από το δικαστήριο σε λίγο καιρό;
Κάτι για να αποτελειώσεις ότι έμεινε ακόμα όρθιο; (αν έμεινε τίποτα)
Κάτι να πεις για να βρεις καινούριους δανειστές; (γιατί στους παλιούς δεν γύρισες ακόμα τα χρήματά τους και ξέρεις εσύ τι λέω)
Κάτι για ξεφύγεις από τα αλλεπάλληλα πρόστιμα που χρεώνεις το ταμείο με τις μ…ς σου, υποθηκεύοντας το μέλλον του δήμου μας;
Κάτι για να εξηγήσεις τα ανεξήγητα;
Πες ρε παιδί μου, μην ντρέπεσαι και μπορεί να έχουμε καμιά καλή ιδέα, φιλαράκια είμαστε.
Στη συνέχεια μας ενημερώνει, ότι το σχέδιο λέει που του στείλανε, το γύρισε πίσω ως απαράδεκτο.
Βλέπετε αδικίες που έχει η ζωή κύριοι; Το σχέδιο μπορείς να το γυρίσεις πίσω σαν απαράδεκτο, ενώ δεν έχεις την ίδια δυνατότητα με του δήμαρχους.
Στραβώθηκες μπροστά στην κάλπη όταν ψήφιζες, πάει σου κατσικώθηκε στο σβέρκο για 4 χρόνια ο απαράδεκτος δήμαρχος, και δεν σε καλύπτει ούτε η εγγύηση.
Συνεχίζει με το εξής ακατάληπτο και εντελώς ασυνάρτητο «Όσο για τους 500 δήμους που θα δημιουργηθούν αντί των 350 πρέπει να υπάρξει μια λογική και ότι αν η υλοποίηση του πρώτου Καποδίστρια γινόταν με τα ίδια κριτήρια σε όλη τη χώρα, τώρα οι δήμοι θα ήταν 600 περίπου και θα μιλούσαμε για μικρό εύρος συνενώσεων». Αν καταλάβατε τι θέλει να πει ο νικολέων στείλτε μήνυμα για να κάνω την μετάφραση.
Το ωραίο όμως είναι παρακάτω, διαβάστε «Ο δεύτερος Καποδίστριας είναι απαραίτητος, αλλά προς την κατεύθυνση των βιώσιμων και λειτουργικών δήμων», ποιος μιλάει για βιώσιμους και λειτουργικούς δήμους, ποιος μιλάει.
Μην χρησιμοποιείς άγνωστες σε σένα λέξεις νικολάκη, όπως η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα ενός δήμου, γιατί μπορεί να πεις αυτά που λες παραπάνω.
Και κλείνουμε με τα δύο εξίσου σπουδαία και βαρυσήμαντα λόγια του εμπνευσμένου νικολάκι.
«Στο βαθμό που απλώς θολώνει την κατάσταση» ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για το κατάλληλο θέμα, για το θόλωμα της κατάστασης. Τα θέλει και τα λέει ρε παιδιά ή του φεύγουν, σαν την ακράτεια ένα πράγμα.
Και το δεύτερο είναι, «Εδώ δεν καλούμεθα να παραμείνει ο καθένας στην καρέκλα του. Αν το δούμε έτσι, δηλαδή ο καθένας να κοιτάξει την καρέκλα του, το δήμο του και την πάρτη του, τότε δεν θα κάνουμε Καποδίστρια, θα κάνουμε εκτρώματα. Πρέπει να σκεφθούμε ότι μετά από χρόνια θα κριθούμε για αυτό το θέμα, και όχι για πόσες δημοτικές θητείες ήμασταν δήμαρχοι».
Αφού δεν καλείσαι να παραμείνεις στη καρεκλίτσα σου, γιατί δεν την αφήνεις ρε φιλαράκι (που θα την αφήσεις δηλαδή) μπας και γλυτώσουμε από σένα μια ώρα αρχύτερα;
Ο καθένας να κοιτάξει την καρέκλα του, το μήνυμα του νικολέοντος προς την νέα γενιά.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, τα μηνύματα, συνεχίζονται.
Θα κάνουμε εκτρώματα, τώρα μιλάει ο ειδικός, όλοι οι άλλοι σωπάστε.
Να σκεφθούμε λέει, με τι τρόπο θα σκεφτείς εσύ νικολάκι; Για να σκεφτείς οτιδήποτε χρειάζεσαι μυαλό, αλλά που να το ξέρεις αφού ΔΕΝ έχεις.
θα κριθούμε, για πόσες δημοτικές θητείες ήμασταν δήμαρχοι, μπράβο νικολάκι το έμαθες το ποίημα, γι αυτό θα κριθείς, γιατί θα μετράμε τις πληγές της καταστροφικής σου οκταετίας ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙA


Τειρεσίας
στην ωραία φωτό μας, ο nick ο μάστορας, έχει τελειώσει με τα πλαίσια αλουμινίου, γιατί από τα άλλα ΔΕΝ σκαμπάζει το παραμικρό και τώρα βοηθάει κα στα μπάνια.
Βέβαια έκανε λάθος στο πως έπρεπε να τα βάλει, αλλά έτσι είναι, όποιον δήμαρχο ψηφίσεις, τέτοια μπάνια θα σου βάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: