Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τίνος είναι το σπίτι οεο!!!

Μια από τις αγαπημένες εκφράσεις του δημάρχου Αιτωλικού νίκου γαλάνη, στην πρώτη περίοδο της θητείας του ήταν ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν έχει να πληρώσει τους δημοτικούς υπαλλήλους και μάλλον αυτό θα τον οδηγήσει στην πώληση ακόμη και του πατρικού του σπιτιού. Συνεπαρμένοι όλοι εμείς, πολιτικοί αντίπαλοι και φίλοι τον συντρέξαμε τον παρηγορούσαμε και του προτείναμε λύσεις ώστε να μην πάρει μια τέτοια σκληρή απόφαση. Όλοι μας αγκαλιάσαμε το καλό παιδί, το παιδί της διπλανής πόρτας, το νικολάκι μας και με λόγια παρηγοριάς προσπαθούσαμε να σταματήσουμε την αυτοθυσία αυτού του άξιου παιδιού του τόπου μας. Όμως ο χρόνος και η ίδια η ζωή είναι τελικά άτιμες και ανελέητες έννοιες. Γιατί το λέω αυτό; Το λέω γιατί στο επόμενο χρονικό διάστημα εκεί που δεν είχαμε φράγκο να πληρώσουμε, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι... κάποιοι κλέψανε το χρηματοκιβώτιο, με άγνωστο μέχρι σήμερα ποσό. Κάνει την εμφάνιση της και η υπόθεση των απολυμένων δημοτικών υπαλλήλων και μαθαίνουμε ότι τα παιδιά τόσα χρόνια δεν πήραν ούτε τσακιστό ευρωνόμισμα από το Δήμο, μάλιστα ούτε καν ένσημα δεν τους κόλλησαν. Να σου και τα διαμαρτυρημένα τιμολόγια, οι καταγγελίες και αγωγές από τους προμηθευτές του Δήμου ότι ουδέποτε εισπράξανε τα οφειλόμενα ποσά. Τι γίνανε τελικά τα χρήματα δήμαρχε; Που πήγανε; Που επενδυθήκαν; Γιατί τα ταμεία του Δήμου μας, του γηπέδου και του Μουσείου είναι άδεια; Γιατί όλοι όσοι προσέφεραν υπηρεσίες στο Δήμο έφυγαν απλήρωτοι; Και εντελώς ξαφνικά κάποιος φανατικός αναγνώστης του blog μας στέλνει φωτογραφίες από κάποιο σπίτι σε παραλία του Ιονίου πελάγους έξω από τον Μύτικα. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι αυτό ανήκει στο δήμαρχό μας, έτσι δεν είναι νικολάκη μας; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση μιας και ο δήμαρχος νικολάκης γαλάνης δεν τον φτάνουν τα εισοδήματά του για κάτι τέτοιο. Με 1500 έως 2000€ το μήνα, με έξοδα συντήρησης δύο σπιτιών, ένα στο Αιτωλικό (αυτό που επικαλείται ότι κατοικεί) και ένα στο Αγρίνιο που μένει η υπόλοιπη οικογένειά του, με παιδιά που σπουδάζουν και με έξοδα όπως η αποπληρωμή του δανείου των 25000€ που πήρε, ώστε να τα βάλει στη θέση τους, μιας και η δωρεά του Βερελή προς το Δήμο Αιτωλικού έγινε καπνός, ε μετά από όλα αυτά και από τους μποναμάδες προς τους γύφτους για ψηφοθηρικούς λόγους όπως και σε κοινωνικές ομάδες τις πόλης μας, πως θα ήταν δύνατον να έχει ο δήμαρχός μας ένα τέτοιο σπίτι. Εμείς όμως ρωτήσαμε τους κατοίκους της γύρω περιοχής και μάθαμε ότι αυτό το σπίτι ανήκει σε έξι άτομα τα οποία όμως έχουν και από ένα τροχόσπιτο στον αύλειο χώρο. Ο λόγος είναι απλός, όποιον από τους έξι και να ρωτήσεις θα σου πει, εγώ δεν ξέρω τίποτα το δικό μου είναι το τροχόσπιτο όπως μπαίνουμε δεξιά.

Αυτό δε το σπίτι διαθέτει και μαντρότοιχο ο οποίος λίγο ακόμη και θα έφτανε εντός της θάλασσας. Οι κάτοικοι έχουν καταγγείλει αυτή την αυθαιρεσία και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Να ακόμη ένας λόγος που ο δήμαρχός μας αποκλείεται να έχει κάνει μια τέτοια επένδυση. Σε όλους είναι γνωστό το πόσο νομιμόφρων και πόσο πιστά ακολουθεί το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους ο δήμαρχος Αιτωλικού. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται μια μικρή, αλλά αυθαίρετη μαρίνα η οποία εξυπηρετεί τις ναυσιπλοϊκές ανάγκες των ιδιοκτητών αυτού
του σπιτιού. Ελπίζω τώρα να πείστηκε και ο τελευταίος, ότι ο δήμαρχος Αιτωλικού δεν έχει σχέση με αυτό το οίκημα μιας και ούτε με κότερα ούτε με άλλα σκάφη έχει σχέση. Ο δήμαρχος Αιτωλικού σαν άξιο τέκνο της γενέτειρας του, θα έσκιζε τη θάλασσα μόνο με γαΐτα.
Όσο για το κόστος κατασκευής κανένας δεν ήταν σε θέση να μας δώσει το νούμερο ούτε κατά προσέγγιση γιατί η τεχνική και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν άγνωστα όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ανθρώπους που ασχολούνται με την οικοδομή επαγγελματικά.
Αγαπητέ δήμαρχε διέψευσε τους όλους αυτούς τους κακόβουλους που λένε τα αντίθετα από ότι εγώ. Πείσε μας όλους ότι τελικά το όραμα έγινε πραγματικότητα και μην ξεχάσεις να διευκρινήσεις για ποιόν το ΟΡΑΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και εσείς αγαπητοί φίλοι από την Αθήνα και μέλη του συλλόγου για τα οικόπεδα, από ότι καταλάβατε ο δήμαρχος Αιτωλικού κατέχει το πρόβλημα και πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει λύση στην αγωνιώδη προσπάθειά σας για απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας στο Αιτωλικό. Λίγο υπομονή χρειάζεται και πίστη στο όραμα που κατακτά ολοένα και περισσότερους,το όραμα που εξελίσσεται και σε ακίνητα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

"Διατηρείτε τον Μύτικα καθαρό.
Πετάτε τα σκουπίδια σας στο
Αιτωλικό."

Ανώνυμος είπε...

" Άλλη μία βόμβα" Τα οράματα γίνονται εφιάλτες!!!!!

makhs