Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Η αλήθεια είναι ότι το παρακάτω μήνυμα, μαζί με άλλα, υπήρχαν μέρες στην θυρίδα, αλλά για κάποιους τεχνικούς (λέμε τώρα) λόγους, δεν δημοσιεύτηκαν. Τα μήνυμα αυτό αφορούσε στην ανάρτηση μας με τίτλο ΑΙΣΧΟΣ σχετική με διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε το
Μ’ αρέσει βρε παιδιά κι αλήθεια σας το λέω, που καυχιόμαστε ως Έλληνες για το χιούμορ που διαθέτουμε. Και μέσα στην πάρλα μας για το ποιος θα πουλήσει περισσότερο πνεύμα, ξεπουλάει άθελά του να το πεις; Τη μάνα του, το φίλο, τον αδελφό, την πατρίδα του ολάκερη. Δεν θα ξεχάσω εδώ και κάμποσα χρόνια πίσω, όταν τα κινητά έκαναν την εμφάνισή τους, σε αίθουσα κεντρικού και φημισμένου ξενοδοχείου των Αθηνών πήγα να παρακολουθήσω εκδήλωση παραδοσιακών Ελληνικών και ξένων χορών. Πολλά τα συγκροτήματα και από διάφορες χώρες. Παρατήρησα λοιπόν έναν ... τσολιά που συμμετείχε, να ποζάρει στους δημοσιογράφους με το κινητό στο ζωνάρι της φουστανέλας και να χασκογελάει σαν βλάκας κάνοντας αστειάκια με τα κορίτσια. Αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο ήταν ότι το είχε και στην παράσταση χορεύοντας.. Μα δεν βρέθηκε ένας υπεύθυνος να του κάνει μια σύσταση, μια παρατήρηση, να του πει μια κουβέντα; ΤΙΠΟΤΑ. Έβλεπα τα μέλη των άλλων συγκροτημάτων και θαύμαζα το ήθος και τη σοβαρότητα στην ευθύνη που είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την κουλτούρα της χώρας τους. Σήμερα βλέποντας τη διαφήμιση της VONTAFON να κάνει χιούμορ στο βωμό του κέρδους και της παραχάραξης με ονόματα ηρώων που μόνο δέος αισθάνεσαι και σιωπάς, είπα:

Αυτό θέλησε και ο λαοπλάνος Γκέμπελς και το πέτυχε. Δώσε λοιπόν στον Έλληνα ένα κινητό ,ένα μικρόφωνο κι ένα αυτοκίνητο και πουλάει και το παιδί του προκειμένου να κερδίσει δημοφιλές προφίλ. Δυστυχώς χάθηκε το παιχνίδι των αξιών του πατριωτισμού των Ελλήνων. Κι αυτό, γιατί οι Έλληνες μόνο σαν παιχνίδι είδαν τη γη τους. Σαν πιόνια τα παιδιά τους. Και τη μάνα τους σαν αποκούμπι στα δύσκολά τους. Άρα:

Συμμετέχω,Συμμετέχεις,Συμμετέχει,

Συμμετέχουμε,Συμμετέχετε,Αποφασίζουν!

(από τοίχο στην οδό Σινώπης, Αθήνα)

maria


για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: