Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Επίθεση αγάπης από τον καραπάνο, στους Αιτωλικιώτες. Εξασφαλίσαμε βίντεο ντοκουμέντο και σας το αφιερώνουμε...

Επίθεση αγάπης από τον καραπάνο ζει το Αιτωλικό τις τελευταίες μέρες.

Ο υποτιθέμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, δεν χάνει ευκαιρία το τελευταίο διάστημα (3 μέχρι τώρα ) να βρίσκετε στο Αιτωλικό, αλλά και να πλησιάζει δημότες (όσους μπορεί) , για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχει αφήσει με το θέμα του νερού ύδρευσης αλλά και με τη λιμνοθάλασσα.

Ο εορτασμός της Αγ. Αγάθης, αλλά και η πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στον αθεόφοβο, να δηλώσει παρών σε μια πόλη που έχει καταδικάσει, από τη πρώτη μέρα της εκλογής του.

Η μεθόδευση που ακολουθεί είναι κοινότυπη για κάθε πολιτικάντη και ξοφλημένο ηγετίσκο.
Ξαμολάει πρώτα ή συνοδεύετε πάντα από τα τοπικά του κομματόσκυλα, τα οποία προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα, εκμεταλλευόμενα τις προσωπικές επαφές και φιλίες που έχουν στη τοπική κοινωνία, μετά ακολουθεί η προσέγγιση του ηγετίσκου, με άτομα που είναι σίγουρο ότι δεν θα αντιδράσουν, λόγω επαγγελματικής θέσης ή άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο κομματικό του χώρο και στο τέλος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πουλήσει αυτές τις εικόνες, στον εναπομείναν στενό του κύκλο, συνεργατών και συνοδοιπόρων.

Το Αιτωλικό βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει τέτοιες στιγμές ασύλληπτης ιλαροτραγωδίας άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια και από τοπικούς ηγέτες όπου ο καραπάνος φαντάζει ως κακέκτυπη φωτοτυπία της Μάγια στη ζούγκλα με τον Ταρζάν.

Του υπενθυμίζουμε μόνο το εξής: Δεν έχει σημασία αν κατάφερες να έρθεις στο Αιτωλικό και να δηλώσεις παρών, το ζήτημα είναι πως θα φύγεις.
Καλό θα ήταν κάποιος από τα καραπανάκια του Αιτωλικού να τον ενημερώσει για την τύχη του τελευταίου δωσίλογου δημάρχου του Αιτωλικού.
Νύχτα έρχεται, νύχτα φεύγει από το Αιτωλικό και ένα είναι το πρόβλημά του.... μη συναντήσει Αιτωλικιώτη στο δρόμο του.

Το Αιτωλικό και οι Αιτωλικιώτες ξέρουν να το διασκεδάζουν ακόμη και σε τέτοιες καταστάσεις.
Τέτοιο παράδειγμα είναι και το βίντεο που ακολουθεί



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Τι ήταν το Αθάνατο νερό των αρχαίων Ελλήνων;

Το νερό, πηγή και σύµβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείµενο λατρείας όλων των πρωτόγονων λαών. Όποιες και αν είναι οι πολιτισµικές τους δοµές, το νερό αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναµης και ζωής: καθαρίζει, θεραπεύει, ανανεώνει και διασφαλίζει την αθανασία.

 Η αθανασία και η αιώνια ζωή ήταν το μεγάλο όνειρο του ανθρώπου από τους αρχαίους χρόνους, η λαχτάρα του αυτή τον έκανε να ψάχνει αλλά και να συνεχίζει μέχρι σήμερα να ερευνά για το ελιξίριο της αθανασίας. Για τους αρχαίους Έλληνες το πιο ονομαστό ελιξίριο ήταν τα νερά της Στυγός. Αλλά και το νερό που δίνανε όρκο οι θεοί.

Η Στύγα ήταν µια φοβερή θεότητα, η μεγαλύτερη κόρη του Ουρανού και της Τηθύος, που έμενε στα τάρταρα, στην παγωνιά, απομονωμένη από τους άλλους θεούς που δεν τη συμπαθούσαν.

Από τα Τάρταρα (παράγωγο της λέξης τουρτουρίζω) που πίστευαν ότι εκεί ήταν και οι πύλες του Άδη, πηγάζει ο ποταμός Κράθης, στο όρος Χελμός της Αχαΐας.

Τα ύδατα της Στυγός συνδέθηκαν με θεολογικές και φιλοσοφικές ιδέες, όπως αυτές από τα Ελευσίνια Μυστήρια και τις ...Ορφικές δοξασίες για τη μετενσάρκωση.

Η δύναμη και η θερμοκρασία του νερού ήταν τέτοια που λέγανε ότι, το γυαλί, οι κρύσταλλοι, τα πήλινα αγγεία έσπαζαν μόλις βυθίζονταν σ’ αυτό, αλλοιώνονταν τα μέταλλα ακόμη και ο άργυρος και ο χρυσός, και το κεχριμπάρι, μόνον οι οπλές των αλόγων που δεν είχαν πέταλα άντεχαν, γι’ αυτό οι θεοί το έπιναν μέσα σε κύπελλα φτιαγμένα από οπλή αλόγου.

Η Ψυχή ψάχνοντας να βρει το ταίρι της, τον Έρωτα, υποχρεώθηκε από την Αφροδίτη να κουβαλήσει νερό από τη Στύγα.

Στα νερά αυτά «βάφτισε» τον Αχιλλέα η μητέρα του η Θέτις και έγινε άτρωτος και αθάνατος, εκτός από την φτέρνα του που δεν βράχηκε η “Αχίλλειος πτέρνα” και τον βρήκε εκεί το θανατηφόρο βέλος του Πάρη στην Τροία.

Τα νερά της Στυγός, ανάβλυζαν από την ιερή πηγή της. Το ένα δέκατο από αυτά τα νερά ήταν προορισμένο για τον όρκο των θεών ” Τα άλλα εννιά φιδώνουν ολόγυρα στη γη και ύστερα, χύνονται στη θάλασσα σχηματίζοντας ρουφήχτρες, και το νερό που πέφτει από το βράχο είναι για τιμωρία των θεών”.

Ο ∆ίας όρισε να δίνονται στα δικά της νερά οι πιο φοβεροί όρκοι των θεών και των ανθρώπων. Κάθε φορά που κάποιοι θεοί κατηγορούνταν για ψευτιά, ο ∆ίας έστελνε την Ίριδα να φέρει νερό από τη µυστηριώδη αυτή πηγή. Πάνω από το νερό οι κατηγορούµενοι τρέµοντας ορκίζονταν. Οι επίορκοι θεοί τιµωρούνταν µε πολύ βαριές ποινές. Για ένα χρόνο έµεναν άφωνοι και µαραζωµένοι, χωρίς αµβροσία και νέκταρ. Επιπλέον, για άλλα εννέα χρόνια αποµονώνονταν από τους άλλους θεούς και έχαναν τα προνόµιά τους, εκτός από την αθανασία τους. Φρικτές τιµωρίες επίσης περίµεναν και τους θνητούς που θα παρέβαιναν τον όρκο τους στα νερά της Στύγας.

Ο Όμηρος παρουσιάζει την Ήρα να λέει “μάρτυράς μου η γη κι ο πλατύς ουρανός που απλώνεται πάνω από τα κεφάλια σας και η Στύγα που τα νερά της κυλούν από ψηλά μέσα στη γη”. Ο Ησίοδος την περιγράφει ως “πρωτότοκη κόρη του Ωκεανού με τη γοργή φυρονεριά, τη μισητή από τους αθάνατους, την τρομερή τη Στύγα”. Όταν κάποιος θεός έπρεπε να αποδειχθεί ότι έλεγε ψέματα ή αλήθεια, τότε έπρεπε να πιει νερό το Στύγιον ύδωρ.

Έστελνε ο Δίας την Ίριδα στην Στύγα να φέρει νερό σε ένα σταμνί, από οπλή του μεγαλύτερου αλόγου. Έλεγαν πως κανένα ζωντανό ον δεν επρόκειτο να ζήσει εάν έπινε από το νερό αυτό. Κατά τον Παυσανία ο Μέγας Αλέξανδρος δηλητηριάστηκε από το Στύγιο Ύδωρ, αφού το ήπιε, ενώ οι αδερφές του, λούστηκαν με αυτό το νερό και έγιναν αθάνατες.

Σχετικά με το Αθάνατο νερό σχετίζονται δύο ιστορίες με τον Μέγα Αλέξανδρο, τις οποίες παραθέτω παρακάτω:

Ο Αλέξανδρος και η Κύνα

Τον καιρό που ο Αλέξανδρος με τον στρατό του καθόταν και ξεκουραζόταν στην Ινδία, η αδελφή του, η Κύνα, σκέφτηκε να βάλει μπροστά ένα σχέδιο που είχε στο μυαλό από πολύ καιρό. Ήταν η ευκαιρία μεγάλη και δεν ήθελε να την χάσει, γιατί μπορεί να μην ξαναπαρουσιαζόταν.

Πήγε λοιπόν σε έναν γέρο σοφό Ανατολίτη και του ζήτησε να της πει πού μπορεί να βρει το αθάνατο νερό και πώς να το χρησιμοποιήσει για να κάνει τον λατρεμένο της αδελφό αθάνατο.

Είχε βάλει τάμα της ζωής της κάτι τέτοιο και δεν μπορούσε να εγκαταλείψει ποτέ της αυτή την ιδέα!

Ρώτησε λοιπόν τον σοφό μάντη και περίμενε με αγωνία την απάντησή του.

Εκείνος, αφού στοχαζόταν για ώρες πολλές, τελικά άνοιξε τα μάτια του και απάντησε στην Κύνα: «Το αθάνατο νερό βρίσκεται στο μεγάλο σπήλαιο της φωτιάς. Είναι όμως πολύ επικίνδυνο και σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κάποιος να μπει εκεί μέσα και να βγάλει το νερό. Η σπηλιά καλύπτεται από φοβερή φωτιά και κανένας ποτέ δεν μπόρεσε να την περάσει ζωντανός»!…

Η Κύνα, χωρίς κανέναν δισταγμό, είπε στον γερο-σοφό ότι για χάρη του Αλεξάνδρου και προκειμένου εκείνος να αποκτούσε την αθανασία ήταν έτοιμη να κατέβει ακόμα και στον άσπλαχνο Άδη! Δεν φοβόταν να πεθάνει για τον Αλέξανδρο και θα διακινδύνευε με μεγάλη της χαρά τη ζωή της για εκείνον!

Ύστερα ο σοφός της είπε ότι το αθάνατο νερό θα έπρεπε κάποιος να το πιει ακριβώς την στιγμή που θα ήταν έτοιμος να πεθάνει και όταν πια είχε χαθεί κάθε ελπίδα. Αν τύχαινε να το πιει πιο πριν, τότε όχι μόνο δεν θα χρησίμευε να τον βοηθήσει, αλλά θα του στοίχιζε και τη ζωή! Η Κύνα ευχαρίστησε τον Ασιάτη μάντη και έσπευσε χωρίς να χάσει λεπτό για το μεγάλο σπήλαιο της φωτιάς, να πάει και να πάρει το πολυπόθητο αθάνατο νερό.

Μετά από αρκετές και κουραστικές μέρες, η Κύνα έφτασε επιτέλους μπροστά στο τρομακτικό σπήλαιο. Πράγματι ήταν εντελώς αδύνατο για κάποιον θνητό να καταφέρει να περάσει τις γιγαντιαίες φλόγες που σκέπαζαν την είσοδο του σπηλαίου και κατάκαιγαν τα πάντα.

Η Κύνα όμως δεν απογοητεύτηκε καθόλου: γεμάτη αγάπη για τον Αλέξανδρο και έχοντάς τον συνέχεια στο νου της, πέρασε τόσο γρήγορα ανάμεσα απ’ τις φωτιές, που αυτές ούτε που την άγγιξαν!


Μέσα το σπήλαιο ήταν τεράστιο και βαθύ. Παρόλα αυτά η ηρωική Κύνα βρήκε τελικά το αθάνατο νερό που ανάβλυζε από έναν τοίχο και τρισευτυχισμένη γέμισε μια ολόκληρη φιάλη. Ύστερα δεν έχασε ούτε στιγμή: πέρασε πάλι σαν τον άνεμο την φλεγόμενη είσοδο της σπηλιάς και πήγε πίσω στον αδελφό της και το στράτευμα του, που ετοιμαζόταν πια να εγκαταλείψει την Ινδία.

Η Κύνα κράτησε μυστικό απ’ όλους το μεγάλο της κατόρθωμα. Ήταν όμως πολύ ευχαριστημένη που μια μέρα, όποτε κι αν αυτή ερχόταν, θα έδινε στον Αλέξανδρο να πιει απ’ το θαυματουργό νερό.

Όταν κάποτε ο Αλέξανδρος αρρώστησε βαριά από πυρετό και έπεσε κατάκοπος στο κρεβάτι, ήταν πλέον προ του θανάτου. Όλοι όσοι τον γνώριζαν από παλιά, δεν πίστευαν στα μάτια τους πώς αυτός ο νέος ακόμα άντρας, ο παντοδύναμος κάποτε και ανίκητος Αλέξανδρος, ο βασιλιάς του κόσμου, είχε μείνει έτσι αδύναμος, σαν να ήταν κάποιος γέροντας… Τον έριξαν κάτω οι κακουχίες του πολέμου και η υπερπροσπάθεια της κατάκτησης του κόσμου…

Η Κύνα ήταν συνεχώς στο πλευρό του αδελφού της και φρόντιζε γι’ αυτόν, να απαλύνει τον πόνο του και να τον γεμίζει αδιάκοπα με ελπίδα. Όμως οι γιατροί έβλεπαν τον Αλέξανδρο να χειροτερεύει μέρα με την ημέρα και να πλησιάζει όλο και πιο πολύ προς τον θάνατο… Είπαν λοιπόν κάποια μέρα στην Κύνα ότι δεν υπήρχαν πια ελπίδες για να σωθεί ο αδελφός της και ότι σύντομα θα περνούσε την Αχερουσία λίμνη, για να μπει στον κόσμο των νεκρών…

Η Κύνα όμως δεν απογοητευόταν: είχε καλά κρυμμένο το μυστικό της, που δεν ήταν άλλο απ’ το αθάνατο νερό. Το είχε πάντοτε καλά φυλαγμένο και όταν πια είδε ότι η υγεία του αδελφού της δεν θα γινόταν ποτέ καλά, έβαλε μπροστά το σχέδιό της.

Όταν λοιπόν ο Αλέξανδρος έφτασε πια στο κατώφλι του θανάτου και ζήτησε απ’ την Κύνα να του βάλει λίγο κρασί να πιει, τότε εκείνη έριξε μέσα στο ποτήρι του λίγο από το φίλτρο της αθανασίας.

Ο Αλέξανδρος όμως, αν και μισοπεθαμένος, κατάλαβε ότι η Κύνα κάτι του έριξε μες στο κρασί του και αμέσως κατάλαβε ότι ήταν το αθάνατο νερό. Αυτός όμως δεν ήθελε να πιει ποτέ του κρασί ανάμεικτο με νερό, έστω κι αν αυτό ήταν το νερό της αιώνιας ζωής!

Αποφάσισε λοιπόν να ξεγελάσει την αδελφή του, στέλνοντάς την έξω να φωνάξει τους στρατιώτες για να πιουν δήθεν όλοι μαζί. Η Κύνα τον υπάκουσε αμέσως και τότε αυτός άρπαξε την ευκαιρία: άλλαξε το ποτήρι του μ’ εκείνο της αδελφής του, λέγοντας μέσα του πως αν ήταν αυτό πράγματι το αθάνατο νερό, τότε ας έμενε αθάνατη η Κύνα για να τον θυμάται παντοτινά!

Όταν η κοπέλα γύρισε στη σκηνή, ανυποψίαστη πήρε το ποτήρι με το φίλτρο της αθανασίας και το ήπιε μονορούφι στην υγειά του Αλεξάνδρου. Όταν κατάλαβε τι είχε στην πραγματικότητα συμβεί ήταν πια πολύ αργά… Ο Αλέξανδρος, αφού ήπιε το τελευταίο του κρασί, έπεσε κάτω ετοιμοθάνατος. Η τελευταία ώρα είχε πια έρθει…

Έμεινε έτσι η Κύνα αθάνατη… Και ο θρύλος την θέλει έπειτα να έχει μεταμορφωθεί σε γοργόνα και να τριγυρνάει στις θάλασσες του κόσμου, ρωτώντας τους καπετάνιους των πλοίων: «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος»; Και αν εκείνος απαντήσει:«Ναι», τότε του δίνει τις ευλογίες της για το καλό ταξίδι. Αν όμως της απαντήσει:«Όχι», τότε πνιγμένη απ’ τη στενοχώρια ταράζεται και προκαλεί απίστευτες τρικυμίες στα πελάγη…

Ζεί ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;

Όταν ο Mέγας Aλέξανδρος πολέμησε κι έκαμε δικό του τον κόσμο, φώναξε τους σοφούς και τους ρώτησε: «Πώς θα μπορέσω να ζήσω πολλά χρόνια; Ήθελα να κάμω πολλά καλά στον κόσμο».

«Bρίσκεται τρόπος» αποκρίθηκαν οι σοφοί, «μα είναι κάπως δύσκολος».

«Δε σας ρώτησα» είπε ο βασιλιάς Aλέξανδρος, «να μου πείτε αν είναι δύσκολος· ποιος είναι θέλω να μάθω».

«Nα βρεις το αθάνατο νερό» του είπαν οι σοφοί.

«Kαι πού είναι αυτό το αθάνατο νερό;»

«Aνάμεσα σε δυο βουνά. Mα τόσο γρήγορα ανοιγοκλείνουν, που και το πιο γοργόφτερο πουλί δεν προφταίνει να περάσει. Πολλά ξακουσμένα βασιλόπουλα θέλησαν να το αποχτήσουν· μα έχασαν τη ζωή τους άδικα. Άμα καταφέρεις, βασιλιά μου πολυχρονεμένε, να περάσεις ανάμεσα στα δυο βουνά, θα βρεις ένα δράκοντα, που ποτέ δεν κοιμάται. Aν σκοτώσεις τον δράκοντα, θα το πάρεις».

Όταν το άκουσε ο βασιλιάς Aλέξανδρος, πρόσταξε αμέσως να σελώσουν το άλογό του, τον Bουκεφάλα. Φτερά δεν είχε, μα πετούσε σαν πουλί. Kαβαλίκεψε και σε λίγο έφτασε στο μέρος που του είχαν πει οι σοφοί. Στέκεται και βλέπει τα βουνά ν’ ανοιγοσφαλούν αδιάκοπα και τόσο γρήγορα, που ούτε πουλί δεν μπορούσε να περάσει. Mα ο βασιλιάς δεν τα χάνει. Δίνει μια βιτσιά και πέρασε ανέγγιχτος ανάμεσα στα δυο βουνά. Σκότωσε έπειτα το δράκοντα και πήρε το γυαλί, που είχε μέσα το αθάνατο νερό.

Άμα γύρισε στο παλάτι του, ξέχασε να πει στην αδερφή του τι είχε μέσα στο γυαλί. Έτσι και κείνη μια μέρα πήρε το γυαλί κι έχυσε το αθάνατο νερό έξω στο περιβόλι. Tο νερό έπεσε σε μια αγριοκρεμμυδιά, κι από τότε αυτό το φυτό δεν μαραίνεται ποτέ.

Όταν έμαθε η βασιλοπούλα το κακό που έκαμε, ήταν απαρηγόρητη.
«Θεέ μου!» λέει, «δε θέλω να πιστέψω, πως μια μέρα θα πεθάνει ο αδερφός μου. Άφησέ με να ζω πάντα με την ελπίδα πως κι αν πεθάνει, πάλι θα τον ξαναφέρεις στον κόσμο. Ποιος ξέρει αν δεν έρθουν δύσκολα χρόνια για την πατρίδα μου;»

Aμέσως η αδερφή του βασιλιά έγινε από τη μέση και κάτω ψάρι και πήδηξε στη θάλασσα. Έγινε Γοργόνα! Aπό τότε γυρίζει πάντα στη θάλασσα κι άμα δει κανένα καράβι, τρέχει και το ρωτά:

«Kαράβι, καραβάκι· ζει ο βασιλιάς Aλέξανδρος;»

Aλίμονο στον καραβοκύρη που θα της πει πως πέθανε. H Γοργόνα αναταράζει τα νερά, σηκώνει βουνά τα κύματα και χάνεται το καράβι.

Mα ο έξυπνος καραβοκύρης αν πει: «Zει, κυρά μου, ο βασιλιάς Aλέξανδρος. Zει και βασιλεύει, και τον κόσμο κυριεύει!».

Tότε η Γοργόνα λάμπει από τη χαρά της. Aπλώνει τα ξανθά της μαλλιά και τα κύματα ησυχάζουν αμέσως. Γελούν τα πέλαγα και τ’ ακρογιάλια, κι οι ναύτες από τα καράβια τους ακούνε μαγεμένοι τη φωνή της Γοργόνας, που ξαναλέει τραγουδιστά:

«Zει ο βασιλιάς Aλέξανδρος ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει!…»


http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

5 τροφές που μας εξαντλούν και απορροφούν όλη μας την ενέργεια

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα, τρόφιμα που δυσκολεύουν τη διαδικασία, άλλες που βοηθούν στο να διατηρούμαστε υγιείς και νέοι αλλά που δίνουν ενέργεια και κάποιες άλλες που… μας εξαντλούν.

Τα πέντε τρόφιμα που «τρώνε» την ενέργειά μας είναι τα εξής:

Κεράσια
Είναι από τα φρούτα των οποίων η κατανάλωση σε μεγάλες ποσότητες πρέπει να αποφεύγεται καθώς μια ουσία που περιέχουν μπορεί να κάνει τον οργανισμό να… κρασάρει.

Καφές

Οσο και αν κανείς θα πίστευε το αντίθετο, η καφεΐνη τελικά εξαντλεί τον οργανισμό. Και αυτό γιατί είναι ένα χημικό διεγερτικό που μας κάνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση μεν, ωστόσο όταν η επιρροή της περνά αφήνει πίσω της ένα αίσθημα μεγαλύτερης κούρασης…

Αλκόολ

Τα σημάδια της εξάντλησης που προκαλεί στον οργανισμό το αλκοόλ τα έχουν δει όλοι. Το πρωί μετά από ένα τρελό ξενύχτι είναι πάντα… δύσκολο. Και αυτό γιατί ο οργανισμός προσπαθεί να επεξεργαστεί το αλκοόλ με αποτέλεσμα να εξαντλείται.

Ψωμί

Τα ψωμιά από κατεργασμένο αλεύρι περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες αλλά όχι από αυτούς που βοηθούν στη διατήρηση μιας σταθερής ροής ενέργειας.

Δημητριακά

Οπως και το ψωμί έτσι και τα δημητριακά εξαντλούν τον οργανισμό. Πολύ περισσότερο αν περιέχουν ζάχαρη που απελευθερώνει ινσουλίνη στο σώμα, η οποία με τη σειρά της απελευθερώνει το αμινοξύ τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο, το οποίο προκαλεί υπνηλία.


https://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Το μυστήριο με τους «Δίδυμους Πύργους» της Σελήνης (βίντεο)

Για χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα έβλεπε την Σελήνη σαν πηγή δεισιδαιμονίας και θαυμασμού. Όταν ο Νίλ Άρμστρονγκ έκανε αυτό το ιστορικό πρώτο βήμα στην Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969, έμοιαζε σαν η ανθρωπότητα να κατακτούσε τελικά τον αινιγματικό μας δορυφόρο. Άλλα έτσι πραγματικά έγινε, ή απλά μόλις ξύσαμε την επιφάνεια και σπεύσαμε προς μια βιαστική υποχώρηση;


Υπάρχουν δεκάδες περίεργα γεγονότα που αφορούν την Σελήνη για τα οποία η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις, όπως το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σύμφωνα με την ανάλυση των σεληνιακών πετρωμάτων, η Σελήνη είναι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρόνια πιο αρχαία από την ίδια τη Γη.

Αυτό το γεγονός από μόνο του μοιάζει να ...αψηφά την λογική, και είναι κάτι για το οποίο η μοντέρνα κοσμολογία δεν μπορεί να δώσει εξήγηση, εάν η Σελήνη δεν είναι ένα κομμάτι της Γης, τότε τι είναι και πως έχει έρθει εδώ;

Εάν συνδυαστεί αυτό με το γεγονός με το ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύουν ότι η Σελήνη είναι ένα είδος εξωγήινης βάσης, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε και τόσο ποιο κοντά στην κατανόηση της Σελήνης τώρα, σε σχέση με την κατανόηση των προγόνων μας χιλιάδες χρόνια πριν.
didimi-pirgi-selinis-video

Ένα νέο αποδεικτικό στοιχείο που έχει προκύψει είναι τα κτήρια που απεικονίζεται στο φεγγάρι. Πρόκειται για δύο απίστευτα ψηλούς δίδυμους πύργους που είναι ταυτόσημοι και κατά προσέγγισει 3 χιλιόμετρα ύψος ή ψηλότεροι.

Αυτό θα είχε νόημα, διότι η βαρυτική έλξη στην Σελήνη είναι μικρότερη και οι δομές θα χρειάζονταν λιγότερο οχύρωση να σταθούν σε αυτό το ύψος. Ίσως να είναι ακόμα μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει μόνο εκείνους που πιστεύουν ότι υπήρξε εξωγήινη ζωή στη Σελήνη εδώ και αρκετό καιρό…







Πηγή: apocalypsejohn.com
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε καλύτερα

Μήπως τελευταία νιώθετε ένα βάρος στο στήθος; Η αναπνοή σας έχει γίνει πιο δύσκολη και δεν αισθάνεστε ευεξία όπως παλιότερα; Ίσως είναι καιρός να βάλετε στη ζωή σας τις παρακάτω τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε καλύτερα και να τονωθείτε! ...

1. Μήλο
Σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση European Respiratory Journal, ο χυμός μήλου βοηθά να αντιμετωπιστεί ο αναπνευστικός συριγμός στα παιδιά, ενώ μια άλλη μελέτη υπέδειξε ότι οι γυναίκες που τρώνε μήλα στην εγκυμοσύνη είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν παιδιά που θα εμφανίσουν άσθμα. Το μήλο είναι πλούσιο σε φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή, ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές στους αεραγωγούς του σώματος.


2. Λιπαρά ψάρια

Τα Ω3 λιπαρά που βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση, επομένως βοηθούν στον περιορισμό της φλεγμονής στους πνεύμονες.


3. Σπόροι
Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι ηλιόσποροι, ο πασατέμπος και ο λιναρόσπορος συγκεντρώνουν τεράστια θρεπτική αξία και σημαντικά οφέλη. Παρέχουν στον οργανισμό μαγνήσιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για την αντιμετώπιση του άσθματος, το οποίο βοηθά επίσης να χαλαρώσουν οι μύες του αναπνευστικού συστήματος κι έτσι να διευκολύνεται η αναπνοή.

4. Σταυρανθή λαχανικά
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, η λαχανίδα και το κουνουπίδι. Τα σταυρανθή λαχανικά συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο. Η αντικαρκινική δράση αυτών των λαχανικών αποδίδεται κυρίως σε μια κατηγορία σύνθετων ουσιών που περιέχουν, τις γλυκοζινολικές ενώσεις, οι οποίες απενεργοποιούν τα καρκινικά κύτταρα και καταπολεμούν τις φλεγμονές.

5. Πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά
Η κολοκύθα, το πορτοκάλι και η παπάγια παρέχουν φιλικά προς τους πνεύμονες αντιοξειδωτικά, κυρίως βιταμίνη C. Η βιταμίνη C δρα ενάντια στις λοιμώξεις και τις φλεγμονές και συνδέεται με μειωμένη συχνότητα των συμπτωμάτων άσθματος λόγω γυμναστικής.

6. Προϊόντα ολικής άλεσης
Τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ψωμί αυξάνουν τα επίπεδα παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό, προκαλώντας ιδιαίτερη καταπόνηση στο αναπνευστικό σύστημα. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα λευκά προϊόντα στη διατροφή σας με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης.

7. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιφλεγμονώδη δράση,ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς.

Πηγή: onmed.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τα 7 πιο σκοτεινά και μυστηριώδη μυστικά της Ανταρκτικής (βίντεο)

Δείτε βίντεο από το κανάλι του youtube με τα 7 πιο σκοτεινά και μυστηριώδη μυστικά της Ανταρκτικής

ΔEITE TO BINTEO




http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Καθηγητής Γεωλογίας «αποκρυπτογράφησε» τον μύθο Αχελώου - Εχινάδων Νήσων

Τι δείχνει η φυσικό-γεωλογική εξέλιξη της περιοχής του Δέλτα του Αχελώου


Υπάρχει αλήθεια στους μύθους; Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλίας Μαριολάκος, θεωρεί αδιαμφισβήτητα πως ναι και το αποδεικνύει μέσα από πολυετείς έρευνες, όπως αυτή που αναφέρεται στην ιστορία για τον Αχελώο και τις Εχινάδες νήσους.

Ο Αχελώος είναι ένας από τους πιο γνωστούς ποταμούς της αρχαιότητας και τιμόταν ως θεός.

Ο μύθος λέει ότι οι Νύμφες που ζούσαν στις όχθες του, ενώ προσέφεραν θυσίες σε άλλους θεούς ξεχνούσαν να τιμήσουν κι αυτόν κατά τον ίδιο τρόπο.

Για να τις τιμωρήσει λοιπόν "έσυρε την περιοχή τους στη θάλασσα" (όπως αναφέρει ο Οβίδιος) και έτσι δημιουργήθηκαν τα νησιά Εχινάδες.

Αργότερα, κάποιες από αυτές μετατράπηκαν και πάλι σε ξηρά, εξαιτίας των αποθέσεων του Αχελώου (σύμφωνα με τον Ηρόδοτο).

Σήμερα, οι νησίδες αυτές βρίσκονται στο μέτωπο του Δέλτα του Αχελώου, στο ΝΔ άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, κοντά στις ακτές του Ιονίου», αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μαριολάκος.

Πού όμως εντοπίζεται η αλήθεια της ιστορίας; ...

«Ο μύθος αυτός είναι ένας από τους πολλούς που συμπίπτουν απόλυτα με την φυσικο-γεωλογική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας κατά τα τελευταία 18.000 χρόνια», απαντά ο καθηγητής, εξηγώντας παράλληλα μέρος από το σκεπτικό του:

«Η Μυθολογία αποτελεί την κωδικοποίηση προφορικών διηγήσεων που αναφέρονται σε ένα μακρότατο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, το οποίο κυμαίνεται από την απώτατη προϊστορία έως τις παρυφές της "ιστορικής εποχής".

Το διάστημα αυτό χαρακτηρίζεται από τις έντονες γεωπεριβαλλοντικές μεταβολές που σηματοδότησαν το τέλος της τελευταίας παγετώδους εποχής και την είσοδο της σύγχρονης θερμής μεσοπαγετώδους (Ολόκαινο), η οποία έγινε πριν από 18.000 χρόνια», σημειώνει, αναφέροντας ότι το είδος μας, Homo sapiens sapiens, λόγω της επικράτησής του ήδη πριν την έναρξη της μεσοπαγετώδους περιόδου, ήταν το μοναδικό ανθρώπινο είδος που υπήρξε μάρτυρας αυτών των συγκλονιστικών γεωπεριβαλλοντικών μεταβολών.

«Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ένα μεγάλο τμήμα της Μυθολογίας περιγράφει με τρόπο ποιητικό και με τη χρήση συμβολισμών, άρα κρυπτογραφημένο, όλες αυτές τις διεργασίες της κλιματικής κυρίως μεταβολής και των συνεπειών της.

Οι συνέπειες των μεταβολών αυτών καταγράφηκαν στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων και μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά, έως την τελική επίσημη κωδικοποίησή τους», συμπληρώνει.

Ποια παλαιογεωγραφικά δεδομένα της περιοχής του Ιονίου Πελάγους που εκτείνεται ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο αφενός και στα Ιόνια νησιά Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα αφετέρου, πριν από 18.000 χρόνια, μας αποδεικνύουν τα παραπάνω; «Περί το τέλος της Παγετώδους Εποχής, τότε που παρατηρούνται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σε παγκόσμια κλίμακα και συνεπώς η στάθμη της θάλασσας βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο, η Λευκάδα ήταν ενωμένη με τη Στερεά Ελλάδα, ενώ η Κεφαλονιά κι η Ιθάκη ήσαν κι αυτές ενωμένες σε ένα μεγάλο νησί.

Επίσης, στην πλευρά της Αιτωλο-Ακαρνανίας η ακτογραμμή, την κρίσιμη αυτή εποχή, αναπτυσσόταν πολύ δυτικότερα από τη σημερινή, ενώ η περιοχή ανάμεσα στη σημερινή ακτογραμμή και σε εκείνη πριν από 18.000 χρόνια αποτελούσε μια πεδινή έκταση με μικρή κλίση, την οποία διάσχιζε ο κάτω ρους του παλαιού ποταμού, που σήμερα είναι γνωστός ως Αχελώος. Επιπλέον, την ίδια εποχή, τα σημερινά νησιά Εχινάδες ήσαν λόφοι, ύψους από 130 μ. περίπου και πάνω.

Συνεπώς, οι Εχινάδες νύμφες θα πρέπει να κατοικούσαν, σύμφωνα με τον μύθο, στις όχθες του παλαιού αυτού ποταμού. Η κοίτη όμως αυτού του "παλαιο-Αχελώου" δεν είναι γνωστή, αν και με βάση την παλαιομορφολογία της ακτογραμμής της εποχής εκείνης, φαίνεται πολύ πιθανόν, ότι το παλαιο-Δέλτα του πρέπει να αναπτυσσόταν λίγο ανατολικότερα από το νοτιότατο ακρωτήριο της Κεφαλονιάς», διαπιστώνει ο καθηγητής.

Και μετά από την κρίσιμη αυτή εποχή;

«Μετά το 18000 πριν από σήμερα αρχίζει η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, με αποτέλεσμα η προηγούμενη επικλινής περιοχή να αρχίσει βαθμιαία να κατακλύζεται από τη θάλασσα και οι παλιοί λόφοι να μετατρέπονται σε νησιά.

Η φυσικογεωλογική αυτή διεργασία σταμάτησε όταν σταθεροποιήθηκε το κλίμα, οπότε σταμάτησε και η τήξη των παγετώνων και κατ' ακολουθία και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας. Από τη χρονική αυτή στιγμή, που η ακτογραμμή είχε φτάσει σχεδόν μέχρι την πεδιάδα που εκτείνεται μπροστά από το χωριό Καστράκι, αρχίζει ο Αχελώος να σχηματίζει με τις προσχώσεις του το νέο Δέλτα, με αποτέλεσμα ορισμένες από τις Εχινάδες νήσους να μεταπίπτουν και πάλι σε ξηρά, όπως υπήρξαν κατά την τελευταία μεσοπαγετώδη περίοδο, πριν 125.000 χρόνια περίπου.

Την τελευταία αυτή φυσικογεωλογική διεργασία είχε προβλέψει ο Ηρόδοτος, ενώ και ο Θουκυδίδης είχε γράψει για το ίδιο θέμα. Οι διεργασίες αυτές που ξεκίνησαν πριν 18.000 χρόνια, συνεχίστηκαν μέχρι πριν 6.000 χρόνια, πάντα με ορισμένες παλινδρομήσεις. Έτσι λοιπόν κατά την περίοδο του κλιματικού Optimum του Ολοκαίνου η θαλάσσια στάθμη έφθασε στο υψηλότερο σημείο της και η τότε ακτογραμμή βρισκόταν στη σημερινή ενδοχώρα, και σε μεγάλη απόσταση από τη σημερινή ακτογραμμή.

Μέχρι λοιπόν τη ‘φάση' αυτή ο μύθος ταυτίζεται απόλυτα με τη φυσικογεωλογική εξέλιξη της περιοχής», τονίζει ο κ. Μαριολάκος, που συμπληρώνει ένα ενδιαφέρον ερώτημα:

«Εάν ο χρόνος σχηματισμού των νησιών Εχινάδων είναι τόσο παλαιός, σε ποια γλώσσα η παράδοση έφτασε μέχρι την ιστορική εποχή όταν καταγράφηκε, εάν οι παλαιότεροι κάτοικοι δεν μιλούσαν μια κάποια πρωτο-Ελληνική γλώσσα; Μήπως τελικά δεν υπήρξε απότομη διακοπή της συνέχειας της γλώσσας των κατοίκων του Αιγαιακού και του Περι-Αιγαιακού χώρου κάπου την 3η χιλιετία π. Χ. όπως δέχονται οι Ινδο-Ευρωπαϊστές;». Δεν μένει παρά η συζήτηση να συνεχιστεί.

Την παραπάνω έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο «η Αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος» που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Αρχαία Ολυμπία, συνυπογράφουν οι καθηγητές Ι. Φουντούλης Ι. Μπαντέκας, Δ. Θεοχάρης και Ε. Καπουράνη από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ελένη Μάρκου
Πηγή: thebest.gr

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται οι διαδοχικές ακτογραμμές της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων σε διάφορα χρονικά διαστήματα από το μέγιστο της παγετώδους εποχής μέχρι σήμερα, λόγω των κλιματοευστατικών κινήσεων:



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κρίσεις πανικού: Ποιοι είναι οι λόγοι που τις προκαλούν

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας έρχονται σε επαφή με αυτό που ονομάζεται κρίση πανικού. Γρήγοροι ρυθμοί ζωής και εξωτερικά μεταβαλλόμενες συνθήκες συνυπάρχουν με εσωτερικές και οικογενειακές εντάσεις. Το άγχος που ενδέχεται να βιώσει κάποιος είναι μεγάλο και η πιθανότητα εκδήλωσης μίας κρίσης πανικού αυξανόμενη.

Γράφει η Μαριέττα Μαλτά

Ψυχολόγος, M,Sc.- Θεραπεύτρια Οικογένειας

Ειδίκευση στη Συστημική- Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Συμπτώματα όπως ζαλάδα, μούδιασμα των άκρων, εφίδρωση, λιποθυμική τάση, ταχυπαλμία, δυσκολία στην αναπνοή είναι τυπικά εμφανιζόμενα στη διάρκεια μιας κρίσης πανικού και μπορεί να συνοδεύονται από φόβο θανάτου, αρρώστιας καθώς και φόβο απώλειας του ελέγχου του εαυτού. Σκέψεις όπως «θα τρελαθώ», «θα πάθω έμφραγμα» κλπ. είναι συχνές. Υπάρχει όμως αυτή η πιθανότητα; Όχι. Ο κίνδυνος σωματικής ή ψυχικής νόσου περιορίζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο στα πλαίσια του ...φόβου.

Για την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού χρησιμοποιούνται συχνά διάφορες θεραπείες όπως η φαρμακοθεραπεία και οι τεχνικές χαλάρωσης, με όχι πάντα αποτελεσματικό τρόπο. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων στοχεύει ακριβώς στην επούλωσή τους, με αποτέλεσμα όμως την επανεμφάνισή τους τη στιγμή που δεν ασχολούμαστε παράλληλα με την πηγή τους, το τι προκαλεί δηλαδή τα συμπτώματα.

Έχουμε λοιπόν να δούμε τι βρίσκεται πίσω από τα συμπτώματα.

Σύμφωνα με την οπτική της συστημικής- υπαρξιακής προσέγγισης η κρίση πανικού αποτελεί εκδήλωση μίας εσωτερικής σύγκρουσης.

- Συναισθήματα που έχουν αποσιωπηθεί
- ανάγκες και επιθυμίες που μοιάζουν ασυμβίβαστες και προκαλούν άγχος
- αλλαγές στον τρόπο ζωής μας στις οποίες σπεύσαμε να ανταποκριθούμε χωρίς ενδεχομένως να έχουμε προετοιμάσει τον εαυτό μας
- ζητήματα που μας απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά, το σύντροφο ή την οικογένειά μας, βρίσκονται συχνά πίσω από τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού.

Το άτομο που παθαίνει κρίση πανικού δεν είναι ασθενής. Η κρίση πανικού μπορεί να συμβεί σε όλους μας όταν δεν έχουμε επεξεργαστεί αρκετά κάποια σημαντικά θέματα που μας απασχολούν και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Πίσω από μία κρίση πανικού μπορεί για παράδειγμα να κρύβεται η αγωνία μας να πετύχει η κοινή συμβίωση με το σύντροφό μας ή να ανταποκριθούμε επάξια στα καινούρια καθήκοντα της εργασίας μας χωρίς να θυσιάσουμε την προσωπική μας ζωή. Ακόμη, στα πλαίσια μιας οικογένειας ένας έφηβος μπορεί μέσω της κρίσης πανικού να καθρεφτίζει τη δυσκολία στη σχέση των γονιών του και την ανησυχία του για αυτήν την ώρα που προσπαθεί να ασχοληθεί δημιουργικά με το μέλλον του.

Η κρίση πανικού «τραντάζει» το σώμα μας ακριβώς επειδή εκείνη τη στιγμή νιώθουμε να βρίσκονται σε σύγκρουση δύο επιθυμίες μας, η μία από τις οποίες συνήθως αποσιωπείται. Στο παραπάνω παράδειγμα η παραμέληση της προσωπικής μας ζωής για χάρη της εργασίας μας ή αντίστροφα μας φέρνει σε σύγκρουση τη στιγμή που και οι δύο επιθυμίες είναι σημαντικές για μας και «ζητούν» διέξοδο.

Έχουμε να δούμε την κρίση πανικού ως ένα σήμα που μας στέλνει ο οργανισμός μας προκειμένου να φροντίσουμε εκείνες τις πλευρές μας με τις οποίες δεν ασχοληθήκαμε όσο χρειαζόταν και να επιλύσουμε τη σύγκρουση παράγοντας μία λύση που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Παρά το γεγονός ότι τα συναισθήματα που συνοδεύουν την κρίση πανικού είναι δύσκολα (άγχος, αγωνία, φόβος), είναι ωστόσο δείγμα υγιούς ψυχικής λειτουργίαςτη στιγμή που αναδεικνύει αποσιωπημένες υγιείς επιθυμίες και μας καλεί να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας πιο ουσιαστικά. Δεν είμαστε ασθενείς και ο πανικός έχει λόγο που υπάρχει. Βρίσκεται εκεί για να μας θυμίσει ότι είναι ανάγκη να κοιτάξουμε τι «κρύβεται» πίσω από αυτόν. Να «ακούσουμε» εκείνα τα κομμάτια του εαυτού μας που βάλαμε στο περιθώριο και που τώρα μας στέλνουν σήματα μέσω της κρίσης ώστε με την κατάλληλη επεξεργασία τους να ορίσουμε τη ζωή μας πιο ανθρώπινα και λειτουργικά.


http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η πραγματική ζωή ξεκινάει εκεί που σταματάει η βολεμένη καθημερινότητα

Ρουτίνα (ουσιαστικό / θηλυκό) :η μονότονη και άχαρη απασχόληση, η επανάληψη κατά τον ίδιο πάντα τρόπο.

Και αυτή ακριβώς η επανάληψη, αυτές ακριβώς οι στερεότυπες, δίχως πνευματική συνείδηση, πράξεις μας, κινήσεις μας, ζωές μας – δυστυχώς – είναι αυτές που καταφέρνουν και ρουφάνε τα χρώματα, τις γεύσεις και τις μυρωδιές απ’ την ζωή μας.

Και είναι ουσιαστικό, ουσιαστικό πρόβλημα της ζωή μας, και πλήττει τις σχέσεις θηλυκών και αρσενικών.

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα τρέχουν, εμείς τρέχουμε προσπαθώντας να προλάβουμε. Προσπαθώντας να πετύχουμε. Ζούμε σε μια εποχή που η καθημερινότητα μας, έχει γίνει δύσκολη, ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης. Ολόκληρες οι μέρες μας είναι μια συνεχής προσπάθεια.

Και έρχεται η στιγμή που επιστρέφουμε στο σπίτι μας, στον ολόδικο μας χώρο, και εκεί μας περιμένει ο ολόδικος μας άνθρωπος, ο οποίος έχει δώσει με την σειρά του και αυτός την δική του ολοήμερη προσπάθεια.

Μοιραζόμαστε με αυτόν τον άνθρωπο την καθημερινότητα μας, την ζωή μας. Αυτήν που επιλέξαμε ως κοινή. Το μοίρασμα, αυτό, της καθημερινότητας είναι άρρηκτα δεμένο με την έννοια της οικειότητας.

Η οικειότητα είναι η αίσθηση του γνώριμου, του οικείου, είναι αυτή η αίσθηση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με κοινή πορεία, αμοιβαία συναισθήματα. Δημιουργείται μέσα στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από το μοίρασμα στιγμών και εμπειριών. Είναι αυτή που μας δένει με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας και είναι αυτή που φτιάχνει τα “δικά μας” καθημερινά “μυστικά” και “κώδικες”.

Τι γίνεται όμως όταν αυτή η τόσο αναγκαία για την επιβίωση της σχέσης, οικειότητα, μετατρέπεται, μεταφορφώνεται σε ρουτίνα; Ή μάλλον, τι γίνεται όταν ΕΜΕΙΣ της επιτρέπουμε να ...μετατραπεί σε ρουτίνα;

Ο άνθρωπος ενστικτωδώς αναζητά, επιδιώκει την ασφάλεια, τη σιγουριά. Έχει την ανάγκη από την φύση του να ανήκει κάπου, να μοιράζεται την ζωή του με κάποιον. Είναι ον που αποζητά την συντροφικότητα περισσότερο από την μοναξιά. Και το αντίθετο της μοναξιάς δεν είναι η συντροφικότητα, αλλά η οικειότητα.

Δυστυχώς όμως, πάντα κάνει το λάθος να την συγχέει με το βόλεμα, να την οδηγεί σε μια βαρετή, ανιαρή ρουτίνα. Η δίχως συνείδηση σιγουριά, συχνά μετατρέπεται σε αδράνεια και μοιραία σε αδιαφορία και αποξένωση. Αφηνόμαστε, με δικαιολογία την οικειότητα, και παύουμε να προσπαθούμε για την υγιή διατήρηση της. Και τελικά μόνο οι ανασφαλείς έχουν ανάγκη από μια τέτοια ασφάλεια και σιγουριά.

Μια σχέση για να διατηρήσει την λειτουργικότητα της, για να συνεχίσει να μας καλύπτει και να μας ενθουσιάζει, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δεδομένη κατάσταση. Ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας δεν έχει κάποιο αιώνιο συμβόλαιο που τον υποχρεώνει να μείνει μαζί μας, ακόμα και αν εμείς δεν τον καλύπτουμε. Οι σχέσεις για να συνεχίσουν να “ζούνε” και όχι απλά να επιβιώνουν χρειάζονται συνεχή επαναπροσδιορισμό.

Και όσο τρομακτικό και κουραστικό μοιάζει αυτό, αν το καλοσκεφτούμε, σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής μας το κάνουμε αδιαμαρτύρητα. Στη δουλειά μας, καθημερινά, οφείλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να είμαστε παραγωγικοί, για να συνεχίσουμε να έχουμε τη δουλειά αυτή. Γιατί λοιπόν στις σχέσεις μας τείνουμε να γινόμαστε οκνηροί και “βολεμένοι”; Και σαφώς και δεν πρέπει να δούμε την σχέση ως υποχρέωση, όπως την δουλειά μας, αλλά της αξίζει να “δουλέψουμε” για την ύπαρξη της.

Και όπως στη δουλειά μας, όταν νιώθουμε πως έχουμε κουραστεί, παίρνουμε άδεια, για να ξεκουραστούμε και να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και στις σχέσεις. Η σχέση έχει την ανάγκη ανανέωσης. Έχει την ανάγκη να δοκιμάζει καινούργια πράγματα, για να μην χάνεται το μυστήριο, για να αναταράσσονται τα λιμνάζοντα νερά.

Όλοι μας έχουμε κάπου – κάπου την ανάγκη για μια βουτιά στην “ελευθερία” και στο καινούργιο, μετά από την οποία, η “ρουτίνα” θα μας φανεί υπέροχη. Μέσα σε μια σχέση δεν πρέπει να νιώθουμε σκλάβοι, με μια αίσθηση ανικανοποίητου. Πρέπει πρώτα να νιώθουμε γεμάτοι και ικανοποιημένοι, συνειδητοποιημένοι, εμείς οι ίδιοι με τον εαυτό μας. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να νιώσουμε έτσι με κανέναν άλλο.

Και επειδή οι αληθινές αγάπες, οι υγιείς σχέσεις, δεν είναι αυτές που επιβιώνουν και δεν οδηγούνται σε χωρισμό, αλλά αυτές που αντέχουν στη μακροχρόνια οικειότητα, και επειδή η οικειότητα είναι τόσο όμορφη, όσο το μοίρασμα και συντροφικότητα, χρειάζεται κοινή φροντίδα, δημιουργικότητα, εκπλήξεις. Και από τις δύο πλευρές. Στο χέρι μας είναι να μην βουλιάξουμε σε ρουτίνα, που θα μας κάνει να νιώθουμε συμβιβασμένοι και δυστυχείς. Δεν πρέπει ούτε μια μέρα, ούτε μια στιγμή να αφεθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον άνθρωπο δίπλα μας ως δεδομένο. Αυτή θα είναι η αρχή της ρουτίνας μας…

” Κύλησαν γρήγορα σε μια οικειότητα, απ’ την οποία ποτέ δεν ανέκαμψαν… “

(“They slipped briskly into an intimacy from which they never recovered.”)

― F. Scott Fitzgerald, This Side of Paradise

…ας προσπαθήσουμε να κάνουμε την οικειότητα, ένα αίσθημα απ’ το οποίο δεν θα χρειάζεται να ανακάμψουμε, ούτε και θα θέλουμε.


https://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τα μυστικά όπλα της αρχαιότητας - Το υγρό πυρ, το δαμασκηνό ατσάλι και το όπλο δέσμης (φωτό)

Γενικά θεωρείται ότι η ανθρωπότητα του ΧΧΙ αιώνα είναι πολύ πιο προοδευτική από τους προκατόχους μας, που έζησαν εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια πριν. Ωστόσο, κατά την αρχαιότητα, υπήρχαν τεχνολογίες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πρακτικά στις μέρες μας. Δυστυχώς, όμως, τα μυστικά των τεχνολογιών αυτών έχουν οριστικά χαθεί.

Μυστήρια της ιστορίας: Ελληνικό Υγρόν Πυρ

Ας πάρουμε την περίοδο της αρχαιότητας. Ένας ειδικός σε θέματα λαογραφίας και Ιστορίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Adrienne Mayor, αποκάλυψε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες της εν λόγω περιόδου, στο βιβλίο του με ...τίτλο «Ελληνική Φωτιά, Δηλητηριώδη βέλη & βόμβες σκορπιών: Βιολογικά και χημικά όπλα πολέμου στον αρχαίο κόσμο».



Ξέρετε τι θα πει υγρόν πυρ; Τους VII-XII αιώνες, οι άνθρωποι του Βυζαντίου χρησιμοποιούσαν αυτή η χημική ουσία, ως όπλο στις μάχες στη θάλασσα. Εκσφενδόνιζαν αυτό το υγρό σε στρατιώτες του εχθρού – και αυτοί μετατρέπονταν σε φλεγόμενες στήλες. Το νερό δεν αποτελούσε σωτηρία, καθώς το υγρό συνέχισε να καίει ακόμη και στο νερό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, χρειαζόταν άμμος, ξύδι ή ούρα.

Μπορούμε να δούμε το υγρόν πυρ σε μια μικρογραφία του χειρόγραφου του Ιωάννη Σκυλίτζη της Μαδρίτης, το οποίο απεικονίζει μια μάχη των Ρωμαίων με τον στολίσκο του Θωμά των Σλάβων, του ηγέτη της αντι-φεουδαρχικής εξέγερσης στο Βυζάντιο. Μπορούμε να δούμε τις ακόλουθες λέξεις πάνω σε ένα από τα πλοία: «Οι Ρωμαίοι πυρπόλησαν τον εχθρικό στόλο.»

Μυστήρια της Ιστορίας: Όπλο δέσμης
Ο διάσημος Έλληνας λόγιος Αρχιμήδης, ο οποίος πέθανε το 212 π.Χ., φέρεται να ανέπτυξε ένα όπλο δέσμης, με το οποίο κατέστη δυνατό να κάψει έναν περσικό στόλο. Το όπλο ήταν φτιαγμένο από χάλκινες ασπίδες που μπορούσαν να αντανακλούν τις ακτίνες του ηλίου με έναν καταστροφικό τρόπο.

Το 2005 φοιτητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης κατάφεραν να εφεύρουν μια τέτοια τεχνολογία. Οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα επιτυχημένο πείραμα, στο οποίο έκαψαν ένα καράβι στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο.

Η έκτακτη ανθεκτικότητα των κτιρίων που χτίστηκαν κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους αξίζει επίσης την προσοχή. Πολλά από αυτά χτίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά μπορεί κανείς να τα αγγίξει ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, τα σύγχρονα κτίρια αρχίζουν να καταρρέουν σε λίγες δεκαετίες …

Όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, το μυστικό της μακροζωίας του ρωμαϊκού σκυροδέματος βρίσκεται σε ένα από τα συστατικά του. Την ηφαιστειακή τέφρα. Εμπειρογνώμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley, βρήκαν ότι μια ένωση ασβεστίου, αργιλίου, πυριτικού άλατος και ένυδρης ουσίας χρησιμεύει ως συνδετικό υλικό, κάνοντας το υλικό λιγότερο ανθεκτικό από το σύγχρονο σκυρόδεμα.

Αυτό ισχύει, σε περίπτωση έκρηξης, για παράδειγμα, όπου μια τέτοια κατασκευή θα κατεδαφιζόταν, παρόλο που θα διαρκούσε περισσότερο από ό, τι τα σύγχρονα κτίρια κάτω από ευνοϊκές συνθήκες.

Αρχαίες πηγές μπορούν να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες για το λεγόμενο ευέλικτο γυαλί. Για πρώτη φορά, αναφέρθηκε από τον Πετρώνιο, ο οποίος πέθανε το 63 μ.Χ.. Είπε την ιστορία ενός υαλουργού, ο οποίος παρουσίασε ένα γυάλινο βάζο, ως δώρο, στον αυτοκράτορα Τιβέριο (14-37 χρόνια π.Χ.). Παρουσία του αυτοκράτορα, ο υαλουργός έριξε το βάζο στο πάτωμα, αλλά το βάζο δεν έσπασε σε κομμάτια.

Η πτώση παραμόρφωσε το γυάλινο βάζο, λίγο πριν ανακτήσει πάλι το αρχικό του σχήμα. Ο Τιβέριος διέταξε να αποκεφαλίσουν τον υαλουργό. Ο αυτοκράτορας υπέθεσε ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σε πολύτιμα μέταλλα.

Μόλις το 2012, μια εταιρεία που ονομάζεται Corning ανέπτυξε ευέλικτο «γυαλί ιτιάς». Το υλικό είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και αρκετά ευέλικτο ώστε να τυλίγεται. Προς το παρόν, το υλικό χρησιμοποιείται στην παραγωγή των ηλιακών μπαταριών.

Μυστήρια της Ιστορίας: Δαμασκινό ατσάλι και μιθριδάτιο.

Πολλοί έχουν ακούσει για το θαυματουργό Δαμασκινό ατσάλι, από το οποίο σφυρηλατούνταν τα ξίφη στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Η τεχνολογία αυτή χρονολογείται από το 300 μ.Χ. περίπου.



Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Δαμασκινό ατσάλι θεωρήθηκε το ισχυρότερο μέταλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας, αν και η ακριβής σύνθεση του χάλυβα παρέμεινε μυστική. Αυτό που ήταν γνωστό, ήταν μόνο, ότι βασίστηκε σε ειδικό δαμασκηνό κράμα.

Στη μέση του XVIII αιώνα, η παραγωγή του Δαμασκηνού ατσαλιού σταμάτησε. Το μυστικό αυτού του μετάλλου αποκαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό, σε εργαστηριακές συνθήκες, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής μικροσκοπικής σάρωσης.

Ο βασιλιάς Μιθριδάτης ο Στ΄του Πόντου (120-63 π.Χ.), υποτίθεται ότι εφηύρε τη συνταγή για ένα καθολικό αντίδοτο, που υποτίθεται ότι ήταν μια θεραπεία για όλα τα δηλητήρια. Η ουσία ονομάστηκε έτσι από τον εφευρέτη – μιθριδάτιο.

Στη συνέχεια, ένας προσωπικός γιατρός του Ρωμαίου Καίσαρα Νέρωνα τελειοποίησε τον τύπο της ουσίας. Η αρχική συνταγή χάθηκε στο χρόνο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι στο μιθριδάτιο περιλαμβανόταν όπιο και ένας συνδυασμός χαμηλών δόσεων από διάφορα δηλητήρια και τα αντίδοτά τους.

Το 1992, ο πρώην Σοβιετικός βιολόγος Σεργκέι Ποπόφ, ο οποίος μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησε να αναδημιουργήσει μιθριδάτιο, αν και χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: xorisorianews.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Μανταρίνι Tο μοναδικό φρούτο που αποβάλλει από τον οργανισμό μας τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα!

Πρόκειται για έναν θησαυρό μέσα στο χειμώνα! Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες Α και C, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις, το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου.

Ακόμη, νάτριο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που απολαμβάνει ο οργανισμός μας σε κάθε μπουκιά μανταρινιού.

Το πιο σημαντικό όμως, το αγαπημένο αυτό χειμωνιάτικο φρούτο έχει την μοναδική ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως: ...


•υδράργυρος-hg

•χαλκός-Cu

•κάδμιο-Cd

•χρώμιο-Cr και

•αρσενικό – As


Τα βαρέα μέταλλα, γενικά δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, όση αποτοξίνωση και να κάνει κάποιος, και θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλτσχάιμερ. Η καρκινογόνος δράση των μετάλλων έχει μελετηθεί με μεγάλο αριθμό τοξικολογικών ερευνών και έχει βρεθεί ότι ο μηχανισμός της άμεσης προσθήκης σε κυτταρικό DNA (που προκαλεί μεταλλάξεις) είναι δευτερεύουσας σημασίας, σε σχέση με τη δράση μέσω οξειδωτικών βλαβών στο DNA που προκαλούνται από την παραγωγή ελευθέρων ριζών.

Η επιβάρυνση της τροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως η διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων στους υδάτινους αποδέκτες, καύση στερεών απορριμμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απορριμμάτων (περιέχοντα βαρέα μέταλλα) στο έδαφος, η καύση συμβατικών καυσίμων κ.α.

Δεδομένου ότι τα βαρέα μέταλλα δεν αποικοδομούνται, συσσωρεύονται στο έδαφος και τα νερά (γλυκά και αλμυρά), με αποτέλεσμα να περνούν στην τροφική αλυσίδα. Η τοξικότητά τους εξαρτάται από το είδος του βαρέως μετάλλου, τη συγκέντρωσή του, την συνύπαρξη του με άλλα βαρέα μέταλλα, και το είδος του οργανισμού.

https://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ

Αγωγή κατά Καραπάνου για τη δήθεν ενοικίαση αυτοκινήτου
         Για προσβολή της προσωπικότητας μου και συκοφαντική δυσφήμιση
Στις 20 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την «Υδροδότηση του Αιτωλικού», μετά την τοποθέτηση μου έλαβε το λόγο ο κ. Καραπάνος, ο οποίος «ανεμίζοντας» ένα άγνωστο σε όλους μας έγγραφο, μου επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς......


Απαίτησα από τον Πρόεδρο το σχετικό έγγραφο, το οποίο ήταν μια «ΑΓΩΓΗ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΑΣ» ενός ιδιώτη κατά του δήμου, ύψους 1746 €, για κάποιο δήθεν αυτοκίνητο που εγώ ενοικίασα από τις 3/8/2012 έως 21/8/2012. Είχε κοινοποιηθεί στο δήμο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και υιοθετήθηκε αβασάνιστα από το δήμαρχο, ο οποίος με τη γνωστή σε όλους μας ανάγωγη συμπεριφορά του, με «έλουσε» με αήθεις χαρακτηρισμούς, όπως «εσύ μιλάς που καταχρέωσες το δήμο, νοίκιασες αυτοκίνητο μαζί με τον Κ. Πουρνάρα από την Άρτα για το καλοκαίρι και τώρα πρέπει και να το πληρώσουμε» και άλλα παρόμοια (πρακτικά ΔΣ). Φυσικά την επομένη μέρα «φιγουράριζα» πρώτη είδηση στο site της «ΑΙΧΜΗΣ», ενώ στην έντυπη έκδοση της (26/01/2017), υπήρχε εκτενές ρεπορτάζ με βάση τα λεχθέντα Καραπάνου στο ΔΣ και τίτλο «Εκατό ευρώ την ημέρα για νοικιασμένο αμάξι…», με φωτογραφία δική μου και του αμαξιού.
Ο στόχος της πλήρους διαπόμπευσής μου είχε επιτευχθεί!
Απευθύνθηκα άμεσα στις υπηρεσίες του δήμου. Μου απάντησαν σύντομα και τους ευχαριστώ, προφορικώς και εγγράφως, τόσο η Οικονομική υπηρεσία όσο και αυτή της Καθαριότητας, ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας μας, δεν βρέθηκαν τα αιτούμενα εκ μέρους σας στοιχεία (τιμολόγιο ή συμφωνητικό), από τα οποία να προκύπτει εκμίσθωση αυτοκινήτου εκ μέρους της εταιρείας προς το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου». Επομένως για το δήμο μας, η «ενοικίαση» του εν λόγω αυτοκινήτου είναι ανύπαρκτο ζήτημα από το 2012 έως και σήμερα.
Δεν αρκέστηκα όμως σε αυτό, αλλά φρόντισα να βρω και το ιδιωτικό συμφωνητικό εκμίσθωσης που εγώ υπέγραψα και αναφέρεται στην αγωγή.Με μια  απλή ανάγνωση διαπίστωσα:
1ο) Δεν φέρει το παραμικρό διακριτικό γνώρισμα που να σχετίζεται με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (π.χ. σφραγίδα κ.α.).
2ο) Δεν φέρει την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ και φυσικά ούτε εκείνη του Κ. Πουρνάρα.
3ο) Δεν φέρει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αναγκαία σε κάθε εκμίσθωση (Αρ. Δελτίου Ταυτότητας, ΑΦΜ), ενώ όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπο μου είναι ΕΛΛΙΠΗ ή ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.
4ο) Η ενοικίαση έγινε από το Αγρίνιο και όχι από την Άρτα.
5ο) Είναι ολοφάνερο πως αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό έχει συγγραφεί μεταγενέστερα του Αυγούστου του 2012.
Σε όσους νομικούς της πόλης μας επέδειξα το σχετικό συμφωνητικό, μου είπαν με ένα στόμα «πως είναι άνευ αξίας» και «δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει ως αγωγή κατά του δήμου».
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο έθεσα το θέμα προ των θεμάτων ημερησίας διάταξης, ενημέρωσα τους συναδέλφους και ΑΠΑΙΤΗΣΑ:
  • Να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης του δήμου, μαζί με το νομικό του σύμβουλο, όταν η υπόθεση εκδικασθεί.
  • Να ανακαλέσει ο κ. Καραπάνος τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος μου και να αναγνωρίσει το λάθος του.
Όπως ήταν αναμενόμενο δεν ανακάλεσε, αλλά επέμεινε να ισχυρίζεται ότι καλώς έπραξε, αφού έλαβε την αγωγή το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου και ορθώς το απόγευμα την έφερε στο Συμβούλιο. Έτσι συνέχισε την υιοθέτηση των συκοφαντιών σε βάρος μου, αλλά και στράφηκε με την στάση του αυτή κατά των συμφερόντων του δήμου αναγνωρίζοντας εμμέσως τις απαιτήσεις του ιδιώτη.
Κατόπιν τούτων και επειδή ο κ. Καραπάνος δυστυχώς δεν συνετίζεται με ανακοινώσεις, τις προσεχείς μέρες θα καταθέσω αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας μου και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου.

Μεσολόγγι 23 Φεβρουαρίου 2017
Κατσούλης Παναγιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρώην Δήμαρχος
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

http://etoliko-news.blogspot.gr/2017/02/blog-post_23.html
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ξέχασε το «σχέδιο Αθηνά» και τώρα διαπιστώνει αγανάκτηση ο Κ. Καραγκούνης. Ακόμη ένας κομματικά ομογάλακτος του καραπάνου, που έχει αγανακτήσει με τις επιλογές της τότε κυβέρνησή του

Aγανάκτηση, εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης με δήλωση που διένειμε σήμερα στα ΜΜΕ, πως προκαλεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η εξαγγελία του Υπουργού, αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς 9 υπό κατάργηση ΤΕΙ στα φετινά μηχανογραφικά των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά κάποιο τμήμα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Προφανώς ο Κ. Καραγκούνης ξέχασε πως το 2013 μετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο όταν περνούσε το «σχέδιο Αθηνά» το οποίο κατακρεούργησε το ΤΕΙ Μεσολογγίου και έφυγαν τμήματα π.χ για να ικανοποιηθεί ο συναδελφός του στη ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας.

Τότε βέβαια ο Κ. Καραγκούνης δεν έβλεπε την αγανάκτηση των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας…

Σήμερα κάτι αντίστοιχο συνέβη για ικανοποιηθεί η βουλευτής Αχαίας και πρώην Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου τρία τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Αχαία επανέρχονται στα μηχανογραφικά, χωρίς να μείνει «χώρος» για κάποιο τμήμα στο Μεσολόγγι… Το τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τον Κ. Καραγκούνη, τουλάχιστον πριν εκείνος ζητήσει μια συγνώμη για τη στάση που κράτησε το 2013 προτιμώντας την υπουργική καρέκλα.

Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας, κ. Γιαβρόγλου, αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς 9 υπό κατάργηση ΤΕΙ στα φετινά μηχανογραφικά των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης του Σύριζα αλλά και τις κατατεθειμένες τροπολογίες μου (για τη λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά κωφεύει, αφαιρώντας από την Αιτωλοακαρνανία καθοριστικούς παράγοντες Ανάπτυξης και Προόδου.
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά των μαθητών τα 9 υπό κρίση ΤΕΙ, καλούμε το Υπουργείο να άρει την ως άνω αδικία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, επεκτείνοντας την ως άνω ρύθμιση και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.



http://www.agrinioculture.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νεκτάριου Αθ. Φαρμάκη, Περιφερειακού Συμβούλου Π.Δ.Ε, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας. Διαμαρτύρεται γιατί οι Αγρινιώτες δεν έχουν πρόσβαση στην Ιόνια οδό. Δοξάστε τον

Ο συγκεκριμένος κύριος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος με τον κ Κατσανιώτη και ομογάλακτος
κομματικά με τον καραπάνο.

Είδε κάποιος τον συγκεκριμένο κύριο να βγάλει έστω και ένα Δελτίο Τύπου για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του Αιτωλικού για το νερό της ύδρευσης;

Βρήκε όμως τη δύναμη και το κουράγιο να υπερασπιστεί τους Αγρινιώτες γιατί δεν έχουν πρόσβαση στην Ιόνια Οδό, παρόλο που ο σχεδιασμός, η ανάθεση και τα νταραβέρια ήταν των ανθρώπων της δικής του κυβέρνησης και ο σημερινός δήμαρχος Αγρινίου ( και αυτός ομογάλακτος κομματικά του καραπάνου) ήταν πρόεδρος στο ΤΕΕ, όπου ενέκρινε την μελέτη της κατασκευής της Ιόνιας Οδού.

Μη ξεχάσετε κ. Φαρμάκη να μας επισκεφθείτε στις εκλογές, θα σας στηρίξουμε εσάς και την παρεαούλα σας.

Διαβάστε αν θέλετε για τον καημό του κ. Φαρμάκη στο Δελτίο Τύπου που μας έστειλε:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Νεκτάριου Αθ. Φαρμάκη, Περιφερειακού Συμβούλου Π.Δ.Ε, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας
ΠΡΟΣ
κ.Απόστολο Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
κ.Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας
κ.Γεώργιο Παπαναστασίου, Δήμαρχο Δ.Αγρινίου
Γεώργιο Βαρεμένο, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Τριανταφύλλου, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΣΥΡΙΖΑ
Μάριο Σαλμά, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΝΔ
Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΝΔ
Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας –ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ/ΠΑΣΟΚ
Νικόλαο Μωραΐτη , Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας- ΚΚΕ

**************************
κ.Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε ,
κ.Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας
κ.Δήμαρχε Αγρινίου ,
κ.κ. Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας,
Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου ασέβειας στο πρόσωπο των κατοίκων του Αγρινίου, της μεγαλύτερης πόλης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Και η ασέβεια αυτή πραγματώνεται μέσα από τον ουσιαστικό αποκλεισμό της πόλης του Αγρινίου, από την Ιόνια Οδό, τμήματα της οποίας παραδίδονται το τελευταίο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει καμία επίδραση στην καθημερινότητα χιλιάδων Αγρινιωτών, που δεν έχουν τρόπο ούτε να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, ούτε φυσικά να εξέλθουν αυτής με κατεύθυνση προς Αγρίνιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι ο Αγρινιώτης που θέλει να ταξιδέψει με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, πρέπει να μετακινηθεί μέσω της Ε.Ο μέχρι να εισέλθει στην Ιόνια Οδό στην παράκαμψη της Άρτας, αφού ο κόμβος Κουβαρά είναι κλειστός, ενώ ο αντίστοιχος Αγρινιώτης που ταξιδεύει από Ιωάννινα προς Αγρίνιο, όντας ήδη στην Ιόνια Οδό, θα πρέπει να εξέλθει αυτής στον κόμβο Κεφαλοβρύσου, για να γυρίσει προς ...το Αγρίνιο.
Είναι γνωστό σε όλους σας το θέμα της έλλειψης κάθετης συνδέσεως της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Είναι επίσης γνωστό σε όλους σας, το κοινό πλέον αίτημα των πολιτών, θεσμών και φορέων της πόλης για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου. Είναι τέλος γνωστό, ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, οι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των πολιτών στην αυτοδιοίκηση αλλά και στο Κοινοβούλιο, ομονοούν πάνω στη συγκεκριμένη ανάγκη και πιέζουν ο καθένας από τη μεριά του προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν αμφισβητείται το ενδιαφέρον κανενός για τον τόπο του. Απλά η αποτελεσματικότητά μας ή η έλλειψη αυτής, καμιά φορά θέτει εν αμφιβολία την ικανότητά μας, στα μάτια των πολιτών που έχουν δικαίως απαιτήσεις.
Η παρούσα επιστολή δεν έχει σκοπό την επίρριψη ευθυνών αλλά την ειλικρινή παράκληση σε όλους εσάς που έχετε θεσμικό ρόλο εκπροσώπησης των Αιτωλοακαρνάνων και φυσικά των Αγρινιωτών, να προβείτε σε συντονισμένες, για μια έστω φορά, ενέργειες, ούτως ώστε δοθεί τέλος σε αυτή την ντροπιαστική συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι σε 100.000 Έλληνες φορολογούμενους. Το συγκεκριμένο θέμα, δεν προσφέρεται για πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση, είναι θέμα σεβασμού στον πολίτη. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις καλές προθέσεις όλων σας, αναμένω ως πολίτης τις συντονισμένες πρωτοβουλίες σας α) για την δέσμευση της πολιτείας αναφορικά με την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου, με την Ιόνια Οδό και β) για την παράδοση σε λειτουργία των υφιστάμενων κόμβων της Ιόνιας Οδού (πχ.κόμβος Κουβαρά), ούτως ώστε η υπεραξία ενός τόσο μεγάλου και σπουδαίου έργου να μην είναι απούσα από την καθημερινότητα του Αγρινιώτη.
Υ.Γ : Πολλοί παρομοιάζουν το έργο της Ιονίας Οδού με το «Μπεν Χουρ», από άποψη κόστους και σπουδαιότητας. Δυστυχώς υπάρχει και άλλη μια ομοιότητα. Όπως στο «Μπεν Χουρ» υπήρξαν χιλιάδες κομπάρσοι, έτσι ρόλος κομπάρσου δυστυχώς επιφυλάχθηκε και για 100.000 Αγρινιώτες στο έργο της Ιόνιας Οδού. Τον ρόλο του κομπάρσου οι Αγρινιώτες δεν θα τον ανεχθούν…

Με εκτίμηση
Νεκτάριος Αθ.Φαρμάκης

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Δώστα Όλα μεγάλε, μάλλον δεν ξέρουνε τι ζητάνε !!!

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές-σοκ που σχεδιάζει να φέρει στους δήμους (σχέδιο Καλλικράτης) το υπουργείο Εσωτερικών

Τα «πάνω κάτω» θα φέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι αλλαγές που προτείνει η επιτροπή που συνέστησε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των ΟΤΑ.

Τις προτάσεις παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος» και τις αποδίδει στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει «δικούς του» δημάρχους. Μερικές από αυτές είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους για την πρώτη σε ψήφους παράταξη, η επαναφορά της 4ετούς θητείας των δημάρχων, η παρέμβαση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε συμβασιούχους και υποψηφίους με οικονομικές οφειλές.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις είναι οι εξής:

. Να καθιερωθεί η απλή αναλογική χωρίς μπόνους για την πρώτη παράταξη. Αυτό σημαίνει ότι οι έδρες των δημοτικών-περιφερειακών συμβούλων θα μοιράζονται αναλογικά με βάση τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής
. Ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης να εκλέγεται με 50%+1 την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή.

. Μείωση της θητείας στα 4 από τα 5 έτη που ισχύει τώρα και οι εκλογές να γίνονται τον Οκτώβριο για να αναλαμβάνει η νέα ηγεσία την 1η/1 του επόμενου έτους.

. Δικαίωμα ψήφου στους νόμιμους αλλοδαπούς.

. Οι προτάσεις τοπικών-λαϊκών συνελεύσεων να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Οι συνελεύσεις να έχουν δικαίωμα διοργάνωσης και τοπικών δημοψηφισμάτων.

. Να καταργηθούν οι δημοτικές-τοπικές κοινότητες, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, τα επαρχεία, οι εκλογικές περιφέρειες, οι επιτροπές ποιότητας ζωής, οικονομική επιτροπή, ο συμπαραστάτης του δημότη και οι σχολικές επιτροπές.

. Αναβάθμιση των γενικών γραμματέων.

. Συμμετοχή σε όργανα διοίκησης εκπρόσωποι εργαζομένων, μεταναστών-προσφύγων, κληρωτών συμβούλων.

. Να έχουν δικαίωμα εκλέγεσθαι συμβασιούχοι δήμων αλλά και υποψήφιοι με οικονομικές οφειλές.


http://www.onairnews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Λαλιώτης και Σκανδαλίδης πίσω από τη μεγάλη ίντριγκα

Από το "PRESS-GR"
Την αρχή έκανε ο Φίλης, τη σκυτάλη πήρε η ίδια η Γεννηματά και στη …μέση ο Λαλιώτης μαζί με τον άλλο φοβερό και τρομερό πολιτικό σκελετό, τον Σκανδαλίδη!
Το σχέδιο για να γίνουν «σάρκα μία» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, διώχνοντας τους ΑΝΕΛ και τον Καμμένο, προχωράει κανονικά μεν, αλλά όχι... βιαστικά. Βήμα βήμα…


Με αυτό το σχέδιο δεν είναι καθόλου άσχετες οι δηλώσεις της Φ. Γεννηματά ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη για να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από τις εκλογές αν δεν συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν χρειαστεί να ακολουθήσουν νέες εκλογές.

Αυτή η αποστροφή πέρασε γενικά απαρατήρητη αλλά άναψε φωτιές μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη και προκάλεσε άλλον ένα διχασμό. Από τη μία πλευρά είναι οι υποστηρικτές της Φωφώς που λένε ότι καλά κάνει και κρατάει «ίσες αποστάσεις» και από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και από την άλλη είναι οι εσωκομματικοί της εχθροί που την κατηγορούν ότι κλείνει το μάτι στην Κουμουνδούρου. Οι πρώτοι ανταπαντούν στους δεύτερους ότι εκείνοι κλείνουν το μάτι στον Κούλη και πάει λέγοντας…

Γιατί όμως δεν πρόκειται για έναν εσωκομματικό καβγά και μάλιστα τελειωμένων πολιτικών τύπων -οπότε και δεν θα είχε αξία να ασχοληθεί στα σοβαρά κανείς- αλλά υπάρχει και ολόκληρο παρασκήνιο που θα το βρούμε μπροστά μας;

Έκανα μια σχετική έρευνα λοιπόν και ιδού τι προκύπτει:
Το βασικό σενάριο γύρω από το οποίο συνωμοτούν οι Λαλιώτηδες και οι Σκανδαλίδηδες προβλέπει ότι στις εκλογές που έρχονται η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κερδίσει αυτοδυναμία. Ταυτόχρονα, από τα κόμματα του «κεντρώου χώρου» ούτε η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη ούτε το Ποτάμι του Θεοδωράκη, ακόμη και με τους Ραγκουσοδιαμαντοπουλοφλωρίδηδες έχουν σοβαρές πιθανότητες να ξαναμπούν στη Βουλή. Μόνο το ΠΑΣΟΚ με το σημερινό ποσοστό του ή λίγο παραπάνω μπορεί να το πετύχει. Επομένως ο Μητσοτάκης θα το χρειάζεται είτε με την ψήφο είτε με την ανοχή του για να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός. Έρχεται λοιπόν η Γεννηματά και προαναγγέλλει ότι δεν θα το κάνει αν δεν υπάρχει «τρίο» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ…

Ποια είναι όμως η πονηριά; Το λέει αυτό γνωρίζοντας ήδη -από την ανοικτή γραμμή που έχει ο Λαλιώτης με τους Συριζαίους μέσω και του Λιβάνη- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί. Κι αν το 2012 το αρνήθηκε γιατί φούσκωνε διαρκώς ως αντιπολίτευση, τώρα έχει έναν άλλο λόγο να το κάνει. Οι νέες εκλογές που θα γίνουν ύστερα από 25 ημέρες θα γίνουν με την απλή αναλογική που έχει ψηφιστεί ήδη. Αυτό σημαίνει ότι και πρώτο κόμμα να έρθει πάλι η ΝΔ δεν θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών κι επομένως δεν θα μπορεί να σχηματίσει με τίποτα κυβέρνηση, έστω κι αν τη συνδράμει τότε το ΠΑΣΟΚ ή ένα τμήμα του.

Το σημείο – κλειδί είναι ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πρέπει να μετέχει οπωσδήποτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα υπάρχει και μια δεύτερη πονηριά στο σχέδιο. Αν δηλαδή τα ποσοστά των κομμάτων στις δεύτερες εκλογές δείχνουν πολυκερματισμό, θα επιδιωχθεί να σχηματιστεί «αριστερή» κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλους αφήνοντας εντελώς απ’ έξω τη ΝΔ που θα είναι μόνη της!

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που θα είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση αυτό θα σημαίνει «ξέπλυμά» του από τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες για όσα έγιναν στη δική του περίοδο. Κι αυτό είναι το ακόμη πιο μεγάλο κόλπο που στήνεται…

Η Φ. Γεννηματά ανέλαβε με τις δηλώσεις της να προετοιμάσει το έδαφος για να ωριμάσει το κλίμα της επαναπροσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώσεις οι οποίες έρχονται σε ανταπόκριση προς το πρόσφατο άνοιγμα του Φίλη – κι όλα αυτά όπως σας έχω αποκαλύψει, με ενορχηστρωτή τον Λαλιώτη…


Μαυρογιαλούρος


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/02/blog-post_636.html
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ξεχάστε τις υποσχέσεις για νερό από Τσαγκρινέικα ή από αλλού, ο καραπάνος δηλώνει ότι το Αιτωλικό θα πιει από το Κεφαλόβρυσο

Ξάφνιασε ακόμη και τους εναπομείναντες πιστούς οπαδούς του, ο υποτιθέμενος δήμαρχος Μεσολογγίου με την νέα - παλιά του θέση για την ύδρευση του Αιτωλικού.
Η πηγή του Κεφαλοβρύσου είναι η λύση που προωθεί το επιτελείο του Καραπάνου προς υλοποίηση και ως μόνιμη λύση για την ύδρευση της πόλης μας.

Αυτές τις κουβέντες μετέφεραν οι μπιστικοί του, στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου πήραν μέρος όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.
Ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός απόρησε με την αλλαγή θέσης που μεταφέρθηκε ως η μοναδική και επίσημη πρόταση του δημάρχου Μεσολογγίου.
Αναγκάστηκε μάλιστα να πει ότι, παρόλο που το έργο είναι δημοτικό και το Υπουργείο μπορεί να παίξει περιορισμένο ρόλο στην εξέλιξη του θέματος, είναι αναγκασμένο (το Υπουργείο) να θέση υπό στενή παρακολούθηση τη δημοτική αρχή, όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης, " Ύδρευση Αιτωλικού."

Οι μόνοι που δεν ξαφνιάστηκαν με αυτή την εξέλιξη ήταν τα μέλη της επιτροπής, οι οποίοι ήταν συνηθισμένοι από τέτοιες συμπεριφορές και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του καραπάνου.
Υπενθύμισαν στους μπιστικούς του καραπάνου, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Υπουργό ότι, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση ήταν άλλη και οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τον ίδιο το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης τους "ναι ναι δήμαρχε για τα παιδιά μας" ήταν ότι, η λύση για την ύδρευση του Αιτωλικού, δεν περιλαμβάνει σε καμιά περίπτωση την πηγή του Κεφαλοβρύσου.

Το κλου της υπόθεσης ήταν βέβαια τα καραπανάκια του Αιτωλικού, όταν ρωτήθηκαν από τους συνδημότες τους για τα καραγκιοζιλίκια του καραπάνου και για τη θέση που γνωστοποίησαν οι μπιστικοί του στη συνάντηση που έλαβε μέρος στο Υπουργείο και μιλούσε για επαναφορά της πηγής του Κεφαλοβρύσου, ως μόνιμη λύση για την ύδρευση του Αιτωλικού.
Η απάντησή τους ήταν καταφατική, αν και εκφράστηκε μέσο ερωτήματος.
Ποια συνάντηση και ποιο Υπουργείο, δεν ξέρουμε τίποτα περί συναντήσεων, μάλλον θα είναι παραπληροφόρηση.

Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, τα καραπανάκια κοίταζαν το δάχτυλο και μάλιστα αυτό το δάχτυλο που θα βολέψει σε θέσεις τους ίδιους αλλά και μέλη των οικογενειών τους, με αντάλλαγμα την σιωπή τους στα εγκλήματα της ανύπαρκτης και υποτιθέμενης δημοτικής αρχής Μεσολογγίου.

Ακόμη και η φυλλάδα του Μεσολογγίου ζαλίστηκε από τις αντιφάσεις καραπάνου και ως γνήσια φυλλάδα, προτίμησε να σιωπήσει.
Η τελευταία ανάρτηση της ήταν με πηχυαία γράμματα και προπαγάνδιζε την τότε νέα θέση του υποτιθέμενου δημάρχου: Ν. Καραπάνος: «Πάμε στα Τσαγκρινέϊκα να δοκιμάσουμε την τύχη μας» (βίντεο)
Έκτοτε αγνοείτε η τύχη της και η γραφίδα της.
Κάτι ψέλλισε, σε νεότερο άρθρο για συνάντηση στο Υπουργείο, αλλά τσιμουδιά για την πραγματικότητα.

Ακόμη μια φορά το Αιτωλικό βιώνει την προδοσία, ακόμη μια φορά οι ίδιοι οι εκπρόσωποί του παραδίδουν αμαχητί το Αιτωλικό στο νέο Τούρκο, όπως ο Γαλάνης Μεγαπάνος μετά τη μάχη του Ντολμά.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους του Αιτωλικού να παραιτηθούν τώρα.

Αν δεν σέβονται το όνομά τους, ας σεβαστούν τουλάχιστον όλους αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...