Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Επιτέλους! Ένας 44χρονος βρετανός ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύτηκε από το AIDS

Επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν ότι έχουν εφαρμόσει με επιτυχία μια νέα τεχνική η οποία εξαλείφει πλήρως τον ιό από το ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων όπου αυτός είναι ανενεργός.

Ένας Βρετανός, 44 ετών και φορέας του ιού της ανοσοανεπάρκειας ( HIV ) είναι και επίσημα το πρώτο ανθρώπινο ον που έχει καταφέρει να θεραπευτεί πλήρως από τη νόσο, χάρη σε μια ειδική τεχνική, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Times. Ο ασθενής ήταν ο πρώτος, από μια ομάδα 50 ανθρώπων, που υποβλήθηκε σε μια επαναστατική θεραπεία που σχεδιάστηκε μετά από συνεργασία διαφόρων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι ο ιός ...δεν είναι πλέον παρών στο αίμα του ασθενούς, αλλά οι γιατροί θέλουν να παραμείνουν συγκρατημένοι και να περιμένουν μερικούς μήνες πριν ανακοινώσουν την πλήρη θεραπεία του από την ασθένεια.

επαναστατική τεχνική
Η νέα μέθοδος έχει δημιουργηθεί ώστε να εντοπίζει και να καταστρέφει τον ιό σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων όπου ο HIV δεν είναι ενεργός και απέφευγε όλες τις μέχρι στιγμής γνωστές θεραπείες. Είναι μια επαναστατική τεχνική που έχει επιτευχθεί μέσω της στενής συνεργασίας των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ του Imperial College του Λονδίνου, University College και του Kings College.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας στρατηγικής για την καταπολέμηση του ιού, ο ασθενής αρχικά υποβάλλεται σε ένα εμβόλιο, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να αποκτήσει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα μολυσμένα κύτταρα. Στη συνέχεια, του χορηγείται ένα φάρμακο που επιβάλλει στα παθητικά κύτταρα να παράγουν πρωτεΐνες, πράγμα που τα καθιστά ενεργά κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα τελικά εντοπίζονται και αποβάλλονται από το σώμα του ασθενούς.

Εάν αυτή η επαναστατική τεχνική αποδειχθεί τελικώς επιτυχής, θα μπορούσε να αλλάξει τις ζωές των, σχεδόν, 37 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε όλο τον κόσμο. Προηγουμένως, ο Αμερικανός Timothy Ray Brown είχε θεωρηθεί ως το πρώτο άτομο που θεραπεύτηκε από την ασθένεια, αφού είχε υποβληθεί σε μια αντισυμβατική θεραπεία αλλαγής του μυελού των οστών στη Γερμανία, το 2007, ωστόσο η θεραπεία απέδωσε αντιμετωπίζοντας μια σπάνια γεννητική μετάλλαξη που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως θεραπεία.


http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: