Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδι στο έδαφος με ταχύτητες που φτάνουν τα 1.100 χιλιόμετρα (φωτό, βίντεο)

Ένα σύστημα μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων σχεδιάστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με ταχύτητες που φτάνουν τα 1.100 χιλιόμετρα

Το σύστημα που λέγεται Hyperloop αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το 2020 και ενδεικτικό της απόδοσης του είναι πως το ταξίδι από το Ντουμπάι στο Αμπού Ντάμπι, θα γίνεται σε 12 λεπτά!

Μια απόσταση που τα τρένα χρειάζονται πάνω από μία ώρα για να την διανύσουν, ενώ το ταξίδι με τα λεωφορεία διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες.

Σύμφωνα με την ομάδα σχεδιασμού Bjarke Ingels Group, το σύστημα βασίζεται σε μια μελέτη για το πώς το δίκτυο των αστικών και των υπεραστικών συγκοινωνιών θα μπορούσαν και θα έπρεπε να ενσωματωθούν στην ...υπάρχουσα δομή.

Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει ένα είδος βαγονιού, στο οποίο επιβιβάζονται έως έξι άτομα. Το βαγόνι αυτό μεταφέρεται σε έναν σωλήνα-μεταφορέα, όπου ασκούνται πιέσεις, οι οποίες οδηγούν σε εξωπραγματικές ταχύτητες εδάφους, που φτάνουν τα 1.100 χιλιόμετρα.

Το κάθε βαγόνι λειτουργεί αυτόνομα, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να μετακινηθούν στους δρόμους για να πάρουν τους επιβάτες και στη συνέχεια φορτώνονται από σταθμούς, που ονομάζονται πύλες, στον μεταφορέα για το υπερηχητικό ταξίδι.

Όταν φτάσουν στον προορισμό τους, τα επιμέρους βαγόνια αποκολλούνται από τον μεταφορέα και αυτόνομα μεταφέρουν τους επιβάτες στο σημείο της πόλης που θέλουν.





Πηγή: apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: