Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα - Δείτε γιατί μας είναι πολύτιμα

Τα ωμέγα-3 είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου.

Χρειαζόμαστε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για πολλές φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος, όπως τον έλεγχο της πηκτικότητας του αίματος και την οικοδόμηση των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου.

Δεδομένου ότι το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει μόνο του τα ωμέγα-3 λιπαρά, θα πρέπει να τα πάρετε μέσω της διατροφής.

Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων: ...


Καρύδια

Αποτελούν εξαιρετική πηγή άλφα-λινολενικού οξέος (ALA), ενός από τα τρία ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και εκείνου που βίσκουμε συχνότερα στα φυτά. Και άλλοι καρποί με κέλυφος, συμπεριλαμβανομένων των πεκάν και των φιστικιών, περιέχουν ALA, αλλά όχι τα αμύγδαλα.

Αυγά
Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ DHA υπάρχει μόνο στους κρόκους. Τα ασπράδια των αυγών δεν περιέχουν λιπαρά οξέα.

Ψάρια

Είναι η πιο γνωστή και εγγυημένη πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων. Προτιμήστε σολομό, τόνο, ρέγκα, πέστροφα λίμνης και σαρδέλες.

Όσπρια

Όλα τα όσπρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μια καλή ιδέα είναι να μπορέσετε να κάνετε μια μίξη από διάφορα όσπρια για να πάρετε και τα δύο είδη Ω-3 οξέων (ALA και DHA).

Ελαιόλαδο

Δεν θα μπορούσε να λείπει! Όλα τα καλής ποιότητας έλαια (όπως από canola, σόγια και καρύδια) είναι καλές επιλογές, αλλά το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο.

Σπανάκι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Πρόκειται για την κατηγορία εκείνη λαχανικών που προσφέρουν τις μεγαλύτερες ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων.

Λιναρόσπορος, λινέλαιο και άλλοι σπόροι
Οι σπόροι λιναριού έχουν υψηλές ποσότητες ALA ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αλλά πρέπει να τους αλέθετε ακριβώς πριν τους βάλετε στο φαγητό σας, για να σας παρέχουν τα μοναδικά τους οφέλη.



iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: