Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα και η Γερμανία θα προμηθεύουν την Ευρώπη αποκλειστικά με ρωσικό φυσικό αέριο

Ο ρωσικός κολοσσός «Gazprom» και τρείς μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, συμφώνησαν να επεκτείνουν την ικανότητα του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream» με την δημιουργία δύο νέων αγωγών . «Αποφασίσαμε την κατασκευή του τρίτου και του τέταρτου σωλήνων με την συμμετοχή των εταιρειών «Gazprom», E.ON, Shell και OMV, ανέφερε ο επίσημος αντιπρόσωπο της «Gazprom», Sergei Kupriyanov, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

Είναι πιθανό ότι το νέο έργο θα τροφοδοτεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κύριος αποδέκτης του ρωσικού αερίου θα είναι η στο τέλος του αγωγού η Γερμανία.

Οι δύο νέοι αγωγοί φυσικού αερίου θα έχουν δυναμικότητα 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Το συγκεκριμένο έργο θα τριπλασιάσει την άμεση παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς την ... Ευρώπη, δια μέσου γερμανικού εδάφους όμως , « για να μην ξεχνιόμαστε».

Οι εταιρείες αυτές μάλιστα υπέγραψαν και μία προκαταρκτική συμφωνία , για να κατασκευαστούν οι κατάλληλες υποδομές μεταφοράς φυσικού αερίου, που θα εξασφαλίζουν την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

«Το συμφωνητικό αναφέρει ρητώς την κατασκευή δύο επιπλέον αγωγών από τις ακτές της Ρωσίας, οι οποίες δια μέσου της Βαλτικής Θάλασσας θα καταλήγουν στην Γερμανία. Η δυναμικότητα του νέου αγωγού θα είναι 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως», αναφέρει η ανακοίνωση της Gazprom.

Ο εκπρόσωπος της Gazprom, Sergey Kupriyanov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ρωσική εταιρεία θα διατηρήσει το 51% του κοινού έργου, διατηρώντας την διαδρομή του αγωγού Nord Stream.

Το μνημόνιο της επέκτασης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου «Nord Stream», υπεγράφη την Πέμπτη στο Αγία Πετρούπολη, κατά την διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ (SPIEF 2015). Τα έγγραφα υπογράφηκαν από τον επικεφαλής της «Gazprom» Αλεξέι Μίλερ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της E. ON SE Klaus Schaefer, τον Διευθύνων Σύμβουλο της Royal Dutch Shell, Ben van Bird και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMV AG, Manfred Leitner.

Η ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, εκτιμά ότι πρόκειται για την απόλυτη κίνηση εκ μέρους του Κρεμλίνου για την πλήρη εξουδετέρωση της Ουκρανίας . Η συμμετοχή δε των κολοσσών όπως της Shell, της E. ON και της OMV , πιστοποιεί ότι η νέα τάξη πραγμάτων «υπακούει» στα κελεύσματα του Ρώσου Προέδρου για το ενεργειακό μέλλον τη Ευρώπης. Το ρωσικό αέριο θα διακινείται αποκλειστικά από τον αγωγό Nord Stream και τον αγωγό Turk Stream και την Ελλάδα. Δηλαδή η Ελλάδα και η Γερμανία θα προμηθεύουν την Ευρώπη αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Αυτό θα αποτελέσει πιθανόν και την σωτηρία της χώρας μας, σε σχέση με τα μνημόνια και το χρέος. Αυτό είναι το απόρρητο σχέδιο του Κρεμλίνου , στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθενται σθεναρά, και θα έχουμε εξελίξεις. Οι Αμερικανοί επιθυμούν να ελέγξουν στρατιωτικά αυτά τα δύο «σημεία», για αυτό και μεταφέρουν δυνάμεις με πρόσχημα την Ουκρανία. Το ίδιο θα πράξουν και με την Ελλάδα , σύμφωνα με εκτίμηση μας.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream («Nord Stream») μήκους 1.224 χιλιομέτρων και συνδέει τη ρωσική πόλη Vyborg με την γερμανική πόλη Greifswald, δια μέσου της Βαλτικής Θάλασσας.


http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: