Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Τους γύρισε μπούμερανγκ το σχέδιο για ασφυξία της Ελλάδας

ΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΕΝΝΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ




Στις συμπληγάδες των πιστωτών της η Ελλάδα μέσα στον κυκεώνα των ασφυκτικών πιέσεων σε ναρκοθετημένες επαφές με στόχο...
άμεσα τη συμφωνία.
Ακόμη μια σειρά συναντήσεων θα έχει σήμερα, Παρασκευή (26/06/2015) από το πρωί στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τα τεχνικά κλιμάκια να ετοιμάζονται με ορίζοντα το Eurogroup του Σαββάτου.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης να συνεδριάσει το EuroWorking Group σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των ... διαφορών ώστε να προετοιμαστεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ότι η στρατηγική της ασφυξίας γύρισε μπούμερανγκ και για τους εμπνευστές της επιβεβαιώνεται τόσο από τις δηλώσεις Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είναι κουρασμένος όσο και από την Άνγκελα Μέρκελ ότι όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η εξοντωτική μέθοδος που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς.

Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, είπε ότι η συνάντηση των επικεφαλής των Θεσμών με τον Έλληνα πρωθυπουργό κράτησε αρκετές ώρες χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας.... για να συνεχιστεί έως τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής και να.... ξαναρχίσει πάλι στις εννιά το πρωί...

«Είμαι εξουθενωμένος, είμαι κουρασμένος», δήλωσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ. «Δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος εργασίας που δεν με αφήνει να κοιμηθώ», «δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις κουρασμένοι», είπε. Δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος εργασίας, ούτε για εμάς, ούτε για εσάς (τους δημοσιογράφους), είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής χθες δήλωσε πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών σε λύση και εξήγησε ότι οι ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωζώνης δεν μπορούν και δεν επιθυμούν να ελέγξουν τεχνικές λεπτομέρειες και αυτό πρέπει να γίνει από τα τεχνικά κλιμάκια.

Τα χρέη

Όπως και να έχει η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πιστωτές της με τη Γερμανία και το ΔΝΤ να κρατούν τα σκήπτρα, αλλά και με τις εσωτερικές της υποχρεώσεις.
Η Ελλάδα οφείλει προς το ΔΝΤ 48,1 δισ. ευρώ, στην ΕΚΤ 19,8 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ομόλογα τα οποία διακρατεί η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα, ενώ 6,7 δισ. ευρώ πρέπει να αποπληρωθούν μόνον τους δύο επόμενους μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.
Η Ευρωζώνη έχει ελληνικά κρατικά ομόλογα 7,2 δισ. ευρώ.

Ο Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής... χωρίς δηλώσεις
«Οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ», «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε διάλογο που είχαν στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Επιπλέον, του τόνισε «να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: Στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είπε στον κ. Τσίπρα: «game is over» (σ.σ. «το παιχνίδι τελείωσε») και αυτός του απάντησε: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι». Την ίδια στιγμή του είπε «να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Επίσης ο κ. Τσίπρας του επεσήμανε ότι έχει «καταθέσει προτάσεις» και πως «οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ» και του επισήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα». «Είμαι αποφασισμένος», συνέχισε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων». Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.



http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/06/blog-post_836.html#.VY2B_hvtlBc

Δεν υπάρχουν σχόλια: