Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι σοβαρές ασθένειες που φαίνονται στα νύχια σας! (εικόνες)


Γνωρίζετε ότι τα νύχια σας μπορεί να αποτελέσουν έναν αρκετά έμπιστο “οδηγό” της γενικότερης κατάστασης της υγείας σας;

Δείτε 5 προβλήματα που μπορεί να εκδηλωθούν μεταξύ άλλων και με αλλαγή στην όψη και την σύσταση των νυχιών σας:
 
Λευκά κοιλώματα στα νύχια (βοθρίωση)
 
 
Είναι συχνό φαινόμενο σε άτομα που έχουν ψωρίαση, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από φολιδωτά μπαλώματα στο δέρμα. Τα λευκά “σκασίματα” στα νύχια μπορούν επίσης να σχετίζονται με διαταραχές του συνδετικού ιστού, όπως το σύνδρομο Reiter και η γυροειδής αλωπεκία, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί απώλεια μαλλιών.
 
Διόγκωση στα ακροδάχτυλα 
 
 
Συμβαίνει όταν οι άκρες των δακτύλων μεγεθύνονται και τα νύχια καμπυλώνονται γύρω από τις άκρες των δακτύλων. Είναι κάτι που εκελίσσεται αργά και προοδευτικά στη διάρκεια του χρόνου. Μερικές φορές είναι το αποτέλεσμα χαμηλού οξυγόνου στο αίμα και θα μπορούσε να είναι και σημάδι διαφόρων τύπων της ασθένειας των πνευμόνων. Συνδέεται επίσης με τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, την καρδιαγγειακή νόσος, την ηπατική νόσο και το AIDS.
 
Κοιλονυχία
 
 
Η στρέβλωση των νυχιών προς τα επάνω και η δημιουργία μιας κοίλης εσωτερικής επιφάνειας μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου στον οργανισμό, αναιμίας και μιας πάθησης του ήπατος που είναι γνωστή ως αιμοχρωμάτωση. Αυτή η πάθηση συμβαίνει όταν το σώμα σας απορροφάει υπερβολικές ποσότητες σιδήρου από τις τροφές που καταναλώνετε. Η κοιλονυχία μπορεί επίσης να συνδέεται με την καρδιακή νόσο και τον υποθυρεοειδισμό.
 
Πάθηση “Terry's”
 
 
Είναι μια πάθηση κατά την οποία τα νύχια έχουν έντονο λευκό χρώμα και υπάρχει μόνο μία λεπτή λωρίδα ροζ (από το χρώμα του δέρματος) στην άκρη του νυχιού. Είναι μια κατάσταση που συνδέεται με το γήρας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι σημάδι ηπατικής νόσου, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, νεφρικής ανεπάρκειας ή διαβήτη.
 
Ονυχόλυση
 
 
Σε αυτή την περίπτωση τα νύχια γίνονται χαλαρά και μπορεί να διαχωριστούν από την κοίτη του νυχιού. Το αποκολλημένο μέρος του νυχιού γίνεται αδιαφανές με λευκή, κίτρινη ή πράσινη απόχρωση. Μερικές φορές ο διαχωρισμός των νυχιών είναι μια αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο φάρμακο ή προϊόν, όπως τα σκληρυντικά νυχιών ή οι κόλλες. Η νόσος του θυρεοειδούς και η ψωρίαση (μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από φολιδωτά μπαλώματα στο δέρμα) μπορεί επίσης να προκαλέσει το διαχωρισμό των νυχιών.
iatropedia.gr
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: