Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Τα «όμορφα βαλκάνια όμορφα καίγονται» από Γερμανία-ΗΠΑ-Βρετανία

Σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr: Προσοχή! Αρκεί μια σπίθα για να πάρουν φωτιά τα Βαλκάνια, είχαμε τονίσει ότι τα Βαλκάνια αποτελούν το «βαρέλι με το μπαρούτι», το οποίο θα τινάξει την Ευρώπη στον αέρα, λόγω της προσπάθειας δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας. Κάτι για το οποίο επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά από Βελιγράδι « μεριά».

Η Δύση προετοιμάζει ένα « σκοτεινό σχέδιο» για την ανακατανομή και στην ουσία την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, τονίζει σε άρθρο της η σερβική εφημερίδα Blic . Το θέμα αυτό το έχει αναλάβει προσωπικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με την ισχυρή υποστήριξη της Αμερικής και της Βρετανίας. Αυτές οι τρεις χώρες θέλουν να αποδυναμώσουν τους ... Σέρβους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που υπάρχουν στην Βοσνία ( Republika Srpska), ώστε να μην είναι σε θέση να αποτελέσουν απειλή για τις άλλες δύο κοινότητες. Οι μόνοι κερδισμένοι από το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Δύσης είναι Αλβανοί, οι οποίοι σύμφωνα με ανάλυση του σερβικού τύπου και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας , θα επικρατήσουν στην ΠΓΔΜ αποκτώντας « κρατική οντότητα» μέσω ομοσπονδοποιήσεως.



Το μόρφωμα αυτό το οποίο προετοιμάζεται από το Βερολίνο , θα αποτελέσει στην ουσία την τρίτη αλβανόφωνη χώρα των Βαλκανίων , μετά την Αλβανία και το Κόσσοβο. Έτσι σιγά –σιγά κάποια στιγμή αυτά «κομμάτια» θα ενωθούν σε ένα, που θα ονομασθεί ως «Μεγάλη Αλβανία. Αυτό είναι το γενικό σχέδιο, το οποίο αποτελείται από πολλά μικρά επί μέρους σχέδια.

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Βαλκανίων εδώ και πολλά χρόνια, σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν , όταν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο « σκοτεινό σχέδιο της δύσης , τονίζουν οι Σέρβοι. Αυτό θα συμβεί χάρη σε μια ισχυρή «επίθεση» πάσης φύσεως από την Δύση, και ειδικά της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Αμερικής. Το αποτέλεσμα αυτής της « επίθεσης» στο τέλος, θα εμφανίζει όλες οι χώρες της περιοχής να αποτελούν μέρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και την μετατροπή των Σέρβων σε ένα ειρηνικό έθνος. Η Δημοκρατία Σέρπσκα θα ενσωματωθεί στην Βοσνία , ενώ οι Αλβανοί θα επωφεληθούν περισσότερο από όλους επί το πλείστον, απολαμβάνοντας τις χαρές της ζωής σε όλες τις χώρες όπου θα ζουν, τονίζει η σερβική εφημερίδα Blic.

Οι σημαντικότερες εξελίξεις της πρωτοβουλίας αυτής είναι πολύ κοντά στο να συμβούν , γράφει σε άρθρο της, αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων. Η πρώτη κίνηση του σχεδίου αυτού είναι η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ σε Βελιγράδι, Τίρανα και Σεράγεβο, στις 8 και 9 Ιουλίου, καθώς και η 20η επέτειο από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Σύμφωνα με την Blic, η Γερμανία θα απαιτήσει από τη Σερβία στο τέλος των συνομιλιών με την Πρίστινα, να αποδεχθεί την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ, και να αποστασιοποιηθούν όλοι οι Σέρβοι πολιτικοί από τον Σέρβο πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, χωρίς να προβάλουν « προσκόμματα » με κανέναν τρόπο , στην προσπάθεια ενίσχυσης των κεντρικών θεσμών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, επιτρέποντας με άλλα λόγια την αποδυνάμωση της Δημοκρατίας Σέρπσκα.

Στα Τίρανα, η Μέρκελ θα ζητήσει Ράμα να «καθησυχάσει»(!) τον «αλβανικό εθνικισμό» και τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό στην ΠΓΔΜ, ζητώντας το ίδιο και από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, ενώ στο Σεράγεβο, η Καγκελάριος θα επιστήσει την προσοχή στις διεθνικές εντάσεις, προειδοποιώντας ότι η όποια « διαφορά» δεν πρόκειται να διακόψει την διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Η Blic γράφει ότι οι Γερμανοί θα χρηματοδοτήσουν και θα υποστηρίξουν τις συνταγματικές τροποποιήσεις που αποσκοπούν ειδικά στην αποδυνάμωση των Σέρβων της Βοσνίας.



Η πρωτοβουλία της Μέρκελ στο ζήτημα των Βαλκανίων έχει σαφώς την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας . Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εκδώσει μάλιστα και σχετικό ψήφισμα σχετικά με την σφαγή στην Σρεμπρένιτσα , το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την παραμονή της 20ής επετείου, από τη χειρότερη σφαγή στην Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η helena Guskova από την Ρωσική Ακαδημία Επιστημών δήλωσε ότι με τις δράσεις αυτές θα υποφέρουν σαφώς οι Σερβοβόσνιοι και η Δημοκρατία της Σέρπσκα, μία από τις τελευταίες εναπομείναντες «φωλιές» του Σερβικού εθνικισμού στα Βαλκάνια. Αλλά τι είναι αυτό που θέλουν στην πραγματικότητα να κάνουν οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις για τους λαούς και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων;

Όσον αφορά τους ανθρώπους, η απάντηση είναι η εξής:

Η δύση επιθυμεί να κατευνάσει τον σερβικό εθνικισμό. Οι Σέρβοι στη Δημοκρατία Σέρπσκα , που είναι ταυτόχρονα πολίτες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, αλλά και αυτοί του Μαυροβουνίου και της Σερβίας θα έρθουν « σε μία κατάσταση όπου δεν μπορούν να απειλήσουν κανέναν».!!!

Οι Αλβανοί θα δύναται να διαβιούν σε πολλές χώρες, διαθέτοντας δικαιώματα σε Κοσσυφοπέδιο και και ΠΓΔΜ . Η Δύση φοβάται το ενδεχόμενο της εμφάνισης του αλβανικού εθνικισμού, αλλά προς το παρόν το αίσθημα αυτό « ελέγχεται» .



Όσον αφορά τα κράτη μέλη, η απάντηση είναι η εξής:

Η Σερβία θα παραμείνει στα σημερινά γεωγραφικά της όρια , με Πρέσεβο, Σαντζάκ και Βοϊβοντίνα, αλλά χωρίς το Κοσσυφοπέδιο. Η χώρα είναι στο σωστό δρόμο προς την ΕΕ, και συνεργάζεται στενά με το ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ενεργά στον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενώ η επιρροή της Ρωσίας είναι ελάχιστη, αν όχι αμελητέα. Οι νόμοι είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Bοσνία: Επαύξηση μεγαλύτερων δικαιωμάτων στην κεντρική εξουσία στο Σεράγεβο, ενώ οι Σερβοβόσνιοι (Republika Srpska) , θα παραμένουν μόνο ως τυπική οντότητα χωρίς εξουσίες . Η Βοσνία θα είναι ένα κοσμικό κράτος ,και η επιρροή του Ισλάμ θα είναι ελάχιστη. Η χώρα γίνεται μέρος του ΝΑΤΟ με όραμα την είσοδο της στην ΕΕ. Αντί των τριών ξεχωριστών εθνικοτήτων, προωθείται ο όρος «πολίτες της Β-Ε».

ΠΓΔΜ . Οι αλβανικές «ορέξεις» για «ανεξαρτησία» ικανοποιούνται, με τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού κράτους που θα αποτελείται από μία σλαβική και μία αλβανική οντότητα. Εκδίωξη οποιασδήποτε επιρροής της Ρωσίας και είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ , και παράλληλα αφαίρεση όλων των «κωλυμάτων» στο δρόμο προς την ΕΕ, καταλήγει το δημοσίευμα. Αυτό το τελευταίο ήταν « καμπανάκι για την Ελλάδα και την δυνατότητα της χώρας μας να ασκήσει βέτο στην ΕΕ για την ΠΓΔΜ.


http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: