Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Αύξηση δημοτικών τελών - για ποιον και γιατί;






Γενική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, ενάντια στη σημερινή δημοτική αρχή δείχνει να έχει κηρύξει ο υπόδικος και επικεφαλής του  δημοτικού συνδυασμού "Δήμος για τα Παιδιά μας" αξιότιμος κ. καραπάνος.
Στη προσπάθεια αυτή,  χρησιμοποιεί ακόμη και τους τελευταίους πιστούς ψηφοφόρους του, ως πολιορκητικό κριό, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κοινωνικά αρνητικού μετώπου, στη σημερινή δημοτική αρχή και ειδικά ενάντια στο πρόσωπο του σημερινού δημάρχου κ. Λύρου.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε στην αρχή της οικοδόμησης αυτού του μετώπου, για ότι κακό συνέβαινε ή ότι κακό έβγαινε στην επιφάνεια από τις δικές του ατασθαλίες, ήταν το ... έχουμε δήμαρχο Λύρο.
Ένα λογοπαίγνιο που αποσκοπούσε να δείξει τον ένοχο από τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας των δημοτών και δεύτερον, να προσομοιώσει ειρωνικά το επώνυμο του δημάρχου, με τη φράση "λύρα εκατό" .

Μετά από την αποτυχία αυτής της καιροσκοπικής προπαγάνδας, ο καραπάνος το έριξε στην καταγγελία και την εσκεμμένη αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο, όταν το θέμα που συζητούνταν ήταν προς βρώση και πόση εντυπώσεων για το πόπολο.

Το κακό είναι και αυτό μας θίγει ως κοινωνία, ότι αυτό το ευτραφές υποκείμενο της επαγγελματικής εξουσίας, έχει ως βάση το Αιτωλικό, μέσα από το οποίο προσπαθεί να ξαναπιάσει λιμάνι, ευελπιστώντας μάλλον ότι θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία να αρπάξει τα ινία του δήμου.

Η νέα δημοτική αρχή η οποία ουσιαστικά δεν έχει κλείσει τρίμηνο, με όποια κουσούρια και αστοχίες έχει ένα νεοσύστατο σώμα όπως αυτό της σημερινής δημοτικής αρχής, δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Ο λόγος της στα ΜΜΕ είναι ακόμη αδύναμος και λέγοντας αδύναμος δεν εννοούμε φυσικά την χειραγώγηση που ασκούσε ο καραπάνος κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά ένας λόγος ενημέρωσης, ώστε οι δημότες να ξέρουν τι συμβαίνει ή τι πρόκειται να συμβεί, ώστε ανά πάσα ώρα να ζητάνε ευθύνες ή να διαφωνούν ή ακόμη και να γίνονται συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας.

Ίσως η άσκηση εξουσίας, να αποξενώνει τον άνθρωπο από τον συνάνθρωπό του και αυτό να συμβαίνει γιατί αυτός που ασκεί εξουσία θέλει να αποδείξει κατ' αρχήν στον εαυτό του ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του.
Είναι ακριβώς η παγίδα που έπεσαν οι πρώην Αιτωλικιώτες της δημοτικής αρχής καραπάνου, φωτογραφίζοντας τον εαυτό τους σε μπαζομαζώματα σε αλλαγές λαμπτήρων, ακόμη και σε σκούπισμα δρόμων.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Ένας ξεχαρβαλωμένος δημοτικός μηχανισμός συντήρησης, που έγινε εργαλείο στα χέρια του καιροσκόπου καραπάνου ως όπλο επανεκλογής του.

Που βρίσκονται σήμερα οι χθεσινοί Αιτωλικιώτες σωτήρες;

Ούτε καν στη χλεύη των συνδημοτών τους.
Μπορεί για όλους εμάς να είναι μια μπάντα αποτυχημένων και ηλίθια προθύμων του καραπάνου, δεν είναι όμως το ίδιο και για τη δικαιοσύνη, η οποία απαιτεί πλέων την ολοκλήρωση των ελέγχων, ώστε να παρέμβει η ίδια.

Είχαμε τις τελευταίες μέρες το απολογητικό ύφος του αντιδημάρχου και συνδημότη μας κ. Βασιλείου για την αύξηση των δημοτικών τελών.

Ξέρουμε ότι όταν η εξουσία στερείτε πόρων, ο ποιο εύκολος δρόμος είναι η επιβολή φόρων στους δημότες.
Εμείς όμως δεν θέλουμε και δεν ψηφίσαμε αυτό.
Εμείς ψηφίσαμε μια υποσχόμενη ... αναπτυξιακή πορεία, η οποία θα μας έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να ζούμε στο τόπο μας και δεύτερον να μπορούμε να πληρώνουμε τους όποιους δημοτικούς φόρους.
Δηλαδή εμείς γιατί καλούμαστε να πληρώσουμε έστω και ένα ευρώ παραπάνω για τη πόλη μας;
Μήπως για την κατάντια της, μετά τη λαίλαπα καραπάνου;
Μήπως για την ανασύσταση του κατεστραμμένου δημοτικού μηχανισμού συντήρησης;
Ή μήπως για το ολοκαύτωμα των υποδομών του δήμου, από τον πειναλέωντα καραπάνο, σκαρμούτσο, καρβέλη και ψιλογιάννη;

Αν είναι έτσι, καλό θα ήταν η νέα δημοτική αρχή να πάει να τα πάρει από αυτούς που τα άρπαξαν και σήμερα σηκώνουν κεφάλι ως οχιές, έτοιμες να σπείρουν εκ νέου θάνατο και καταστροφή.

Ανταποδοτικό έργο σημαίνει, ότι πληρώνει ο δημότης, επιστρέφει στον ίδιο ως έργο ή υπηρεσία.
Ποια υπηρεσία είχε ο δημότης στο Αιτωλικό και σήμερα πρέπει να πληρώσει ώστε να του επιστραφεί;
Μήπως τον καλό βιολογικό καθαρισμό της πόλης του;
Μήπως τη καθαρή λιμνοθάλασσα;
Μήπως την ανύπαρκτη καθαριότητα;
Ή μήπως τους βυθισμένους στο σκοτάδι δρόμους και τα γεφύρια του;

Εάν λοιπόν όλο αυτό το καιρό ο δημότης πλήρωνε χωρίς να έχει αυτές τις υπηρεσίες, ας ψάξει η νέα δημοτική αρχή ποιος καραπάνος τα έφαγε και με ποιον άλλο εκτός του σκαρμούτσου τα μοιράστηκε!

Το μήνυμά μας είναι ένα:

Πατήστε το φίδι στο κεφάλι τώρα που είναι αρχή, οδηγήστε στη δικαιοσύνη του υπαίτιους των άδειων ταμείων και των εικονικών έργων που πληρώθηκαν αδρά από τους δημότες και από την Ελληνική πολιτεία.

Αφήστε τους μονολόγους και το απολογητικό ύφος για αυτά που πρέπει να γίνουν, δεν πείθετε.
Μοιράστε την εξουσία, δώστε τη δύναμη στα ενεργά κύτταρα της κοινωνίας μας, ώστε να μπορούν να συνδιαμορφώνουν και όχι απλά να συμμετέχουν σε ανούσιες εκδηλώσεις και όπα όπα, προς τέρψη εντυπώσεων και εσωτερικού βαυκαλισμού των διοικούντων.

Η ΓΕΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: