Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σε Βατερλό οδηγείτε η ιστορία με τον κορωνογιατρό.





Χθες θέσαμε κάποια ερωτήματα, τα οποία η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα είναι  των δημοτών της περιοχής μας.
Σήμερα λάβαμε εκτός των άλλων και από κάποιους Αγγλομαθείς Γκρεκίλους, μήνυμα που δείχνει την αποστροφή τους στο δικαίωμα άποψης, αλλά και την απέχθειά τους στο Αιτωλικό.

Λάβαμε λοιπόν το παρακάτω σχόλιο...  klasikos psaromialos psekasmenos    και για να το καταλάβουμε, ανατρέξαμε στο Αγγλο-κατσαπλιάδικο λεξικό της πατρίδας του αποστολέα και το μεταφράσαμε, Κλασικός ψαρόμυαλος ψεκασμένος.
Δεν επικρίνουμε τον αποστολέα, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, τόσα μπορούμε, τόσα κάνουμε, δεν πουλάμε μούρη, ούτε ελπίδα και εάν αυτό μας κατατάσσει κάπου, δεν φταίμε εμείς η φαντασία μας τα φταίει, όπως λέει και το σχετικό άσμα.

Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να δώσουμε κάποια επιπρόσθετα στοιχεία, τα οποία μόνο στη φαντασία μας δεν είναι και μάλλον βάζουν σε άσημο μονοπάτι την τοπική εφημερίδα Αιχμή, το Νοσοκομείο μας και ενδεχομένους και άλλους παράγοντες.

Πριν πούμε το οτιδήποτε, θέλουμε να διευκρινίσουμε, ότι δεν είμαστε εμείς που θα επιβεβαιώσουμε ή όχι την πραγματική ύπαρξη κρουσμάτων στο νομό μας, εμείς θα παραθέσουμε όσα στοιχεία έχουμε από επίσημα όργανα.

Αρχίζουμε από την εφημερίδα Αιχμή, η οποία έκανε το πρώτο λάθος να ανακοινώσει, ότι επικοινώνησε με το Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ το ίδιο το Νοσοκομείο εκείνη τη μέρα δεν είχε καν το όνομα του γιατρού στη λίστα των νοσούντων , πολλώ δε μάλλον στη μαύρη λίστα του Κορωνοιού.
Με το τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.


Μετά από αυτό, η ιστορία εξελίχθηκε όπως μάθαμε όλοι, με κορυφαίο γεγονός, την ιδιότυπη καραντίνα του γιατρού, ο οποίος μετά και από το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, αυτός επισκέφθηκε το super market για να αγοράσει τις προμήθειές του για όσες μέρες θα ήταν κλεισμένος.

Άρα έχουμε ένα άτομο θετικό στον ιό, πιθανότατα την πλειοψηφία των εργαζομένων στο super market επίσης θετικούς και ενδεχομένως κάποιοι πελάτες οι οποίοι  ήρθαν πριν και μετά από αυτόν, για να κάνουν και αυτοί τα ψώνια τους.

Επίσης θα έπρεπε να έχουμε, εκτός από την γηραιά κυρία του Νεοχωρίου η οποία ειρήσθω εν παρόδω, αποδείχθηκε τούρμπο στη μάχη ενάντια στον Κορονωιό... και τη θειά Μίτσενα, την κυρά Γιώργαινα και τον μπακάλη της γειτονιάς, που αγόραζε τις προμήθειές της.

Μετά από όλα αυτά περιμέναμε και εμείς να ακούσουμε τον στρατηγό της Κυβέρνησης στο καθημερινό του απογευματινό δελτίο, να αναφερθεί στο γεγονός και αν μη τι άλλο, να αποδώσει τα εύσημα στον γιατρό που βρέθηκε στη πρώτη γραμμή της μάχης και νόσησε.

Περιμέναμε επίσης να δούμε τα περιπολικά της αστυνομίας να έχουν αποκλείσει το Νιχώρι και το Αιτωλικό και παράλληλα συνεργεία του ΕΟΠΥ, να κάνουν νυχθημερόν τεστ και εξετάσεις, τουλάχιστον στους υπερήλικες ή στα μικρά παιδιά, όπως συνέβη στη Καστοριά ή στον οικισμό των Ρομά.
Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, εκτός βέβαια εάν πιστεύουμε ότι τα στελέχη της Δημόσιας Υγείας είναι ρατσιστές.
Μιας και δεν είναι όλα αυτά, αλλά δεν συνέβη και τίποτα από όλα όσα θα έπρεπε να συμβούν, ανατρέξαμε στο παγκόσμιο χάρτη της εξάπλωσης του κορωνοιού από την σελίδα του CNN .
Αυτός ο χάρτης που παραθέτουμε είναι της iMEdD Lab και ενημερώνετε κάθε στιγμή από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα παρατηρητήρια ανά το κόσμο, τα οποία δηλώνουν ανά πάσα στιγμή την ύπαρξη κρουσμάτων και νεκρών.

Σήμερα λοιπόν και ώρα 10:16 πμ, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τα επίσημα στοιχεία δεν δείχνουν ούτε ένα κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία, όταν το κρούσμα του γιατρού επισημοποιήθηκε από το Σαββάτο.
Τα δε κρούσματα στην Ελλάδα εκείνη την ώρα  ήταν 2.145 και αυτό το υπογραμμίζουμε για τη συνέχεια.




Το απόγευμα και μάλιστα μετά την ενημέρωση Τσιόδρα από την τηλεόραση, η Αιτωλοακαρνανία συνεχίζει να μην έχει κρούσμα, αλλά το σύνολο των κρουσμάτων έχει αυξηθεί σε 2.170, από την πρωινή ώρα και αυτό το αναφέρουμε, για να καταλάβουμε πως και με ποια ταχύτητα ενημερώνεται ο διαδραστικός χάρτης.




Μετά από το κύμα των αντιδράσεων και μάλλον προς επιβεβαίωση της αρχικής πατάτας της εφημερίδας Αιχμή, η ίδια εφημερίδα βγάζει καινούργιο άρθρο σήμερα  με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτή τη φορά από το περιβάλλον της γηραιάς κυρίας στο Νιχώρι, πράγμα που επιβεβαιώνει και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, εδώ . 

Επίσης διαβάζουμε στην Αιχμή, τα νεότερα της υγείας του κορωνογιατρού μας και μαθαίνουμε ότι διασωληνώθηκε, μιας και η υγεία του χειροτέρεψε. Για την ακρίβεια αναφέρει :  Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και παρουσιάζει δυσπνοια και υψηλό πυρετό.

Διαβάζουμε όμως σε διάφορα blog τα οποία μετά από λίγο κατέβασαν την ανάρτησή τους, ότι ο γιατρός, δεν διασωληνώθηκε όπως είπε η Αιχμή, ούτε βρίσκετε σε ΜΕΘ. 
Είναι απλά στο Νοσοκομείο του Ρίου και από καιρό εις καιρό ρουφάει και λίγο οξυγόνο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με γνωστούς από το Νιχώρι, καταρχάς αρνήθηκαν να μας πουν το όνομα της γηραιάς κυρίας, αλλά μας είπαν ότι, ουδέποτε η κυρία αυτή είχε ή διαγνώστηκε με ιό και προτίθεται να ασκήσει δίωξη κατά του γιατρού, για συκοφαντική δυσφήμιση, μιας και οι συγχωριανοί της, της συμπεριφέρονται ως λεπρή εξαιτίας αυτής της φήμης που κυκλοφόρησε.

Επικοινωνήσαμε και εμείς   οι ίδιοι το απόγευμα, με το Νοσοκομείο του Ρίου και η απάντηση ήταν ότι, ο γιατρός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και απλά παίρνει ελάχιστο οξυγόνο.
Η δε περίθαλψή του δεν γίνετε ούτε σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης, ούτε σε αυξημένης φροντίδας, αλλά σε ένα κανονικό κανονικότατο δωμάτιο νοσοκομείου.

Στο μυαλό μας βέβαια ήρθε ο σύντροφος Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αφού άφησε να νοσήσουν και να πεθάνουν κατά χιλιάδες οι πολίτες της χώρας του, εφαρμόζοντας τη θεωρία της αγέλης ή το τσιτάτο του Στάλιν που έλεγε, ένας θάνατος είναι τραγωδία, εκατομμύρια θάνατοι είναι απλά ένα στατιστικό δεδομένο, αρρώστησε και ο ίδιος ο κακομοίρης από τον θανατηφόρο ιό, αλλά μετά από μια επική μάχη, βγήκε νικητής.
 Άντε να του ζητήσεις αυτού του ήρωα και τα ρέστα! Μπορείς ; Εμ όχι βέβαια.

Το παιχνίδι λοιπόν αρχίζει να χοντραίνει, μιας και υπάρχει επιβεβαίωση και του Νοσοκομείου του Μεσολογγίου και καλά θα κάνουν οι ιθύνοντες, εάν είναι σίγουροι για τα λεγόμενά τους και το υπογραμμίζουμε αυτό,  να προκαλέσουν την εφαρμογή άμεσων και δραστικότατων μέτρων στο δήμο Μεσολογγίου, αρχίζοντας από την απόλυτη καραντίνα, όπως το προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις καταστάσεις.ή να σταματήσουν τον επικίνδυνο δρόμο που φορτώθηκαν, μάλλον για να σταθούν αλληλέγγυοι σε συνάδελφο 

Για να δούμε τότε, πόσα απίδια θα χωρέσει ο σάκος και ποιος θα τα φάει δροσιζόμενος.


Τον διαδραστικό χάρτη μπορείτε να τον δείτε, κάνοντας κλικ εδώ

Επαναλαμβάνουμε με κάθε τρόπο, ότι ο ιός υπάρχει, δεν αποκύημα της φαντασίας κανενός.

Μπορεί όλα αυτά που αναφέρουμε να είναι η κακιά σύμπτωση, μπορεί χίλια δυο μπορεί, γι' αυτό ... 

Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχει επιβάλει το κράτος ώστε να μην θρηνήσουμε απώλειες   ανθρώπων που αγαπάμε και ζούμε μαζί τους.   


Μη Ενεργοί Πολίτες Αιτωλικού






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε και δήλωση του συριζαικου συνδυασμού κοινότητα Μεσολογγίου να μπει σε καραντίνα το Αιτωλικό και οι οινιαδες