Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Μπουρλότο το νεκροταφείο στη Κατοχή...Αναδυόμενη Μπουρλοτιέρισσα η Μελαχρή







 Ο κακός χαμός στο νεκροταφείο της Κατοχής, όταν διαπιστώθηκε ότι τα καντήλια στα μνήματα έπιασαν φωτιά.

Είναι που είναι περίεργες οι μέρες, ήρθε και αυτό το συμβάν για να υλοποιηθεί η προφητεία και να ολοκληρωθεί η αρχή του τέλους, όπως καταμαρτυρούσαν έντρομοι οι  γηραιότεροι δημότες της Κατοχής.

Όλα ξεκίνησαν από τη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να συνδράμει τους δημότες, στις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, μιας και οι μετακινήσεις απαγορεύονται.

Το έργο ήταν υπό την εποπτεία της αξιαγάπητης αντιδημάρχου Μελαχρή, η οποία δηλώνει εκτός των άλλων και χαλυβδωμένη, μετά από τις επιθέσεις που δέχθηκε από τον αντιεξουσιαστή  καραπάνο, ο οποίος θέλησε να καταγγείλει ότι τα έργα του, τα καρπώνεται η σημερινή δημοτική αρχή.

Όμως εκείνο που μένει σε όλους εμάς, είναι ότι, στην έρημη γη των δημοτικών αρχών, του δήμου της ιερής πόλης, τα κοκόρια τσακώνονται πάνω  στη κατεστραμμένη εικόνα της καθημερινότητας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας. 

 Μάλλον υπό  πίεση και μετά τις πρόσφατες αποπομπές, η αντιδήμαρχος ήθελε να παρουσιάσει έστω και ένα έργο, ώστε να μην νοιώσει και αυτή τη λεπίδα της γκιλοτίνας του Λύρου. 
...


Έτσι σκέφτηκε να παρουσιάσει εκτός από πιασάρικο, αλλά και ένα Θεάρεστο έργο, όπως αυτό του ανάματος της αιώνιας φλόγας.
Δεν της έκατσε όμως, γιατί ο προμηθευτής, της έδωσε παραφινέλαιο , αντί για λαδάκι απλό, έστω και με μούργα.

Το αποτέλεσμα όπως βλέπετε ήταν εκρηκτικό.




Τα καντήλια, άναψαν και σκάγανε σαν στρακαστρούκες, προς έκπληξη ακόμη και αυτών που ήταν εντός των σπιτιών τους, αλλά δεν μπορούσαν να βγουν, λόγω απαγόρευσης.  

Ευτυχώς κάποιοι περαστικοί το πήραν χαμπάρι και επενέβησαν ώστε να σώσουν το κοιμητήριο  από το λάδι της αντιδημάρχου. 

Πέρα όμως από το ατέλειωτο γέλιο που μας χάρισε η αντιδήμαρχος, μήπως είναι ευκαιρία να αρχίσουν να υλοποιούν έργο οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, αρχίζοντας έστω και από τα ποιο απλά, όπως αλλαγή καμμένων λαμπτήρων ή καθαριότητα; 

Δεν αναφέρουμε ακόμη τα θεμελιώδη προβλήματα του δήμου, όπως αυτό της Λιμνοθάλασσας, του Βιολογικού και της Ύδρευσης, γιατί ακόμη η σημερινή δημοτική αρχή τρώει από τη πίστωση χρόνου, που της δώσαμε με την ψήφο μας.

Θα πρέπει όμως να είναι ξεκάθαρο ότι, αυτός ο χρόνος μετράει ακόμη, κλάσματα του δευτερολέπτου και όχι βδομάδες ή μήνες όπως θα ήθελαν κάποιοι. 

Υποτίθεται ότι οι δύο που αποπέμφθηκαν από την δημοτική αρχή, ήταν αντίθετοι με την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πορείας του δήμου και αποτελούσαν τροχοπέδη, στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων. 

Ρωτάμε, ποια είναι αυτά τα έργα που απαιτούσαν τη κεφαλή επί πίνακι των Διαμαντόπουλου - Γιαννόπουλου; 
Πάντως το άναμμα καντηλιών, συγνώμη, αλλά δεν είναι έργο,  ούτε καν υπηρεσία, είναι κραυγή αγωνίας από τους συμμετέχοντες στη διοίκηση, να επιδείξουν έργο. 

Ή μήπως πρέπει να μιλάμε για το μέγιστο των δυνατοτήτων της αντιδημάρχου; 

Ο καιρός θα δείξει, ο τόπος δεν αντέχει ακόμη μια χαμένη τετραετία.
 Κάντε τώρα τις πρέπουσες παρεμβάσεις. 



Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 









Δεν υπάρχουν σχόλια: