Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανοιχτή επιστολή για τους Μ.Ε.Π. στο forum του etoliko.gr (εδώ) στέλνει ο ΠΟΛΙΤΗΣ.
Δεν έχουμε αποδείξεις, αλλά την πεποίθηση, ότι είναι μια κατευθυνόμενη ενέργεια από το μεγάλο κτίριο της πλατείας.
Κι αυτό γιατί.
Γιατί ο πολίτης που είναι πολίτης και όχι Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, δεν ρωτά αυτούς που κάνουν κριτική γιατί την κάνουν, αλλά διεκδικεί μαζί με τους άλλους πολίτες τα δίκια του, αυτά που του ανήκουν και σε εμάς «ανήκει» Το Αιτωλικό και κάποιοι φροντίζουν να το καταστρέφουν να το λεηλατούν.
Ας είναι όμως, εμείς θεωρούμε επιβεβλημένο να απαντήσουμε όπως κάναμε και τις προηγούμενες φορές, όταν η άλλη πλευρά άνοιγε δήθεν διάλογο.
Έτσι λοιπόν έχουμε τα εξής:......... με κόκκινο τα ερωτήματα του ΠΟΛΙΤΗ
αβάσιμες καταγγελίες, σπίλωση ονομάτων, δημοσίευση φανταστικών γεγονότων.
Δεν κάναμε ΚΑΜΙΑ αβάσιμη καταγγελία, για ότι καταγγείλαμε έχουμε αποδείξεις, έγγραφα ή φωτογραφίες, που μας έδωσαν αυτοί που τώρα μας εγκαλούν (έχουμε κρατημένα όλα τους τα e-mail, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες με κινητά, μάρτυρες – μεσολαβητές για στοιχεία που μας παρέδωσαν), θέλοντας να φανούν τώρα ΧΡΗΣΙΜΟΙ στην πλευρά του μεγάλου κτιρίου της πλατείας. Δεν σπιλώσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ, εάν αυτοί που καταγγείλαμε και καταγγέλλουμε δεν είχαν φροντίσει να είναι εντάξει, εμείς γιατί πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι; Δεν δημοσιεύσαμε κανένα φανταστικό γεγονός, επαναλαμβάνουμε ότι για όλα υπάρχουν αποδείξεις ή εν πάση περιπτώσει ατράνταχτες ενδείξεις.
Συνεχίζουμε
Τον Γαλάνη δεν τον αφήσατε σε χλωρό κλαρί.
Εάν δεν το θυμάται ο ίδιος, δυστυχώς το θυμόμαστε εμείς ότι αυτός ηγείται του Δήμου. Ως εκ τούτου ποιόν δεν θα έπρεπε να αφήσουμε σε χλωρό κλαρί; Τον Δήμο Τσοκάντα ή τον Δημήτρη Καραδήμα; (που και αυτοί τα άκουσαν αναλόγως)
Για τον Σταράμο έχετε μόνο ειρωνικά σχόλια.
Γιατί, τι είδους σχόλια θα έπρεπε να έχουμε για τον Σταράμο και τους συμβούλους του με την αντιπολίτευση που ασκούνε;
Την Τσίντζου την χορέψατε για τα καλά.
Δεν θα έπρεπε; Τι ακριβώς έχει προσφέρει έως τώρα στο Αιτωλικό; ΤΙ;
Πιστέψατε ότι θα κατέβει ξανά ο Γρίβας για Δήμαρχος και του κολύσατε (η σωστή ορθογραφία είναι κολλήσατε) αμέσως ειρωνικό παρατσούκλι.
Κάνεις φίλε μου ΠΟΛΙΤΗ πολύ μεγάλο λάθος στη προσπάθειά σου να κερδίσεις τις εντυπώσεις.
Στον Αντώνη την είπαμε, γιατί ενώ υπάρχουν μόνιμα αιτήματα από σχολεία, φορείς, συλλόγους, για κάλυψη αναγκών τους, η απάντηση πάντα είναι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ, και πάντα το αίτημα μένει στο κοίταγμα. Ασχοληθήκαμε μαζί του ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ στους ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ για να έρθουν τις απόκριες στο Αιτωλικό. Αυτό δηλαδή εσύ το βρίσκεις λογικό;
Εάν θυμόμαστε καλά, αυτό είναι και το μόνο που έχει προσφέρει στο Αιτωλικό από όταν έγινε Νομαρχιακός σύμβουλος. Ο Τειρεσίας καταθέτει ότι ήταν μάρτυρας ο ίδιος σε συζήτηση για κάποιο αίτημα και η απάντηση του ήταν, «τώρα εμένα δεν με νοιάζει τι γίνεται στο Δήμο».
Μετά από το γεγονός με τους εν Αθήναις ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. (παρόλο που κάλλιστα θα μπορούσαμε).
Νομίζετε ότι προωθεί ο Κατσούλης με τον Αναγνωστόπουλο κάποια υποψήφια Δήμαρχο και βαλθήκατε με ειρωνίες (ειρωνείες) και δήθεν καταγγελίες να μειώσετε και τους δύο αυτούς, καθώς και απαξίωση με ειρωνίες (ειρωνείες) στην υποτεθέμενη (υποτιθέμενη) υποψήφια.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
Ο μεν πρώτος – ο κατσούλης – θεωρεί ότι θα πρέπει να έχει υποχείριο πάντα ένα δήμαρχο. Η τακτική της λαμογιάς. Πως θα γλυτώνουμε; Ελέγχοντας τον δήμαρχο και τα χάπατα οι πολίτες θα είναι ΠΑΝΤΑ σκλάβοι.
Γιατί δεν λέτε για την αίτηση στην αστυνομία από τον δήμο μας, για εξοντωτικούς ελέγχους στα μαγαζιά της παραλίας (εκτός του ξενοδοχείου), με καταγγελίες συγκεκριμένες τι πρέπει να ψάξουν, η οποία διέρρευσε και ο ίδιος ο δήμαρχος πήρε τηλέφωνο τον διοικητή του Α/Τ Αιτωλικού που βρίσκεται προσωρινά στην Ορεστιάδα και τον απειλούσε με μήνυση; Εκεί καταντήσατε!
Γιατί δεν λέτε ότι ο κύριος αυτός μας αποστέλλει απειλές, «εέν τους βρω ποιοί είναι, δεν ξέρω εγώ από δικαστήρια, θα στείλω να τους σπάσουν στο ξύλο. Θα τους στείλω ένα μήνα στο νοσοκομείο».
ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ.
Ε ωραία, να φύγουμε όλοι οι άλλοι να μείνει μόνος του τελικά.
Ο δε δεύτερος, ο αναγνωστόπουλος, δεν έχει καταλάβει ότι ανήκει σε έναν σύλλογο συμπατριωτών μας, και ο σύλλογος αυτός ζητάει με το παράλογο αίτημα του για ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΗΣ, να βλάψει το Αιτωλικό.
Εμείς οι δημότες θα πρέπει να παραμείνουμε απαθείς; Τέτοιοι πολίτες είναι καλοί, φίλε μου ΠΟΛΙΤΗ;
Η υποτιθέμενη υποψήφια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ. Θεωρεί εαυτόν υποψήφια δήμαρχο και μάλιστα σίγουρο νικητή. Ζητάει ψήφο από φίλους και συγγενείς, μετράει τα κουκιά και λέει (δημοσίως μεν, σε κλειστές όμως συγκεντρώσεις) «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει κανέναν αξιόλογο υποψήφιο, άρα μένουμε δύο αντίπαλοι, ο Σταράμος και εγώ, γιατί δηλαδή ο Σταράμος»;
Έτσι κάνουν οι ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ;
Όσο για την ειρωνεία για την οποία μας εγκαλείται κάνετε δυστυχώς πάλι πολύ μεγάλο λάθος.
Εμείς έχουμε ερωτήματα, τα διατυπώνουμε με χιούμορ (αυτό που ονομάζουμε εμείς χιούμορ) και εάν εσείς το εκλαμβάνετε ως ειρωνεία τότε μην μας κάνετε παρέα και μην μας διαβάζετε.
Εμείς λοιπόν ρωτήσαμε 1 Που πας κοπέλα με αυτούς τους υποστηριχτές και 2 Τι ακριβώς έχετε προσφέρει μέχρι σήμερα σε αυτό τον τόπο, ποια θέση είχατε για τα προβλήματα αυτού του τόπου,3 εάν γνωρίζεται την κατάσταση του δήμου και έχετε κάποιο σχέδιο σωτηρίας του. Κατά τη γνώμη σου φίλε ΠΟΛΙΤΗ τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να πούμε ΠΕΡΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ στις πλάτες μας; ΈΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;
υποψηφιότητα από την Διονυσία Σαμαντά και αμέσως μιλήσατε για χαμαιλέοντες και σαύρες.
Δεν θα είναι υποψήφια η κυρία Σαμαντά; Τότε γιατί στελέχη του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. το αφήνουν να εννοηθεί; Μετρούν αντιδράσεις; Κατά τη γνωστή τακτική της εξουσίας όταν θέλει να περάσει κάτι;
Δεκτό, δεν θα είναι υποψήφια, μια διάψευση στα μέσα και πρώτοι εμείς θα ζητήσουμε συγγνώμη.
Θα είναι; τότε αυτά για τους χαμαιλέοντες ισχύουν.
Ο χαμαιλέων είναι ένα πολύ διδακτικό ζώο. Μεταμορφώνεται στα πάντα, αλλάζει χρώματα σύμφωνα με το στόχο που έχει.
Όμως πάντα ΕΙΝΑΙ ΣΑΥΡΑ.
Ακουσε φίλε μου. Πιστεύεις ότι κάπου υπερβάλλαμε; ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ.
ΑΛΛΑ ποτέ δεν υπήρχε αυτή η πρόθεση, εάν έγινε, έγινε αποκλειστικά και μόνο από αγανάκτηση, ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ.
Ελπίζουμε φίλε ΠΟΛΙΤΗ ότι σου καλύψαμε τις όποιες απορίες είχες.
Μα πάμε τώρα και στα «ΑΛΛΑ» σου
Γράφεις λοιπόν: Υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά» για σας.
Για ποιο μεγαλοστέλεχος του Δήμου δεν έχετε γράψει τίποτα;
Για ποιο εσύ νομίζεις; Περιμένουμε την απάντηση σου εδώ, στο etoliko.gr δημόσια. Ντρόπιασέ μας.
Δημόσια όμως. ΟΧΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ
Ποιόν παρουσιάζετε πάντα από αρχηγική θέση;
Ποιόν αποφεύγετε να αγγίξετε ενώ έχετε στοιχεία εναντίον του;
Ισχύει η προηγούμενη απάντηση
Ποιος είναι «η εκ των έσω πληροφόρηση» όπως τακτικά καμαρώνετε;
Αυτό σαφώς και δεν σας αφορά. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα αποκαλύπταμε.
Ποιος είναι αυτός που έχει κάνει δηλώσεις ότι θα έιναι (είναι) ο επόμενος Δήμαρχος και σεις έχετε κάνει ψιλοκωμένο (ψιλοκομμένο) τουμπεκί;
Καταρχήν να σου απαντήσω ότι ο πατσάς και το τουμπεκί ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ. Αυτό, γιατί εσείς συνηθίζεται να κάνετε χοντροκομμένο τουμπεκί και να κρατάτε φυλαγμένα ντοκουμέντα για ΕΑΝ και ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Η απάντηση τώρα στην ερώτηση σου είναι η ίδια με τις προηγούμενες.
Ποιος δημοτικός μας άρχοντας τηλεφωνιέται συχνά πυκνά μαζί σας;
Ότι ξέρεις στο φως.
Λοιπόν φίλε μας ΠΟΛΙΤΗ ή Φίλε του δήμαρχου ή φάντασμα του γαλάνη ή G ή όπως αλλιώς θέλεις να σε λένε, ξέρεις τι καταλαβαίνω από τις ερωτήσεις σου;
Ότι έχετε αρχίσει να πλακώνεστε μεταξύ σας, ψάχνεστε ποιος θα φάει τον άλλον, κάθεστε πάντα με τη πλάτη στο τοίχο μη τυχόν και σας έρθει πισώπλατα μαχαιριά και αντί να ασχοληθείτε με αυτό τον τόπο και με τη καταστροφή που φέρνεται, ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΕΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ.
Γιατί οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ τους βλέπουν και αυτός ο τόπος είναι γεμάτος από ΕΝΕΡΓΟΎΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΑΙ ΑΛΛΟ.



Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: