Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο ιερός δήμαρχος και το κρυφτομπέκιονο. (Βίντεο)


Η αλήθεια είναι ότι μας ξάφνιασε όλους, αυτό που έγινε στο Δημαρχείο του Αιτωλικού. Στο άκουσμα και μόνο ότι θα εμφανιστεί ο ιερός δήμαρχος και χωρίς καμιά προεργασία ή οργάνωση, το κτήριο γέμισε με αγανακτισμένους δημότες οι οποίοι δεν έκαναν έκπτωση στις εκφράσεις τους, ούτε στις χειρονομίες τους.

Δυστυχώς και το εννοούμε, τη νύφη την πληρώνει ο ιερός δήμαρχος, χωρίς ο ίδιος να είναι υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση. Γίνετε όμως συνυπεύθυνος και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό διότι από τη πρώτη στιγμή έδωσε ποικιλότροπη προστασία στην πρώην δημοτική αρχή Αιτωλικού, του δοσίλογου διδύμου, γαλάνη-φραγκούλη.

Όταν έκανε την εμφάνισή του την πρώτη φορά, ως ιερός δήμαρχος, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μας διαβεβαίωσε ότι το έλλειμμα που άφησε η πρώην δημοτική αρχή είναι μόλις 300 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι έσοδα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη. Δηλαδή όλοι εμείς που ξέραμε και καταγγέλλαμε ότι το έλλειμμα είναι άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, λέγαμε ψέματα και παραπλανούσαμε τον κόσμο. Έλα όμως που ήρθε η ώρα του λογαριασμού και το ταμείο του πρώην δήμου είναι ένα σπασμένο πιθάρι χωρίς πάτο!

 Έτσι, η απόφαση του ιερού δημάρχου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, παρά μόνο πολιτική και βαθιά ιδεολογική. Παίρνοντας ως πρότυπο την αποφασιστικότητα του κόμματός του να αφανίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, έτσι και αυτός φόρτωσε τα βάρη, στους δημότες του Αιτωλικού, ώστε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και υποχρεώσεις, απέναντι στο γαλανοφραγκουλέικο δοσίλογο δίδυμο, της καταστροφής του Αιτωλικού. Μπορεί να λέει ο ιερός δήμαρχος ότι δεν είναι το μακρύ χέρι του κράτους και ότι δεν  έχει συστήσει κάποιο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, στα εντάλματα όμως, πληρωμής του νερού γράφει ότι, σε περίπτωση μη πληρωμής το ποσό θα πάει στο δημόσιο ταμείο και θα εισπραχθεί αναγκαστικά μέσω εφορίας.

Το κρυφτομπέκιονο ο ιερός δήμαρχος, αν θέλει να το βρει, ας ψάξει στους κόλπους του κόμματός του. Ο μωραίτης δεν του συγχώρεσε ποτέ τη στάση του για το εφετείο. Μπορεί το συμβάν στο Αιτωλικό να μην ήταν αποτέλεσμα οργάνωσης από κάποιο κόμμα ή φορέα, αλλά η ηγεσία του κόμματός του, ήξερε τι γίνετε και τι θα συμβεί. Η οποία μάλιστα, όχι μόνο δεν προσπάθησε να σταματήσει την εμπλοκή, αλλά την πυροδότησε κιόλας με κινήσεις ματ στο παρασκήνιο. Τα όποια αποθέματα επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας υπήρχαν μεταξύ των δύο ανδρών, εξαντλήθηκαν στη υπερπροσπάθεια του ιερού δημάρχου να ανατρέψει τη εκλεγμένη διοίκηση του λιμενικού ταμείου.

Αξιότιμοι γενίτσαροι της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου, το Αιτωλικό από τη πρώτη στιγμή σας το έκανε καθαρό ότι, ουδέποτε θα συναινέσει σε μια δημοτική ένωση με το Μεσολόγγι. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να φέρετε σε αντιπαράθεση τον απλό κόσμο, μπας και
μπορέσετε με αυτό τον τρόπο να διοικήσετε . Έχουμε τα δικά μας προβλήματα και καλούμαστε να τα λύσουμε μόνοι μας, με τα όποια λάθη μας.

 Με την εμμονή σας να προσαρτήσετε το Αιτωλικό στον αξιοθρήνητο μεγαλοϊδεατισμό σας, χάνετε την ευκαιρία να κάνετε κάτι καλό για την πόλη σας.








Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΥΦΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ