Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Βόμβα Κουρουμπλή «καίει» Βενιζέλο και Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Παρέμβαση του Τόμσεν στην ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε ο Γεωργίου και εκτέλεσε ο Βενιζέλος


Αποκαλυπτικός των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι στην Τρόικα, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της νέας Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου είχε αποστείλει επιστολή στις ....
16 Οκτωβρίου 2010 προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πώλ Τόμσεν με την οποία του ζητούσε να παρέμβει (!!) για να αλλάξει ο νόμος που ισχύει για την ΕΛΣΤΑΤ. Με τη δικαιολογία ότι «δεν μπορεί να συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο.


Πρόκειται για αρκετά σοβαρή εξέλιξη, καθώς έτσι αποδεικνύεται πως ηνομοθετική παρέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον Ευ. Βενιζέλο, ουσιαστικά έγινε κατόπιν εντολής. Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε τροπολογία με την οποία έπαυε τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, αφήνοντας τον Α. Γεωργίου να κάνει ότι θέλει…! Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ο Α. Γεωργίου από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής να σχολιάσει την επιστολή, απάντησε πως είναι προϊόν υποκλοπής και δεν το σχολιάζει. Αργότερα όμως ο κ. Κουρουμπλής δημοσιοποίησε την επιστολή δηλώνοντας πως ο Γεωργίου μπορεί να του υποβάλει μήνυση και ο ίδιος θα παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος, για να αποδειχθεί δικαστικώς αν η επιστολή είναι ή όχι προϊόν υποκλοπής.

Να θυμίσουμε ότι η εξεταστική επιτροπή – με την απουσία των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΚΚΕ – δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις ανεξάρτητοι- διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στην Επιτροπή έπειτα από κλήρωση, διερευνά το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών μετά από τις καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, περί τεχνητής και με την προτροπή της Eurostat διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος προκειμένου να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα στη χώρα.


Περίεργο επίσης είναι πως στη βασική κατηγορία της ΝΔ, ότι το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο τρίμηνο του 2009 έφερε τις δαπάνες στο 2009 και μετέθεσε τα εισπρακτικά μέτρα για το 2010 προκειμένου να φουσκωθεί το έλλειμμα το 2009 και να παρουσιαστεί ότι το 2010 το ΠΑΣΟΚ το μείωσε, ο κ. Γεωργίου δεν δέχτηκε καμία ερώτηση από τους παριστάμενους βουλευτές. Όμως είπε με νόημα ότι δεν είναι η ΕΛΣΤΑΤ που καθορίζει τα ελλείμματα αλλά οι πολιτικές και τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης…! antiκοινοβουλευτικός


http://www.antinews.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_4571.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: