Παρά τη θερινή «ραστώνη» και τα «μπάνια του λαού», η ειδησεογραφική ενημέρωση τρέχει και τι μας λέει; Ότι ο Δήμος ενοχλήθηκε με τη νέα ανάρτηση του πανό στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού και ζήτησε επισήμως την ….απόσυρσή του με την αιτιολογία ότι «οι αυτοί που ανάρτησαν το πανό αποτελούν …μειοψηφία του λαού του Αιτωλικού!! (Δηλαδή η πλειοψηφία δεν θέλει καθαρό νερό και θάλασσα;;;)
Και ζητήθηκε από τους ολίγους συμπολίτες του κ. Δημάρχου (κατά δήλωση του ιδίου περί καταγωγής του) να αποσύρουν το πανό;; Πρωτόγνωρα πράγματα για ένα – πέρα για πέρα – αίτημα ΟΛΩΝ των κατοίκων που δεν ικανοποιείται. Και λέμε ΟΛΩΝ γιατί άσχετα αν συμφωνούν ή όχι με την ανάρτηση του πανό, δεν υπάρχει καθαρό νερό, ούτε καθαρή θάλασσα για ΟΛΟΥΣ.
Οι Αιτωλικιώτες δυστυχώς … ξύπνησαν κάπως αργά, αφού το καυτό θέμα της λιμνοθάλασσας ξεκινάει αμέσως μετά τη μεταπολίτευση όταν ΚΑΝΕΙΣ Δήμαρχος της πόλης δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τη λιμνοθάλασσα. Και είναι φυσικό «τη νύφη» να την πληρώνει η σημερινή Δημοτική αρχή που αρχίζει πλέον να ευθύνεται. Το ίδιο ισχύει και με το νερό που ποτέ τους δεν έπιναν καθαρό, ελλείψει ενδιαφέροντος. Και εδώ πάλι η σημερινή Δημοτική αρχή παίρνει δυστυχώς πάνω της την ευθύνη άλλων.
Ας επανέλθουμε όμως στο…πανό για το οποίο η Αντιπολίτευση κατηγόρησε τη Δημοτική αρχή για έλλειψη Δημοκρατίας και η οποία απάντησε αμέσως. Δεν μπαίνουμε στην ανάλυση των κατηγοριών και απαντήσεων, αλλά ρωτάμε.
1.Όταν ο Δήμος Μεσολογγίου αναρτούσε σε όλη την πόλη μαύρες σημαίες(πανιά) ακόμη και πάνω στην πύλη της Εξόδου για τα θέματα Εφετείου και Τ.Ε.Ι., ζήτησε κανείς να τα κατεβάσουν;
Όταν το Ε.Κ. Μεσολογγίου σε κάθε επέτειο και σε κάθε αίτημά του αναρτά πανό για …μήνες, ζητήθηκε να κατέβουν; ;
Όταν πάνω στο φυλάκιο του παλαιού Νοσοκομείου υπάρχει (για κοροϊδία ) πινακίδα για την καταργημένη ….Ακαδημία Ελευθερίας, γιατί δεν την κατεβάζουν; Αυτή δεν μας ντροπιάζει; Συμφωνεί ΟΛΟΣ ο λαός της πόλης μας με αυτές τις κοροϊδίες;
Ενόχλησε κανέναν το πανό των συμπολιτών του κ. Δημάρχου – έστω και αν είναι μειοψηφία – που ζητάνε να έχουν καθαρό νερό και θάλασσα; Μάλλον έπρεπε να το κάνουν από χρόνια και να τους συμπαρασταθούμε και εμείς στο θέμα της θάλασσας που μας την πήραν και την έκαναν…προθερμάστρες και …αλατοπήγια, αλλά εμείς εδώ…..καθεύδουμε.
Άραγε ντροπιάζει την πόλη του Αιτωλικού (και τον Δήμο) η μικρή αυτή διαμαρτυρία της μειοψηφίας, και δεν ντροπιάζει το κατάντημα των δεκάδων σπιτιών με νάϋλον και χαρτόκουτα των Ρομά που μολύνουν τη θάλασσα με τα…αποχετευτικά τους;
Άραγε ντροπιάζει το μικρό πανό και δεν ντροπιάζει η βρώμικη και ελεεινή πινακίδα στην είσοδο της πόλης του Αιτωλικού που τη βλέπουν οι ξένοι και γελάνε για τη …φτώχεια που μας δέρνει; (Μισό κιλό χρώμα και πολύ λίγο …μυαλό χρειάζεται).
Άραγε μας ντροπιάζει το μικρό πανό ( απόλυτα δίκαιο) και όχι η αλάπα σε όλη την επιφάνεια της λιμνοθάλασσας μέσα στην πόλη του Αιτωλικού που οι ξένοι νομίζουν ότι είναι….έλος; Αρέσει άραγε στην πλειοψηφία του Αιτωλικού αυτή η κατάντια;
Μήπως έριξε κανείς καμιά ματιά στα ξεραμένα δέντρα της περιμετρικής του Αιτωλικού; Αυτά δεν ντροπιάζουν το Αιτωλικό; Τα διάφορα και παντός είδους συνθήματα που αναγράφουν στους τοίχους των σπιτιών δεν ντροπιάζουν το Αιτωλικό; Μήπως οι «βαφειάδες» αποτελούν…πλειοψηφία;; κι’ όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να τους αγγίξει.
Αγαπητοί Αιτωλικιώτες.
Μπορεί (έστω και μέχρι τις Δημοτικές εκλογές) το θέμα του νερού να λυθεί αφού υπογράφηκαν οι συμβάσεις του έργου και αφού σας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους η Δημοτική αρχή. Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε ολόψυχα.
Το θέμα όμως της λιμνοθάλασσας δεν φαίνεται ότι μπορεί να λυθεί. «Κάποιοι μεγάλοι» δεν την θέλουν και δεν δίνουν λεφτά για έργα. Τους «βολεύει» να είναι σ’ αυτό το χάλι και να καταντήσει και αυτή όπως η δική μας προθερμάστρα ώστε να διοχετεύει ζεστό νερό για άλλες εργασίες.
Το έργο της άρσης των αναχωμάτων προκειμένου να καθαρίσουν και να «κυλίσουν τα νερά», δεν υπάρχει σε καμία πρόταση για χρηματοδότηση. Και επειδή εμείς οι Μεσολογγίτες δεν δείχνουμε ενδιαφέρον (Πλώσταινα, Κλείσοβα, συρμή κ.λ.π.) για τις δικές μας θάλασσες, τουλάχιστον διαμαρτυρηθείτε εσείς. Έχετε το δικαίωμα και το δίκαιο.
Το σημείο στην αρχαία Αθήνα που άλλαξε την ιστορία του κόσμου
-
Ήταν η καρδιά της πόλης όπου οι απλοί πολίτες αγόραζαν και πωλούσαν αγαθά,
συζητούνταν για την πολιτική και διέδιδαν τις ιδέες τους ο Αριστοτέλης και
ο Π...
Πριν από 38 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου