Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Δρ. Αντώνης Κυριακόπουλος> Ο μελλοντικός κίνδυνος καρκίνου ή επανενεργοποίησης του καρκίνου που βρίσκεται σε ύφεση ακόμη και χρόνια μετά τη λήψη ενός προϊόντος mRNA [VIDEO]



Στο μεταξύ τόσο η Moderna όσο και η Pfizer έχουν αναπτύξει ένα σκασμό προιόντα για τον καρκίνο


Ηλεπτομερής σσυνέντευξη του Έλληνα επιστήμονα Δρ. Αντώνη Κυριακόπουλου στο Trial Site News με έννοιες που βασίζονται σε τεκμήρια που αναφέρονται στη βιβλιογραφία που έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους του PUBMED προκαλεί έντονες ανησυχίες σχετικά με τον μελλοντικό κίνδυνο καρκίνου ή επανενεργοποίησης του καρκίνου που βρίσκεται επί του παρόντος σε ύφεση ακόμη και χρόνια μετά τη λήψη ενός προϊόντος mRNA.

Να έχετε υπόψη σας ότι τόσο η Moderna όσο και η Pfizer έχουν αναπτύξει ένα σκασμό προιόντα για τον καρκίνο που προκαλούν τα mRNA εμβόλια στον εμβολιασμένο πληθυσμό.

...

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν γυρίσει τη πλάτη στα εμβόλια ακόμη και οι άνθρωποι άνω των 80 οι οποίοι επιλέγουν τη ζωή και όχι τον mRNA θάνατο.

Eίναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η εμβολιαστική κάλυψη στους Έλληνες Υγειονομικούς δεν ξεπέρασε το 4,4%.

Δείτε τώρα τη συνέντευξη του Έλληνα επιστήμονα Δρ. Αντώνη Κυριακόπουλου στο Trial Site News @TrialsiteN

Γύρισαν την πλάτη στα εμβόλια

Χαμηλά τα ποσοστά των ευάλωτων ομάδων που έκαναν αναμνηστική δόση κατά του Covid-19 – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Ιδιαίτερα μικρό ήταν το ποσοστό των Ευρωπαίων, με έμφαση στους πολίτες 60+, που υποβλήθηκαν σε αναμνηστικό εμβολιασμό έναντι της Covid-19, με τους Ελληνες να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις από το τέλος. Ακόμη πιο ισχνό ήταν όμως το ενδιαφέρον των ελλήνων υγειονομικών οι οποίοι απείχαν εκκωφαντικά από την τελευταία εμβολιαστική καμπάνια.

Αυτά είναι μόνον μερικά από τα ευρήματα της νέας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), στην οποία μπορεί κανείς να αντλήσει συγκεντρωτικά στοιχεία για την περίοδο Σεπτέμβριος 2023 – Απρίλιος 2024. Η εμβολιαστική (αναμνηστική) κάλυψη στις ηλικίες άνω των 60 ετών – που σημειωτέον είναι η πολυπληθέστερη ομάδα υψηλού κινδύνου – ήταν μόλις 12% στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντίστοιχα, στις ηλικίες 80 ετών και άνω, που διατρέχουν και το μεγαλύτερο ρίσκο σοβαρών επιπλοκών και θανάτου, η κάλυψη ήταν μόλις 17,1% κατά μέσον όρο.
Στοιχεία

Τα όσα αποτυπώνουν τα σχετικά ποσοστά για εκείνα που διαδραματίστηκαν στη χώρα μας είναι ακόμη πιο προβληματικά. Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 7,1% των πολιτών 60-69 ετών και το 11,6% των πολιτών 70-79 ετών επισκέφθηκαν κατά το ίδιο διάστημα κάποιο εμβολιαστικό κέντρο. Ακόμη όμως και τα άτομα 80+ αγνόησαν τις συστάσεις, παρότι στη δική τους περίπτωση ήταν πιο αυστηρές, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη στη νευραλγική αυτή κατηγορία του πληθυσμού δεν ξεπέρασε το 8,8%.

Είναι, δε, ιδιαίτερα ενδιαφέρον πως η έκθεση αυτή έρχεται στον απόηχο της συζήτησης που άνοιξε η (ούτως ή άλλως) αναμενόμενη απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca έναντι της Covid για εμπορικούς λόγους, αναζωπυρώνοντας τον διάλογο σχετικά με την ασφάλειά τους. Και παρότι οι επιστήμονες εμφανίζονται και στο νέο αυτό… κύμα αμφιβολίας ιδιαίτερα καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τα νεότερα δεδομένα καθρεφτίζουν τις «δεύτερες σκέψεις» αλλά και την κούραση των πολιτών γενικότερα για τον εμβολιασμό έναντι του πανδημικού ιού.

Ιδίως, δε, εάν συνυπολογίσει κανείς πως δεν κυκλοφόρησαν επικαιροποιημένες εκδόσεις του ίδιου εμβολίου. Ετσι και σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το 82% των δόσεων (συνολικά ήταν 31 εκατ.) που εκτελέστηκαν κατά το ίδιο διάστημα στην Ευρώπη αφορούσαν το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, με τα εμβόλια της Novanax και της Moderna να ακολουθούν.
Διαφορές

Πάντως, η εικόνα διαφέρει από χώρα σε χώρα, με τα ίδια δεδομένα να μαρτυρούν πως το ενδιαφέρον για εμβολιαστική κάλυψη έναντι της Covid-19 παραμένει έντονο σε άλλες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία (που φέρει κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα) τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ήταν 59,6% στους πολίτες 70-79 ετών και 63,9% τους 80+.

Οι μοναδικές χώρες όμως που πέτυχαν τον στόχο του 80% εμβολιαστικής κάλυψης στους υπέργηρους κατοίκους τους, με στόχο τη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων, ήταν δύο: η Σουηδία, όπου εμβολιάστηκε το 89,3% των κατοίκων ηλικίας 80 ετών και άνω και η Δανία, όπου εμβολιάστηκε το 88,6%.

Οι επιστήμονες του ECDC επιχείρησαν επίσης να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τον εμβολιασμό άλλων κρίσιμων ομάδων, όπως είναι οι υγειονομικοί, οι έγκυες και οι νεότεροι πολίτες με τουλάχιστον ένα χρόνιο νόσημα.

Η Ελλάδα ανέφερε δεδομένα μόνον για τους υγειονομικούς, στους οποίους η εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 4,4%. Από τις άλλες έξι χώρες, που επίσης συμπεριέλαβαν σχετικά στοιχεία, την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είχε το Βέλγιο με 21%. Αντίστοιχα, στην Ισπανία εμβολιάστηκε το 6,6% των νεότερων ατόμων με χρόνια νοσήματα και στην Ιρλανδία το 19,6% των εγκύων.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/dr-antonis-kyriakopoylos-gt-o-mellontikos-kindynos-karkinoy-i-epanenergopoiisis-toy-karkinoy-poy-vrisketai-se-yfesi-akomi-kai-chronia-meta-ti-lipsi-enos-proiontos-mrna-video/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Γιατί έγινε το δικαστήριο ενάντια στο Διαμαντόπουλο; Κοινό μέτωπο των τριών πριν το τέλος της απολιτίκ καριέρας τους …



Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, πολιτικά πρόσωπα την τελευταία τριάδα των δημάρχων που πέρασε από το δημαρχιακό θώκο του δήμου Μεσολογγίου.

Ο πρώτος από αυτούς ο Λύρος, ήταν ένας άσχετος άνθρωπος, που έτυχε να έχει χρήματα (από άλλη ευκαιρία ζωής),  στη τσέπη του τη κατάλληλη στιγμή. Εκμεταλλεύτηκε τη διαφθορά του Καραπάνου, ώστε να γίνει δήμαρχος και  για να κάνει μεγαλοεπενδύσεις για τη τσέπη του και τίποτα παραπάνω.

Ο Καραπάνος, ένας ευφυής απατεώνας, ο οποίος δίδαξε τη τέχνη της κλοπής στο μαθητή του Διαμαντόπουλο και γέμισε τις άδειες τσέπες του, με κλεμμένα χρήματα από το δήμο .

Ο Διαμαντόπουλος, ένας αδίστακτος τύπος που θέλησε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό, ποδοπατώντας ότι στέκεται μπροστά του, αρκεί να κορέσει τη δίψα του για χρήμα, εξουσία και εγωκεντρισμό.

Αυτοί είναι με λίγα λόγια οι τελευταίοι δήμαρχοι του Ραδιομεγάρου (δημαρχείο δε το λες…) οι οποίοι εσχάτως προσποιούνται ότι είναι εχθροί και μηνύουν ο ένας τον άλλο, ακόμη και για ατασθαλίες στις εκλογές.

Μάθαμε λοιπόν ότι, Λύρος και Καραπάνος, έκαναν ένσταση και προσφυγή στο εκλογοδικείο για καλπονοθεία εκ μέρους του Διαμαντόπουλου, στην οποία ανάφεραν παραδείγματα και πράγματι, αληθινά περιστατικά, όπου ο Διαμαντόπουλος και η συμμορία του, άλλαζαν ψηφοδέλτια ή πετούσαν ακόμη και ασφράγιστα στη κάλπη, τα οποία όμως στο τέλος προσμετρήθηκαν ως πραγματικοί ψήφοι.

...

Ο δε Καραπάνος παρουσίασε δια του facebook και έγγραφο του Αρείου Πάγου, που υποτίθεται ότι καταγγέλλει τις ατασθαλίες Διαμαντόπουλου.

Μη ξεχνάμε ένας ευφυής απατεώνας  σαν τον Καραπάνο, αυτά τα έχει για πορτοκαλάδα άνευ ανθρακικού, ήταν πάμπολλες οι φορές που χρησιμοποιούσε έγγραφα, εκμεταλλευόμενος ότι κανείς δεν θα του δώσει τη δέουσα προσοχή.



Το επίμαχο σημείο του εγγράφου, αυτός ο κλεφτοκοτάς, το έχει μουτζουρώσει, γιατί άραγε ;

Πολύ απλά, το δήθεν κομβικό και αποκαλυπτικό έγγραφο είναι έγγραφο που στέλνει ο Άρειος Πάγος μετά από κάθε εκλογική διαδικασία και αφορά ενστάσεις σε βάρος δικαστικών αντιπροσώπων και όχι βέβαια σε βάρος του κύρους των εκλογών.

Ο δε Λύρος σιγά σιγά αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι η μοίρα και των τριών είναι αλληλένδετη και μάλιστα σε απίστευτα μεγάλο βαθμό, οπότε έχει ελαττώσει την όξυνση και σε πολλές περιπτώσεις συνεργεί μαζί με τον Διαμαντόπουλο, σε πολλές υποθέσεις, συνυπογράφοντας μάλιστα το ίδιο έγγραφο με αυτόν και τον Καραπάνο…( αναμένονται αποκαλύψεις, που θα ανατρέψουν τα πάντα)

Το ερώτημα που τίθεται ακόμη και για τον τελευταίο καλόπιστο ψηφοφόρο, είναι το γιατί τότε έγινε αυτή η καταγγελία και η εκδίκαση της ένστασης από τον Λύρο-Καραπάνο εναντίον του Διαμαντόπουλου !!!

Στην αρχή μπορούμε να εικάσουμε ότι έγινε με γνώμονα τον θυμό και τη αγανάκτηση που προκάλεσε η απατεωνιά Διαμαντόπουλου και τους πήρε το ψωμί μέσα από το στόμα.

Μετά όμως … και όταν οι σχέσεις ομαλοποιήθηκαν, η κίνηση αυτή της εκδίκασης έγινε πολύ απλά για να νομιμοποιήσουν τη δημαρχεία Διαμαντόπουλου, στήνοντας στασίδι για τις επόμενες εκλογές.

Και αυτό γιατί ;;;

Γιατί Λύρος και Καραπάνος το ήξεραν από την αρχή ότι δεν μπορούσαν να κατέβουν στις εκλογές, μιας και τους είχε επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, άρα δεν είχαν κανέναν έννομο συμφέρον να καταθέσουν  μήνυση εναντίον του Διαμαντόπουλου.

Μη ρωτάτε το πώς και γιατί τελικά κατέβηκαν… τα έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές, απλά προσθέτουμε ότι η δικαστική λειτουργός που έκανε τα στραβά μάτια, τώρα βλέπει τη στενή με ορθάνοικτα μάτια.

Επίσης πριν λίγες μέρες διαβάσαμε την ανακοίνωση του Συλλόγου των ψαράδων του Αιτωλικού, όπου αναφέρει ότι ο Διαμαντόπουλος είναι έκπτωτος από το θεσμό  (ΕΔΩ) και πέραν τούτου,  οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αυτού και κάποιων αντιδημάρχων, μέλη  της εγκληματικής του ομάδας. 

Αυτό θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να μην το ήξεραν οι δυο συνεργάτες Λύρος και Καραπάνος, άρα μήπως ισχύει ότι το δικαστήριο έγινε για τα μάτια του κόσμου και ουσιαστικά για να νομιμοποιήσουν το λαμόγιο Διαμντόπουλο;

Η ανακοίνωση του Συλλόγου των αλιέων του Αιτωλικού είναι αναρτημένη, επώνυμη και υπογεγραμμένη στο διαδίκτυο και κανείς μέχρι σήμερα δεν την έχει αμφισβητήσει.

Μα αν πράγματι ο σκοπός ήταν να διώξουν το Διαμαντόπουλο, το μόνο που θα ‘πρεπε να κάνουν είναι η επίκληση του εγγράφου για την αποπομπή του και τη κλήση για προφυλάκιση…Έγινε κάτι τέτοιο; Και βέβαια όχι !!!

Και δεν έγινε γιατί το ίδιο έγγραφο προφυλάκισης, για διαφορετικούς όμως λόγους,  υπάρχει και για το Λύρο και για τον Καραπάνο.

Μήπως πέρα από όλα τα άλλα, στόχος της παρέας των τριών είναι να επιδιώξουν την έκδοση αθωωτικής απόφασης για τον Διαμαντόπουλο, ώστε να ρίξουν ακόμη περισσότερο το κύρος της δικαιοσύνης στα μάτια των δημοτών;;;

Φαντάζεστε τι αντιδράσεις και τι πικρία θα υπάρξει όταν θα ανακοινωθούν τα κατορθώματα της επίορκης δικαστική λειτουργού στο Μεσολόγγι ;

Οπότε μη σας φανεί παράξενο εάν η απόφαση του δικαστηρίου επί των καταγγελιών και ενστάσεων των Λύρου-Καραπάνου, θα είναι απορριπτική, σίγουρα δεν θα φταίει η δικαιοσύνη. 

Οι κύριοι αυτοί δεν είχαν το έννομο συμφέρον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και δεύτερον, όπως τέθηκε η προσφυγή τους, είναι σα να θέλουν να πουν οι δικαστικές αρχές ότι δεν αναγνωρίζεται  η διαδικασία των εκλογών, πράγμα αδύνατον.

Η δικαστική αρχή όπως λέει και το έγγραφο του Αρείου Πάγου, θα περάσει από κόσκινο τις παρατυπίες των δικαστικών αντιπροσώπων και όχι η διαδικασία των εκλογών... όπως και έγινε και γι' αυτό ο Διαμαντόπουλος και οι αντιδήμαρχοι όχι μόνο είναι ήδη έκπτωτοι, αλλά θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή, για τα κατορθώματά τους στις εκλογές. 

Γι αυτό καλά θα κάνει η παρέα να λουφάξει στις βρωμιές της και να αφήσει τους δημότες να ξανάβρουν τον αυτοσεβασμό τους και να παλέψουν για το τόπο που ζουν και αγαπάνε , επιτέλους  χωρίς φόβο.

Μ.Ε.Π 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Λήξη Συναγερμού – Βρήκαμε που κρύβετε ο έκπτωτος Δήμαρχος Μεσολογγίου και πασών Ραδιομεγάρων




Μάταια αγωνίζονται τα διάφορα μπλογκ του Μεσολογγίου να ανακαλύψουν το κρησφύγετο του έκπτωτου δημάρχου Μεσολογγίου, η ανακάλυψη έγινε από συνεργάτη μας, ο οποίος έχει γίνει σκιά του από τη πρώτη στιγμή.

Όπως και να το κάνουμε, ο παλιός είναι αλλιώς και αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά.

Κάποιοι είπαν ότι ο Διαμαντόπουλος εγκατέλειψε το Ραδιομέγαρο, παρότι η στιγμή και οι ανάγκες του δήμου απαιτούσαν τη φυσική του παρουσία εντός των τειχών της ιερής πόλης, και αυτό για να ταξιδέψει στο Βερολίνο ώστε να παρακολουθήσει από τη θέση των επισήμων, τον αγώνα του παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ.

 Η αλήθεια είναι ότι ο συνεργάτης μας, πράγματι τον εντόπισε στο Βερολίνο, αλλά εκτός τόπου και χρόνου.

Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει ενταχθεί στο Σοβιετικό Στρατό και ότι αυτή τη στιγμή κάνουν τη τελική επίθεση στο κρησφύγετο του Αδόλφου.

...

Μαζί του και η στενή του συνεργάτιδα 

,η οποία όπως βλέπετε από τη αποκαλυπτική φωτογραφία του συνεργάτη μας, έχει χάσει αρκετά κιλά και μεταφέρει νερό από τη ΔΕΥΑΜ, στους διψασμένους Βερολινέζους.

Το βλέμμα της όπως θα παρατηρήσετε, είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση από του Διαμαντόπουλου για να μην αποκαλυφθούν και για να τον αποτρέψει από ενδεχόμενη πόση του συγκεκριμένου νερού.

Ψάξαμε και για τους υπόλοιπους συνεργάτες του Διαμαντόπουλου, αλλά τίποτα.

 Μετά όμως παρακολουθήσαμε τα βίντεα από την επίσκεψη των υψηλών προσώπων της κυβέρνησης και είδαμε ότι οι υπόλοιποι παρέμειναν στις θέσεις τους, παίζοντας μάλιστα τα ρέστα τους απέναντι στους Υπουργούς της ανεπιθύμητης κυβέρνησης.

Ο δε Πρασσάς αφού πρώτα δέσμευσε τα σπίτια των κακοπληρωτών της ΔΕΥΑΜ, έχει στήσει σε χρόνο ρεκόρ, αγωγό παροχής πόσιμου νερού, από το Κεφαλόβρυσσο στο Βερολίνο, με τιμές έκπληξη και με εγγύηση τα βομβαρδισμένα σπίτια των Βερολινέζων.

Για όλους εσάς που νομίζατε ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου κρύβεται από τον εισαγγελέα για να μην παραλάβει το ένταλμα φυλάκισης ή ότι πήγε να δει μπάσκετ με τα λεφτά που πρόλαβε να κλέψει από το ταμείο του δήμου, η ίδια η πραγματικότητα σας αποστομώνει.

Ο ταβάριτς Διαμντόπουλος, ανοίγει νέες αγορές και προωθεί  τα τοπικά προϊόντα σε ξένες αγορές και δεν σπαταλά το χρόνο του παίζοντας στο 5*5 μπάσκετ με τον Κούλη, ούτε κόβει μη ανακυκλώσιμες κορδέλες από γέφυρες (του φτάνουν οι δυο του Αιτωλικού), αλλά ούτε και θα γίνει το γκαρσόνι των μιλιταριστικών σχεδίων μετατροπής της ιερής πόλης σε στρατόπεδο.

Διαμαντόπουλε, πόσες μείνανε ; Τέλειωσαν οι ενστάσεις και οι δήθεν απεργίες των δικηγόρων…


Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ 


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Νέες Υπηρεσίες ΔΕΥΑΜ και ιερού Δήμου για τους καλοπληρωτές





Νέες υπηρεσίες και  νέες ευκολίες για τους καλοπληρωτές υπόσχεται ο προσφάτως φουμοεκλεγμένος  υποδιευθυντής της ΔΕΥΑΜ κ. Πρασσάς.

Σε όσους είναι καλοπληρωτές στη ΔΕΥΑΜ, η υπηρεσία θα τους παρέχει το νέο ρομποτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Πρασσσογλύψεν,  από την  εταιρεία εισαγωγών Λαμογιέξ  ... Διαμαντόπουλος και Σια.

Το σύστημα εγγυάται τέλειο και υγιεινό προσωπικό καθάρισμα και πάνω απ' όλα βιολογική καταπολέμηση των κολοβακτηριδίων, από το μολυσμένο νερό της ΔΕΥΑΜ.

Με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος γλυτώνετε χρήματα για αγορά χαρτιού υγείας και βέβαια γλυτώνετε το ίδιο σας το σπίτι, γιατί δεν θα σας το πάρει η εφορία.
...

Ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Διαμαντόπουλος εγγυάται την καλή λειτουργία, καταθέτοντας ως εχέγγυο την ίδια του τη τιμή και υπόληψη ως άνθρωπος και ως καλπονοθευτής δήμαρχος του 15% 

Όσο για τους κακοπληρωτές... μαύρο φίδι που σας έφαγε 

Η ΔΕΥΑΜ θα βγάλει τις φωτογραφίες σας σε δημόσιο χώρο, για να σας γιουχάρουν οι καλοπληρωτές, θα σας πάρουν τα σπίτια και θα απαγορευτεί με διάταγμα Ζιζής Φούντα η χρήση χαρτοκιβωτίων για προσωρινή διαμονή και ύπνο εντός του πεζοδρομίου των πόλεων και χωριών του δήμου της ιεράς πόλης.

Το νερό που θα παρέχεται στα γκέτο όπου θα μαζέψουν τους κακοπληρωτές, θα είναι από τη παροχή του τοπικού ΤΟΕΒ κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ για τη χειμερινή προβλέπεται παροχή από τα απόβλητα του ρομποτικού συστήματος Πρασσογλύψεν.

Επίσης προβλέπετε ειδικό μπόνους για όσους δηλώσουν παρόν στην ομάδα εργασίας στήριξης της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον Δημητρίου και τον Ξεβράκωτο Ολλανδό της μαρίνας Μεσολογγίου.

Ο ρόλος τους θα είναι εύκολος και θεάρεστος... θα αναλάβουν να πείθουν τους καταναλωτές να παραμείνουν καλοπληρωτές και να κλείνουν σπίτια από τους κακοπληρωτές.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία θα προσφέρει στους συνεργάτες πεμπτοφαλαγγίτες, νέα συσκευή κινητού τηλεφώνου και απεριόριστες κλήσεις, προς εσωτερικό και προς τα γκέτο που θα λειτουργούν, με μισθό, ίσο με το 10% από τα παραπάνω έσοδα της ΔΕΥΑΜ, της μαρίνας και των έργων της Λιμνοθάλασσας, με έξτρα δώρο κάθε Δεκέμβριο αυγοτάραχο από τα ιβάρια Δημητρίου.

Για να δούμε τώρα, πόσοι από εσάς δεν θα πληρώσουν ξανά λογαριασμό της ΔΕΥΑΜ ...

Η επιλογή είναι δική σας 

Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού - Ποια Εφορία ... Ποια ΔΕΥΑΜ... και Ποια Χρέη ;;; Έκπτωτος ο Διαμαντόπουλος και επανάληψη δημοτικών εκλογών.



Βόμβα μεγατόνων εξαπέλυσε ο Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού που φέρνει τα πάνω κάτω και σταματά μονομιάς το αλισβερίσι που είχε στήσει η ομάδα Διαμαντόπουλου στις πλάτες των δημοτών του δήμου Μεσολογγίου.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος στην αρχή καταπιάνεται με το φιρμάνι που έβγαλε ο διαπλεκόμενος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Πρασσάς ότι δήθεν θα στέλνει από εδώ και πέρα στην εφορία (ΔΟΥ) Μεσολογγίου, τα χρέη από τους απλήρωτους λογαριασμούς της ύδρευσης.

Με απλά λόγια και με συγκεκριμένη αναφορά σε καταδικαστικές αποφάσεις από τις προσφυγές του Συλλόγου στη δικαιοσύνη, ενάντια στη ΔΕΥΑΜ, αποδεικνύεται ότι οι απειλές του κ. Πρασσά και του εργοδότη του Διαμαντόπουλου, είναι κούφια λόγια κενού περιεχομένου. 

Όχι μόνο δεν έχει το δικαίωμα η ΔΕΥΑΜ να στείλει τα χρέη των δημοτών στην εφορία, αλλά από στιγμή σε στιγμή θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο στους δημότες για το μολυσμένο νερό που πρόσφερε στους καταναλωτές της για πάνω από μια 10ετία.

Προς αυτή τη κατεύθυνση,  ο Σύλλογος έχει προχωρήσει σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜ και απλά αναμένεται η ολοκλήρωση κάποιων τυπικών διαδικασιών. 

Η είδηση όμως ήρθε κάπου στο τέλος της ανακοίνωσης, όπου  αναφέρει ότι ο Διαμαντόπουλος άρα και η νέα δημοτική αρχή, είναι έκπτωτη προ πολλού και οι απειλές της συγκεκριμένης ομάδας, είναι άκυρες γιατί πολύ απλά, τους έχει αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα απόφασης ή ενέργειας, ώσπου να τελειώσουν οι διαδικασίες για να οδηγηθούν στη φυλακή, όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν κάτι βδομάδες.
...

Η εμπλοκή δικαστικών λειτουργών και ενός ολόκληρου κυκλώματος συγκάλυψης, καθυστέρησε την όποια διαδικασία τουλάχιστον μέχρι σήμερα, με όποιο τρόπο και μέθοδο μπορεί κάποιος να φανταστεί.

Όμως μετά και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, πριν λίγες μέρες και την κάθαρση που επιτεύχθηκε με την αποπομπή συγκεκριμένης δικαστικού και κάποιων υπαλλήλων του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου, η εγκληματική οργάνωση Διαμαντόπουλου και στενών συνεργατών του, βρίσκει τελικά το σωστό προορισμό της και τη θέση της στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγων των Αλιέων Αιτωλικού 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης δηλώσεως του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ περί βεβαιώσεως των οφειλών των δημοτών του Αιτωλικού στην αρμόδια ΔΟΥ

    Σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης δηλώσεως του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ περί βεβαιώσεως των οφειλών των δημοτών του Αιτωλικού στην αρμόδια ΔΟΥ, αναφέρουμε τα εξής :

   Κύριοι, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. όπως μάλιστα ανέφερε και ο κ. αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου σε πρόσφατη επίσκεψη του στο οικείο Πρωτοδικείο.

 Αντί να απειλεί τους έντιμους βιοπαλαιστές  συνδημότες μας η ΔΕΥΑΜ με προσφυγές στην ΑΑΔΕ, αντί να επικρεμά στα σπίτια των πτωχών πολιτών την σπάθη της οικονομικής καταβαράθρωσης, ας αναλογισθεί ότι η απαίτηση και πράξεις της αυτές είναι μη νόμιμες, ανυπόστατες, ανέφικτες και ποινικά κολάσιμες, δεδομένου ότι ήδη υφίσταται απόλυτη τελεσιδικία της από 21.04.2021 τακτικής αγωγής των πολιτών κατά της ΔΕΥΑΜ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου - με άμεσο αποτέλεσμα την εντός των ημερών καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης και την άμεση καταβολή των επιδικασθεισών ποινικών ρητρών από την μη συμμόρφωση της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου στις χορηγηθείσες προσωρινές διαταγές υπ’ αριθμ. 188/2016, 11/2017, 46/2019 και 244/2023, εμπεριεχούσης εκτελεστή εντολή απαγόρευσης διακοπής της υδροδότησης μέχρι της τελεσιδικίας – σε συνδυασμό με το από 20.12.2022 κατασχετήριο κατά της ΔΕΥΑΜ. 

Σε κάθε δε περίπτωση, οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την ΔΕΥΑΜ με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, είναι εκ των ων ουκ άνευ άκυρη, απαράδεκτη και μη παράγουσα έννομες συνέπειες δεδομένου ότι η Αρχή αυτή τυγχάνει έκπτωτη και στερούμενη παντελώς οποιασδήποτε νομοθετικής ή εκτελεστικής εξουσίας, άρθρο 187 Π.Κ. και 124/2024 κοινή διάταξη Εφέτη Ανακριτή και Εισαγγελέα Εφετών

Μην παραβλέπουν επίσης οι ιθύνοντες της ΔΕΥΑΜ ότι από Τετάρτη 22/5/2024 αρχίζει η πρόοδος των ποινικών υποθέσεων λόγω παράνομης διακοπής των υδροδοτήσεων εις βάρος των συμπολιτών.

   Πριν λοιπόν προβαίνει η ΔΕΥΑΜ σε βαρύγδουπες δηλώσεις και απειλές, καλό θα είναι να προσέχει τα νώτα της και να επιμερίσει τις ευθύνες της. 

https://aliisetolikou.blogspot.com/2024/05/blog-post_20.html


Σήμερα  είχαμε και τη δίκη μετά από την καταγγελία Λύρου - Καραπάνου για το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, όπως το διαμόρφωσε η παρακρατική οργάνωση Διαμαντόπουλου, μέσα από μεθόδους παραποίησης εγγράφων  και καλπονοθείας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι Διαμαντόπουλος και συνεργάτες, μόλις τώρα κατάλαβαν που έμπλεξαν και τι έκαναν για να κερδίσουν την εξουσία, με απώτερο σκοπό να βάλουν το χέρι στο ζεστό χρήμα του δήμου από έργα και προμήθειες...(Μαρίνα, Έργα Λιμνοθάλασσας, Δημοπρασίες, Αγορές και Αναθέσεις) 

Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, γιατί πολύ απλά οι δυο καταγγέλοντες δεν έχουν το έννομο συμφέρον να καταγγείλουν μιας και τους έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά δικαιώματα, επειδή όπως σας είχαμε ενημερώσει, αυτή τη στιγμή δικάζονται στο Αγρίνιο, για τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, που παραποιούσε έγγραφα και άρπαζε χρήματα από κάθε κατεύθυνση.

Αν κάποιος ρωτήσει τότε πως μπόρεσαν, αυτοί οι δυο, να λάβουν μέρος στις εκλογές, την απάντηση θα τη δώσει σε μικρό χρονικό διάστημα η ίδια η δικαιοσύνη όταν θα δικάζει την επίορκη δικαστικό, που κάλυπτε όλο το παρακράτος του Μεσολογγίου για πολλά χρόνια τώρα...

Μακάρι όμως να είναι θετική η απόφαση για να λάβει τη πρέπουσα απάντηση ο αρχινονός Διαμαντόπουλος και ο κάθε λογής Πρασσάς ή η Ζιζή Φούντα, που νόμισαν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να εγκαθιδρύσουν καθεστώς τρόμου σε ένα δήμο όπως αυτόν του Μεσολογγίου.

Όμως σε κάθε περίπτωση η τύχη και το μέλλον της συμμορίας Διαμαντόπουλου έχει λάβει τέλος, πριν χαρεί καν τα κλεμμένα και αυτό πες το και Θεία Δίκη.   


Μ.Ε.Π 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρασσάς της ΔΕΥΑΜ, απειλεί τους κακοπληρωτές με την Εφορία… και μετά ξύπνησε !!!



Μήνυμα προς τους δήθεν κακοπληρωτές της ΔΕΥΑΜ έστειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της, μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, ότι όσοι δεν πληρώσουν, θα τους πάρει από το αυτί και θα τους πάει βουρ στη κακιά εφορία, για να τους πάρει τα σπίτια.

Τη μαμά σου τον Διαμαντόπουλο, τη ρώτησες κύριε Πρασσά, εάν σε αφήνει να κάνεις νταντά τους καταναλωτές της υπερχρεωμένης και ανύπαρκτης ΔΕΥΑΜ; Και αν τον ρώτησες αυτόν, την εισαγγελία τη ρώτησες, αν μπορείς να το παίξεις κουτσαβάκι στο χώρο που έχεις κάνει κατάληψη ;;; 

Δεν ξέρουμε ποιος είστε αγαπητέ κύριε, ούτε από πού προέρχεστε, το ίδιο εξάλλου είπαν και οι δημότες στην πρόσφατη εκλογική μάχη των δημοτικών εκλογών, όπου σας μαύρισαν δεόντως και από αυτή τη μαυρίλα ο Διαμαντόπουλος κοίταξε να σε ξεπλύνει, διορίζοντας 'σε αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ… για να έχεις γρήγορη πρόσβαση σε νερό,  μπας και ξεπλύνεις το φούμο που σου ρίξανε.

Επειδή λοιπόν είσαι νέος στο κουρμπέτι και σαν εσένα η ρούγα έχει δει πολλούς, σε ενημερώνουμε ότι η ΔΕΥΑΜ δεν έχει καμιά πρόσβαση, καμιά δυνατότητα να πάει οποιοδήποτε χρέος στην εφορία, γιατί πολύ απλά διαθέτει ταμιακή υπηρεσία και το νομικό πλαίσιο το οποίο την διέπει, είναι ως επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου.

Έχεις πάει πολλές φορές ο μαγαζάτορας της γειτονιάς σου, τα χρέη των πελατών του στην εφορία;

...

Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΔΕΥΑΜ, η Εφορία δεν είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΜ για να της κάνει θελήματα, ή να το παίζει νταβατζής της, επειδή η δημοτική αρχή του Ραδιομεγάρου αποφάσισε να βάλει χέρι και στο ταμείο της ΔΕΥΑΜ.

Η μόνη περίπτωση που επιτρέπετε, είναι εάν η ΔΕΥΑΜ δηλώσει ότι παραχωρεί τις οφειλές στην εφορία, με την προϋπόθεση όμως ότι η ίδια δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα ποθούμενα έσοδα, οπότε προς ποιον η απειλή κύριε… Πρασσάς είπαμε;

Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη χειρότερο τέχνασμα είχε εφεύρει η διοίκηση Λύρου, η οποία παρουσίασε ΦΕΚ από την κυβέρνηση, που έλεγε ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑΜ θα πηγαίνουν κατευθείαν στην εφορία, διότι θα κατάσχονται λόγω οφειλών της εταιρείας προς το κράτος. 

Κάντε κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Οι Λυραίοι όμως τη μετέφρασαν ότι η κυβέρνηση ψήφισε την δυνατότητα της ΔΕΥΑΜ, να επιτρέπεται να τα πάει στη εφορία, πράγμα όμως που δεν έγινε ποτέ, γιατί πολύ απλά το ΦΕΚ έλεγε το εντελώς αντίθετο, όπως είπαμε.

Θυμίστε μας κύριε Πρασσά, γιατί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ δεν ξαναέκοψαν παροχές ύδρευσης από τους δημότες;

Μήπως γιατί είναι ακόμη και αυτό παράνομο και μάλιστα αυτές τις μέρες περνάτε αυτόφωρο για αυτές σας τις αλητείες;

Μήπως μαζί σας περνά ΕΔΕ και ο αστυνομικός που αρνήθηκε να συλλάβει στο επιτόπου τους εξωτερικούς σας συνεργάτες;

Μήπως η απόφαση που έχουν κερδίσει οι δημότες εναντίον της ΔΕΥΑΜ, έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς της για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου;

Μήπως τελικά όλα αυτά γίνονται για αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή Διαμαντόπουλος και η συμμορία που δημιουργήσατε, δεν μπορεί να φάει τα αποθεματικά του ταμείου της ΔΕΥΑΜ, γιατί οι δημότες σας το δέσμευσαν;

Σας πληροφόρησε μήπως κάποιος,  πόσο θα κοστίσει η απατεωνιά που επέβαλε το παρακράτος Δημητρίου,  που συνεργαστήκατε για να κερδίσετε τις εκλογές, σχεδίασε ο ίδιος ο Διαμαντόπουλος και υλοποίησε η ΔΕΥΑΜ, για συνέχιση των απαγορευμένων έργων της Λιμνοθάλασσας, με σφραγίδα και βιτρίνα τη ΔΕΥΑΜ;

Που πα ρε Καραμήτρο Πρασσά ;

Άντε να υποσχεθείς στους αγρότες του κάμπου ότι θα τους σβήσεις τα χρέη από το ΤΟΕΒ, μπας και πάρεις κανά σταυρό παραπάνω, ώστε να μη γελοιοποιηθείς για ακόμη μια φορά, στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Αν και ακόμη και σ’ αυτό υπάρχει θέμα, που εσύ νομίζεις ότι δεν ξέρουμε.

Είναι γνωστό ότι η εισαγγελία έχει απαγγείλει κατηγορίες για καλπονοθεία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο δημοτικό συνδυασμό του Διαμαντόπουλου.

Μήπως ένας από τους κατηγορούμενους είσαι και εσύ ;

Ρωτάμε δεν ξέρουμε, απλά ρωτάμε.

Για  συμμαζευτείτε, απατεώνες του Ραδιομεγάρου, καταντήσατε ένα θεσμό παρακρατική οργάνωση και έχετε το θράσος να απειλείτε  το κοσμάκη που δεν θέλει να ακουστεί το όνομά του, μόνο και μόνο για να φάτε ότι προφτάσατε… πριν σας φιλοξενήσουν τα ιδρύματα του Κορυδαλλού, του Ναυπλίου και των Τρικάλων.

Ο ΔΡΑΚΟΣ 


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Μάθαμε, επιτέλους, πώς οι μέδουσες αναγεννούν τα κατεστραμμένα πλοκάμια τους




Το αίνιγμα της αναγέννησης των μεδουσών έχει προβληματίσει τους επιστήμονες εδώ και χρόνια, ιδίως όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι κάτοικοι των ωκεανών καταφέρνουν να αναγεννούν τα χαμένα πλοκάμια.

Αν και άλλα ζώα, όπως οι αστερίες και οι σαλαμάνδρες, βασίζονται σε βλαστικά κύτταρα, παρόμοια με τα βλαστοκύτταρα, για να αναδημιουργήσουν τα χαμένα μέρη του σώματος, η αναγέννηση των μεδουσών παρέμενε γρίφος λόγω της έλλειψης κατανόησης του τρόπου με τον οποίο σχηματίζονται τα βλαστικά κύτταρα σε αυτά τα πλάσματα.

...

Πρόσφατα σημειώθηκε μια σημαντική ανακάλυψη, η οποία ρίχνει φως στο μυστήριο της αναγέννησης των μεδουσών. Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι οι μέδουσες δημιουργούν βλάστωμα ειδικά γύρω από τα σημεία τραυματισμού, επιτρέποντάς τους να αναγεννούν τα χαμένα πλοκάμια.

Σε αντίθεση με άλλα ζώα όπου το βλάστωμα βρίσκεται συνήθως στη βάση του αναγεννώμενου τμήματος, το βλάστωμα των μεδουσών εντοπίζεται γύρω από τους τραυματισμούς.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η έρευνα δείχνει ότι οι μέδουσες μπορούν να αναγεννήσουν τα χαμένα πλοκάμια σε λιγότερο από 24 ώρες, με το σχηματισμό του βλαστώματος να συμβαίνει σχεδόν αμέσως μετά τον τραυματισμό. Επιπλέον, η διαδικασία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις πρόσφατες δραστηριότητες διατροφής της μέδουσας.

Παρά τις αποκαλύψεις αυτές, η προέλευση των πολλαπλασιαστικών κυττάρων που είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό του βλαστώματος στις μέδουσες παραμένει ασαφής.

Μέχρι να διαλευκανθεί αυτή η πτυχή, ο ακριβής μηχανισμός πίσω από την αναγέννηση των μεδουσών, που μοιάζουν με αθάνατες μέδουσες, θα συνεχίσει να καλύπτεται από μυστήριο.

https://techmaniacs.gr/mathame-epiteloys-pos-oi-medoyses-anagennoyn-ta-katestrammena-plokamia-toys/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό





Σημαντική θέση στη βελτίωση της διάθεση ενδεχομένως σύντομα πάρει το μαγιό, το σκουφάκι της κολύμβησης ακόμη και τα βατραχοπέδιλα.

Είναι πλέον γνωστό και διαπιστωμένο ότι η άθληση, ιδιαίτερα η καρδιοαναπνευστική όπως η κολύμβηση, έχει ευεργετική δράση σε περιστατικά ήπιας κατάθλιψης.

Εξίσου ευεργετικά και βελτιωτικά της διάθεσης είναι και άλλα είδη άθλησης ωστόσο, όπως το τρέξιμο, η γιόγκα, ακόμη και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης.

...

Η επαφή με το υγρό στοιχείο ωστόσο στην περίπτωση της κολύμβησης,  έχει ένα επιπλέον όφελος όσον αφορά την υγεία και τη διάθεσή μας καθώς κατά τη διάρκεια της κολύμβησης αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών που θεωρούνται οι ορμόνες της ευχαρίστησης, καθιστώντας αυτή τη μορφή αθλητικής δραστηριότητας ιδανικό αντίδοτο στο στρες.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι μέσα στο νερό έχετε τη δυνατότητα να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε και να αποκοπείτε από τα διαρκή άγχη της καθημερινότητας. Αυτή την δυνατότητα άμεσης  απεμπλοκής από το στρες την προσφέρει σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα η επαφή με το νερό.

Με μισή ώρα κολύμπι σε ελεύθερο στυλ ή σε ύπτιο καίμε περίπου 150 θερμίδες (ο υπολογισμός αφορά ένα άτομο 70 κιλών). Με μισή ώρα πρόσθιο το ίδιο άτομο θα κάψει σχεδόν 200 θερμίδες.

Όποιο στυλ και αν επιλέξουμε το βέβαιο είναι ότι θα αποκομίσουμε τα οφέλη της κολύμβησης όπως η τόνωση όλου του μυϊκού συστήματος λόγω της αντίστασης του νερού, αλλά και το αίσθημα χαλάρωσης λόγω της επαφής με το υγρό στοιχείο.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι η κολύμβηση είναι ιδανική καρδιοαναπνευστική άσκηση και κατάλληλη επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο εύρος κινήσεων στην ξηρά (υπέρβαροι, άτομα με αρθρίτιδα, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης), ενώ είναι ιδιαίτερα ασφαλής επειδή λόγω της άνωσης ελαχιστοποιείται η πιθανότητα τραυματισμού και κακώσεων.

Πηγή: ygeiamou.gr

https://www.larissanet.gr/2024/04/01/afto-einai-to-pio-apotelesmatiko-antikatathliptiko/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η Ιστορία του Άστρου του Δαυίδ




Το Αστέρι του Δαυίδ έχει καταγωγή πολύ παλιότερη από την εποχή που το υιοθέτησε η εβραϊκή πίστη και το σιωνιστικό κίνημα. Εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν στους πολιτισμούς της Ανατολής, πολιτισμούς που το ταξίδι ακόμα και σήμερα. 

Στο παρελθόν, απ' όσο γνωρίζουμε, το Αστέρι του Δαυίδ ήταν ένα διάσημο σύμβολο στις παγανιστικές παραδόσεις αλλά και ως διακοσμητικό σχέδιο στις εκκλησίες του πρώτου αιώνα, ακόμη και στον ισλαμικό πολιτισμό. 


Αλλά πως συνέβη το Αστέρι του Δαυίδ να δεθεί με τη μοίρα του εβραϊκού λαού; Στο εβραϊκό συγκείμενο, το Αστέρι του Δαυίδ συνδέεται με την «Ασπίδα του Δαυίδ» (magen David), μια φράση που πρωτοαναφέρεται στο Ταλμούδ της Βαβυλώνας, όχι σαν σύμβολο αλλά σαν επίθετο του Θεού [Pesachim 117b]. 

Μια ακόμα σύνδεση με τη σημασία της ασπίδας είναι ένας εβραϊκός θρύλος σύμφωνα με τον οποίο αυτό ήταν το έμβλημα που διακοσμούσε τις ασπίδες του στρατού της Βασιλιάς Δαυίδ. Επιπλέον, ο Ραβίνος Ακίβα διάλεξε το Αστέρι του Δαυίδ ως σύμβολο της εξέγερσης του Μπαρ-Κοχμπά ενάντια στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό (το όνομα Μπαρ Κοχμπά σημαίνει «γιος του στεριού»). 


Όμως το Αστέρι του Δαυίδ έγινε αναγνωρίσιμο εβραϊκό σύμβολο μόνο στα μέσα του 14ου αιώνα, όταν ο Άγιος Αυτοκράτορας της Ρώμης, Κάρολος ο τέταρτος, απέδωσε στους Εβραίους της Πράγας το δικαίωμα να φέρουν τη δική τους σημαία και εκείνοι διάλεξαν το εξάκτινο αστέρι. Από την Πράγα, η χρήση του Άστρου του Δαυίδ ως επίσημου εβραϊκού συμβούλου, διαδόθηκε και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια να βρεθούν οι εβραϊκές ρίζες που συνδέουν το σύμβολο με τον Οίκο του Δαυίδ.
 

...
Το Αστέρι του Δαυίδ στην παλιά Συναγωγή της Πράγας.

Από την άλλη μεριά, ο αναγνωρισμένος λόγος της Καμπάλα Γκέρσομ Σόλεμ ισχυρίστηκε ότι το Αστέρι του Δαυίδ δεν κατάγεται με κανέναν τρόπο από τον Ιουδαϊσμό. Αν και σημείωσε ότι το σύμβολο έχει αναγνωριστεί σε μια εβραϊκή σφραγίδα από τον έβδομο αιώνα προ της κανονικής περιόδου, στη Σιντόν, καθώς και σε διακοσμητές του τρίτου και τέταρτου αιώνα της κανονικής περιόδου, τονίζει ότι βρέθηκε μεταξύ άλλων συμβόλων που επίσης ήταν γνωστό ότι δεν είχαν εβραϊκή καταγωγή. Οπότε, σε ποιους άλλους πολιτισμούς μπορούμε να βρούμε αναπαραστάσεις του εξάγραμμου (του εξακτίνου στεριού); Το εξάγραμμο χρησιμοποιήθηκε στην Ινδία για χιλιάδες χρόνια και μπορεί να βρεθεί σε αρχαίους ναούς αλλά και σε καθημερινή χρήση σήμερα. Στον Βουδισμό χρησιμοποιείται ως βοήθημα διαλογισμού προκειμένου να επιτευχθεί η γαλήνη και η αρμονία και στον Ινδουισμό είναι το σύμβολο της θεάς Λακσμής – της θεάς της τύχης και της υλικής αφθονίας.

Τα εξάγραμμα βρίσκονται σε αφθονία στην αλχημεία, στη θεωρία και τη μελέτη των υλών μέσα από αυτές τις εξελίξεις η επιστήμη της χημείας. Τα μαγικά σύμβολα υπήρξαν κοινός τόπος μέσα σε αυτή την αρχαία θεωρία και οι αλχημιστές επιστράτευσαν το εξάκτινο αστέρι στην απεικόνιση της γλώσσας σημείων και συμβόλων: το τρίγωνο που κοιτά τα πάνω συμβόλιζε το νερό, το τρίγωνο που κοιτούσε προς τα κάτω τη φωτιά και μαζί περιγράφει. την αρμονία μεταξύ των αντιθέτων στοιχείων. Στην αλχημική βιβλιογραφία, το εξάκτινο αναπαριστά επίσης τα «τέσσερα στοιχεία» – τη θεωρία ότι η ύλη του κόσμου είναι φτιαγμένη από τέσσερα στοιχεία: τον αέρα, το νερό, τη γη και τη φωτιά – ουσιαστικά, όλα όσα υπάρχουν γύρω μας. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το αστέρι είναι το απόλυτο αλχημικό σύμβολο.


 
Η Αλχημεία δανείστηκε την ιδέα από την κλασική ελληνική παράδοση ότι η αρρενωπότητα συμβολίζει τη σοφία, ενώ η θηλυκότητα τη φύση. Ο άνδρας είναι φιλοσοφία και η γυναίκα ο φυσικός κόσμος. Η παρακάτω εικόνα που εμφανίζεται σε αλχημικό κείμενο του 18ου αιώνα, δείχνει έναν να κρατά έναν φανό καθώς ακολουθεί μια γυναίκα που κρατάει ένα εξάκτινο αστέρι – η σοφία είναι το κλειδί που αποκαλύπτει τα μυστικά της ύπαρξης.

«Ο Φιλόσοφος εξετάζει τη Φύση» – μια εικόνα που εμφανίζεται σε ένα αλχημικό κείμενο του 1749 και ανήκει στη Συλλογή του Σίντνεϊ Έντελσταϊν στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ.


 
Στο Ισλάμ, το εξάγραμμο αναφέρεται ως «η Σφραγίδα του Σολομώντα» και διακοσμεί πολλά τζαμιά σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 1945 το έμβλημα κοσμούσε επίσης και τη μαροκινή σημαία. Άλλαξε σε πεντάκτινο αστέρι, όταν το εξάκτινο πια είχε καθιερωθεί ως έμβλημα του σιωνιστικού κινήματος. Η χρήση του συμβόλου παράκμασε στον ισλαμικό κόσμο για τον ίδιο λόγο. Το εξάκτινο μπορεί επίσης να βρεθεί σε εκκλησίες των μεσαίωνα και της πρώτης νεωτερικότητας – αν και όχι σαν χριστιανικό σύμβολο, αλλά σαν διακοσμητικό μοτίβο.

Το εξάγραμμο του Ισλάμ

Παρά τη χρήση του σε άλλους πολιτισμούς, το Αστέρι του Δαυίδ εκτίθεται στην ισραηλινή σημαία και θεωρείται πια ως το αδιαμφισβήτητο σύμβολο του Κράτους του Ισραήλ, ανεξαρτήτως της καταγωγής του. Η ισχύς ενός συμβόλου, εξάλλου, συνιστά το νόημα που του αποδίδουμε. [Οι πηγές στις οποίες βασίστηκε αυτό το άρθρο προέρχονται από την Chaya Meier Herr, διευθύντρια της Συλλογής Edelstein για την Ιστορία των Επιστημών και στον Δρ. Zvi Leshem, διευθυντή της Συλλογής Gershom Scholem στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ] Σ.τ.Μ. : Βλέπε επίσης Το Αστέρι του Δαυίδ: Κάτι περισσότερο από ένα Σύμβολο του Εβραϊκού Λαού ή της Δίωξης από τους Ναζί (μτφ Israel & Diaspora Stories)


https://israelstories.wixsite.com/mysite/amp/star-of-david-story

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...