Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Απλά μαθήματα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Για την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ έχουμε ξαναμιλήσει.
Για την δύναμη της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ τα έχουμε ξαναπεί
Για το ποιος και με ποιον τρόπο διαχειρίζεται την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ επίσης.
Είναι φανερό ότι η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ είναι το κυριότερο όπλο των κρατούντων για να χειραγωγούν τους λαούς.
Είχαν προαποφασίσει ότι ΔΕΝ τους κάνουμε ως λαός
Είχαν προαποφασίσει ότι είμαστε αγκάθι στα σχέδιά τους
Μας είχαν προγράψει, και ο εκλεκτός για να εκτελέσει την απόφαση ήταν ο giorgakis papandreou και το σοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η ανάγκη τους για εξουσία, έστω και υπό κηδεμονία, τους θόλωσε και ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν τα πάντα
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ, και τώρα το φυσάτε και δεν κρυώνει ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου οκταμήνου ήταν προσχεδιασμένες

Το κακόγουστο σενάριο που ζούμε έχει παραγωγούς, σκηνοθέτες και εκτελεστές.

Η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟΥ ΝΤΟΥΣ, πότε ζεστό πότε κρύο, εστιάσθηκε στα ... εξής σημεία:

1.Ο πόλεμος των νεύρων: συναγερμός και εφησυχασμός εναλλάσσονταν όλο και πιο συχνά. Θα προσφύγουμε στο μηχανισμό, προτεραιότητα είναι οι αγορές. Θα κάνουμε στάση πληρωμών, όχι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα...
Θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, (κρύο)
αποκλείεται είναι σε πολύ καλή κατάσταση (ζεστό)

Θα μας διώξουν από το ευρώ,(κρύο)
δεν υπάρχει πρόνοια στη συνθήκη.. (ζεστό)

Τελικά, η προσφυγή στο μηχανισμό μας βρήκε όλους «προετοιμασμένους» από τα συνεχή σκωτσέζικα ντους, να αποδεχθούμε την επαχθή λύση.

2. Η απομόνωση του στόχου: οι μισθωτοί με προεξάρχουσες κάποιες υποκατηγορίες τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και σε πρώτο πλάνο γιατροί, δικηγόροι, ταξιτζήδες απομονώθηκαν ένας, ένας και επλήγησαν χωριστά.
Μετά την απομόνωση ερχόταν η συγκεντρωτική έφοδος σε κάθε ενέργεια της η κυβέρνηση έριχνε πυρ ομαδόν κατά των «αδύναμων κρίκων». Για τις περικοπές μισθών, ανέδειξε κάποια επιδόματα, που δίδονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. υπαλλήλων. Το επίδομα προπέλας, το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, έγιναν ανέκδοτα χωρίς ποτέ να πουν ποιος το θεσμοθέτησε και πόσοι τα λαμβάνουν.
Για το ασφαλιστικό, τα ίδια πχ οι ένστολοι που βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη ή οι γυναίκες στο δημόσιο. Η ασάφεια και η χρησιμοποίηση συλλογικών στερεοτυπικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκαν αριστουργηματικά

3. Η γελοιοποίηση των αντιπάλων: προς δεξιά και προς αριστερά, έχουν χρησιμοποιηθεί εντονότατοι τόνοι, πρωτόγνωροι για μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. Ποτέ καμία άλλη κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη τόσο γρήγορα να επιτεθεί με θεμιτά και αθέμιτα μέσα προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την ακύρωση, την περιθωριοποίηση και κάποιες φορές την διαπόμπευση του αντιπάλου

4. Ο αντιπερισπασμός: κάποια στιγμή ξεκίνησε μία κουβέντα για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ΔΝΤ με τα μικρότερα επιτόκια, ως μέσο πίεσης των αγορών.

Κατέληξε στο Καστελόριζο και στην ανακοίνωση των δυσβάσταχτων μέτρων για να μπορέσουΝε να δανειστούΝε !!! (αυτά που θα ξεπληρώσουμε εμεί

Οι εξεταστικές επιτροπές υπηρετούν άριστα το σκοπό αυτό, καθώς ποινικά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον

Ο κόσμος είναι στους δρόμους και κυκλοφορούν φήμες για παραιτήσεις υπουργών.

Τελειώνουν οι συνομιλίες με τους Τούρκους και ανακαλύπτουν μία υπόθεση 17 ετών συζύγου υφυπουργού και στρέφουν αλλού την κοινή γνώμη.
Όλα αυτά τα είδαμε μέχρι τώρα.

Τώρα πρέπει να μας δείξουν ότι δεν είναι αδιάλλακτοι, ότι δίνουν κάτι στο λαό, ότι σκέπτονται το λαό.
Είναι το επονομαζόμενο «ένα βήμα πίσω».

Κάτι με υψηλό συμβολισμό, που να αφορά ευρύτατες ομάδες ή να αγγίζει το θυμικό του πολίτη. Θα γίνει λόγος για μερική αλλαγή πλεύσης, για αδικίες που διορθώνονται, για ανάσα, για ελπίδα.

Στην πράξη δεν θα σημαίνει τίποτα και μετά το βήμα πίσω θα ακολουθήσουν δύο εμπρός στην προαποφασισμένη γραμμή.

Απλά μαθήματα προπαγάνδας…

Θυμηθείτε τα όλα αυτά στις δημοτικές εκλογές που έρχονται
Σταθείτε μακριά από ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εάν ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ
Οι πληροφορίες λένε (και δεν το λένε μόνο οι πληροφορίες - είναι βέβαιο) ότι σε λίγο καιρό θα μας μοστράρει ο νικολέων σε ψηψοδέλτιο, υποψήφιος για το νέο ενιαίο Δήμο.

Επειδή οι λαοί ξεχνούν, και σε αυτό ακριβώς έγκειται και η "επιτυχία" του πολιτικού συστήματος ή όποια στηρίζεται στην απλή εναλλαγή των δυο κομμάτων στην εξουσία,
ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ (τουλάχιστον) ΤΟΝ νΙΚΟΛΕΩΝΤΑ.
(θα σας βοηθάμε και εμείς βεβαίως,
ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ εκείνος ο ξύπνιος υποψήφιος δήμαρχος που θα τον βάλει στο ψηφοδέλτιό του για να του φέρει σταυρούς, θα κάνουμε μεγάλα γέλια
κάτι μου λέει ότι τότε, θα πάμε σε καινούριο κύκλο μηνύσεων κλπ)





ξέρω ότι προτιμάτε τα θέματα που αφορούν το νικολάκι και την χαρούμενη παρέα του, ΑΛΛΑ, ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ από αυτόν τον μικρό αστείο τυπάκο.
Αυτός ώρες του είναι, πάει πια

Τειρεσίας
πηγή Teiresias
στις ωραιές φωτό μας
φωτό 1. ο ιδρυτής της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
φωτό 2. ο μαθητευ.ομενος ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ
φωτό 3. ο κακός μαθητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: