Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Οι εθνοπατέρες φρόντισαν η Ελλάδα να παραμείνει για πάντα Ψωροκώσταινα


Φώναζαν για να "χορταίνει" ο λαουτζίκος κι απ'την άλλη πλεύρα φρόντιζαν να κλείνουν συμφωνίες για να συντηρούνται στην εξουσία.

Το περασμένο διήμερο το Τουρκικό ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Çeșme προχώρησε σε........
πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, "υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος", 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης και 8 μίλια από τις ακτές της Ελληνικής Θράκης εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας , ξυπνώντας τις μνήμες του παρελθόντος στο Αιγαίο....
Το 1976, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού ρητόρευε στη Βουλή προτρέποντας την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βυθίσει το Toυρκικό "Χόρα".

Για τους νεότερους ενημερώνουμε ότι και το 1976 υπήρχε Κωσταντίνος Καραμανλής (δεξιά στην εικόνα), θείος αυτού που ζήτησε "νωπή λαική εντολή" για να αποδράσει στη Βοστώνη...

Και απέναντι του υπήρχε ένας άλλος Παπανδρέου , ονόματι Ανδρέας (αριστερά στην εικόνα) μπαμπάς του Γιωργάκη που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα . Αυτός μιλούσε καλύτερα Ελληνικά απο το Γιώργο, αλλά επειδή στους Έλληνες παρίστανε τότε τον αντιαμερικάνο , παντρεύτηκε Αμερικάνα και μεγάλωσε τα παιδιά του στην Αμερική (απο κεί έμεινε το κουσούρι του Γιωργάκη - σαρδάμ μόνο στα Ελληνικά.)

Η κυβέρνηση άλλαξε , και στην εξουσία ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν το 1987 , επί πρωθυπουργίας του, οι Τούρκοι "ξαναθυμήθηκαν" τα πετρέλαια στο Αιγαίο με το ερευνητικό πλοίο "Σισμίκ" .

Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου που μερικά χρόνια πρίν φώναζε στην κυβέρνηση Καραμανλή "βυθίσατε το Χόρα" , ξέχασε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις μαγκιές που έκανε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση και προχώρησε σε διάλογο και συμφωνίες με τους Τούρκους.

Λίγο αργότερα όμως ο ίδιος ομολόγησε δημόσια πως έκανε λάθος (mea culpa).

Η ουσία είναι οτι λάθος ή επίτηδες , συμφώνησε Ελλάδα και Τουρκία να μην πραγματοποιήσουν ξανά έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ανδρέας Παπανδρέου πάγωσε αυτοβούλως την άσκηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Απο το μπαμπά του έμαθε ο Γιωργάκης να λέει οτι στην Ελλάδα πετρέλαια δεν έχουμε....

Απο τότε κανείς Έλληνας πρωθυπουργός δεν τόλμησε ξανά να ξεστομίσει για πετρέλαια στο Αιγαίο , υπό τον φόβο των Τούρκων αλλά και των Αμερικανών οι οποίοι γνωρίζουν πολυ καλά για την ύπαρξη των κοιτασμάτων. Η κόντρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έτσι κι αλλιώς βολεύει τους Αμερικάνους αφού και οι δύο χώρες είναι πελάτες τους (ΝΑΤΟ , εξοπλισμοί) και σε μια πιθανή "κόντρα" θα εισβάλουν ώς δήθεν διαιτησία και επι τη ευκαιρία θα αποκομίσουν κι εκείνοι τα οφέλη τους απο την "νόμιμη" συνδιαχείριση του "μαύρου χρυσού"(ασφαλώς , τα καλά και συμφέροντα).

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα αφού ουδέποτε στην νεότερη ιστορία της δεν είχε και δεν έχει κυβέρνηση και σοβαρό κράτος έτσι ώστε να διαχειριστεί τον εθνικό της πλούτο , στην καλύτερη περίπτωση , θα πέσουν χοντρές μίζες στην όποια κυβέρνηση για νοικιάσει σε καλή τιμή τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας σε ξένες εταιρείες που θα αναλάβουν να τις διαχειριστούν πληρώνοντας ένα καλό "χαρτζιλίκι" στο Ελληνικό δημόσιο.

Το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου είναι μια πολύ παλιά ιστορία στην Ελλάδα, μια χώρα η οποία έχει την "τύχη" , να έχει στα χωρικά της ύδατα κοιτάσματα πετρελαίου αλλά και την "ατυχία" να κυβερνάται απο δειλούς καιροσκόπους που χρόνια τώρα σιωπούν και διακριτικά υποχωρούν συνεχώς προκειμένου να έχουν την ησυχία τους.... την πολιτική τους συνέχεια (οικογενειακά τζάκια) και την εύνοια των ισχυρών δυνάμεων έτσι ώστε να διατηρούνται όσο το δυνατόν και να διαιωνίζονται εναλλακτικά στο "θρόνο" της εξουσίας.

Κάπως έτσι χάθηκε και το όνομα "Μακεδονία" που όταν το νεοσύστατο Σκοπιανό κράτος πρωτοξεστόμισε το όνομα αυτό , οι Έλληνες νόμισαν πως επρόκειτο για ανέκδοτο και όχι για απαίτηση η οποία θα έπαιρνε τελικά τέτοιες διαστάσεις. Ακόμη και οι πολιτική μας τότε γελούσαν και καθησύχαζαν τον κόσμο με τις γνωστές πολιτικάντικες δηλώσεις... και ορίστε που φθάσαμε....

Έτσι ακριβώς χάθηκαν και τα Ίμια και ξαφνικά η Ελλάδα απέκτησε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο αλλά την επισημοποίηση της θέσης η οποία διεθνώς πλέον προωθεί η Τουρκία , περί ύπαρξης αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο ... (ή μήπως σε κάποιους μοιάζει και αυτό για ανέκδοτο;;;)

Για να κοπούν τα γελάκια (σε όσους γέλασαν) στα Ίμια για να πατήσει το πόδι του Έλληνας πρέπει να είναι γλάρος. Δεν το απαγόρευσαν οι Τούρκοι , αλλά οι Ελληνικές αρχές που με εντολή της κυβέρνησης έδιωξαν ακόμη και τους ψαράδες απο την περιοχή . Τελευταίος μάλιστα "δώρισαν" σιωπηρά και τη βραχονησίδα Λαδόξερα (δείτε εδώ) στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η πάγια και σταθερή πολιτική της Τουρκίας περί συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου αποδίδει καρπούς (όχι γιατί οι Τούρκοι είναι τσαμπουκάδες) αλλά γιατί έχουν σοβαρό σχέδιο και μεθοδευμένες κινήσεις σε βάθος χρόνου , σε αντίθεση βέβαια τους δικούς μας τσαρλατάνους που κάθε κυβέρνηση αλλάζει την εξωτερική πολιτική της χώρας και τα αμυντικά θέματα , σαν τσίρκο που μετακομίζει κάθε φορά απο δώ κι απο κεί χωρίς κανένα σχέδιο για το που τελικά θα καταλήξει.

Οι άλλοι απο κάτω (αντιπολίτευση) παριστάνουν τους πατριωτικότερους των πατριωτών και όλοι μαζί κοροιδεύουν κανονικά και με το νόμο την Ελληνική κοινωνία. Και καλά , όταν η Ελληνική κοινωνία τα γυρόφερνε (κουτσά-στραβά) βόλτα οικονομικά πες οτι δεν μιλούσε γιατί όλα φαινόντουσαν καλύτερα και πίστευε οτι ευημερούσε , τώρα που πλάκωσε η φτώχεια πάλι δεν φαίνεται να μιλάει...

Έτσι και αυτή η κυβέρνηση -όσο κρατήσει- θα παραχωρήσει κι αυτή με τη σειρά της οτι μπορεί σαν τους προηγούμενους και οι Έλληνες θα βλέπουν τις βραχονησίδες και τον Εθνικό τους πλούτο με το "κανοκυάλι" . Την ίδια στιγμή οι εκάστοτε "εθνοσωτήρες" θα τους πουλάνε μέσα στη μιζέρια την ανάγκη για θυσίες στο όνομα της πατρίδας...

tiresias-press

Δεν υπάρχουν σχόλια: