Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πληρώνουν βαπορίσια τα λέλουδα και τα χορταρικά στο Μεσολόγγι

Ζήτω ο Καλλικράτης, α ρε γλέντια που έχουμε να κάνουμε, το μόνο καλό που θα βγει από το έγκλημα του σχεδίου Καλλικράτης είναι ότι πλέον δεν θα τα φορτώνουμε στους δικούς μας.

Αντιγράφω από την ΑΙΧΜΗ


- Ιστορίες καθημερινής τρέλας και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος στο δήμο Μεσολογγίου
- Οφειλή 23.000 ευρώ η οποία επέφερε την κατάσχεση της ηλεκτρικής πληρώθηκε τελικά 40.000 ευρώ λόγω δικαστικών εξόδων και τόκων

Όλοι θα θυμάστε την περσινή ιστορία με την απόπειρα κατάσχεσης της πολυτελούς δημαρχιακής λιμουζίνας από τον επιχειρηματία που του χρωστούσε χρήματα ο δήμος και κατέληξε με την υποβολή μηνύσεων από τον τελευταίο για ξυλοδαρμό...Θυμάστε επίσης την πρόσφατη κατάσχεση από τον ίδιο επιχειρηματία του χρυσού ακινήτου της παλιάς ηλεκτρικής για τον ίδιο λόγο, χρέη του δήμου προς αυτόν ύστερα από προμήθειες εκατοντάδων λουλουδιών, σπόρων, φυτών, κουρέματα γκαζόν, κλαδέματα, λιπάνσεις φυτών και πρασίνου. Αν και κανείς δεν γνωρίζει το τελικό ποσό της δαπάνης για τέτοιες προμήθειες που μπορεί και να αγγίζει τις 300.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας, εντούτοις οι μεσολογγίτες και οι επόμενες γενιές θα μείνουν με την ανάμνηση αυτών των προμηθειών αφού θα βαραίνει τις πλάτες τους για πολλά χρόνια ακόμη. Ένας καλοπροαίρετος που θα λάμβανε γνώση αυτών των κολοσσιαίων προμηθειών και δαπανών για.. πράσινο θα περίμενε να έρθει και να δει το Μεσολόγγι να έχει μεταμορφωθεί σε Άμστερνταμ. Δηλαδή γεμάτο πράσινο, τουλίπες, ορτανσίες και... ορχιδέες, μια πόλη - παράδεισο. Αντί αυτού η πόλη βρωμάει απ’ άκρου εις άκρην και σύμφωνα με τους παλαιότερους βιώνει την χειρότερη περίοδο της τελευταίας πεντηκονταετίας!
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι προμήθειες θα βαραίνουν τις επόμενες γενιές γιατί τείνουν να πληρωθούν χρυσές αφού εκτός των δαπανών που κόπηκαν στα τιμολόγια, πλέον οι δημότες επιβαρύνονται με χιλιάδες ευρώ σε δικαστικά έξοδα και τόκους! Π.χ. για την αποφυγή πλειστηριασμού της παλιάς ηλεκτρικής, αφού ο δήμος δεν ήταν συνεπής προς τον οφειλέτη, η αρχική οφειλή των 23.000 ευρώ έγινε περίπου 38.000 ευρώ! Περίπου η ίδια εικόνα εκτυλίχθηκε και για την δαπάνη η οποία ήταν αφορμή για την απόπειρα κατάσχεσης της λιμουζίνας. Για τις προαναφερθείσες δαπάνες αξίζει να σημειωθεί ότι είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής από τα αρμόδια δικαστήρια, αφού ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να προσφύγει εκεί δεδομένου ότι δεν είχε πάρει τα χρήματά του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να καταλάβει κανείς την συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης του δημάρχου Μεσολογγίου έχει το εξής. Λίγες μέρες μετά την απόπειρα κατάσχεσης της πολυτελούς λιμουζίνας που στοίχισε στον λαό του Μεσολογγίου 45.000 ευρώ και την μήνυση για ξυλοδαρμό, ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράφει στις 3/11/2009 την καλή εκτέλεση και την παραλαβή άλλων πέντε τιμολογίων αξίας 25.000 ευρώ! Στην περιγραφή ως συνήθως αναφέρεται η προμήθεια βιβούρνων, λάουρων, φίκων (με μεταξωτές κορδέλες;), γκόλντεν κρεστ, καλλωπιστικών φυτών, μιμόζων, μανώλιων, πόθων κ.λπ. Διακαής... πόθος λοιπόν του επιχειρηματία μετά την παράδοση των φυτών και την υπογραφή από τον δήμαρχο ήταν να φτάσει στο ταμείο για να πάρει τα λεφτά του. Ελάτε όμως που, άγνωστο γιατί, ο κ. Αναγνωστόπουλος επικαλούμενος μάλλον την γνωστή οικτρή κατάσταση (αυτή δεν την γνώριζε όταν έδινε εντολές για τα φυτά;) δεν τα πλήρωσε και ο επιχειρηματίας κατέφυγε πάλι στην Δικαιοσύνη η οποία δέχτηκε το βάσιμο των επιχειρημάτων του και έβγαλε διαταγή πληρωμής.
Συνολικά το ποσό που ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι του οφείλεται είναι 25.000 ευρώ από τον δήμο, 13.000 ευρώ από τους παιδικούς σταθμούς και άλλες 3.000 ευρώ από το δημοτικό ωδείο! Ο δήμος πληροφορηθήκαμε ότι άσκησε ανακοπή με αποτέλεσμα έγκυροι νομικοί κύκλοι να προβλέπουν όχι την αποφυγή πληρωμής των τιμολογίων, αλλά την καθυστέρηση η οποία συνεπάγεται τόκους και δικαστικά έξοδα χιλιάδων ευρώ. Ύστερα από τα ανωτέρω διερωτάται κανείς αν έχουν λογική οι κινήσεις του δήμου Μεσολογγίου. Ο καθείς μπορεί να δώσει την δική του απάντηση καθώς και τον οβολό του αφού όλες οι παραπάνω δαπάνες, όπως προείπαμε, θα βαραίνουν πολλά χρόνια τις πλάτες των μεσολογγιτών..

Υ.Γ. Για το άλλο κομμάτι της υπόθεσης, λέγε με πιθανές υπερτιμολογήσεις κ.ο.κ. από το Πάσχα βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέως Μεσολογγίου για διερεύνηση των όσων ισχυρίζεται στην έρευνά του ο συνδυασμός του κ. Πρεβεζάνου…


http://www.aixmi-news.gr/index.php/epikairotita/24-slide-show/842-2010-07-06-06-35-55

Η ΓΛΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: