Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Νόμιμη = ηθική;


Νόμιμη κυβέρνηση, άρα ηθική

Δεν είναι νομιμοποιημένη η κυβέρνηση για αυτά που εφαρμόζει και πρέπει να γίνουν εκλογές.

Δεν το είπε ο Σαμαράς, ούτε η Ντόρα.

Ο Καστανίδης το είπε. Ο οποίος, αν δεν θυμάστε, είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης. Μόνο και μόνο από αυτήν την αλήθεια που είπε χωρίς ούτε να κοκκινίζει ούτε να παραιτείται ο υπουργός μπορεί να καταλάβει ο καθένας πόσο εκτός νόμου λειτουργεί η πράσινη κυβέρνηση.

Ο αφελής ακούγοντας τον υπουργό αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να στηρίζει μια κυβέρνηση που δεν είναι νομιμοποιημένη για να μας παίρνει τα μέτρα.

Αλλά πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και στην προκειμένη περίπτωση εφικτό είναι να διατηρηθεί η καρέκλα.

Στην ίδια κατηγορία είναι και όσοι βουλευτές διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού αλλά τελικά το ψήφισαν.

Η σχολή Μανώλη έχει πολλούς καλούς και άξιους μαθητές. Που θα ξεπεράσουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, τον δάσκαλο.Όμως μην ανησυχείτε αδέρφια. Τα μέτρα είναι προσωρινά. Σε δυο χρόνια ότι μας πήραν θα μας το δώσουν πίσω. Αρκεί να βρεθούν εκείνα τα ρημάδια λεφτά που υπάρχουν.

Δεν φτάνει δηλαδή που έχουν ανατρέψει τα πάντα και μας έχουν γυρίσει σε εποχές προ βιομηχανικές μας δουλεύουν κιόλας από πάνω.

Αλλά το ζητάει ο οργανισμός μας. Έχουμε καταντήσει όλοι σαν τον άνθρωπο του μόχθου και ζητάμε να μας πάρει και το τελευταίο ευρώ και το τελευταίο δικαίωμα.

Στην Γαλλία ανέβασαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 και γίνεται χαμός. Εδώ έχουν πάει τα όρια στην ηλικία του επίτιμου και εμείς είμαστε «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Ενεργή παρουσία της νέας γενιάς θέλει ο υπηρέτης της τρόικας με τον τίτλο «πρωθυπουργός της Ελλάδας».
Συμφωνώ απόλυτα. Η νέα γενιά είναι η ελπίδα για να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς τους υποκριτές καλοπερασάκηδες που παριστάνουν τους πολιτικούς που αγωνίζονται για το καλό της χώρας.

Είτε οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης του λαού, είτε ο λαός είναι ο καθρέφτης των πολιτικών το πρόσωπο είναι το ίδιο. Άσχημο, κουτοπόνηρο και με μοναδικό στόχο να κερδίσει δια κλοπής.

Κατά τα άλλα το καινούριο ανέκδοτο λέγεται «η σωτηρία της χώρας από τον Αντώνη Σφουγγαράκη».

Απορώ, υπάρχουν ακόμα πολίτες που πιστεύουν δύο αποδεδειγμένα ψεύτες όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Ή της παραφυάδες αυτών; Κάτι Ντόρες και Καρατζαφέρηδες;

Αφού το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα του Μητσοτάκη μπορούμε να πούμε ότι ο κύκλος της μητσοτακικής μεταπολίτευσης έκλεισε.

Και το κακό είναι ότι έκλεισε και ο δικός μας κύκλος. Αυτός της αξιοπρεπούς επιβίωσης. Σε λίγο θα κλείσει και αυτός της επιβίωσης.


http://mediasoup.gr/node/14873

Δεν υπάρχουν σχόλια: