Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Έντονες αποδοκιμασίες.Φυγάδευσαν τον Τζέφρυ στην Πάρο .


Εκτός από τον δύσμοιρο Ξυνίδη που τα έχει ακούσει ουκ ολίγες φορές σειρά πήρε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πάρο για να περάσει ένα ήσυχο weekend όπως συνηθίζει τους τελευταίους μήνες που "κυβερνά" τον τόπο.
Οι λιμενικοί πλέον μετά τις......
περιπέτειες που είχε με το αγαπημένο του κανό έχουν γίνει η σκιά του.
Έτσι και το Σάββατο καμία 30 λιμενικοί τον συνόδευαν.
Αυτό δεν απέτρεψε πολίτες που κάποια στιγμή όταν αποφάσισε να κάνει την βόλτα του, να τον αναγνωρίσουν και....
να τον αποδοκιμάσουν έντονα σε σημείο που αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν.
Όσο ο καιρός περνά και η κυβέρνηση έρχεται... ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπη με το λαϊκό αίσθημα και υφίσταται μεγάλη φθορά τόσο αρχίζει να ξεθωριάζει η εικόνα του Γ. Παπανδρέου.Για παράδειγμα, είναι αρκετά τα κυβερνητικά στελέχη -και τα κομματικά- τα οποία πιστεύουν ότι:
• Ο Γιώργος στην ουσία δεν κυβερνά! Υπό την έννοια ότι δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα της κυβέρνησης, πέραν του να δίνει κάποιες γενικές κατευθύνσεις στα Υπουργικά Συμβούλια, και προτιμά να ταξιδεύει, ενώ τα Σαββατοκύριακα επιλέγει τη θάλασσα, το κανό, το ποδήλατο...
Αυτό είναι πλέον φανερό και από τις καθημερινές δυσλειτουργίες που εμφανίζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που όλο και περισσότερο φέρνει προς οπερέτα, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με... γενικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους!

Μόνο τη βδομάδα που πέρασε είχαμε δεκάδες κόντρες μεταξύ υπουργών, μεταξύ βουλευτών και υπουργών, μεταξύ κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών και υπουργών, μεταξύ στελεχών και του ταλαίπωρου γραμματέα και πάει λέγοντας!
«Καλά, ούτε εφημερίδες δεν διαβάζει;», αναρωτιόταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την απορία του για την αδράνεια του πρωθυπουργού εν μέσω τέτοιων εικόνων!
Οι... τέσσερις σωματοφύλακες!
Μάλλον δεν διαβάζει ελληνικές εφημερίδες.
Και περιορίζεται στην ενημέρωση από τέσσερα στελέχη, στα οποία έχει πλήρη εμπιστοσύνη, με τους άλλους να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά... Οι τέσσερις είναι οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Παμπούκης, καθώς και ο ανερχόμενος αστέρας της νέας διακυβέρνησης Κ. Θέος. Από αυτούς βασικά ενημερώνεται, ενώ ο έτερος «αντ' αυτού» Θ. Πάγκαλος εμφανίζεται δυσαρεστημένος, ή τουλάχιστον αποστασιοποιημένος, το τελευταίο διάστημα.
Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι η συνισταμένη της «ενημέρωσης» που του παρέχουν περιλαμβάνει τα εξής:

• Πρόεδρε, πάμε πολύ καλά, κι εσύ προσωπικά ακόμα καλύτερα. Μην πιστεύεις τις δημοσκοπήσεις!
• Να συνεχίσεις τα ταξίδια στο εξωτερικό, είσαι πια μια διεθνής προσωπικότητα. Τι νόημα έχει να ασχολείσαι με την καθημερινότητα στην Ελλάδα;
• Οι ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις είναι φυσιολογικές, πάντα θα υπάρχουν...
• Παρά τα όσα λέγονται, ο κόσμος είναι ακόμα μαζί μας!
Με τέτοια λοιπόν ενημέρωση και ανάλυση πώς να συμπεριφερθεί διαφορετικά ο Γιώργος; Μάλιστα, πληροφορίες μας κάνουν λόγο ακόμα και για ψυχρότητα με μέλη της οικογένειάς του, τα οποία του επεσήμαναν τα αντίθετα!
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος πλέον είναι οργισμένος με τον... Γ. Παναγιωτακόπουλο λόγω των δραστηριοτήτων της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που ενοχλούν την πρωθυπουργική νιρβάνα!
peripatris.
citypress

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/07/blog-post_8602.html