Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ένας χαμός

Ένα μικρό πρόβλημα στον λογαριασμό μας και χαθήκαμε δυο μέρες.
Εν τω μεταξύ ένας χαμός
Εκεί που ψάχναμε τους συνδυασμούς με το κιάλι μετά την αποχώρηση από την διαδικασία του Γιάννη Ψαράκη, προέκυψε Πτέραρχος, και στο καπάκι Κατσούλης, και γινήκανε τέσσερις οι συνδυασμοί και ένας ο κρυφός του ΚΚΕ, (βεεεέβαια, το ΚΚΕ, τον έχει κρυφό, μη τυχόν και τον αβασκάνουμε), μέχρι εδώ τα ξέρετε, το όλον πέντε οι συνδυασμοί, να σου μια ...κίνηση "ελεύθερων" πολιτών, (έξι) να σου ξανά μανά το πα.σο.κ. κατεβάζει λέει συνδυασμό, θα ηγείται ο κοτσόριος; ίσως ναι ίσως όχι -συζητήθηκε κι αυτό, αλλά κάποιοι δικοί του του σφύριξαν να κάτσει στ' αυγά του κι αυτός έκατσε-, άλλος παιδιά για αρχηγός, (εφτά) καπάκι μετά κάποιοι άλλοι αποφασίζουν να μας σώσουν, (οχτώ) θα πάρουν λένε και "χρίσμα" αυτοί από το κόμμα - τι πάει να πει ποιο κόμμα, ένα είναι το πράσινο κόμμα που όλο δίνει "χρίσμα" κι όλο "χρισμένο" ΔΕΝ έχει, ΜΟΝΟ ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ -, και θα ηγείται ο τέγας, όχι, όχι ο τέγας, άκυρο, ο μπασαγιάννης ο "άμα πιω κρασί τα τέτοια μου θα πιάνεις", και μέσα στον γενικό χαμό, πετάγεται και ένα τσουτσουνάκι και λέει:
_σέλω και εγώ να κάνω συζυασμό, (εννιά)
_ποιος είσαι μανούλα μου;
_ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ, απάντησε το τσουτσουνάκι με τη βλοντελή φωνούλα του
και γέλασε κι κάθε υποψήφιος

ωρέ που πάμε ρε, που πάμε;




Τειρεσίας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως είναι τα λέτε παιδιά! Αλίμονο στις αξίες μας! Κάθε τυχάρπαστος και αρχηγός.Κάθε αρχηγός και λαμόγιο. ΜΑΥΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ.Το δικαίωμα της ψήφου το πούλησαν κι αυτό,τί απομένει; ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ! Ποιος είναι άξιος και ικανός να το κάνει; Εάν δεν μπορούμε,είμαστε άξιοι της τύχης μας. Είμαστε, ένας από αυτούς, που όταν τους βλέπουμε, ξυνίζουμε τα μούτρα μας.Μία ψήφος μας έμεινε σαν δικαίωμα κι αυτή χάνεται από το γινάτι μας! Θέλει προσοχή δε νομίζετε; α/α

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
πηγή : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Ανθρωπος που δε συμμετέχει στα κοινά δε θεωρείται πολίτης αλλά "ἀχρεῖον εἶναι τόν µηδέν τῶνδε, µετέχοντα (τῶν πολιτικῶν).

Αριστοτέλης (Πολιτικά)



Πριν εβδομήντα περίπου χρόνια έγραφε ο Μαχάτμα Γκάντι: «από τη στιγμή που άτομα με ανεξάρτητο πνεύμα και με αίσθημα ευθύνης και τιμής αποφεύγουν τη συμμετοχή τους στις δημόσιες υποθέσεις, συνήθως αναλαμβάνουν να υπηρετήσουν την πολιτεία άτομα με ρηχή ηθική. Ατομα τα οποία είναι συνηθισμένα να δημιουργούν επωφελείς συμμαχίες με τις κυρίαρχες ομάδες και να προωθούν τα συμφέροντα των κυρίαρχων ομάδων, ακόμη και σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».(Βλέπε Bhikhu Parekh: « Γκάντι», Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2006, σελ 113-114).

Πολλοί, κυρίως νέοι, απογοητευμένοι από την πολιτική, δηλώνουν πως δεν θα προσέλθουν στις κάλπες να ...........
ασκήσουν το ύψιστο καθήκον κάθε ελεύθερου πολίτη στη δημοκρατία.

Αγνοούν ίσως, πως οι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τα ζητήματα που τους αφορούν με δυο τρόπους. Με τη φωνή και τη δράση τους να αλλάξουν τα πράγματα ή με την απόδρασή τους. Η αδιαφορία και η αδράνεια των πολλών έντιμων οδηγεί αναπόφευκτα στο θρίαμβο των λίγων απατεώνων.

Οποιος απέχει των εκλογών, χάνει και το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στην πολιτική.