Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου από το μεγάλο κτήριο της πλατείας (καταγγελία εναντίον της παραπληροφόρησης των Μη Ενεργών Πολιτών)

Δελτίο τύπου που εξέδωσε το μεγάλο κτίριο της πλατείας
(όπως το φανταστήκαμε εμείς)
Αγαπητοί, ας σας ονομάσουμε τέλος πάντων φίλους, ΜΕΠ, ο δήμαρχος Αιτωλικού, ο αντιδήμαρχος και όλο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας συνυπέγραψαν και εξέδωσαν τη κάτωθι ανακοίνωση την οποία ευελπιστεί ότι θα δημοσιεύσετε:
Το blog etolikomep έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με αρκετά προβλήματα της πόλης μας, κάνοντας ταυτόχρονα κριτική στη στάση και στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Άλλες φορές κακόβουλα ή στη καλύτερη περίπτωση με λάθος τρόπο.
Η Δημοκρατία όμως απαιτεί να ακούγονται όλες οι φωνές από όπου και αν προέρχονται γι αυτό και εμείς, ουδέποτε κινηθήκαμε εναντίον σας ή σας μηνύσαμε, όπως ψευδώς μας κατηγορήσατε με κατευθυνόμενες αναρτήσεις σας.
Η προσπάθεια όλων μας μέχρι σήμερα δεν είχε άλλο σκοπό από την ευημερία την ανάπτυξη και την θετική προβολή του Αιτωλικού.
Ένα από τα προβλήματα που κατηγορηθήκαμε από το blog σας είναι και το θέμα της ανακύκλωσης. Μας κατηγορήσατε ότι προμηθευτήκαμε φορτηγά αυτοκίνητα (σκουπιδιάρες), κάδους ειδικούς για ανακύκλωση και όλο το υλικοτεχνικό υλικό στήριξης μιας τέτοιας προσπάθειας. Καινοτομία και πράσινης ανάπτυξης το λέμε εμείς, όπου επιτέλους το όραμα γενεών και γενεών άρχισε να γίνεται πραγματικότητα σε μια πόλη όπως το Αιτωλικό, όπου τα σκουπίδια κατέκλυζαν τους δρόμους και τα στενά της.
Στηρίξατε την άποψη και την κακόγουστη κριτική σας, στο ότι ενώ προμηθευτήκαμε όλα αυτά τα υλικά, δεν φτιάξαμε εργοστάσιο ανακύκλωσης. Αφήνοντας με αυτό τον τρόπο, υπόνοιες για κρυφές προμήθειες κάτω από το τραπέζι ή για αστοχία στις επιλογές μας.
Καταρχάς θέλουμε να επισημάνουμε, ότι ακόμη και εργοστάσιο ανακύκλωσης να μην υπάρχει, δεν μπορεί κανείς να εκμηδενίσει την τεράστια εκπαιδευτική σημασία της έννοιας ανακύκλωση. Μικρά παιδιά, νέοι, γέροι, εργαζόμενοι, αλιείς, αλλά ακόμη και οι Ρομά της πόλης μας ψάχνουν μετά μανίας να βρουν τον κατάλληλο κάδο για να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Είναι μια παράμετρος όπου η κακεντρέχειά σας δεν επέτρεψε να δείτε.
Και για να σας κάνουμε να πάψετε επιτέλους με τα κατηγορώ σας, σας δίνουμε βίντεο με τις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου εργοστασίου ανακύκλωσης. Σημειωτέον ότι οι εγκαταστάσεις και ο χώρος όπου βρίσκετε το οικόπεδο είναι αγορασμένα με ίδια κεφάλαια. Και όταν λέμε ίδια κεφάλαια δεν εννοούμε από τα χρήματα του Δήμου, μιας και οι ίδιοι ξέρετε ότι δεν υπάρχουν χάρη της καταστροφικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. (ασχέτως αν αυτή η δημοτική αρχή, ήμασταν εμείς οι ίδιοι)
Σε αυτό το βίντεο θα δείτε τον αξιότιμο και ικανότατο αντιδήμαρχο, τον επί των δημοσίων έργων κ. φραγκουλόνικο όπως τον ονομάζετε με κακεντρέχεια εσείς, να δίνει το πρώτο σπινθήρα της έναρξης εργασιών σε αυτό το μεγαλειώδες εργοστάσιο (για τα δεδομένα της περιοχής).
Μετά από αυτό θα θέλαμε – θα απαιτούσαμε θα μπορούσαμε να πούμε - να ζητήσετε συγνώμη από όλους τους αναγνώστες και όλους τους πολίτες του Αιτωλικού που τους παρασύρατε με τα ψεύδη σας, σε επικίνδυνους για το τόπο ατραπούς.
Εμείς όχι μόνο δεν κλέψαμε, αλλά φροντίσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, φτάνοντας στο σημείο να απολέσουμε και μέρος της προσωπική μας περιουσίας προς χάριν της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου. Κόλαφος στα λόγια, στις επικρίσεις και τις πικρόχολες αναρτήσεις σας. Μάλιστα κύριοι, απωλέσαμε μέρος των χρημάτων μας, των καταθέσεών μας και της περιουσίας των γονιών μας που τόσο σκληρά δούλεψαν και όλα αυτά για το όραμα του πολίτη, για ένα καλύτερο Αιτωλικό.
Απολαύστε λοιπόν το οπτικοακουστικό υλικό που σας στέλνουμε με τις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου ανακύκλωσης και σιωπήστε για πάντα.

Νικόλαος Γαλανάρτης ο Αλαζών

Νικοφράγκουλος Ευροφράγκουλος ο Ευσεβής







Δεν υπάρχουν σχόλια: