Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γιατί μας επιβάλανε το σχέδιο Καλλικράτης;

Παίρνοντας αφορμή από κάποιο σχόλιο σε ανάρτηση, θα θελα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η θέση μας για το σχέδιο Καλλικράτης ήταν από τη πρώτη στιγμή ξεκάθαρη.
Αυτό το σχέδιο είναι ο δούρειος ίππος κάποιων κέντρων εξωθεσμικών, τα οποία κυβερνούν στην πραγματικότητα την Ελλάδα. Με αυτό το σχέδιο επιχειρείται η νομιμοποίησή τους και γιατί όχι και η πολιτική τους εκπροσώπηση. Είχαμε εκφράσει κατά καιρούς την άποψη, ότι η Ελλάδα σαν εικόνα σαν κοινωνική συνοχή σαν οντότητα είναι απλά ένα εμπόδιο το οποίο πρέπει να συντριβεί. Τα λόγια του Κίσινγκερ που έλεγε τι πρέπει να γίνει, για να κατακτήσουν την Ελλάδα, δεν είναι τυχαία. Τα πρόσωπα που επελέγησαν για να στελεχώσουν την σημερινή κυβέρνηση, ούτε αυτά είναι τυχαία. Το προφίλ ενός πρωθυπουργού που συνειδητά προβάλει ένα ηλίθιο και άβουλο πλάσμα, είναι κάτι ανάλογο με αυτό της ξανθιάς τηλεπαρουσιάστριας η οποία πλουτίζει, με το να γίνεται πρώτο θέμα για τις βλακώδεις ατάκες που εκσφενδονίζει. Είναι η απόλυτη επιτυχία του επιτελείου της επικοινωνίας του πρωθυπουργού ώστε ο πολίτης ....να ασχολείται με το μέγεθος της ηλιθιότητας του και όχι με τα μέτρα που παίρνει και προωθεί. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σαστιμάρα του λαού και την αναμονή ότι κάποιος στο τέλος, θα καλέσει τον ψυχίατρο να τον μαζέψει. Δεν είναι δυνατόν όταν η παγκόσμια οικονομία έχει μετατραπεί σε μια απέραντη φούσκα, όταν όλοι μιλούν πλέον για παγκόσμια διακυβέρνηση και τα χρηματιστήρια όλων των οικονομιών ανεβοκατεβαίνουν, όχι για λόγους οικονομικούς και παραγωγικούς αλλά για λόγους έξω από κάθε φαντασία, όπως ασθένησε από γρίπη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παραπάτησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στη μπανιέρα του κλπ, η Ελλάδα να μένει έξω από αυτό το παγκόσμιο σχεδιασμό.
Το σχέδιο Καλλικράτης λοιπόν είναι μέρος αυτού του σχεδιασμού. Είναι αυτό που θα φέρει το διαμελισμό της Ελλάδας και μάλιστα αμαχητί, είναι αυτό που θα στρέψει τους κατοίκους της, ακόμη και σε εμφύλιες διενέξεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι τα παραλέμε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι έτσι. Ας πάρουμε το Δήμο Μεσολογγίου, η κακή αρχή έγινε, κάποιοι αμέσως έσπευσαν να τον ονομάσουν «Δήμος Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου». Δηλαδή όλοι οι πρώην δήμοι και κοινότητες αφανίστηκαν ξαφνικά από τον πολιτικό χάρτη της χώρας και ενσωματώθηκαν στην Ιερά Πόλη. Αυτό σήμερα έχει σαν αποτέλεσμα οι δημότες του Αιτωλικού να αισθάνονται υποτελείς απέναντι σε μια δύναμη κατοχής, που τους επιβάλει ακόμη και την επωνυμία τους. Είναι θέμα χρόνου, πότε θα έρθουν στη επιφάνεια τα ακραία στοιχεία τα οποία θα ζητήσουν ευθύνες, θα μιλήσουν για προδοσία, για υποδουλωμένα εδάφη για χαμένες πατρίδες και άλλα. Ο σπινθήρας θα δοθεί όταν η Καλλικρατική αυτοδιοίκηση θα ζητήσει έσοδα, μιας και η κεντρική εξουσία πλέον θα είναι επικουρική. Είναι γνωστό ότι το σχέδιο Καλλικράτης έγινε με απώτερο σκοπό την απαλλαγή της κεντρικής εξουσίας από τις ευθύνες. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του blog που σε κάποιο σημείο λέει, λευτεριά στο Βόρειο Μεσολόγγι. Όπου πέρα από το γέλιο που προκαλεί, θα έπρεπε συγχρόνως να μας προβληματίσει. Τι θα κάνει ο απλός πολίτης όταν κάτι θα τον ενοχλεί στο νέο Δήμο; Η απάντηση είναι μία, ο Αιτωλικιώτης θα τα ρίχνει στους Μεσολογγίτες, οι δε Μεσολογγίτες στους Αγρινιώτες και τους Ναυπάκτιους που τους απέσπασαν εδάφη από το νέο Δήμο, οι δε Αιτωλοακαρνάνες στους Πελοποννήσιους που τους πήραν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ούτω καθ εξής. Η επέμβαση της κεντρικής κυβέρνησης προς κατευνασμό των παθών θα είναι αναγκαία και σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει, καλούμαι την δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ την FRONTEX, η οποία ήδη φυλάει τα σύνορά μας στον Έβρο. Όσο εμείς θα ασχολούμαστε με τα χαμένα εδάφη και την τιμή του τόπου μας η κεντρική κυβέρνηση θα ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο, θα μοιράζει το Αιγαίο και στο όνομα του χρέους θα δίνει νησιά ώστε να είναι φερέγγυα στα διεθνή οικονομικά κέντρα. Αν όλα αυτά θυμίζουν κάποιο καταστροφολόγο το κατανοώ, πείτε μου όμως τι εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε ότι καλύτερο θα ήταν να χάσουμε ένα κομμάτι από την εδαφική κυριαρχία μας , από το να χάσουμε τον ύπνο μας; Τότε γελάσαμε όλοι, σήμερα το είπαν οι Γερμανοί και μας πείραξε, αύριο; Αφού είναι αποδεδειγμένα βλαμμένο το πρωθυπουργό μας, πως τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι υπέρμαχος της παγκόσμιας κυβέρνησης; Ήταν τυχαίες οι δηλώσεις Μπενάκη για συρρίκνωση της δημοκρατίας και των συνόρων μας;
Σε όλα αυτά θα αναφερθούμε αργότερα με αποκαλύψεις. Όσο αφορά την οικονομική διάσταση του θέματος, πιστεύω ότι υποτιμά τον εαυτό του όταν κάποιος προσπαθήσει έστω, να βρει κάποιο ατού. Μας είπαν ότι το σχέδιο Καλλικράτης γίνεται, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και πρώτα απ όλα, θα καταργηθούν οι θέσεις Δημάρχων, αντιδημάρχων και συμβούλων. Αφού πρώτα μας πέρασαν από το σχέδιο Καποδίστριας διόγκωσαν τα έξοδα και τις έμμισθες θέσεις (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και πρόεδροι επιτροπών) μας είπαν ότι το σχέδιο απέτυχε και πάνω στο πτώμα του νεκρού Καποδίστρια χτίζουν το νέο σχέδιο Καλλικράτης. Δηλαδή δημιούργησαν μια τεχνητή εντύπωση στις μάζες περί οικονομίας και συμμαζέματος, με απώτερο σκοπό την αποδοχή ή την σιωπή του. Ο άλλος μύθος είναι αυτός που λέει ότι τώρα που θα γίνουμε περισσότεροι, τα κονδύλια και οι χρηματοδοτήσεις, όχι μόνο θα είναι ευκολότερες, αλλά και επιβεβλημένες. Αν κάποιος αναζητήσει τα κριτήρια χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων ή προγραμμάτων θα ανακαλύψει ότι ουδεμία σχέση έχουν με τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Παράδειγμα, το leader Αλιείας στη περιοχή μας, εγκρίθηκε μόνο για το ΔΔ Ναυπάκτου, ΔΔ Μεσολογγίου και ΔΔ Αιτωλικού. Η Σταμνά, ο Αι Λιάς και το Χρυσοβέρι δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής διότι δεν βρέχονται από θάλασσα, παρότι ανήκουν στο ενιαίο Δήμο Αιτωλικού. Σε άλλες περιπτώσεις, λαμβάνετε υπόψη το υψόμετρο στο οποίο βρίσκετε η επένδυση, σε άλλες η δραστηριότητα ή ακόμη και το φύλο (γυναικεία επιχειρηματικότητα). Η μόνη περίπτωση που λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός, είναι τα αστικά κέντρα και αυτό έχει να κάνει με έργα υποδομής. Σε καμιά περίπτωση στη περιοχή μας δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αυτά που ισχύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), για την κατασκευή δρόμου γέφυρας ή κάτι άλλου. Κάποιοι πάλι θα πουν ότι με στοιχεία αποδεικνύεται ότι από την εφαρμογή του Καποδίστρια και μετά, τα κονδύλια που διαχειρίζονται οι δήμοι είναι πολλαπλάσια από τα προηγούμενα. Εδώ πρόκειται για αλχημεία στην οποία ο μάγειρας μετέφερε τα κονδύλια που διαχειρίζονταν πριν η κεντρική εξουσία στους δήμους, με αποτέλεσμα θεωρητικά να αυξάνονται τα έσοδα στο Δήμο, απόρροια του οποίου είναι οι γνωστές κακοτεχνίες, μιας και ο Δήμαρχος με το επιτελείο του έπρεπε να πάρουν το μερίδιό τους. Είναι γνωστή η μέθοδος και ο γαλάνης (για τους ψαγμένους είναι ο δήμαρχος Αιτωλικού) με τα τσιράκια του ξέρουν τι λέω. Αρκεί να πάει κάποιος να μετρήσει πχ ένα δρόμο που τον παρέδωσαν πρόσφατα, θα διαπιστώσει ότι εκτός του ότι του λείπουν κάποιοι πόντοι ασφάλτου τα παραδοθέντα μέτρα δεν συμφωνούν με τα εντεταλμένα της μελέτης. Εφόσον λοιπόν οι κύριοι που φιλοτέχνησαν το σχέδιο Καποδίστριας διαπίστωσαν ότι μόνο καταστροφή φέρνει, το χρησιμοποίησαν σαν δικαιολογία ώστε να κάνουν ακόμη ποιο χαώδη την κατάσταση και μάλιστα με τις ίδιες δικαιολογίες.
Πέντε δις θα στοιχήσει η εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, σε μια περίοδο όπου κόβονται μισθοί, συντάξεις, κλείνουν νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον ένα δις ευρώ. Αν θέλανε να κάνουν συνενώσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και υπηρεσιών γιατί δεν το έπραξαν; Τι τους εμπόδιζε; Το όνομα του διαφορετικού δήμου; Ή τα σύνορα μεταξύ των πόλεων και των χωριών;
Αν λοιπόν δεν ισχύουν ότι έγραψα στην αρχή πείτε μου εσείς σας παρακαλώ τι ισχύει.
Η Ελλάδα αν επέζησε στους αιώνες είναι γιατί πάντα σε κάποια ραχούλα υπήρχε ένας βοσκός, σε μια λίμνη μια βάρκα με ένα ψαρά, σε ένα ξερονήσι μια σημαία. Αυτά κράτησαν την Ελλάδα όρθια, αυτά τροφοδοτούσαν την επανάσταση του 21, την Εθνική Αντίσταση το 40, αυτά τροφοδοτούν σήμερα και τα παιδιά των 500 ευρώ μιας και η δήθεν ανάπτυξη του σχεδίου Καποδίστριας πριν και του Καλλικράτη τώρα, τα έχει οδηγήσει στα αστικά κέντρα.
Μήπως τελικά αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος;


Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: