Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

φάτε έναν πρωθυπουργό

Δραματικές ώρες έζησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όλη την προεκλογική εβδομάδα... και μέχρι τις 8 περίπου (προ)χθες το βράδυ, όταν τελικά πήρε την απόφαση να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ξένοι παράγοντες (ΔΝΤ, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Γερμανική Καγκελαρία), καθώς και μεγάλοι Έλληνες Τραπεζίτες, τον πίεζαν αφόρητα στην κατεύθυνση των μη πρόωρων εκλογών, φοβούμενοι μια παρατεταμένη ακυβερνησία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, στελέχη του ΔΝΤ, αλλά και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, φρόντισαν να μεταφερθεί μέσω Ελλήνων υπουργών το μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι σε περίπτωση κήρυξης πρόωρων εκλογών θα μπορούσε ακόμα και να δημιουργηθεί πρόβλημα καταβολής της τρίτης δόσης του δανείου στην Ελλάδα τον ερχόμενο Δεκέμβρη.
Οι διεθνείς αγορές και η Τρόικα φοβήθηκαν μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία στην Ελλάδα λόγω εκλογών, γεγονός που θα τίναζε στον αέρα τα spreads των ελληνικών ομολόγων, και θα παράσερνε και την τιμή των spreads και για άλλες ασθενείς οικονομικά χώρες (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία).
Αυτό το... ντόμινο ήθελαν να αποφύγουν κυρίως Γερμανοί, Γάλλοι, αλλά και ο Ντομινίκ Στρος Καν και έφθασαν να απειλούν την Ελλάδα με κλείσιμο της...κάνουλας των δανείων, αν πηγαίναμε σε πρόωρες εκλογές.
Πάντως, η πρώτη αντίδραση Παπανδρέου γύρω στις 7 το απόγευμα, όταν άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα μυστικά exit pole των κομμάτων, που έδειχναν ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. ήταν «πάμε άμεσα για εκλογές».

Γύρω στις 9 το βράδυ όμως, ο Παπανδρέου είχε αποφασίσει να μην πάει σε εκλογές καθώς είχαν μεσολαβήσει τρία γεγονότα:
1. Τον ενημέρωσε ο κ. Ραγγούσης ότι σε πανελλαδικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο και στην περιφέρεια Αττικής έχανε ο Δημαράς και έβγαινε πρώτος ο Σγουρός.
2. Η Ν.Δ. δεν παρουσίαζε αύξηση της δύναμής της στις εκλογές.
3. Στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν έβγαιναν οι υποψήφιοι της Ν.Δ.


σημ Δημοσιογράφου: είδε ο χαμένος, το 1,85% σαν ξεκάθαρη νίκη του πασοκ και δεν πήγε σε εκλογές, η πουλημένη κότα, μαζί με τη χοντρή κοκότα, ο πάγκαλος
άει σιχτίρ, γέμισε η χώρα σιχάματα
οι επισημάνσεις είναι δικής μου πρωτοβουλίας προϊόν, φωτό paparazzi
πηγή

κάντε μου την χάρη, εάν φυσικά θέλετε και διαβάστε αποσμασματικά τις επισημάνσεις με τα έντονα γράμματα
να μην - απαγόρευση
ξένοι παράγοντες - η Ελληνική ιστορία με δυο λέξεις
φρόντισαν να μεταφερθεί - απειλή
Οι διεθνείς αγορές και η Τρόικα φοβήθηκαν - τα συμφέροντα
Αυτό ήθελαν να αποφύγουν κυρίως Γερμανοί, Γάλλοι, αλλά και ο Ντομινίκ Στρος - τα αφεντικά
να απειλούν την Ελλάδα - η άτακτη και άνευ μάχης υποχώρηση
η πρώτη αντίδραση Παπανδρέου... ήταν «πάμε άμεσα για εκλογές» - ο πρωθυπουργός
ο Παπανδρέου είχε αποφασίσει να μην πάει σε εκλογές - ο κατώτερος υπάλληλος






ο Δημοσιογράφος
την καλημέρα μου σε εσάς και στις κυρίες σας
την καληνύχτα μου στην Ελλάδα και στα παιδιά αυτής της χώρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι βέβαιον ότι κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι άνθρωποι θα ξεσηκωθούν, θα εξεγερθούν, θα επαναστατήσουν.
Αυτό δεν το βλέπουν αυτοί που τους ληστεύουν, διότι, εκτός απ' τα μέσα παραγωγής, έχοντας στα χέρια τους τα μέσα επικοινωνίας και τα μέσα καταστολής, έχουν βυθισθεί οι ίδιοι στη φενάκη της παντοδυναμίας -μάλιστα του οριστικού της παντοδυναμίας τους.
Θα ξυπνήσουν άσχημα! Με τη λεπίδα στον λαιμό.
Τότε θα τους είναι άχρηστοι οι οικονομολόγοι της φρίκης, άχρηστοι οι λακέδες των ΜΜΕ, άχρηστο το όπιο της τηλεόρασης, άχρηστη η πληρωμένη τέχνη.
Εχουν γίνει επαναστάσεις και θα ξαναγίνουν -μη λέμε κοινοτοπίες.
Απλώς μάθαμε, συνηθίσαμε να βλέπουμε το δένδρο (λόγου χάριν το «μήνυμα» Γιωργάκη ή αν θα γίνει οικουμενική ή τι λέει ο Γιουνκέρ) κι όχι το δάσος -την ευρύτερη, ιστορική προοπτική.

Η διαδικασία μετατροπής της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ελλάδας κι όλων των χωρών σε ένα παγκόσμιο σκλαβοπάζαρο έχει κρατήσει πολύ, τόσον πολύ ώστε οι κυρίαρχες αστικές ελίτ και το πολιτικό τους υπηρετικό προσωπικό να 'χουν την ψευδαίσθηση ότι έτσι είναι κι έτσι θα γίνεται.
Η Γη όμως τρίζει.

Οι εργάτες, Κινέζοι, Ελληνες και Σκοπιανοί, Ρουμάνοι, Αμερικανοί, Γάλλοι τρίζουν τα δόντια τους, οι παρίες ακονίζουν τα μαχαίρια τους - με ένα τάληρο στην τσέπη, έναν έρωτα στην καρδιά κι έναν άνεμο στα μάτια, οι νέοι που εμποδίζονται να κατακτήσουν τον κόσμο, θα τον κατακτήσουν..