Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Απάντηση καραπάνου στον Παπαδόπουλο για την μη ένταξη στο πρόγραμμα αλλαγής δικτύων ύδρευσης - Ας μη βιάζεται να «θριαμβολογήσει» ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Τώρα κύριε Παπαδόπουλε, να πούμε ότι ο καραπάνος έχει άδικο, δεν το λες, να πούμε ότι ξέρει τι λέει, μάλλον θα πούμε ναι.

Καλό είναι να προσέχετε πίσω από την πλάτη σας, κύριε Παπαδόπουλε, για το τι σκαρώνει ο κουρουμπλής με την τριανταφύλλου σε πλήρη αρμονία με τον καραπάνο, ώστε ο καθείς να πάρει τη μερίδα από τη πίτα που μοιράζει η κυβέρνηση με τη μη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Ας μην κοροϊδευόμαστε κ. Ππαδόπουλε, ποιες είναι οι πιθανότητες επανεκλογής τριανταφύλλου; Πόσες είναι οι πιθανότητες επανεκλογής του καραπάνου; Για τον (κατ' αποκλειστικό επάγγελμα) πολιτικό  "κουρουμπλή" δεν το συζητάμε, αυτός ποτέ δεν είχε πρόβλημα επανεκλογής, σε όποιο στρατόπεδο και αν ήταν.

Αυτή η  άτυπη πολιτική και ανίερη συμμαχία, μιας και έχει το γνώθι σαυτόν και με καθοδήγηση του ακάματου κουρουμπλή, μοιράζουν κονδύλια, έργα και αναθέσεις ώστε να έχουν το μέγιστο όφελος, είτε αυτό μεταφράζεται σε χρήμα, είτε σε κοινωνική δύναμη και επιφάνεια ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής τους.

Κάτι ξέρει λοιπόν ο καραπάνος όταν σας λέει ξεκάθαρα κ. Παπαδόπουλε ότι δεν πρέπει να βιάζεστε.
Ρίξτε λίγο παραπάνω προσοχή στα υπονοούμενα που αφήνει για την ένταξή του σε Αναπτυξιακά Προγράμματα και όχι σε κάποια δυσανάγνωστα όπως το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Ας αναλογιστείτε λοιπόν κ. Παπαδόπουλε γιατί οι ίδιες μελέτες στο πρόγραμμα του Υπουργείου απορρίπτονται ως απαράδεκτες και παρόλες τις συστάσεις να γίνουν συγκεκριμένες διορθώσεις στη μελέτη ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο, η απάντηση του καραπάνου είναι η απαξίωση.

Την ίδια στιγμή με την ίδια μελέτη και το ίδιο έργο, ο καραπάνος με τη βοήθεια συγκεκριμένων κέντρων και προσώπων, καταθέτει τη μελέτη στον Αναπτυξιακό Νόμο, που υποτίθεται ότι είναι πιο αυστηρά τα πράγματα, επειδή είναι ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά ως εκ' θαύματος εκεί εγκρίνεται με τα τσαρούχια!!!

Που είναι ο έλεγχος που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο κ. Παπαδόπουλε, για οικονομικές ατασθαλίες στο δήμο Μεσολογγίου, μετά από επώνυμη καταγγελία δημοτικών συμβούλων;
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της αναβολής;

Και μη μου πείτε ότι, ο καραπάνος έχει το μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στο Υπουργείο, γιατί τότε θα γελάσουν και οι γλάστρες της κεντρικής οδού του Αιτωλικού.

Μαζέψτε τα ρεμάλια που παίζουν με την τύχη του τόπου μας, με το αύριο των παιδιών μας και αφήστε τον καραπάνο στους δημότες, αυτοί θα τον περιποιηθούν όπως του αρμόζει.   

==========================================================================================================

Ας μη βιάζεται να «θριαμβολογήσει» ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Με σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος χρησιμοποιώντας τη συνήθη άσκοπη, ανεύθυνη και άκυρη πολιτική, αναφέρεται με ανακοίνωσή του στη ΔΕΥΑΜ και τις προοπτικές ένταξης έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πέρα από το γεγονός ότι η εν λόγω ανακοίνωση είναι ατυχέστατη ως προς το χλευαστικό και ειρωνικό της ύφος, ας πει ο ίδιος στους συνδημότες μας που και με ποιο τρόπο έχει παρέμβει για ζωτικά θέματα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μέσα είτε μέσα από τις θεσμικές ιδιότητες της οποίες φέρει είτε ως κομματικό στέλεχος κυβερνητικής παράταξης την οποία σπεύδει να υπερασπιστεί κατά καιρούς και μάλιστα με ιδιαίτερη ζέση.
Καλείται δε να τοποθετηθεί άμεσα για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα οποία όμως απαιτούν έκδυση πολιτικού «μανδύα» και τόλμη. Κάτι που προφανώς είναι αδύνατο για τον ίδιο, γιατί έως σήμερα δεν διαπιστώθηκαν αντίστοιχες κινήσεις επικρότησης επιτυχιών του Δήμου και της δημοτικής αρχής για εντάξεις μεγάλων έργων σε αναπτυξιακά προγράμματα.
Όσο για την ένταξη του έργου που επικαλείται καλό θα ήταν να μην σπεύδει σε «θριαμβολογίες», δείχνοντας λίγη εγκράτεια λόγων και υπομονή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: