Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ο εκδότης που κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του ξέπλενε χρήμα της Novartis για πολιτικούς

Τον Ιούνιο του 2016 σκοτώθηκε μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι συνθήκες του ατυχήματος προβλημάτισαν εξ αρχής τις Αρχές, δύο χρόνια μετά όμως ουδείς ασχολείται με το ζήτημα. Μέχρι τώρα, καθώς ο εκδότης δεν ήταν όπως φαίνεται ένα τυχαίο πρόσωπο αφού τ’ όνομα έχουν αναφέρει μάρτυρες και στην υπόθεση της Novartis.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ο οποίος στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όχι από τις εφημερίδες του που πωλούσαν λιγότερα από 100 φύλλα αλλά από την εμπλοκή στη μεγάλη υπόθεση των εκβιασμών, φαίνεται, σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες να λάμβανε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.

Τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε ...συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της.

Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.

(Με πληροφορίες από koutipandoras.gr) periodista.gr


https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: