Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ήρθε η ώρα κάποιοι να τιμήσουν το φαγητό τους με την ευκαιρία της μάχης του Ντολμά.




Γιορτές Ντολμά και φέτος στη πόλη μας, ώστε να τιμήσουμε τους πεσόντες που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα που τους φιλοξενεί και για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Αυτή τη πατρίδα όμως έλαχε στις μέρες μας να την εκπροσωπούν οι ολιγοστοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του καραπάνου και των δοσίλογων δημοτικών συμβούλων του.

Αυτοί οι ολιγοστοί εκπρόσωποι, μη έχοντας ως προτεραιότητα την εκδήλωση ευγνωμοσύνης απέναντι στη θυσία των προγόνων μας και για να τιμήσουν τον χαρακτηρισμό που τους συνοδεύει, οργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις θεωρητικά για τη μάχη του Ντολμά, αλλά ουσιαστικά για να τιμήσουν την ευκαιρία που του δίνετε ώστε να γεμίσουν τις τσέπες και τις ορέξεις τους σε χρήμα και φαγοπότι.

Αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι τον πόθο και την χαρά των κατοίκων του Αιτωλικού, ορίζουν ως μέρα εορτής μια άσχετη ημερομηνία με την μάχη του Ντολμά και χωρίς να έχει επισημοποιηθεί ως επίσημη αργία η μέρα αυτή, διοργανώνουν ένα κακέκτυπο της πομπής Εξόδου του Μεσολογγίου.

Το γνωστό, θέλουμε και εμείς αύλακα κυρ Βενιζέλε που παρουσίασαν οι Μεσολογγίτες ως αίτημα στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, ως αντιπρόταση στον αύλακα που είχε το Αιτωλικό και το είχε καταστήσει κεντρικό λιμάνι της Αιτωλοακαρνανίας μέχρι τη δεκαετία του 50, σήμερα αυτός ο ολιγοστός δήμαρχος με τους συνοδούς κόλακες, κατάφερε να το ανατρέψει και να κάνει πραγματικότητα το ανέκδοτο, προερχόμενο από το Μεσολόγγι, θέλουμε και εμείς Βαγίωνε, υπονοώντας βέβαια τους Αιτωλικιώτες που μέχρι σήμερα δεν αξιώθηκαν να ορίσουν έστω μια σταθερή ημερομηνία της επετείου. 

Και αν νομίζει κάποιος ότι εκεί τελειώνει το δράμα της σημερινής πραγματικότητας του τόπου μας, ας ψαχτεί καλύτερα.

Φίλοι μας αναγνώστες, μας έστειλαν τα έξοδα της παράστασης παρωδία, τα οποία και σας δίνουμε ενδεικτικά νούμερα.


806,00 ευρώ για ηχητική κάλυψη, όταν μια ολόκληρη συναυλία κορυφαίου τραγουδιστή πανελλήνιας εμβέλειας,  με έξοδα μεταφοράς ηχητικά και κλπ, στοιχίζει 5000 ευρώ.

2.400,00 ευρώ για έντυπο υλικό. όταν χίλια φύλλα Α4 για εκτύπωση, δεν υπερβαίνουν τα 3 ευρώ.
Άντε και οι χαρτοπετσέτες που θα καταναλωθούν, άντε και το χαρτί κουζίνας, συνυπολογίζοντας και την ... ποσότητα της προσωπικής κατανάλωσης του καραπάνου.
Να βάλουμε και τα κύπελλα που θα μοιραστούν μαζί με τις κορδέλες και τα εμφιαλωμένα νερά και πάλι δεν βγαίνει ο λογαρισμός.

Και βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τα έξοδα παράστασης, δηλαδή τον περίδρομο που θα καταναλώσει ο ολιγοστός δήμαρχος με τα τιμώμενα καραπανάκια, που θα έρθουν από κονδύλι διαφορετικό από αυτό που ψηφίστηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου για τις γιορτές Ντολμά.

Απολαύστε το βίντεο στη παλιά ασπρόμαυρη  Ελληνική ταινία    ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ  ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ**Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΕΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗ ΤΟΥ ΝΑΞΙΟΥ από το 2' και 20" και θα συνειδητοποιήσετε ότι σε αυτή τη χώρα μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν.




Η ΓΕΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: