Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

«Τέλος» η Ράνια Αντωνοπούλου με απόφαση Τσίπρα – Ξηλώνει τη διάταξη για επίδομα ενοικίου. (Τώρα το πήρατε χαμπάρι κ. Τσίπρα; )

Παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί και επισήμως η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της επιδότησης ενοικίου που λάμβανε η πρώτη ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός εκτός Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού «ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, και την ευχαριστεί για την σημαντική τριετή προσφορά της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνιζε πως με απόφαση του Πρωθυπουργού καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να ...λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Η «καρατόμηση» είχε επί της ουσίας προαναγγελθεί, αφού ο κ. Τζανακοπουλος αποκάλυψε νωρίτερα στο Real FM ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει μαζί της εκφράζοντάς του τη δυσαρέσκειά του και τονίζοντας ότι δεν θεωρεί ορθή την χρήση του επιδόματος.

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει σειρά ενεργειών που πήρε η σημερινή κυβέρνηση στην κατεύθυνση εξορθολογισμού του συστήματος αμοιβών βουλευτών και υπουργών.

Σε ανακοίνωσή της η κα Αντωνοπούλου τόνισε στη συνέχεια πως η παραίτησή της είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που έχει λάβει εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υποβάλλει παραίτηση και πετώντας επί της ουσίας το «μπαλάκι» στο πρωθυπουργικό γραφείο.


https://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: