Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ

Αξιότιμοι συμπολίτες, κατανοούμε ότι το πένθος είναι βαρύ, είναι δύσκολες οι ώρες που περνάμε. Σταυρώσανε το σταυραϊτό σταυρώσανε τους δημογέροντες του τόπου μας. Το καμάρι του τόπου μας, ο Δήμαρχός μας, δικάστηκε από το δικαστήριο της Πάτρας σε 12 μήνες φυλάκιση. Ούτε οι ικεσίες ούτε τα παρακάλια ούτε οι θρήνοι από το καβαλάρη της Αγ. Αγάθης, έπιασαν τόπο. Τον στήσανε στο τοίχο και τον εκτέλεσαν με 12μηνη φυλάκιση. Και να ήταν μόνο αυτό; Ο Εισαγγελέας μετά την απολογία του Δημάρχου μας και αφού αφουγκράστηκε προσεκτικά τον λόγου του (λόγος με όραμα, όχι ότι και ότι) τι του καταλόγισε νομίζετε; Μειωμένη αντίληψη, ναι όπως το ακούτε μειωμένη αντίληψη στο καμάρι μας στον άρχοντα και ιδιοκτήτη του ονειροκρίτη. Δηλαδή με απλά λόγια του καταλόγισε το ακαταλόγιστο! Εμείς κ. Εισαγγελέα μας το λέγαμε πριν από σας, αλλά κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι έχουμε προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό του. Να ήταν μόνο αυτό; Συνέχισε ο Εισαγγελέας, είναι κρίμα ένας ευλογημένος τόπος σαν το Αιτωλικό να έχει μια τέτοια δημοτική αρχή και ένα τέτοιο Δήμαρχο. Εδώ τα χαλάμε κύριε μου, μάλλον διαβάζετε πολύ ΜΕΠ και χρησιμοποιείτε τις ίδιες εκφράσεις. Φίλε Δήμαρχε να ο πρώτος ύποπτος, όταν θα μας κάνεις μήνυση να κάνεις και στον κ. Εισαγγελέα γιατί λέει ακριβώς αυτά που γράφουμε για εσένα. Που ξέρεις μπορεί να είναι αυτός ο συντάκτης του ΜΕΠ. Δεν ξέρατε το νόμο, παρακάμψατε τον ΑΣΕΠ, προσλαμβάνατε τα ίδια άτομα με 2μηνες συμβάσεις και το καλύτερο, πήγατε στη Λευκάδα να σας δικάσει κ. Δήμαρχε; Η απάντηση καταφατική από τον αϊτό μας, όχι για μένα για τα φουκαριάρικα τα παιδιά, που ήταν άνεργα. Μα Δήμαρχέ μου εσείς δε τους δώσατε δραχμή για τα δεδουλευμένα. Ε! αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. 12μήνες και για το σωτήρα μας τον έτερο Νικόλα, ο οποίος μέχρι τελευταία στιγμή ήταν μες στη καλή χαρά. Έλα μωρέ δε τρέχει τίποτα, όλα αυτά είναι διαδικαστικά. Άντε να τελειώνουμε και να πάμε πίσω στις δουλείες μας. 5μήνες το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, ο καλύτερος βέβαια ήταν ο Γιώργος Καρέτσος, εγώ κ. πρόεδρος δεν ξέρω τίποτα , μια φορά ψήφισα και μετά τίποτα. Αμ έλα που η πρόεδρος του βγάζει ένα κατεβατό αποφάσεων του ΔΣ που ήταν ομόφωνες! Ωχ μας πήρανε χαμπάρι, μην τους χτυπάτε καλέ, κρίμα είναι, είπαμε και εμείς να κάνουμε λίγο πλάκα, να ξεπεράσουμε τη κρίση με χαμόγελο, για αυτό και τους βγάλαμε ως δημογέροντες. Εντάξει μπορεί να το πίστεψαν και οι ίδιοι, δεν είναι κακό όμως, δώσαμε νόημα στη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας.
Κλείνω το άρθρο με τα λόγια της Έδρας, «Είναι κρίμα αυτός ο ευλογημένος τόπος, η Μικρή Βενετία να έχει μια τέτοια Δημοτική Αρχή και ένα τέτοιο Δήμαρχο»
Στο βίντεο που ακολουθεί, πολίτες του Δήμου μας θρηνούν πάνω στο πτώμα του Δημοτικού Συμβουλίου μας.

Η ΓΛΥΝΑ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν το κρίνει ο Θεός,τότε κληρώνεται ο λαχνός!!! likea

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα πολύ να δω η να ακούσω ένα σχόλιο του Φραγκούλη για τη οδύνη και τη θλίψη που έπεσε ο Αιτωλικιώτικος λαός για τα παραπτώματά του και τις ατασταλίες του.Πολύ άνετος ήταν όλα αυτά τα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

o efialths egine orama!!!!!