Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΆΡΘΡΟ 75 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ 1-10

Αγαπητοί συνδημότες.
Έχουμε δει μέχρι σήμερα, μερικά από τα ωραία, που έχει προσφέρει η δημοτική αρχή στον τόπο μας.
Τους έχουμε καλέσει πολλές φορές μέσα από το ιστολόγιό μας να κάνουν τη δουλειά τους και να σας αποδείξουν ότι είμαστε ανόητοι, και κακοήθεις. Αυτοί όμως συνεχίζουν την ίδια πρακτική της απόλυτης απαξίωσης, αδιαφορίας και αδράνειας, επιβεβαιώνοντας καθημερινά όλους μας για την ανικανότητά τους. Τους δείξαμε τους δρόμους της πόλης, τους δείξαμε τη βρώμα που επικρατεί, αυτοί μας έγραψαν όλους μας κανονικά. Συνεχίζουν να παραμένουν κρυμμένοι στα γραφειάκια τους, να περιμένουν 1 & 15 να πάρουν το μισθούλι τους και να πάνε στα σπίτια τους.
Ποια είναι όμως η δουλειά τους; Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν και αυτοί συνεχίζουν να το περιφρονούν μέσα από τον Ναπολεοντισμό τους; Γιατί όταν ρωτάνε τον δήμαρχο οι δικοί του άνθρωποι, για πoιο λόγο θα ξανακατέβει υποψήφιος, αυτός απαντάει, "γιατί παράξαμε έργο". Ποιο έργο κύριοι;
Από σήμερα θα σας παραθέτουμε σε συνέχειες ανα δέκα τα άρθρα του Κώδικα Δήμου και κοινοτήτων με τις υποχρεώσεις σας.
Θα βαθμολογούμε τις επιδόσεις της ανυπαρξίας σας, θα ζητήσουμε από το κόσμο να βαθμολογεί και αυτός, και θα θέλαμε πολύ ευχαρίστως να δούμε και ένα σχόλιο από εσάς, με την βαθμολογία που βάζετε εσείς στον εαυτό σας.
Ας δούμε τα 10 πρώτα άρθρα......
οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα είναι δικές μας.
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΑΣΚΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Άρθρο 75

Αρμοδιότητες
Ι. Οι δημοτικές και οι κοινοτικές αρχές διευθύνουν και ρυθμίζουν όλες τις τοπικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.
Οι αρμοδιότητες των Δήμων και Κοινοτήτων αφορούν, κυρίως, τους τομείς:

α) Ανάπτυξης, στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως:
1. Η προστασία, η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση των τοπικών φυσικών πόρων και περιοχών, των ιαματικών πηγών και των ήπιων ή ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, καθώς και η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση των σχετικών έργων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Βαθμολογία των ΜΕΠ από το 1 έως το 10 0(μηδέν)
2. Η μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση και διαχείριση των δικτύων φυσικού αερίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Δεν το βαθμολογούμε, γιατί δεν ξέρουμε αν εξαρτάται από αυτούς το θέμα της εγκατάστασης του φυσικού αερίου. Όμως όποιος το γνωρίζει να μας ενημερώσει και να βαθμολογήσει.
3. Ο εξηλεκτρισμός, η επέκταση ηλεκτρικών δικτύων και γενικότερα δικτύων ενέργειας, εντός των διοικητικών τους ορίων, για κοινωφελείς σκοπούς, καθώς και για την τόνωση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
Περίπτωση κτιρίων Πόρου που δυο χρόνια μετά το τέλος των εργασιών παραμένουν δίχως ρεύμα και ανεκμετάλλευτα, καταρρέοντας από την αχρηστία, χωρίς να προσφέρουν έσοδα στον Δήμο μας
Βαθμολογία των ΜΕΠ (επιεικώς) 0
4. Η μελέτη, κατασκευή και εκμετάλλευση βιοτεχνικών κέντρων και κτιρίων στις ειδικές βιοτεχνικές και βιομηχανικές ζώνες που καθορίζονται στο πλαίσιο του πολεοδομικού και του χωροταξικού σχεδιασμού.
Δεν καθορίζεται καν τέτοια ειδική ζώνη, που μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει σαν μια μεγάλη ενιαία αγορά, που και κόσμο θα έφερνε, και τα καταστήματα θα αναβάθμιζε, και τον τζίρο θα αύξανε πιθανότατα των επαγγελματιών, και έσοδα στον Δήμο θα έφερνε και την εικόνα του κεντρικού δρόμου θα άλλαζε δραστικά, ώστε να αναπτυχθούν άλλου είδους επιχειρήσεις που είχαν προσανατολισμό την τουριστική ανάπτυξη.
Βαθμολογία των ΜΕΠ 0
5. Η εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής τους.
6. Η εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής τους.
Τα δύο προηγούμενα ακούγονται σαν ανέκδοτα όσον αφορά την πόλη μας με αυτή τουλάχιστον τη δημοτική αρχή. Αυτοί είναι ακόμα στα ψιψιψίνια και στα κοψοψόψια.
Βαθμολογία των ΜΕΠ (επιεικώς) 0 + 0
7. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση υποδομών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας,όπως έργων οδοποιίας, συστημάτων άρδευσης, αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων.
Δεν φροντίζουν να κλείσουν καν τις λακκούβες στους δρόμους, και εμείς καταστρέφουμε τα αυτοκίνητά μας. Ο μέγας αντιδήμαρχος έργων κύριος Φραγκούλης, αρέσκεται απλώς να αναφέρει τον τίτλο του . ΜΕΓΑΣ ΔΟΥΞ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ΑΡΧΙΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΕΟΝΤΟΣ ΓΑΛΑΝΑΡΤΟΥ του ΑΛΑΖΟΝΟΣ, ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑΣ και ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ ΤΕ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ.
Βαθμολογία των ΜΕΠ (επιεικώς) 0
8. Η εκπόνηση, υλοποίηση και η συμμετοχή σε προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και η δημιουργία θέρετρων και άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής και διακοπών.
Κι άλλο ανέκδοτο. Μιλάμε για προγράμματα της Ε.Ε. που θα έφερναν τεράστια ανάπτυξη στον τόπο, και φυσικά θέσεις εργασίας.
Βαθμολογία των ΜΕΠ (επιεικώς) 0
9. Η διοίκηση και εκμετάλλευση των χώρων της ζώνης λιμένα δικαιοδοσίας τους, καθώς και η κατασκευή και συντήρηση των αναγκαίων λιμενικών έργων.
Το μοναδικό σχετικό έργο που έγινε, είναι τα δυο αλιευτικά καταφύγια που έκανε ο Σταράμος σαν πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, και αυτοί φρόντισαν και έκοψαν το ρεύμα, γιατί ήταν λέει παράνομα, χωρίς άδεια. Έκεί θυμήθηκαν τι είναι και τι δεν είναι παράνομο. Σε όλα τα άλλα λειτουργούν αυστηρά μέσα στο γράμμα του νόμου. Σαν δε ντρέπονται.
Βαθμολογία των ΜΕΠ (επιεικώς) 0
10. Η ίδρυση, κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση δημοτικών και κοινοτικών αγορών.
Εντάσσεται στο άρθρο 4 και έχουμε ήδη βαθμολογήσει.
Άντε δήμαρχε, περιμένουμε τη βαθμολογία που βάζεις στο εαυτό σου, και εσείς κύριοι φραγκούλη, σαμαντά τσίτζου, βοηθήστε τον να βαθμολογήσει. Πραγματικά νομίζω ότι και οι δημότες θα περιμένουν με πολύ ενδιαφέρον να δουν πως βαθμολογείται τον εαυτό σας και για ποιο λόγο θα ζητήσετε πάλι την ψήφο μας.΄
Όσοι θέλετε, περιμένουμε τους ψήφους σας. Όπως και αν ψηφίσετε εμείς θα τους δημοσιεύσουμε.


Ο Δημοσιογράφος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε και μια κουλούρα από μένα

ΜΑΥΡΗ ΜΟΥΝΤΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι καλησπέρα σας. Θέλοντας και εγώ να βοηθήσω στην τεράστια προσπάθειά σας της βαθμολόγηγσης της δημοτικής μας αρχής, σας παρακαλώ να δεχτείτε τον ψήφο μου. Για τα θέματα 1 έως 3 θα συμφωνήσω μαζί σας και θα βαθμολογήσω 0. Για τα θέματα 5 έως και 8 βαθμολογώ 0 ενώ για τα θέματα 9 και 10 η βαθμολογία που ταιριάζει κατα τη γνώμη μου είναι 0
Πρώην ενεργός πολίτης

demles είπε...

ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!!
Α! Κ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ... ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΠΩΠΩ ΞΥΛΙΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η βαθμολογία μου
0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0+0
συγχωρήσττε με αν έβαλα μερικά 0 παραπάνω, ήταν από τον ενθουσιασμό μου.
mazisas