Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΑΡΘΡΟ 75 ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ

Σας είχα ενημερώσει ότι ακολουθούν άλλα 10 άρθρα του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και κοινοτήτων της παραγράφου
Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών.
Να ‘μαστε λοιπόν

5. Ο καθορισμός των χώρων και των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών και των εμποροπανηγύρεων, για άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, που διενεργούνται στην περιφέρειά τους, κατά τη σχετική νομοθεσία, καθώς και των χώρων για την προσωρινή διαμονή μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων.

Το πρώτο κομμάτι: καθορισμός των χώρων και των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών
Έχουν υιοθετήσει για χώρο θέσης της λαϊκής αγοράς της Παρασκευής, την ανατολική πλευρά, και μεταξύ αυτού του χώρου βρίσκεται και το σημείο που υπάρχει ανάμεσα στα σχολεία. (στο νηπιαγωγείο και στο 2ο Δημοτικό).
Τα παιδιά μας, εκτεθειμένα στον καθένα που μπορεί ανεξέλεγκτα να πλησιάσει στα κάγκελα, να τους δώσει οτιδήποτε, να διαπραγματευτεί μαζί τους. Πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά μας εκείνη την ημέρα κύριε δήμαρχε; Προφανώς το αγνοείς, και πιθανότατα δεν σε ενδιαφέρει, γιατί τα δικά σου παιδιά είναι ασφαλή στο καλό τους σχολείο στο Αγρίνιο, όπου φαντάζομαι ο εκεί Δήμαρχος φρόντισε για την ασφάλειά τους.
Περάστε την Παρασκευή από αυτό το σημείο και θα δείτε..........
, χαλιά απλωμένα στα κάγκελα των σχολείων, διάφορους τσιγγάνους να πηδάνε από τα κάγκελα μέσα στα σχολεία σε ώρα διαλείμματος για να πιουν νερό ή να αφοδεύσουν (όχι σε ώρα διαλείμματος στη πίσω πλευρά του δημοτικού. Στο νηπιαγωγείο αυτό και στο δημοτικό σχολείο, πηγαίνουν τα δικά μας παιδιά κύριε γαλάνη, τα οποία τόσα επιδεικτικά απαξιώνεις.
Φίλοι μου, έχω στα χέρια μου έγγραφες επώνυμες καταγγελίες συνδημοτών μας, οι οποίες έφτασαν στα χέρια του δήμαρχου και κατέληξαν στο κάλαθο των αχρήστων.
Ερωτώ γιατί δεν έχουν τα δικά μας παιδιά, την ίδια αντιμετώπιση με τα παιδιά των άλλων ανθρώπων, στο δικαίωμα της ασφάλειας;
Όσο για την προσωρινή διαμονή μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων.
Δεν νομίζω ότι αυτό χρειάζεται καμία ανάπτυξη. Όλοι μας ξέρουμε τις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές διαμονής των τσιγγάνων-ΨΗΦΟΦΌΡΩΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΩΝ.
Όλοι μας, όταν επιστρέφουμε από το Μεσολόγγι βλέπουμε τον υπέροχο και εξωτικό, παράνομο οικισμό των τσιγγάνων πάνω στην παραλία να υποδέχεται τους επισκέπτες της πόλης μας, δίνοντας την καλύτερη πρώτη εντύπωση για το τι θα συναντήσουν αυτοί οι επισκέπτες ερχόμενοι στην πόλη μας.
Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π.
Χρειάζεται να βαθμολογήσουμε;
Τι πιστεύεις δήμαρχε;

6. Ο καθορισμός χώρων για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης, καθώς και ο προσδιορισμός ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστι-κών πλαισίων, σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Αυτό θα σήμαινε έσοδα για τον Δήμο μας, που είναι προφανές ότι δεν τα χρειάζεται, γιατί οι μισθοί τους πληρώνονται, οπότε;;;
Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π.
(Επιεικώς 0)

7. Η προστασία του καταναλωτή με τη δημιουργία Γραφείων Ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με θέματα που αφορούν τα δικαιώματά του, την ποιότητα των προσφερόμενων αγαθών και υπηρεσιών και τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Ζητάει δηλαδή αυτό το άρθρο, να δημιουργηθεί ένα γραφείο, που να μας ενημερώνει, πόσο αρρωσταίνουμε κάθε φορά, πίνοντας αυτό το νερό που δεν φρόντισαν να το βελτιώσουν.
Γιατί;
Γιατί δεν το πίνουν αυτοί, οπότε;;;
Όσο για το κομμάτι που αναφέρεται στο περιβάλλον, γιατί να πρωτοπούμε; Για τον Ντολμά; Για τα σφαγεία; Για την Αμάλθεια;
Γιατί ρε γ….. μου μας συμπεριφέρεστε έτσι; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;
Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π.
Βαθμολόγησε μόνος σου μεγάλε δήμαρχε της τεράστιας προσφοράς και του παραγόμενου έργου.

8. Ο προσδιορισμός ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων της ίδρυσης και εγκατάστασης καταστημά-των, επιχειρήσεων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων της δικαιοδοσίας τους που επηρεάζουν το φυσικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον, καθώς και την αισθητική, φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες της πόλης.
9. Ο προσδιορισμός των όρων και των ωρών λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα, τα οποία λειτουργούν στην πόλη, στο πλαίσιο των υγειονομικών και κανονιστικών διατάξεων της διοίκησης.
Παράγραφοι 8 & 9 μαζί.

Το προσωπικό στοίχημα του αντιδημάρχου μας κ. σαμαντά. Στο προσωπικό αυτό στοίχημα, δεν συμπεριλαμβάνετε το δημοτικό κατάστημα της «εξέδρας» το τσαρδάκι που διατηρεί ο δημοτικός σύμβουλος κ. κατσούλης στην παραλία (φωτό) και το κατάστημα που διατηρεί ο κ. Αρέτας επίσης στην παραλία και καλά κάνει και το διατηρεί, διότι όταν καταλαμβάνει παράνομα χώρο ο δημοτικός σύμβουλος και μένει ατιμώρητος, γιατί να μην το καταλάβει και ο πολίτης.
Μπράβο κ. σαμαντά, ωωωωραίο στοίχημα έχετε βάλει.
Ερώτηση: κύριε σταράμο, αυτό το σημείο δεν είναι στις αρμοδιότητες του λιμενικού ταμείου; Είναι! Ποια ακριβώς ήταν η παρέμβαση που κάνατε σαν πρόεδρός του, που είστε;
Και κλείνοντας να σας θυμίσω ότι εκεί στη νότια πλευρά απέναντι από το Γυμνάσιο, υπάρχει μια ξύλινη κατασκευή. Εκεί επρόκειτο προεκλογικά να ανοίξει αναψυκτήριο ένας συνδημότης μας. (ξέρουμε ποιος είναι αλλά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή). Έχασε ο σταράμος, κέρδισε ο φραγκούλης, συγγνώμη ο γαλάνης ήθελα να πω, πολιτικά αντίθετος ο άλλος, δεν του δόθηκε η άδεια. Η ξύλινη εξέδρα όμως, έμεινε εκεί. (ίσως να περιμένει τις επόμενες εκλογές). Δεν τον υποχρέωσαν να τη βγάλει, δεν την έβγαλαν και να του χρεώσουν τα έξοδα γι αυτό, έμεινε εκεί να σαπίζει, να συμπληρώνει άλλη μια γοητευτική νότα στην διάλυση της πόλης και να επηρεάζει το φυσικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον, καθώς και την αισθητική, φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες της πόλης όπως ρητά ορίζει η διάταξη
Έμεινε εκεί να θυμίζει την θυσία του σταράμου, που σαν νέα Ιφιγένεια θυσιάστηκε για το καλό μας, αλλά δεν έπιασε τόπο οι θυσία.
Μπράβο κ. σαμαντά, ωωωωραίο στοίχημα έχετε βάλει.
Έρχονται πληροφορίες στα αυτιά μου, ότι ο κύριος νίκος (ο σαμαντάς ντε, ο άλλος είναι χοντρόπετσος δεν τον πτοούν κάτι τέτοια) ότι είναι δυσαρεστημένος κλπ. Και γιατί κάθεσαι κύριε νίκο μας; δεν βρίσκεις την πόρτα να φύγεις ή ξέχασες που έβαλες το καπελάκι σου; Δεν τσιμπάμε κύριε νίκο μας με τη δήθεν δυσαρέσκειά σου. Όσο μένεις μαζί τους, στη κοινή γνώμη και στον εισαγγελέα (όταν και με το καλό), είσαι συνένοχος.
Μπράβο κ. σαμαντά, ωωωωραίο στοίχημα έχετε βάλει.

10. Η μέριμνα και η λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως ο υγειονομικός έλεγχος των δημοτικών και κοινοτικών δεξαμενών νερού, ο υγειονομικός έλεγχος των καταστημάτων και επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιφέρειά τους, ο έλεγχος της ηχορύπανσης, της κοινής ησυχίας και της εκπομπής ρύπων, θορύβων και άλλων επιβαρύνσεων του περιβάλλοντος από τροχοφόρα, η περισυλλογή και εν γένει η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και η δημιουργία καταφυγίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Είπα, θα σας λέω και κανένα ανέκδοτο πίσω πίσω για να μην κουράζεστε. Στην περίπτωση μας λοιπόν ο υγειονομικός έλεγχος των δημοτικών και κοινοτικών δεξαμενών νερού, γίνεται εντελώς επιστημονικά και αυτοματοποιημένα με την εξής διαδικασία. Πάνε δύο άνθρωποι της «τεχνικής υπηρεσίας» του Δήμου μας στην δεξαμενή.
Την κοιτάνε κάνα τέταρτο, την ξανακοιτάνε, την μυρίζουν, την ξαναμυρίζουν και στο τέλος βγάζουν διάγνωση.
Εργάτης Δήμου μας: Μουρέ Διαμαντή, τι λες, θέλ χλώριου;
Διαμαντής (ο γνωστός): Έτσι μου φαίντι
Εργάτης Δήμου μας: Πόσου λες να ρίξου
Διαμαντής (ο γνωστός): Ξέρω κι ‘γω, άδειασε ένα σατίλ και βλέπουμι.
Ο Εργάτης Δήμου μας εκτελεί την εντολή και μετά προχωρούν σε νέες μετρήσεις.
Την κοιτάνε κάνα τέταρτο, την ξανακοιτάνε, την μυρίζουν, την ξαναμυρίζουν και στο τέλος βγάζουν νέα διάγνωση.
Εργάτης Δήμου μας: Τι λες τώρα μουρέ Διαμαντή;
Διαμαντής (ο γνωστός): Μουρέ ιντάξι μου φαίντι, αλλά δι ρίχνς κάνα μσκιλου ακόμα να ‘μαστι σίγουροι;
Ο Εργάτης Δήμου μας εκτελεί την εντολή και μετά αναχωρούν πλήρως ευχαριστημένοι από το σημείο.
(0 διάλογος είναι φανταστικός, και αλίμονο δεν τα βάζει κανείς με τα παιδιά της τεχνικής υπηρεσίας, που παλεύουν με ότι έχουν, να σώσουν ότι μπορούν), αλλά πάντως λίγο πολύ, αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται.
Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π.
Ξέρω και ‘γω. Πείτε μου εσείς.



11. Η μέριμνα και η λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, όπως ο έλεγχος σήμανσης των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς και της τήρησης των υποχρεώσεων αυτών που εκτελούν έργα και εναποθέτουν υλικά και εργαλεία στις οδούς του δημοτικού ή κοινοτικού δικτύου, η λήψη μέτρων και ο έλεγχος για την προστασία από επικίνδυνες οικοδομές, από έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής σε εργασίες που εκτελούνται και γενικότερα από δραστηριότητες που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων.

Ευτυχώς που μας βρήκε αυτή η οικονομική κρίση, και δεν έχουμε λεφτά να χτίσουμε, γιατί αλλιώς….

12. Η μέριμνα και η λήψη μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών.

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

13. Η μέριμνα και η λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους.

Εδώ είναι σαφές ότι ο δήμαρχος και η παρέα του παίρνουν τα εύσημά μας.
Είναι σαφές ότι φωτογραφίζονται οι μπάρες αναπήρων στην πλατεία, στον πάνω όροφο του δημαρχείου, η πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής τσαρδακίου κατσούλη στην παραλία, η αξιοποίηση του «πάρκου Αιτωλικού» εκεί στο Μουσείο, και μια και είπα Μουσείο να μην ξεχαστώ η πρόσβαση σε αυτό κατόπιν πρωτοκολλημένης αιτήσεως διότι ουδείς γνωρίζει αν και πότε είναι ανοιχτό.

Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π.
ΆΡΙΣΤΑ 0

14. Η ονομασία των οδών, πλατειών, η τοποθέτηση πινακίδων πληροφορίας και η αρίθμηση κτισμάτων.

Ευτυχώς που πρόλαβαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι και ονόμασαν τους δρόμους, γιατί πιθανολογώ ότι θα λέγαμε ακόμα μένω πίσω από τον Γιάννη τον κουμπάρο της Μαρίτσας, τη πεθεράς της Ελένης.

Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π.
Άριστα 10 επειδή και μόνο δεν καταπιαστήκατε με το θέμα.
Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι εάν έχετε μια στάλα αγάπη για αυτό τον τόπο μην καταπιάνεστε με το παραμικρό, δηλαδή συνεχίστε να κάνετε ότι κάνετε ΤΙΠΟΤΑ.
Σας ευχαριστούμε.


Θυμώστε πάλι εσείς όσο μπορείτε και έχει ακόμα ο κώδικας, ποοοοολλά άρθρα
Ο Δημοσιογράφος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από ότι θυμάμαι δεν δόθηκε άδεια από το λιμενικό για αναψυκτήριο , αλλά για καντίνα. Μετά από διαγωνισμό ο εν λόγο επιχειρηματίας ήρθε τρίτος στην κατάταξη , ο πρώτος δεν κάλυπτε της προϋποθέσεις ( έτσι είπαν τουλάχιστον ) ενώ ο δεύτερος αποχώρισε για όφελος του τρίτου , ο οποίος τρίτος ήταν και είναι υποστηρικτής του Σταράμου στης δημοτικές εκλογές ,
Δεν τον θυμάστε που μαζί με τον Μάκη αγόραζε ψήφους από τους τσιγγάνους .
Μπροστά στα μάτια μας γίνονται όλα ρε.....

kargampixla