Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΨΗ για τον ΓΚΕΜΠΕΛΣ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail. Ο αποστολέας μας είναι άγνωστος και πρώτη φορά έρχεται μήνυμα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση. Ξέρετε καλά ότι δεν σχολιάζουμε ΠΟΤΕ τα εισερχόμενα μηνύματα σας, όμως αυτή τη φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα προσθέσουμε ένα μικρό σχόλιο.

«Όσο και να προσπαθούν κάποιοι, για ιδιοτελείς σκοπούς, να φανούν χρήσιμοι σε πρόσωπα που εκφράζουν την αποτυχία και την παρακμή, το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρουν, είναι να προσκρούσουν στην πραγματικότητα και στο αμείλικτο βλέμμα των παιδιών».
Συντακτική ομάδα Μ.Ε.Π.

Διαβάστε τώρα το μήνυμα και μην ασχοληθείτε τόσο πολύ με την σύνταξη ή τον τρόπο που είναι γραμμένο, αλλά με την ουσία της περιγραφής. Να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας, ότι το έγραψε ένας θυμωμένος 17αρης, που κάποιος από εμάς, εννοώ ενήλικος δήθεν, τόλμησε να τον ειρωνευτεί και να αμφισβητήσει τον αγώνα του.

«Είμαι μαθητής του Λυκείου και πήρα και εγώ μέρος σε όλη αυτή τη φασαρία των τελευταίων ημερών. Διάβασα το άρθρο σας για τον Γκέμπελς και θα ήθελα να συμπληρώσω και εγώ κάτι που αφορά post σε άλλο blog. Εκεί γράφει ότι ……… οι μαθητές ζήτησαν από το Δήμαρχο περισσότερες βρύσες. Την ίδια στιγμή δεν αναφέρεται καν το αίτημά μας, για να μας δίνει η Δημαρχία ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, μιας και το νερό της βρύσης δεν πίνετε. Όπως είναι γραμμένο το post ο αναγνώστης βγάζει το συμπέρασμα ότι οι μαθητές ζητούν να πιούν νερό από τη βρύση και οι καθηγητές τους δεν τους το επιτρέπουν.
Κατόπιν, ως επίλογο, ο κύριος αυτός που το έγραψε, αρχίζει και κάνει αναφορά σε αιτήματα των συμμαθητών μου, όπως το κυλικείο να έχει στρογγυλές τυρόπιτες και το χαρτί υγείας στις τουαλέτες να είναι γκοφρέ.
Θα πρέπει αυτός ο κύριος τελικά να μας πει τι κάνει αυτή τη στιγμή. Κάνει μια απλή καταγραφή των γεγονότων ή εκφράζει την άποψή του για την αντίδρασή μας;
Αν κάνει μια απλή καταγραφή συμβάντων, γιατί δεν έγραψε για το εμφιαλωμένο νερό που ζητήσαμε; Γιατί στο τέλος του άρθρου αφήνει να φανεί η ειρωνεία του για τον αγώνα μας και κατεβάζει το επίπεδο της έλλειψης βιβλίων, καθηγητών και ακατάλληλου νερού, στο επίπεδο της τυρόπιτας και του χαρτιού υγείας;
Πιστεύω ότι ακόμη και αυτός ο κύριος έχει ή θα αποκτήσει κάποτε παιδιά, μακάρι το δικό του το παιδί να μην συναντήσει τέτοιους είρωνες και συκοφάντες σαν αυτόν».


Για την αντιγραφή
Ο Γραμματοσυλλέκτης

Δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά, στην αγορά στο Λαύριο, είμαι μεγάλος με τιράντες και γυαλιά κι όλο φοβάμαι το αύριο.
Πως να κρυφτείς απ' τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα και σε κοιτάζουν με μάτια σαν κι αυτά, όταν γυρνάς στις δύο η ώρα.
Ζούμε μέσα σε ενα σύννεφο που τρίζει.....
Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδι Λαύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: