Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Tα παραλειπόμενα του δημοτικού συμβουλίου


Στα παραλειπόμενα του δημοτικού συμβουλίου, δεν πρέπει να παραλείψουμε την ανόρθωση του γίγαντα της δημοτικής μας αρχής και κατάδικου δημάρχου Αιτωλικού, νίκου γαλάνη. Όταν τέλειωσε η ας την πούμε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και λέω ας την πούμε γιατί συνήθως μετά από κάθε συνεδρίαση έστω και μιας απλής κοινωνικής ομάδας, ήθιστε να παίρνονται κάποιες αποφάσεις. Σε αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιτωλικού, δεν πάρθηκε καμία. Φανταστείτε λοιπόν η έλλειψη απόφασης για ένα θέμα όπως αυτό του Καλλικράτη, που καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας, αν δεν χαρακτηριστεί ως εγκληματική, τότε μόνο ως προδοτική θα μπορούσαμε να το πούμε.
Κάποιος λοιπόν συνδημότης μας, όταν είδε ότι το παιχνίδι είναι πουλημένο πριν καν ξεκινήσει, άρχισε να φωνάζει για την έλλειψη σχεδίου και συντονισμού. Μάταια βέβαια, γιατί όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι είχαν πλέων σηκωθεί από τις καρέκλες τους και όδευαν προς το πλησιέστερο φαγείο.
Απτόητος ο συνδημότης μας άρχισε να αναφέρετε στις δηλώσεις του δημάρχου νικολέωντος που έκανε στο lepanto tv(δείτε το δικό μας σχετικό βίντεο) εδώ και εξευτέλισε την ιδέα του αυτόνομου δήμου καθώς και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη του Αιτωλικού.
Ο γίγαντας λοιπόν νικολέων εκείνη τη στιγμή αγριοκοίταξε το συνδημότη μας και κατά την έξοδό του από την αίθουσα άρχισε να κινείτε απειλητικά εναντίον του. Όταν έφτασαν μάλιστα στο τετ α τετ ο νικολέων σήκωσε το χέρι του και τον απείλησε ότι θα τον χτυπήσει.
Πάγωσε όλος ο κόσμος εκείνη τη στιγμή, όλοι μας ξέρουμε για το μέγεθος της μυϊκής δύναμης του νικολέωντος εξαετίας της ιστορίας του στο μεροκάματο και τις κακουχίες που τον σκλήρυναν και τον έκαναν έναν νέο Ηρακλή. Όλοι πλέων κοιτούσαν με συμπάθεια τον συνδημότη μας για τις συνέπειες που θα είχε στην σωματική του ακεραιότητα, μια κάθοδος επί του σώματός του η γροθιά του νέου Ηρακλέους, νικολαόντος γαλανάρτη του αλαζών.
Η παρέμβαση των ψυχραιμότερων όμως έσωσαν την κατάσταση και έτσι σώθηκε και ο συνδημότης μας από την οργισμένη δύναμη του δημάρχου μας.
Δε μας λες βρε νικολαίων, τι έγινε ξύπνησε μέσα σου το γαλαναίικο; Σου ήρθαν οι αναμνήσεις όταν μπαίνατε στα σπίτια χτυπάγατε γυναίκες και παιδιά, με την δικαιολογία ότι πράττετε το σωστό για τους κατακτητές της πατρίδας; Νομίζεις ότι αυτοί οι καιροί είναι το όραμά σου; Ποιος είσαι βρε γίγαντα που θα σηκώσεις χέρι σε δημότη του Αιτωλικού, εσύ ένας κάτοικος Αγρινίου; Ποιος είσαι βρε χαμαιλέοντα που απαγορεύεις την αντίθετη άποψη και έκφραση;
Ας τον ειδοποιήσει κάποιος βρε παιδιά, εσείς έστω, οι περαστικοί ένοικοι του μεγάλου κτηρίου στην πλατεία, ότι τα χήτικα περάσανε και η δημοκρατία με τις όποιες ατέλειες βασιλεύει στη χώρα μας και πολύ περισσότερο στο Αιτωλικό.
Νομίζεις ότι επειδή ξεπούλησες το Δήμο Αιτωλικού πρέπει να τον εξευτελίσεις και από πάνω;

Η ΓΛΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: