Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έκρηξη τρομοβλακείας στο Αιτωλικό ή Εγκληματική αμέλεια;



Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση σημειώθηκε έκρηξη και φωτιά σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, στη βόρεια πλευρά του Αιτωλικού. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής, ήταν άμεση και εδώ θα πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αυτά, που ουκ ολίγες φορές έχουν ακούσει τα εξ αμάξης.

Ο κίνδυνος μετάδοσης της φωτιάς στα διπλανά αυτοκίνητα ήταν μεγάλος, η αγωνία και ο τρόμος των περίοικων ακόμη πιο μεγάλος. Τα σχόλια και οι χαρακτηρισμοί έδιναν και έπαιρναν. Κάποιοι έλεγαν ότι είδαν κάτι πιτσιρίκια που πέταξαν κάτι και μετά από λίγο ξέσπασε η φωτιά. Κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε χαρακτηρισμούς όπως αλήτες χούλιγκαν και όλα κατέληγαν στις οικογένειες αυτών των παιδιών, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Κάποιος άλλος που στεκότανε κάπου απόμακρα, με δυνατή φωνή έδινε μια άλλη πτυχή της όλης υπόθεσης. Ξέρετε τίνος είναι το εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρήκε ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ως μόνιμο παρκινγκ;
Της Βάσως Κατράκη κύριοι. Που είναι όλοι αυτοί που επικαλούνται και εκμεταλλεύονται το όνομά της; Που είναι η δημοτική αρχή, να μετακινήσει τουλάχιστον αυτό το αυτοκίνητο. Ποιος από όλους αυτούς τους κυρίους έβαλε ένα χέρι, να τιμήσει τον άνθρωπο που έδωσε τροφή πνευματική και υλική! Ντροπή και αίσχος όχι για τους πιτσιρικάδες που κάνανε τη βλακεία τους, αλλά για όλους αυτούς που ρίξανε και καταδικάσανε αυτά τα παιδιά σε ανυποληψία και βλακεία. Αλήτες δεν είναι τα παιδιά, αλλά οι διοικούντες, μόνο σε αυτούς πρέπει να ρίξουμε το βάρος και το φταίξιμο. Σε όλους αυτούς τους κάφρους και ανύπαρκτους δημοτικούς άρχοντες που χρησιμοποίησαν ως προπαγανδιστικό τους έμβλημα, έργο της Βάσως Κατράκη.

Όλα αυτά ο κύριος αυτός τα έλεγε με δυνατή φωνή, και απέναντί του είχε κάποιον αστυνομικό, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να κουνάει το κεφάλι του.

Φαντάζομαι ότι το μόνο που σκεφτότανε ο αστυνομικός θα ήτανε, άσε μας ρε φίλε με τις μπούρδες σου. Το ίδιο μάλλον θα σκέφτονταν και όσοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της φωτιάς. Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, άσε ρε φίλε πάμε πλατεία να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη.

Χρόνια Πολλά στο Αιτωλικό και η Ανάσταση να έρθει επιτέλους και στο τόπο μας.










Εμείς την επόμενη μέρα πήγαμε στο τόπο της φωτιάς και επιβεβαιώνουμε τα λόγια του Αιτωλικιώτη που έβαλε τις φωνές καθώς και του αναγνώστη που μας έστειλε το e-mail. Το κτήριο που βλέπετε στη φωτογραφία πράγματι είναι της Βάσος Κατράκη και αν το πνεύμα της γεμίζει τις ψυχές όλων μ
ας η κατάσταση του σπιτιού της μας κάνει απλώς να σιωπήσουμε.



Μ.Ε.Π












Δεν υπάρχουν σχόλια: