Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πώς η ΕΥΠ μπλόκαρε την ανατροπή του Παπανδρέου


Για όλες τις «δουλειές» είναι τελικά το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, που όπως έλεγε και προχθές στη ΝΕΤ ο Αλέξης Κούγιας από όσα έχει αγοράσει το Δημόσιο είναι το μόνο που έχει βγάλει τα λεφτά του. Απ' όσες βέβαια υποθέσεις ξέρουμε ότι έχει εξιχνιάσει, όπως την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, με τη συμμορία Βλαστού, και την πρόσφατη με τα στημένα ποδοσφαιρικά μας, που είχε ....
οργανώσει η άλλη εγκληματική οργάνωση...Παντού χρησιμοποιείται το «βαλιτσάκι»... Ακόμη και σε πολιτικές ιστορίες... Μέχρι και πρόσφατα που παραλίγο να φέρει την προπερασμένη βδομάδα τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό. Με πρωτόγνωρες ανακατατάξεις.

Έτσι, έγκυρες πηγές, που έχουν πρόσβαση σε... απρόσιτα στοιχεία, υποστηρίζουν ότι το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, που στη «δραστηριότητα» που έχει αναπτύξει παντού δεν παρακολουθεί μόνο κινητά, όπως μας έλεγαν γνώστες του συστήματος, αλλά μπορεί να «πιάνει» και ό,τι συζητείται και «κυκλοφορεί» σε ολόκληρα δωμάτια, κατέγραψε συνομιλίες και κινήσεις που στόχο είχαν την ανατροπή του Παπανδρέου.

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις είχαν παρθεί αργά το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής, όχι στη σύσκεψη που έγινε στο Καστρί, με τη συμμετοχή Καστανίδη, Ρέππα, Βάρτζελη, Καρχιμάκη κ.ά., αλλά σε άλλη που έγινε στη συνέχεια και ήταν πολύ κλειστή, με πολύ στενούς συνεργάτες και κάποιους που δεν εμφανίζονται δημόσια.

Έτσι όταν το πρωί της Τετάρτης πήγαινε στο Προεδρικό Μέγαρο, για το ραντεβού που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε καταλήξει στις κινήσεις που θα έκανε για να χαλάσει τα εναντίον του σχέδια...

Το ξαφνικό τηλεφώνημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και η απρόσμενη πρόταση για κοινή κυβέρνηση, με τον ίδιο να μην είναι πρωθυπουργός, ήταν ενταγμένα στον σχεδιασμό για να αποτρέψει την ανατροπή του.

Στο σκεπτικό, λένε από κουβέντες που γίνανε, ήταν ότι με τη συνεργασία με τον Σαμαρά θα άλλαζαν τα πολιτικά πρόσωπα, ο καθένας στον χώρο του, και θα έφερναν εξελίξεις που ανέτρεπαν σχεδιασμούς που είχαν γίνει. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις εσωκομματικές, που ανάγκασαν τον Παπανδρέου να μην προχωρήσει...

Ο ορυμαγδός που ακολούθησε την επομένη περί Ιουλιανών και αποστασίας φρέναρε τις παραιτήσεις βουλευτών, που ήδη είχαν ξεκινήσει από πρωίας με τη βόμβα Φλωρίδη και ακολούθησε ο Νασιώκας. Και έπονταν κι άλλοι, γύρω στους 8.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν οι παραιτήσεις των δύο βουλευτών η αιτία που σήμανε ο συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ και στους... πραιτωριανούς του Παπανδρέου.

Το σήμα είχε δοθεί από την προηγουμένη... Η συνέχεια ήταν η συσπείρωση και η άτακτη υποχώρηση των βουλευτών, ενώ λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν τέτοια η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στο εντευκτήριο, που ακόμη και βουλευτές άλλων κομμάτων που ήταν εκεί άκουγαν πάνω από 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ζητάνε έκτακτη σύγκληση της ΚΟ και να φωνάζουν ότι τελείωσε ο Παπανδρέου, ώστε ήταν σχεδόν βεβαιωμένο ότι πέφτει η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα της Γερουσίας συνεδρίαζε η Επιτροπή Οικονομικών για νομοσχέδιο των αρμοδιοτήτων της και κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε. Μόνο της αντιπολίτευσης ήταν.

Ο ανασχηματισμός και η επιστράτευση του «όλου ΠΑΣΟΚ» αλλά και η παράδοση στον Βενιζέλο ήταν κινήσεις αναγκαστικές, για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και για να αχρηστεύσει την ομάδα που προετοιμαζόταν να τον αντικαταστήσει...

Με το «ναι» του Βενιζέλου (ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή, τα έπαιρνε μεν όλα αλλά και το ρίσκο που ανελάμβανε ήταν τεράστιο, αφού πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο να μη βγει από την τανάλια η χώρα, οπότε θα είναι το τέλος, όπως το ίδιο θα σημάνει και για τον Γιώργο), πήρε ανάσα ο Παπανδρέου και κέρδισε χρόνο.

Θα κάνει λάθος όποιος πει ότι ο Γιώργος έχει τελειώσει, παραδίδοντας τα πάντα στον Βενιζέλο. Η συνέχεια θα κριθεί στις 16 Ιουλίου, όταν θα παρθεί η απόφαση για το δεύτερο Μνημόνιο, με την εθελοντικά αναδιάρθρωση και το πακέτο των 120 δισ. Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η συμφωνία.

Το ροκάνισμα...
Οπότε, λένε, από κει και πέρα ο Γιώργος και η οικογένεια θα επιχειρήσουν να κοντύνουν τον θεσσαλονικιό επίδοξο αρχηγό, με στόχο την επάνοδο του Γιώργου. Και την αποκαθήλωση του Βενιζέλου.

Εν αναμονή η Λούκα
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι όλα έχουν σχεδιαστεί. Ότι ακόμη και η έξοδος της Λούκας Κατσέλη δεν ήταν τυχαία. Το απλούστερο ήταν να μείνει στην κυβέρνηση. Όμως θέλουν να μείνει αλώβητη, άφθαρτη από τα νέα σκληρά μέτρα, που θα έχουν κόστος για πολλούς υπουργούς, με πρώτο τον Βενιζέλο. Έχει το πλεονέκτημα με τις φιλεργατικές θέσεις της και τις κόντρες της με την «τρόικα» να έχει κερδίσει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης και θεωρούν στην οικογένεια ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο γιhttp://www.blogger.com/img/blank.gifα να διαδεχθεί τον Βενιζέλο.

Άγνωστος «Χ»
Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι επί χάρτου και τίποτε δεν εγγυάται ότι οι εξελίξεις θα τους επιβεβαιώσουν. Όταν μάλιστα φαίνεται να υποβαθμίζουν, να μη μετράνε, τις αντιδράσεις του Βενιζέλου.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα σενάρια και πάλι είναι εδώ και επομένως αυτοί που τα απεργάζονται, το παπανδρεϊκό στρατόπεδο φυσικά, δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε...

http://www.ramnousia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: