Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγγελική Φατούρου - Δημήτρης Μπαμπίλης
cid:image001.jpg@01CD4875.9DE5A9A0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ




http://4.bp.blogspot.com/-RE7pf81Zw-M/T9bYy_NBntI/AAAAAAAAODA/1uNqw_ErD5g/s400/11062012199.jpg



Στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/6 η Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Γκρούη (δημοσιογράφος) η οποία τόνισε ότι "οι απολογητές των μνημονίων που μας οδήγησαν εδώ έχουν το θράσος να «χρησιμοποιούν» τον εφιάλτη που έχουν δημιουργήσει για να ξορκίσουν δήθεν τους «εφιάλτες» που μας απειλούν αν δεν ικανοποιηθούν τα συμφέροντα της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αντί να απολογηθούν για την διάλυση της υγείας και την καταβαράθρωση των κοινωνικών παροχών, μας τα παρουσιάζουν σαν «σκηνές από ταινία προσεχώς» αν δεν ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των Λοβέρδων και όλων αυτών που έσκυβαν τη μέση μπροστά στα μνημόνια".

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κοντοφάκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος) τόνισε ότι " Το πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντεργατικές - αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετά τις εκλογές είναι αν θα χτιστεί βήμα - βήμα ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και να τον ενώσει πάνω στα γενικά και πανεθνικά αιτήματα"

Ο Κώστας Μπεκιάρης (λιθογράφος), επισήμανε ότι "με μια ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική τρομοκρατική επιχείρηση οι Eυρωπαίοι ιμπεριαλιστές και ο ντόπιοι λακέδες τους, η ΝΔ και το ΠΑΣOΚ, κραδαίνουν στο λαό την απειλή της πείνας, του χάους και της καταστροφής αν συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο της αποδοκιμασίας και καταγγελίας της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν τα δύο τελευταία χρόνια"
Ο Άκης Αδαμόπουλος (Μηχανικός), τόνισε ότι "ο λαός δεν μπορεί να ελπίζει στην αναδιαπραγμάτευση των όρων της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που, τάχα, θα κάνουν για λογαριασμό του τα αστικά κόμματα και οι παράγοντες της υποτέλειας. Όπως, επίσης, δεν μπορεί να προσδοκά σε ανατροπές -πλευρών έστω- της επίθεσης, σε ανακούφιση-βελτίωση των όρων ζωής του, με τον ίδιο στη θέση του ψηφοφόρου και θεατή των υποτιθέμενων αριστερών κυβερνητικών λύσεων. Καμιά λύση, προς όφελος του λαού, δεν μπορεί να προκύψει μέσα στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, όπως υπόσχεται δημαγωγικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια αυτά μόνο νέα μνημόνια φτώχειας, ανεργίας, εξαθλίωσης και υποδούλωσης περιμένουν το λαό".
Ο Δημήτρης Μπαμπίλης (εκπαιδευτικός) αφού ανέλυσε τους όρους και το χαρακτήρα αντιμετώπισης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι "στην πολιτική μάχη των επικείμενων εκλογών η λαϊκή απόρριψη των κυρίαρχων δυνάμεων πρέπει να κάνει ένα ακόμη βήμα. Να γίνει θέση αντίθεσης συνολικά στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ), το κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Να εκφραστεί καθημερινά στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και του αγώνα. Να γίνει συνειδητή επιλογή η κατεύθυνση της αναμέτρησης των λαϊκών μαζών με τους ξένους και ντόπιους δυνάστες τους για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία. Γιατί μέσα από την αναμέτρηση θα κριθεί η βελτίωση των όρων ζωής της εργατικής τάξης και του λαού, μέσα από την αναμέτρηση θα ανατραπεί τελικά η διπλή κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και θα ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικής απελευθέρωσης".
Την εκδήλωση έκλεισε η Νίκη Πετράκη (συνδικαλίστρια στις Τράπεζες) η οποία αφού τόνισε ότι "οι αριστερές δυνάμεις που στοχεύουν όχι σε αυταπάτες κυβερνητισμού αλλά στη δημιουργία όρων ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και της απαλλαγής της χώρας από τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής, τους ιμπεριαλιστές, οφείλουν να παρέμβουν ωθώντας σε ακόμη μεγαλύτερη χειραφέτηση και αποστοίχιση τους εργαζόμενους, τον λαό"
κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της εκλογικής συνεργασίας, τους αγωνιστές του εργατικού και αριστερού κινήματος "να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τα ιδεολογικά ρεύματα του ρεβιζιονισμού και οπορτουνισμού κάθε απόχρωσης προβάλλει επιτακτικά". Είναι ο μόνος δρόμος", είπε, "που μπορεί να οδηγήσει σε ελπιδοφόρες εξελίξεις την υπόθεση του λαού"

Όλες οι ομιλίες θα είναι διαθέσιμες από το site της εκλογικής συνεργασίας http://mlekloges2012.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: